سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۰۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۲۵۸۹ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۳ بیمار […]
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۰۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.
به گزارش «جمله»، جهانپور گفت: «با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۲۵۸۹ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند».
وی افزود: «تا کنون ۳۸۷۲ نفر از بیماران، جان خود را از دست داده اند و دیگر در بین ما نیستند. خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون ۲۷۰۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۳۹۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۱۱ هزار و ۱۳۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
در همین حا روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور، اعلام کرد که دولت با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور، «عجلهای» برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها ندارد.
روحانی روز سهشنبه، ۱۹ فروردین، این موضوع را در ارتباط ویدئو کنفرانسی با استانداران چند استان، روسای دانشگاههای علوم پزشکی این استانها و مسئولان برخی مراکز درمانی و تولیدی در این مناطق بیان کرده است. وی در پاسخ به درخواست استانداران در زمینه «اعمال حساسیت بیشتر» درباره بازگشایی اضافه کرد: «باید شرایط برای بازگشایی مدارس به گونهای باشد که هم از اجرای کامل دستورالعملهای بهداشتی اطمینان داشته باشیم و هم بتوانیم دغدغه خانوادهها را در این راستا از بین ببریم.»
از زمان شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، مدارس و دانشگاهها تعطیل هستند و برنامههای آموزشی از طریق آنلاین یا شبکههای اجتماعی دنبال میشود.
عالیترین مقام اجرایی جمهوری اسلامی با اشاره به تصمیم ستاد مقابله با کرونا برای آغاز به کار «مشاغل کمریسک» از روز ۲۳ فروردینماه نیز گفته این اقدام باید «با دقت و رعایت کامل تمام دستورالعملها و اصول بهداشتی انجام شود.»
وی هشدار داد در صورت رعایت نشدن اصول بهداشتی، «ممکن است این اقدام نه تنها مفید نبوده، بلکه خطرناک هم باشد.»
آقای روحانی در حالی این موضوع را بیان کرده که پس از پایان تعطیلات نوروز و باز شدن ادارات و شرکتها، به طور غیررسمی دوران قرنطینه در ایران به پایان رسید و بار دیگر خیابانهای شهرهای بزرگ از جمله تهران با ترافیک و ازدحام جمعیت روبهرو شد. از سوی دیگر محمد قاسمی سرپرست مرکز پژوهش های مجلس در یک نشست خبری اظهار کرد: « به احتمال زیاد تا پایان سال کشور درگیر این بیماری خواهد بود بنابراین اینکه بشود تاریخ مشخصی برای پایان آن اعلام کرد، شدنی نیست. در این زمینه باید برای تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن آماده شد». وی با انتقاد از اجرایی نشدن قانون مدیریت بحران در ماجرای مقابله با ویروس کرونا گفت: «اگرچه اوایل شهریورماه سال گذشته بعد از حدود ۶ سال قانون مدیریت بحران و به دولت ابلاغ شد اما سوال این است که چرا این قانون در ماجرای ویروس کرونا اجرایی نشد». وی با تأکید بر اینکه در ادامه راه مقابله با ویروس کرونا انتظار میرود از رفتارهای ناهماهنگ و زیکزاکی که آثار سوء اجتماعی و سیاسی در بر دارد پرهیز شود، تصریح کرد: «ما در ماجرای مقابله با ویروس کرونا نیازمند برنامه ملی مداخل هستیم، برای اجرای این برنامه باید راهبرد فازبندی داشته باشیم به این معنی که زودتر از موعد مقرر اقدام به بازگشایی مدارس و اماکن مختلف نکنیم چرا که طبق هشدار WHO با بازگشایی زودتر از موعد مقرر با سیکل معیوب و بحرانی بزرگتر روبهرو خواهیم بود».