درخواست ایکوم جهانی برای حمایت مالی از موزه‌ها بعد از دوران کرونا
درخواست ایکوم جهانی برای حمایت مالی از موزه‌ها بعد از دوران کرونا

  «ایکوم (جهانی)، نماینده موزه‌ها در سطح بین‌المللی، از سیاست‌گذاران و تصمیم گیرندگان کشورها درخواست کرد تا با اختصاص بودجه‌ای حمایتی برای نجات موزه‌ها، کمک کنند آن‌ها ماموریت‌شان را در رساندن خدمات مهم و حیاتی برای نسل‌های آینده ادامه دهند.» در این بیانیه که توسط شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم جهانی) منتشر شده و گلناز گلصباحی […]

 

«ایکوم (جهانی)، نماینده موزه‌ها در سطح بین‌المللی، از سیاست‌گذاران و تصمیم گیرندگان کشورها درخواست کرد تا با اختصاص بودجه‌ای حمایتی برای نجات موزه‌ها، کمک کنند آن‌ها ماموریت‌شان را در رساندن خدمات مهم و حیاتی برای نسل‌های آینده ادامه دهند.»
در این بیانیه که توسط شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم جهانی) منتشر شده و گلناز گلصباحی – عضو هیات اجرایی شورای بین المللی موزه‌ها – آن را به زبان فارسی منتشر کرده، آمده است: «شورای بین المللی موزه‌ها ICOM غم و اندوه عمیق و همبستگی خود را با مردم آسیب دیدهی سراسر جهان از بیماری COVID-۱۹ ابراز می‌کند.
دولت‌ها در سرتاسر جهان با تعطیل کردن مدارس و اماکن عمومی و وضع قوانین سختگیرانه، اقداماتی ضروری برای جلوگیری از انتشار ویروس انجام داده‌اند. دو میلیارد نفر در خانه‌های خود محدود شده‌اند و تعداد آنها در حال افزایش است. آنها نه فقط سلامتی خود بلکه معیشت‌شان را نیز در خطر می‌بینند.
با بسته شدن کارخانه‌ها، فروشگاه‌ها و ممنوعیت سفر، اقتصاد جهانی در حاشیه رکودی عمیق قرار می‌گیرد. بخش فرهنگی که به شدت تحت تأثیر تعطیلی موزه‌ها، کتابخانه‌ها، سینماها و تئاترها و (غیره) قرار دارد ، با ضرری بزرگ روبرو خواهد شد که قادر است کلا چشم انداز فرهنگی کل جوامع و کشورها را متاثر کند.»
در ادامه آمده است: «روند بهبودی جوامع ما پس از بحران COVID-۱۹ طولانی و پیچیده خواهد بود. موزه‌ها، به عنوان مکان‌های بی‌نظیر در امر انتقال دانش و آموزش همگانی نقش مهمی در ترمیم و تقویت بافت اجتماعی جوامع آسیب دیده دارند. ما برای اطمینان از آینده‌ی موزه‌ها، با دولت‌های ملی، منطقه‌ای و همچنین با موسسات همکار و سایر سازمان‌های بین‌المللی همکاری خواهیم کرد.»

 


ایران زیباست؛جزیره هرمز «بهشت رنگ‌ها»

جزیره هرمز، جزیره‌ای‌ست پر از شگفتی. سرزمین خاک‌های رنگی. جایی که قرمزی خاک و آبی دریا با هم یکی می‌شوند. در منابع آمده که این جزیره ۶۰۰ میلیون سال قدمت دارد و تا پیش از اینکه مورد حمله مغولان قرار بگیرد تجارت پرورنقی داشته ولی مغول‌ها که آمدند آبادی و زندگی را هم با خودشان بردند.
یکسری به قشم کوچ کردند و عده‌ای دیگر به جرون یا بندر گمبرون نقل مکان کردند و در آن شهری ساختند که به یاد شهر قدیم اسمش را هرمز گذاشتند. در مسیر دریایی قشم به جزیره هرمز کوه‌هایی به رنگ زرد، سفید و قرمز دیده می‌شود. در میان این کوه‌ها، کوه سرخ رنگی وجود دارد که خاکش خوراکی است و مردم محلی از خاک سرخ آن به عنوان ادویه در تهیه یک غذا به نام «سوراغ»، طبخ ماهی و نان و تهیه ترشی، مربا و سُس استفاده می‌کنند. مردم محلی این کوه را «گِلَک» می‌نامند و خاک سرخ آن را مانند نمک در تهیه انواع غذاها مصرف می‌کنند.