دانش آموزان در خط مقدم تهدیدات کرونایی!
دانش آموزان در خط مقدم تهدیدات کرونایی!

    گروه اجتماعی /   واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال در کشور آغاز شد. کودکان در این بازه سنی می‌توانند ضمنِ رضایتِ والدین، برای دریافت واکسنِ کرونا به نزدیک‌ترین مراکز بهداشتِ محل زندگی خود مراجعه کنند. طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اطمینان از اینکه واکسن کودکان امن و مؤثر […]

 

 

گروه اجتماعی /

 

واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال در کشور آغاز شد.
کودکان در این بازه سنی می‌توانند ضمنِ رضایتِ والدین، برای دریافت واکسنِ کرونا به نزدیک‌ترین مراکز بهداشتِ محل زندگی خود مراجعه کنند.

طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اطمینان از اینکه واکسن کودکان امن و مؤثر است، ۲ واکسن سینوفارم و پاستوکووک برای کودکان تزریق می‌شود که به صورت تزریق ۲ دُز و طبق روال انجام خواهد شد.
در راستای واکسیناسیون کرونا، ابتدا در حالی ستاد ملی مقابله با کرونا در مرحله نخست از تصویب واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله‌ها خبر داده بود که ستاد کرونای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا در نهایت به این نتیجه رسیدند که همزمان واکسیناسیون ۵ تا ۹ ساله‌ها نیز انجام شود.
*کودکان به سرعت در حال درگیر شدن با سویه اومیکرون هستند
معاون بهداشت ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز چندی پیش در همین راستا اعلام کرده بود: کودکان به سرعت درحال درگیر شدن با سویه اومیکرون هستند، به این دلیل که ما در کودکان واکسیناسیون کمتری انجام داده‌ایم.
«علیرضا اولیایی منش» گفت: سرعت انتشار سویه اومیکرون بسیار بالاست و شاید بتوان گفت وضعیت انتشار این سویه در ایران فراتر از پیش بینی‌هاست. ما بسیار زود به پیک رسیدیم کما اینکه در دنیا نیز به همین صورت بود و ظرف یک یا دو هفته ناگهان به پیک کرونا رسیدند. به همین دلیل برآوردها این است که میزان ابتلای روزانه به تعداد بسیار بالایی خواهد رسید.
او در پاسخ به این سوال که باتوجه به عدم غربالگری و بیماریابی منظم در مدارس، آیا می‌توان متوجه انتشار بیماری در میان دانش آموزان شد، نیز افزود: زمانی که وارد پیک می‌شویم، تست پی سی آر چندان موثر نیست و ما اصلا به سرعت پیک نمی‌رسیم که بتوانیم غربالگری کنیم. برای مواردی که ضروری است باید تست سریع انجام شود. اما برای کنترل هرچه بیشتر بیماری توصیه می شود هر فرد دارای علامت بود بلافاصله در خانه بماند و زمانی که در جمعی تعداد زیادی از افراد علامت‌های بیماری را بروز دادند، آن مدرسه باید به طور کلی تعطیل شود. در زمان اوج انتشار بیماری برای کنترل آن چندان نمی‌توان به غربالگری فردی براساس تست متوسل شد. همانطور که گفته شد سرعت انتشار امیکرون نیز بسیار بالاست.
علی‌رغم همه‌ی نگرانی‌ها و اینکه بنا بر اعلام مسوولان، حدود ۲۰ درصد از مبتلایان در این موج جدید کودکان هستند، اما وزارت آموزش و پرورش کماکان بر آموزش حضوری در مدارس اصرار می‌ورزد و هم‌زمان وزارت بهداشت از بیمارستان‌های زیرمجموعه خود خواسته ظرفیت‌های مجزا برای پذیرش بیماران کمتر از ۱۴ سال ایجاد کنند.
رییس یک بیمارستان خصوصی خبر داده که بیماران مراجعه‌کننده برای درمان کرونا به صورت خانوادگی به بیمارستان می‌آیند. او درباره علت این موضوع گفته «بچه‌ی خانواده رفته به مدرسه و ویروس را با خودش به خانه آورده. تا عید، منتظر آن باشید که آمار مرگ و تعداد بیمار هر روز بیشتر از روز قبل شود.»
این فرد درباره هزینه درمانی کرونا در این روزها توضیح داد که هر نفر حداقل باید ۵ روز در بیمارستان بستری باشد و بستری شدن در بخش عادی روزانه ۴ تا ۵ میلیون تومان و بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه روزانه ۸ تا ۹ میلیون تومان هزینه دارد.
او گفت:«هزینه بستری یک خانواده ۵ نفره به طور همزمان در بیمارستان چند میلیون تومان است، در حالی که این خانواده فقط یک نان آور و شاغل دارد؟»
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز خبر داده است که «۲۰ درصد بیماران‌مان کودکان هستند که حدود یک درصدشان از گروه سنی ۳ تا ۶ سال می‌باشند و به دلیل بد حال شدن، نیاز به بستری دارند».
رییس بیمارستان کودکان مفید تهران هم بابت کمبود شدید تخت بستری برای گروه سنی کمتر از ۱۸ ابراز نگرانی کرده و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از اشغال تمام تخت‌های ICU کودکان در بیمارستان‌های این استان خبر داده است.
وزارت آموزش و پرورش پیش‌تر در اقدامی عجیب اعلام کرده بود که در صورت مرگِ دانش‌آموزان بر اثر ابتلا به کرونا، ۱۵ میلیون تومان غرامت به خانواده پرداخت می‌کند!
کار به جایی رسید که وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به انتقادات از بازگشایی مدارس و به خطر افتادن جان دانش‌آموزان گفته بود:«برخی مردم می‌خواهند فرزندشان را گلخانه‌ای و قرنطینه‌ای بار بیاورند. آیا مدارس شلوغ‌تر از مترو است؟».
یک عضو کمیته ملی کرونا در پاسخ به ادعاهای وزارت آموزش و پرورش مبنی بر باز بودن همه مدارس در دنیا و تاکید بر حضوری بودن مدارس کشور نیز عنوان می‌کند:«در دنیا وضعیت رعایت پروتکل‌ها مثل اینجاست؟ اگر به مدارس ما بروید گریه‌تان می‌گیرد؛ در دستشویی‌ها حتی مایع و دستمال کاغذی وجود ندارد، برخی ماسک نمی‌زنند و وقتی دانش‌آموزی علائم دارد به او نمی‌گویند در خانه بمان!»
چندی پیش نیز یک پیامک در اینستاگرام مشاهده شد که از سوی وزارت آموزش و پرورش ارسال شده و در آن نوشته شده بود که:« دانش آموزان در صورتِ ابتلا به اُمیکرون بعد از گذرانِ ۵ روز قرنطینه، می‌توانند به مدرسه بازگردند و این در حالی است که طبق آخرین تحقیقات و یافته‌های ویروس‌شناسان دنیا، فردِ مبتلا به اومیکرون حتی در صورتِ کمتر شدن علائم و بهبودی نسبی بعد از ۵ روز، تا ۲۵ روز همچنان ناقل بیماری به دیگران خواهد بود.
اومیکرون علی‌رغمِ یافته‌های اولیه که بر کم‌خطرتر بودن این سویه به نسبت سایر سویه‌های کرونا تاکید می‌کرد، در حال حاضر و بر اساس مشاهدات میدانی در بیمارستان‌های سراسر دنیا، نشان می‌دهد این سویه نیز در دسته سویه‌های نگران کننده می‌گنجد و همین اشتباه استراتژیک سازمان بهداشت جهانی بود که بر گسترشِ هرچه بیشترِ این سویه در جهان انجامید.