در انتظار تاسیس «سازمان امیدواری برای وزش باد» هستیم
در انتظار تاسیس «سازمان امیدواری برای وزش باد» هستیم

جمله ـ گروه محیط زیست: آلودگی هوا پوست تهرانی ها و بسیاری از کلانشهرهای کشور از جمله اصفهان، تبریز، اراک، کرمان، کرج و اهواز را درآورده است. درباره دلایل آلودگی هوا در ایران آنقدر گزارش و مطلب نوشته شده که اگر انها را بر هم سوار کنیم به قد دماوند می رسد، اما به اندازه […]

جمله ـ گروه محیط زیست: آلودگی هوا پوست تهرانی ها و بسیاری از کلانشهرهای کشور از جمله اصفهان، تبریز، اراک، کرمان، کرج و اهواز را درآورده است.
درباره دلایل آلودگی هوا در ایران آنقدر گزارش و مطلب نوشته شده که اگر انها را بر هم سوار کنیم به قد دماوند می رسد، اما به اندازه تپه های داوودیه هم کاری برای حل آن نشده است.
در زمستان همیشه این مشکل چند برابر می شود و وارونگی هوا موجب سرگردانی مسئولان می شود و کاسه چه کنم، چه کنم به دست می گیرند. هر سال به امید باد و برف باران سپری می شود بدون اینکه کوچکترین قدمی برای حل جدی این معضل کشنده برداشته شود.
جمله در یکماه اخیر ۴ گزارش ویژه درباره آلودگی هوا منتشر کرده و مصائب حاصل از آن را زیر ذره بین برده است.
هنوز هم دولت و شهرداری قدمی برای حل مشکل برنداشته اند. گویا هر دو کارهای مهمتری از نفس کشیدن مردم دارند که
نمی دانیم چیست.
یکی از دلایل اصلی آلودگی های زمستانی مازوت سوزی است که هر ساله توسط رسانه ها افشا می شود و در قدم اول همه آن را
تکذیب می کنند.
در قدم دوم برخی آن را تائید می کنند و نهایتا حقیقت افشا می شود.
حقیقت این است که بخش اعظم نیروگاه ها مشغول مازوت سوزی هستند آنهم در کشوری که دارنده بزرگترین منابع گازی جهان است و تا ۳ ماه پیش بابت زمستان سخت به اروپایی ها متلک می گفت.
در کشورهای پیشرفته سال هاست مازوت سوزی کنار گذاشته شده و در برخی از آنها نیز به کمترین میزان رسیده و در عوض از روش های جایگزین و پاک برای کار نیروگاه ها استفاده می شود. اما در ایران برعکس است و به جای اینکه هر سال شاهد کاهش مازوت سوزی باشیم با افزایش آن مواجه می شویم.
در تازه ترین آمار اعلامی سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست ضمن تاکید بر عدم مازوت‌سوزی در تهران گفت: از بین ۱۶ نیروگاه بخاری در کشور ۱۴ نیروگاه مازوت‌سوزی دارند.
این اظهارات البته تنها یک طرف حقیقت است، و آن اینکه ممکن است درست باشد که در تهران مازوت سوزی نمی شود اما گازوئیل سوزی چطور؟ چرا کسی در این زمینه که خطرش کمتر از مازوت نیست حرفی نمی زند. حتی اگر مازوت سوزی در تهران را هم کنار بگذاریم با اینهمه تناقض مازوتی چه کنیم که آخرش معلوم شده از ۱۶ نیروگاه بخاری ایران ۱۴ تای آنها مازوت می سوزانند!
داریوش گل‌علیزاده درباره مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های بخاری تهران اظهار کرد: تنها نیروگاه بعثت در منطقه ۱۶ تهران قابلیت مازوت‌سوزی دارد که از سال ۹۳ با حکم قضایی این بخش آن پلمب شده است.
وی افزود: مازوت در نیروگاه‌های بخاری یا توسط صنایع سوزانده می‌شود اما صنایع ما در چند روز اخیر قطعی گاز نداشتند که بخواهند به سمت سوخت دوم و مازوت‌سوزی روند. نیروگاه‌هایمان نیز مازوت سوزی نداشته‌اند.
این حرف ها هم برخلاف مشاهدات مردم است چراکه دقیقا در همین چند وقت اخیر شاهد افزایش بالای آلودگی بوده ایم.
گل‌علیزاده مازوت‌سوزی در برخی نیروگاه‌های کشور را تایید کرد و توضیح داد: از ۱۶ نیروگاه بخاری در کشور ۱۴ نیروگاه مانند نیروگاه طوس در مشهد، مفتح در همدان، سهند بناب در تبریز، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان، شهید منتظری در اصفهان، شهید منتظر قائم در البرز، شهید رجایی در قزوین و بندرعباس مازوت‌سوزی دارند.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست علت آلودگی هوا را مازوت‌سوزی ندانست و افزود: به عنوان نمونه تا دو سال گذشته در تبریز مازوت‌سوزی نداشتیم اما آلودگی هوا بود.
در این مواقع می‌توان گفت مصرف مازوت عامل ایجاد آلودگی هوا نیست اما می‌تواند در شهرهایی که در مجاورت نیروگاه‌ها هستند، تشدیدکننده آلودگی هوا باشد.
بدین جهت در سال‌های گذشته با وجود مصرف صرفا گاز، به علت وارونگی دما، آلودگی
هوا داشتیم.
ایشان بازهم همه حقیقت را نمی گویند مثل اینکه؛ درست است که قبل از مازوت سوزی در تبریز هم آلودگی داشتیم اما شدت آن با امسال قابل قیاس نبود.
گل‌علیزاده در واکنش به نامه منتشر شده که محیط زیست از مازوت‌سوزی بیش از چهار نیروگاه خبر داشته اما آن را تکذیب کرده است، اظهار کرد: ما هیچ وقت مازوت‌سوزی در کشور را تکذیب نکردیم.
تنها مازوت‌سوزی در تهران را تکذیب می‌کنیم چراکه واقعا چنین چیزی وجود ندارد.
وی درباره این پرسش که آیا نیروگاه بخاری منتظرقائم در البرز به علت نزدیکی به تهران بر آلودگی پایتخت تاثیر ندارد ؟ گفت: مسیر باد دارای اهمیت است.
منتظر قائم حدود سه هفته است که به علت کمبود گاز و برای توسعه درحال مازوت‌سوزی است. انتشار آلودگی از منتظر قائم به سمت شهر قدس و اسلامشهر خواهد بود. به گفته سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست نیروگاه شهیدرجایی قزوین اگر می‌توانست با باد ۳۰ کیلومتر آلایندگی را جابه‌جا کند اصلا مشکلی
وجود نداشت.
ما به دنبال چنین وزش بادی هستیم چراکه آلایندگی منتشر شده را تخلیه و رقیق می‌کند اما به طور کلی مسیر باد شهیدرجایی به سمت اشتهارد و نظر آباد است و تهران در مسیر
آن نیست.
مشاهده می کنید که آقای گل علیزاده هم همچنمان از همان روش مدیریتی «جهت باد» استفاده می کند و به جای اینکه بپذیرند آلودگی کرج به تهران هم سرازیر می شود یا اینکه باید کاری برای مشکل قزوین کرد امیدوار است باد بوزد تا مثل همیشه چیزهایی را پنهان کنند که بعد به ناچار باید آنها را تائید نمایند.
گل‌علیزاده به علت آلودگی هوای تهران هم اشاره کرده و می گوید: در نیمه دوم سال که وارد فصل سرد می‌شویم، با توجه به وارونگی دما، عدم وزش باد و سکون هوا آلودگی هوا را خواهیم داشت.
در سال ۹۷ شرایط جوی بسیار خوبی به علت باد و باران داشتیم، به گونه‌ای که سال ۹۷ از بهترین سال‌ها به جهت تعداد روزهای سالم و شرایط مطلوب بود.
با همه این حرف ها نتیجه این می شود که به جای امیدواری برای انتخاب مسئولی خوب در این حوزه باید کل سازمان محیط زیست را تعطیل کنیم و به جایش سازمان امیدواری برای وزش باد راه بیاندازیم.