او یکی از پرکارترین و محبوبترین نویسندگان آمریکایی بود و دوستداران ادبیات جنایی او را “ملکه هیجان” نامیده بودند. ماری هیگینز کلارک که ۵۶ کتاب بیرون داده، در ۹۲ سالگی درگذشت. ماری هیگینز کلارک از سال ۱۹۷۵ و با همان اولین رمانش به عنوان “بخواب، زیبای من” در کنار موفقترین رماننویسان آمریکایی قرار گرفت […]
او یکی از پرکارترین و محبوبترین نویسندگان آمریکایی بود و دوستداران ادبیات جنایی او را “ملکه هیجان” نامیده بودند. ماری هیگینز کلارک که ۵۶ کتاب بیرون داده، در ۹۲ سالگی درگذشت.
ماری هیگینز کلارک از سال ۱۹۷۵ و با همان اولین رمانش به عنوان “بخواب، زیبای من” در کنار موفقترین رماننویسان آمریکایی قرار گرفت و به شهرت جهانی رسید. تا پیش از چاپ این اولین رمان، رمانهایش را برای ناشران گوناگون فرستاد و از ۴۰ ناشر پاسخ منفی دریافت کرد، اما سرانجام بخت با او یار شد و در سالهای بعد ناشران برای دریافت کارهای او سرودست میشکستند.
در رمانهای ماری هیگینز کلارک، که معمولا زنان قهرمان اصلی هستند، موقعیتهای خطرناک و پیچیدهای پیش میآید که دلهره و هیجان آن خواننده را تا پایان کتاب و رسیدن به فرجام نهائی راحت نمیگذارد. بیهوده نیست که طرفداران این نویسنده به او “ملکه هیجان” لقب داده بودند.
ماری هیگینز کلارک در محله برانکس در نیویورک به دنیا آمد. تا پیش از نویسندگی مهماندار هواپیما بود و زندگی عادی داشت. در سال ۱۹۶۴ همسرش درگذشت و او را با پنج کودک تنها گذاشت. ماری هیگینز کلارک تصمیم گرفت با نشر داستانهای کوتاه برای مجلات، معاش خانواده را تأمین کند.
در دهه ۱۹۵۰ نخستین نوولهای خود را منتشر کرد که برای آنها دستمزدی اندک میگرفت. از سال ۱۹۷۵ به انتشار رمانهای هیجانانگیز خود دست زد. از رمانهای او بالای ۱۰۰ میلیون نسخه تنها در آمریکا فروش رفته است. از روی برخی از کارهای معروف او فیلم سینمایی نیز ساخته شده است. بیشتر رمانهای او به دهها زبان ترجمه شده است، از جمله به زبان فارسی.
از ماری هیگینز کلارک رمانهای “در خیابانی که تو هستی”، بانوی من گریه نکن، ناظر خاموش، وانمود کن او را نمیبینی، تو مال منی، در دل شهر، “دیگر به جنگل نمیرویم” و چند اثر دیگر به زبان فارسی منتشر شده است. ماری هیگینز کلارک در حلقه بستگان و نزدیکان خود در ۹۲ سالگی در فلوریدا درگذشت.
يوهان گوتنبرگ مخترع ماشين چاپ
يوهان گوتنبرگْ مبتكر آلماني و مخترع ماشين حساب در ۱۳۹۸م در آلمان متولد شد، اما پس از چندي به استراسْبورگ در فرانسه رفت و به كارهاي فني و صنعتي پرداخت. تا عصر گوتنبرگ، كتابها با صرف وقت فراوان و زحمت بسيار، با دست نوشته و نسخه برداري ميشد و در نتيجه، كتاب، هم كم بود و هم گران قيمت. اين امر باعث گرديد كه تنها ثروتمندان قادر به تهيه كتاب باشند. از اين گذشته، نسخههاي خطي، غالباً همراه با غلط و اشتباهات فراوان بود و عليرغم دقت در نسخه برداري، باز هم اين كتب اشتباهات زيادي داشت. هر چند در اين زمان نوعي چاپ موسوم به چاپ قالبي موجود بود و در آن، حروف و مطالب را پس از حك كردن بر قالب چوب به طور معكوس بر سطح نرم ميفشردند تا نقش ايجاد شود، ولي اين روش نيز زمان زيادي صرف ميكرد. از اين رو گوتنبرگ تمام توان خود را در راه تكميل نقشه خود براي عملي ساختن فن چاپ مصروف داشت و پس از يافتن فلز مورد نظر و مركب مناسب، در سال ۱۴۴۴م ماشين چاپ سنگي و سپس سُربي را اختراع كرد و گام مهمي درراه ثبت، انتشار و ترويج علوم و معارف در ميان مردم برداشت. گوتنبرگ در اولين كار خود، در ۲۵ ژانويه ۱۴۵۶م انجيل را در ۱۲۸۲ صفحه به چاپ رساند و تحولي عظيم در اين فن ايجاد كرد. هرچند در اين ميان گوتنبرگ مقروض و ورشكسته شد و ديگران كار او را ادامه دادند، با اين حال، اين اختراع بزرگ در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت و نام او را بلندآوازه گردانيد. يوهان گوتنبرگ سرانجام در ۳ فوريه ۱۴۶۸م در ۷۰ سالگي درگذشت.