دارویار، یاور و پشتیبان مالی بیماران
دارویار، یاور و پشتیبان مالی بیماران

سرویس اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز طرح «دارویار» با هدف افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه و کاهش هزینه‌های بیماران خبر داد. بهرام عین‌اللهی تصریح کرد: پس از موفقیتی که در اجرای طرح کنترل بیماری کرونا توسط دولت مردمی اتفاق افتاد یکی از طرح‌های در دست اجرای ما ارتقای سطح بیمه‌ها […]

سرویس اجتماعی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز طرح «دارویار» با هدف افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه و کاهش هزینه‌های بیماران خبر داد.

بهرام عین‌اللهی تصریح کرد: پس از موفقیتی که در اجرای طرح کنترل بیماری کرونا توسط دولت مردمی اتفاق افتاد یکی از طرح‌های در دست اجرای ما ارتقای سطح بیمه‌ها است.
وی افزود: این طرح ارتقای بیمه از بیمه همگانی شروع شد و در سال جاری ۶ هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافت و بیش از ۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه
قرار گرفتند.
وزیر بهداشت گفت: از طرف دیگر پنج هزار میلیارد تومان برای تأمین بیماران خاص در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.
عین اللهی با بیان اینکه در طرح «دارویار» تعداد داروهای تحت پوشش افزایش یافته، گفت: ۱۰۰ قلم از داروهای پرمصرف مثل داروهای سرماخوردگی و همچنین تعداد ۳۶۶ قلم داروهای ضروری پر مصرف برای بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی و دارای فشار خون تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هدف از این طرح افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه است و باید هزینه‌های مربوط به بیماران (به نوعی پرداخت از جیب مردم) کاهش یابد.
وی ادامه داد: این طرح که از بامداد ۲۳ تیر ماه آغاز می‌شود طرحی جامع و ادامه دار است و با نام طرح «دارویار» نامگذاری شده است.
عین اللهی گفت: هدف اصلی این است که پوشش بیمه‌ای داروها بیشتر شود و براساس دستور رئیس جمهور مقرر شد طرح در کل کشور اجرا شده و هدف کاهش هزینه‌های بیماران است.
عین اللهی گفت: در ادامه این طرح تلاش می‌کنیم پوشش بیمه‌ای اکثر داروها را ایجاد کرده و مردم تغییری در پرداخت هزینه‌های دارویی نداشته باشند.
وی افزود: ثابت ماندن پرداختی از جیب بیماران هدف اصلی این طرح است و در حوزه دارو تلاش می‌کنیم مخارج مربوط به داروی بیماران توسط دولت تأمین شود.
در طرح دارویار، یارانه دارو‌ها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف کننده نهایی تخصیص پیدا می‌کند.
این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبتنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای است.
توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره مندی همه دهک‌ها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمه‌ای برای دارو‌هایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده‌اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از دارو‌های مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزیت‌های اجرای طرح است.
مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن افراد فاقد بیمه در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است. سه دهک اول جامعه بالغ بر ۶ میلیون نفر بدون مراجعه حضوری و به صورت رایگان توسط سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.
سایر دهک‌ها می‌توانند جهت برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند. اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند می‌توانند جهت برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
اتباع غیرمجاز نیز با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند. بیمه روی تخت و بیمه در مواقع اورژانسی جهت افراد فاقد بیمه یا مجهول الهویه برقرار است.
با توجه به ضرورت کنترل مصرف دارو و مدیریت منابع عمومی، یارانه دارو عموماً به افرادی تعلق خواهد گرفت که نسخه پزشک داشته باشند. لازم به ذکر است خرید‌های آزاد در داروخانه برای بیماران مزمن مشمول دریافت یارانه خواهد شد.
استقرار تیم بازرسی ویژه در وزارت بهداشت جهت زمینه بهره مندی مردم از طرح، اعلام عمومی قیمت دارو در برنامه کاربردی تیتک و سایت رسمی سازمان غذا و دارو، امکان گزارش موارد تخلف از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا برنامه کاربردی تیتک وجود دارد.
افزایش پوشش بیمه‌ای داروها، پوشش بیمه‌ای اقلام بیشتر دارو و ثابت ماندن پرداخت از جیب مردم در حوزه دارو، به عنوان اهداف اصلی اجرای طرح دارویار از سوی وزارت بهداشت عنوان و در عین حال تاکید شده است که با اجرای این طرح، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که وقتی بیماران به مراکز درمانی و داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند، هیچ تغییری در پرداخت هزینه‌های دارویی‌شان نداشته باشند.
باید توجه کرد که توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران یکی از دلایل و در عین حال مزایای اجرای طرح دارویار محسوب شده که البته منجر به بهره‌مندی همه دهک‌های درآمدی از یارانه دارو می‌شود. در عین حال نکته حائز اهمیت در اجرای این طرح این است که به دلیل افزایش پوشش بیمه‌ای داروها، پرداخت از جیب بیماران تغییری نکرده و آنطور که وزارت بهداشتی‌ها می‌گویند حتی در مواردی کاهش پرداخت از جیب را هم شاهد خواهیم بود.
از سوی دیگر اجرای این طرح، منجر به تقویت زیرساخت‌های بیمه‌ای در کشور شده و با تامین اعتبار بیمه‌ها، داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده‌اند، زیر چتر پوشش بیمه‌ای خواهند رفت. از سوی دیگر همانطور که پیشتر از سوی وزارت بهداشت اعلام شد، با تقویت زیرساخت‌های بیمه‌ای، بیمه همگانی سلامت نیز برای افراد فاقد بیمه درمانی اجرا خواهد شد. همانطور که وزیر بهداشت هم اعلام کرده است، در سال جاری ۶ میلیون فرد فاقد بیمه درمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماری‌های مزمن، خاص و صعب العلاج نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل و اهداف اجرای طرح دارویار عنوان شده است. همانطور که از سوی وزارت بهداشتی‌ها هم اعلام شد، در قالب این طرح، ۳۶۶ قلم داروی ضروری پرمصرف برای بیماران مزمن تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
باید توجه کرد که طی سال‌های اخیر، با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، قیمت دارو در کشورمان نسبت به کشورهای همسایه بسیار پایین بود و همین موضوع جذابیت قاچاق معکوس داروهای ایرانی به کشورهای همسایه را افزایش می‌داد. به طوری که سوبسیدی که از سوی دولت برای دارو و در راستای حمایت مالی از بیماران پرداخت می‌شد، با قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه، از دسترس ایرانیان خارج می‌شد و عملا داروی ارزانِ موجود در ایران، سوغات خارجی‌ها می‌شد. حال با اجرای طرح دارویار، قیمت دارو به سمت واقعی شدن گام برداشته و در نتیجه جذابیتی هم برای قاچاق این داروها به آن سوی مرزها وجود ندارد. از طرفی با افزایش پوشش بیمه‌ای داروها، پرداخت از جیب بیماران نیز برای دارو افزایش پیدا نمی‌کند.
طبق اعلام وزارت بهداشتی‌ها، برای پرداخت از جیب مردم در گروه‌های دارویی مختلف پس از اجرای طرح دارویار، برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است که چهار گروه را شامل می‌شود:
داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند: باید توجه کرد که پرداخت از جیب مردم برای این دسته داروها بدون تغییر بوده و حتی در برخی اقلام کاهشی خواهد بود.
داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند: در این زمینه برای ۳۶۶ قلم از این داروها پوشش بیمه‌ای به گونه‌ای تعیین شد که مبلغ پرداختی بیماران برای تهیه این داروها پس از اجرای طرح نسبت به قبل از اجرای آن ثابت باشد. در صورت لزوم بیمه‌ها این آمادگی را دارند تا اقلام بیشتری را به این فهرست
اضافه کنند.
داروهایی که تهیه آن نیاز به نسخه پزشک ندارد(OTC): این داروها افزایش قیمتی نخواهند داشت. در عین حال وزارت بهداشتی‌ها اعلام کرده‌اند که با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم کشور به صورت روزانه از این داروها استفاده می‌کنند و با توجه به دستور رییس جمهور در این باره، تعداد ۱۲۰ قلم از داروهای بدون نسخه که تواتر مصرف بیشتری دارند، تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. بنابراین پرداخت از جیب مردم برای این داروها اگر در مسیر بیمه‌ای تهیه شوند، کاهش می‌یابد.
داروهای گیاهی و مکمل‌های غذایی: این بخش از محصولات افزایش قیمتی را تجربه نخواهند کرد. با توجه به سیاست‌های دولت در حمایت از بیماران، قیمت این محصولات مجددا مورد بررسی قرار گرفته و تا حد امکان قیمت‌ها تعدیل خواهد شد.
با توجه به این که در طرح دارویار قرار است یارانه دارو، از مسیر بیمه‌ها به مردم تخصیص یابد، بیمه شدن همه مردم یکی از اصول اجرای این طرح است. بر همین اساس از مدتی پیش تلاش‌ها برای ایجاد پوشش همگانی بیمه سلامت آغاز شده که ریشه این تلاش‌ها مصوبه نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور است به طوری که نمایندگان در قانون بودجه مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان به برقراری پوشش بیمه برای افراد فاقد بیمه اختصاص داده‌اند.
همچنین پیش از این نیز سه دهک اول جامعه بالغ بر ۶ میلیون نفر به صورت غیرحضوری و رایگان توسط سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفته‌اند. در عین حال اعلام شده که افراد سایر دهک‌ها می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه‌ای به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
همچنین طبق اعلام وزارت بهداشتی‌ها، ‌اتباع خارجی که مجوز قانونی اقامت دارند، می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند. اتباع غیر مجاز هم با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند.
در عین حال بیمه روی تخت و بیمه در مواقع اورژانسی برای افراد فاقد بیمه یا مجهول‌الهویه نیز برقرار است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشتی‌ها، با توجه به ضرورت تجویز و مصرف منطقی دارو و مدیریت منابع عمومی، یارانه دارو عموما به افرادی تعلق خواهد گرفت که نسخه پزشک داشته باشند. بنابراین خریدهای آزاد از داروخانه صرفا در مورد بیماران مزمن، مشمول دریافت یارانه خواهد شد.
پایش و ارزیابی طرح دارویار در مراحل اجرا، یکی از ضرورت‌های موفقیت و ادامه این طرح خواهد بود و بر همین اساس باید مورد توجه قرار گیرد. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در راستای نظارت و پایش بر اجرای طرح، با هدف تضمین بهره‌مندی مردم از یارانه دارو و عدم افزایش پرداخت از جیب بیماران، تیم بازرسی ویژه در وزارت بهداشت برای تضمین بهره‌مندی مردم از طرح دارویار مستقر شده‌اند. همچنین قرار است که قیمت دارو در برنامه کاربردی تیتک و سایت رسمی سازمان غذا و دارو به صورت عمومی اعلام شود و در عین حال امکان گزارش موارد تخلف از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا برنامه کاربردی تیتک نیز ایجاد شده است تا مردم بتوانند در صورت مشاهده تخلفات در حوزه قیمت دارو، به نهادهای نظارتی گزارش دهند.

 

سخنگوی سازمان انتقال خون:
۵۷۰ هزار نفر در سه ماهه امسال خون اهدا کردند

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: در سه ماهه نخست امسال ۷۱۰ هزار نفر از هموطنان به مراکز اهدای خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۵۷۰ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.
عباس صداقت گفت: میزان خون اهدایی توسط هموطنان در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۰) ۱۳ درصدی افزایش یافته است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور ادامه داد: نیاز به خون مراکز بیمارستانی و درمانی در سراسر کشور با تلاش کارکنان مراکز انتقال خون و همت و ایثار هموطنان نوع‌دوست دراهدای خون کاملا داوطلبانه تامین می‌شود.
صداقت تاکید کرد: در حال حاضر سطح ذخایر خون در کشور مناسب و در حد ۱۰ روز است و به طور کامل توانسته ایم که نیاز به خون در کشور را تامین کنیم.
وی در مورد اینکه چه استان‌هایی دارای بیشترین آمار اهدای خون هستند، خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که در شاخص اهدای خون بیشترین رشد را به ترتیب در استان‌های خراسان شمالی با ۳۵ درصد رشد، استان همدان با رشد ۳۳ درصد و استان کردستان با رشد ۳۲ درصد داشته‌ایم.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در خصوص وضعیت مشارکت بانوان در اهدای خون نیز گفت: در کشور ما در سه ماه اول سال جاری همچنان شاخص اهدای خون توسط بانوان به طور چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه‌یافته و تقریبا برابر با ۴.۵ درصد بود.
صداقت افزود: چنانکه در سه ماهه نخست امسال، بیشترین رشد اهدای خون توسط بانوان به ترتیب متعلق به استان‌های کردستان با رشد حدود ۹ درصد، لرستان با رشد ۸درصد و خراسان شمالی با رشد ۷ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته بود، اما در استان‌های قزوین، سیستان و بلوچستان، اردبیل، زنجان، مرکزی، گلستان و خراسان جنوبی هم مشارکت بانوان در اهدای خون
بالای ۶ درصد بود.
وی تاکید کرد: خون‌هایی اهدای در ایران از سالم‌ترین خون‌ها در دنیاست و سلامت خون در ایران مطابق با آخرین استانداردهای جهانی و در بخش فرآوری، غربالگری و پخش خون کاملاً بر اساس آخرین استانداردهای اتحادیه اروپا و فراتر از منطقه امرو (مدیترانه شرقی) است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بر روی یک واحد خون اهدایی بیش از هزار و ۵۰۰ فرایند توسط کارکنان انتقال خون انجام می‌شود و ۴۸ محصول تولید می‌شود که به مصرف بیماران می‌رسد.
صداقت ادامه داد: در حال حاضر در ایران بر اساس آمار به‌دست‌آمده در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون ۳۰۰ هزار نفر برای اهدای خون اقدام کردند که ازاین تعداد نزدیک به ۲ میلیون نفر موفق به اهدای خون شدند.
سخنگوی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: برای امسال سازمان انتقال خون هدف‌گذاری کرده است که تا پایان سال‌شمار اهداکنندگان خون به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

 

 

ارائه بیش از پنج هزار خدمت پاراکلینیکی به حجاج
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به اینکه خدمت رسانی به حجاج در شهر مدینه ادامه دارد، از ارائه بیش از ۵ هزار خدمت پاراکلینیکی به زائران خبر داد.
سیدعلی مرعشی با اشاره به ارائه خدمات درمانی به زائران ایرانی حج، گفت: از ۲۶ خرداد امسال تا عصر روز گذشته ۲۲ تیرماه، ۱۴۳ هزار و ۲۰۸ مورد خدمات درمانی به حجاج ایرانی توسط پزشکان جمعیت هلال احمر ارائه شده که از این تعداد، ۴۵ هزار و ۱۲۳ مورد، ویزیت در درمانگاه‌ها و ۱۲ هزار و ۴۷۵ مورد نیز خدمات ویزیت تخصصی به زائران بوده است.
وی از بستری ۳۶۳ نفر از حجاج ایرانی از ۲۶ خرداد تا روز گذشته خبر داد و گفت: در این مدت ۴۷ نفر در بخش ccu بستری شده‌اند. در حال حاضر ۷ بیمار در بیمارستان سعودی و ۹ زائر بیمار نیز در بیمارستان هلال‌احمر بستری هستند.
وی افزود: در این مدت ۴۳ هزار و ۲۷۸ نسخه در درمانگاه‌ها و ۱۱ هزار و ۲۹۰ نسخه نیز در داروخانه‌ها بیمارستان صادر شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: در این بازه زمانی، آمار خدمات پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و اکو به ۵۷۹۴ مورد رسید. خدمات پرستاری شامل نوارقلب، سنجش فشارخون، گچ‌گیری، تزریقات، بخیه، سرم تراپی و پانسمان هم در این مدت ۲۲ هزار و ۹۹۰ مورد بوده است.
مرعشی ماموریت‌های امداد، مددکاری و انتقال بیماران را ۱۸۹۴ مورد عنوان کرد و گفت: به طور کلی ۱۴۳ هزار و ۲۰۸ مورد خدمت درمانی هم به زائران ارائه شده است.
بیمارستان هلال احمر در شهر مکه با حضور اولین گروه ها از زائران ایرانی آماده به کار شد و علاوه بر ارائه خدمات پاراکلینیکی و پرستاری خدمات تخصصی داخلی، قلب، زنان، ارتوپدی، روانپزشکی، دندانپزشکی و طب اورژانس به زائران ارائه می‌شود.

 

 

 

 

نظارت بر بازار و جلوگیری از کم فروشی در دستور کار قرار دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران گفت: نظارت بر بازار و جلوگیری از کم فروشی با شدت در دستور کار تیم های گشت و نظارت قرار گیرد و با هر گونه تخلف و کم فروشی برخورد قانونی لازم شود.
حشمت الله عسگری در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان اظهار داشت: در زمینه ذخیره کالاهای اساسی و نهاده های دامی در سطح استان کمبودی وجود ندارد و ذخیره کالاهای اساسی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به تامین مرغ مورد نیاز بازار افزود: هیچ گونه کمبودی در زمینه تامین مرغ گرم و منجمد در سطح بازار وجود ندارد و شرکت پشتیبانی امور دام استان و دستگاه های متولی در زمینه خرید دام مازاد عشایر و دامداران استان اقدامات و تمهیدات لازم را انجام دهند.
معاون اقتصادی استاندار تهران هدف از اجرای طرح هدفمندی و اصلاح یارانه ها را واقعی کردن قیمت‌ها و رقابتی کردن عرصه فعالیت‌های اقتصادی و در نتیجه حذف رانت‌ خواری، فساد، قاچاق کالاهای یارانه، دورریز و اسراف دانست و گفت: عدم تعادل در بازار در بلندمدت باعث اختلال در نظام اقتصادی خواهد شد.
عسکری عنوان کرد: مدیریت و نظارت بر بازار بعد از اجرای طرح اصلاح یارانه ها از حساسیت خاصی برخوردار است و دستگاه های نظارتی و مرتبط باید به این موضوع واقف باشند و از دخالت های بی مورد در نظم طبیعی بازار و سرکوب عرضه با قیمت گذاری نادرست
خودداری کنند .
وی تشدید نظارت هدفمند را از جمله عوامل موثر در نظم بازار دانست و گفت: نظارت بر وزن و جلوگیری از کم فروشی با شدت در دستور کار تیم های گشت و نظارت قرار گیرد و با هر گونه تخلف و کم فروشی برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

 

 

 

فروشندگان چک های سرقتی دستگیر شدند
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری سارق و مالخر چک‌های سرقتی که به خرید و فروش چک‌های سرقتی می‌پرداختند خبر داد.
سرهنگ جلیل موقوفه ای گفت: تیم عملیاتی کلانتری نواب در اقدامات فنی و رصد هایی اطلاعاتی به دست آوردند که فردی در محدوده “ناصر خسرو” به فروش چک های سرقتی می پردازد که شناسایی و دستگیری وی به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: با شناسایی هویت مالخر و محلهای تردد وی، در ادامه سارق چک های سرقتی نیز در محدوده محله “نواب” شناسایی شد و به دست آمد متهم بعد از سرقت چک ها از داخل خودرو، آنها را با قیمت معینی به مالخر چک های به سرقت رفته
می فروشد.
رئیس پلیس پیشگیری تهران با بیان اینکه پس از هماهنگی های قضائی هر ۲ متهم در حال خرید و فروش چک سرقتی بازداشت شدند گفت: در بررسی های بیشتر از متهمان چند فقره چک مسروقه کشف و متهان به سرقت و خرید و فروش چک مسروقه معترف شدند.
سرهنگ موقوفه ای در پایان اضافه کرد: متهمان برای سیرمراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.

 

 

 

تاکید معاون آموزشی وزیر علوم درخصوص اوج گیری دوباره کرونا
به هیچ وجه تعطیلی نداریم

معاون آموزشی وزیر علوم درباره شرایط آموزش دانشگاه‌ها در صورت اوج‌گیری دوباره کرونا گفت: حتی اگر شیوع کرونا دوباره افزایشی شود، به هیچ وجه تعطیلی نداریم، بلکه باید بر روی «آموزش ترکیبی» کار کنیم.
به گزارش ایسنا، دکتر قاسم عموعابدینی در نشست شورای دانشگاه تهران که با حضور اعضای هیأت رئیسه و رؤسای دانشکدگان، دانشکده‌ها، پردیس‌ها، مراکز و مؤسسات وابسته به دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به تجربه موفق حضوری شدن آموزش از ابتدای سال ۱۴۰۱، گفت: حضوری شدن آموزش کار سختی بود و مقاومت‌هایی وجود داشت، ولی با مدیریت بسیجی، جهادی و عالمانه رؤسای دانشگاه‌ها به ویژه رئیس دانشگاه تهران و با اعتقاد به اینکه دانشجو روح دانشگاه است، این مهم اتفاق افتاد.
معاون آموزشی وزیر علوم، تداوم آموزش غیرحضوری را در آموزش باکیفیت امری مهم خواند و تصریح کرد: وقتی آموزش حضوری در دانشگاه تهران شروع شد، تلاش دیگر دانشگاه‌ها برای ازسرگیری آموزش حضوری دوچندان شد.
عموعابدینی در اعلام نظر درباره شرایط آموزش دانشگاه‌ها در صورت اوج‌گیری دوباره کرونا نیز اظهار کرد: حتی اگر شیوع کرونا دوباره افزایشی شود، به هیچ وجه تعطیلی نداریم، بلکه باید بر روی «آموزش ترکیبی» کار کنیم.
وی در ادامه از تدوین طرح تحول آموزش عالی در دولت سیزدهم خبر داد و تاکید کرد: تحول به معنای برهم زدن همه چیز نیست؛ چراکه ۴۰ سال همه زحمت کشیده‌اند ولی ضعف‌هایی هم وجود دارد که باید اصلاح شود.
معاون آموزشی وزیر علوم در بیان ضرورت اجرای طرح تحول آموزش عالی، گفت: رتبه جهانی تولید علم جمهوری اسلامی ایران طی هفت، هشت سال گذشته در محدوده ۱۴ تا ۱۶ بوده و تغییری در آن ایجاد نشده است. بنابراین باید مقاومت در برابر تحول را بشکنیم و قبول کنیم برای تغییر اکوسیستمی که به آن عادت کرده‌ایم، نیاز به اراده و تحرک برای تحول داریم. شکل‌گیری بین‌رشته‌ای‌ها یکی از این اقدامات تحولی بوده است.
وی در ادامه تبیین ضرورت اعمال رویکرد تحولی در آموزش عالی، اظهار کرد: بخش مهمی از شغل‌های موجود تا ۱۰ سال آینده اصلاً وجود ندارند یا تغییر شکل می‌دهند؛ بنابراین لازم است که محتواهای درسی، رشته‌ها و محتوای رشته‌ها متناسب با نیازها تغییر کنند.
عموعابدینی درباره طرح تحول آموزش عالی در دولت سیزدهم، گفت: سند تحول آموزش عالی در دولت سیزدهم در جمع‌های نخبگی مختلف به شور گذاشته شده و در این سند، ۴ چالش آموزش عالی، ۸ عامل ایجاد این چالش‌ها و ۳۱ راهکار رفع چالش‌ها دیده
شده است.
وی از ناکارآمدی در نظام حکمرانی و اداره دانشگاه، توسعه‌نیافتگی نظام فرهنگی و ضعف در همکاری‌های علمی و بین‌المللی به عنوان برخی چالش‌های آموزش عالی که در این سند مطرح شده است،
نام برد.
معاون آموزشی وزیر علوم، پیاده‌سازی کامل آمایش آموزش عالی، تحول در نظام جذب، پیشتازی رویکرد فعال آموزشی، بکارگیری فناوری و روش‌های آموزشی جدید، اصلاح نظام حکمرانی، ارتقای نظام سنجش و پذیرش دانشجو و بروزرسانی برنامه‌های درسی را از جمله راهکارهای عبور از چالش‌های آموزش عالی دانست و افزود: بخش عمده تحول در آموزش عالی باید در خود آموزش اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه طرح تحول حوزه آموزشی در سه سطح سیاستگذاری، فرآیندها و محتوا شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: چاره‌ای جز برنامه تحول آموزشی نداریم. اگر تحول در آموزش عالی می‌خواهد به صورت قوی شکل بگیرد، باید دانشگاه‌های بزرگ به میدان بیایند و در نقش دانشگاه معین به دیگر دانشگاه‌ها نیز کمک کنند.
عموعابدینی افزود: وزارت علوم نباید برای یک به یک دانشگاه‌ها نسخه بنویسد، بلکه خود دانشگاه‌ها باید بر حسب شرایط خود و طرح جامع و چارچوبی که ابلاغ کردیم، برنامه‌ریزی و عمل کنند و هیأت امنا و شورای دانشگاه تصمیم بگیرند.
معاون آموزشی وزیر علوم همچنین در بخش دیگر سخنانش با تفکیک مأموریت‌های دانشگاه‌ها به دو بخش خاص و عام، اظهار کرد: آمایش آموزش عالی فقط ساماندهی نیست؛ بلکه ماموریت‌گرایی، رتبه‌بندی و مهارت‌افزایی جزو برنامه‌های تحولی در آمایش آموزش عالی است. به عنوان نمونه تعداد محدودی از دانشگاه‌ها دارای این ظرفیت هستند که به حوزه هوش مصنوعی به عنوان یک مأموریت خاص ورود پیدا کنند. اما همه دانشگاه‌ها وظیفه دارند که به مأموریت ارتباط با صنعت به عنوان یک مأموریت عام ورود داشته باشند. در مأموریت عام قرار شده است که پذیرش دانشجو مطابق نیازهای کشور صورت گیرد.
به نقل از دانشگاه تهران، عموعابدینی در تبیین نقش و جایگاه دانشگاه تهران در اجرای رویکردهای تحولی گفت: یکی از محورهای کلیدی آموزش عالی در کشور، دانشگاه تهران است و معتقدیم اگر نماد آموزش عالی حرکت کند، مسیر تحولی در کشور تسهیل می‌شود. دانشگاه تهران در گذشته نیز محور اصلی بخش مهمی از تحولات در مباحث دانشگاهی ایران و نقش‌آفرین در توسعه اجتماعی، فرهنگی و آموزش عالی کشور بوده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۲ درصد تولید علم دنیا متعلق به ایران است، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بخش مهمی از تولید علم کشور متعلق به دانشگاه تهران است و این آمارها نشان‌دهنده جایگاه ممتاز دانشگاه تهران در حوزه علمداری حرکت‌های علمی و نقش‌آفرینی عمده این دانشگاه در حوزه تولید علم کشور است.