در میان مردم بودن یک اصل است
در میان مردم بودن یک اصل است

آیت‌الله ابراهیم رئیسی در ابتدای نشست خبری با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد تا یکسال به عنوان خدمتگزار مردم عزیز باشیم و در این یک سال با وجود مشکلات و مسایلی که به آنها اشاره می‌کنم همواره عنایت […]

آیت‌الله ابراهیم رئیسی در ابتدای نشست خبری با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد تا یکسال به عنوان خدمتگزار مردم عزیز باشیم و در این یک سال با وجود مشکلات و مسایلی که به آنها اشاره می‌کنم همواره عنایت حضرت حق را دیدیم و شکرگزار درگاه خداوند متعال هستیم و تشکر از مردم عزیز و صبور که بسیار با دولت همراهی کردند و همچنین مقام معظم رهبری که با رهنمودها دولت را کمک کردند.از همه دستگاه ها، رسانه ملی و افراد فعال در این عرصه که تلاش کردند فعالیت‌های دولت را تبیین کنند و اگر گره‌های ذهنی موجود را
رفع کنند نیز متشکرم.
آیت الله رئیسی گفت: در یکسال اخیر تلاش کردیم و نخستین تغییر رویکردی که ما بر آن تاکید کردیم،توجه به خواست مردم و حضور در میان مردم بود و تاکید بنده و دولت این است که همواره با مردم باشیم که حضور در ۳۱ استان و و بیش از ۵۰ شهر و روستا در راستای همین نگاه انجام شده است. حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت و سایر موارد در همین راستا بوده است و کسانی که ملامت می‌کردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیده‌اند.
انتظار مردم از دولت حل مساله است
رئیس جمهور به تفاوت مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی اشاره کرد و گفت: فرق می‌کند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور پیدا کند، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار می‌رود و شناخت مساله و حل رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد. همواره به دولتمردان تاکید شده است که باید این نگاه را به مردم داشته باشد. اینکه مردم مشکل دارو داشتند و از نزدیک نبینیم که مشکل دارو دارند، یعنی چه و چه باید کرد.
ساختارهای فسادزا در دولت باید اصلاح شود
رئیس جمهور ستیز با فساد سومین رویکرد برشمرد و افزود: باید با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه می‌کنند، مقابله شود. حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم و البته وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از همه خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
آیت الله رئیسی گفت: اصلاح ساختار فسادزا و افرادی که با روابط ناسالم و رشوه نظام اداری ما را آلوده کنند، برخورد کردیم و نظارت دورن سازمان و برون سازمانی فعال بوده است. همچنین مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد را همان مدیر دستگاه می دانیم زیرا آن مدیر در کنار وظیفه مدیریت مسئولیت مبارزه با فساد را دارد. با مساله فساد چه ساختارهای فسادزا و رانتی که جیب عده‌ای را پر می‌کند و بی‌عدالتی را رواج می‌دهد باید برخورد شود و معتقدیم باید این ساختارها اصلاح و شاهد تولید پرونده نباشیم.
اگر در گذشته تصمیم‌گیری‌ها مناسب بود امروز شاهد برخی مشکلات نبودیم
رئیس‌جمهور یادآور شد: اگر در برخی از مقاطع در زمان خودش تصمیم مناسب را می‌گرفتیم، شاید امروز وضعیت‌ ما در حوزه اقتصادی با وضع فعلی متفاوت بود و اکنون دچار برخی از مشکلات نبودیم. البته در حوزه امنیت، تولید و دیگر مسایل به موقع اقدامات صورت گرفت.
رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: برخی از مسئولان دولت گذشته دلسوزانه به من می‌گفتند که با این مشکلات چه خواهید کرد، من با دوستان دولت گذشته جلسه داشتم و این را از سر دلسوزی می‌گفتند. به عنوان نمونه در موضوع واکسن می‌گفتند که به ما واکسن نمی‌دهند و برخی داروها کمیاب است یا اینکه با کسری بودجه چه خواهید کرد.
کسری بودجه ام‌المسائل کشور است
آیت الله رئیسی در ادامه به مساله کسری بودجه در آن زمان و این که رهبری از آن به عنوان ام المسائل یاد کردند، اشاره کرد و گفت: این موضوع آثار تورمی زیادی هم داشت اما کسری بودجه بدون استقراض و خلق پول حل شد. در شهریور ۱۴۰۰ تورم قریب به ۶۰ درصد بود. دولت کاری کرد که تورم افزایش نیابد؛ یعنی خلق پول و استقراض نکند و پایه پولی را بالا نبرد. کار به جایی رسید که در اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ روند کاهشی یافت و به حدود ۳۵ درصد رسید.
اراده دولت بر کاهش و مهار تورم است
وی افزود: اراده دولت بر کاهش و مهار تورم است و از ابتدا نیز بنای دولت این بود؛ نوسانی که در اصلاح اقتصادی ایجاد شد باید تا آخر سال به سمت تورم کاهشی برود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه در حوزه کالاهای اساسی آن موقع که دولت آغاز کرد وضعیت خطر بود، گفت: اکنون مردم بیش از ۷ میلیون تن گندم به دولت فروختند. نسبت کالاهای اساسی هیچ نگرانی وجود ندارد و همه در وضعیت سبز هستند. آن موقع برخی کالاها قرمز بودند.
تشکیل دولت هوشمند ضرورت و الزام قانون است
رییس جمهوری گفت: دولت الکترونیک باید تاکنون شکل می‌گرفت، اما ما درصدی عقب‌ماندگی داریم. امروز صحبت از دولت هوشمند است که هم ضرورت و هم الزام قانون است. همه دستگاه‌ها باید از این امر بهره‌مند شوند.
وی افزود: این کار یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. ۳۰ دستگاه تاکنون متصل شده‌اند و دستگاه‌های دیگر تا آخر شهریورماه موظفند که متصل شوند که این کار در زمان خود صورت خواهد گرفت. ما موظفیم که بایدهای قانونی در این زمینه رعایت شود و تا پایان مهلت قانونی این امر انجام می‌شود.
دانش و صنعت هسته‌ای بومی شده و نمی‌توان آن را از ایران گرفت
رئیس جمهور درباره برخی زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران و واکنش جمهوری اسلامی در این زمینه گفت: صنعت و توانایی هسته‌ای حق جمهوری اسلامی و ملت ایران است و بارها هم اعلام کردیم سلاح هسته‌ای در دکترین جمهوری اسلامی جایی ندارد. رهبر معظم انقلاب هم آن را حرام اعلام کردند. دولت و مسئولان هم از نظر شرعی و سیاست خارجی بارها اعلام کردند که سلاح هسته‌ای جایی در سیاست ایران ندارد.
وی ادامه داد: صنعت هسته‌ای ایران در کشاورزی، نفت و گاز و پزشکی و بسیاری دیگر از صنایع مورد نیاز و استفاده است. رژیم صهیونیستی از ابتدا هم نمی‌خواست ایران به این دانش دست باید. اما امروز برخلاف اراده آنها و مستکبرین این دانش بومی شده و نمی‌توان آن را از ایران گرفت.
وی با اشاره به اینکه ترور دانشمندان هسته‌ای برای توقف این دانش در کشور بود، گفت: ایران با این اقدامات و فتنه‌ها متوقف نشد و هیچ اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی ما را در گرفتن این حق متوقف نخواهد کرد.
رفع بیکاری یک ضرورت مهم کشور است
آیت‌الله رئیسی در پاسخ به سوالی درباره وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال گفت: رفع بیکاری یک ضرورت مهم کشور است. وعده من حاکی از نیاز جدی کشور بود و یک وعده انتخاباتی و برای جلب توجه نبود. اگر یک میلیون شغل در یک سال در کشور ایجاد نشود، شاهد افزایش بیکاری خواهیم بود.
رئیس جمهور با اشاره به تامین چهار میلیون مسکن در پایان دوره چهار ساله دولت، اضافه کرد: نیاز به یک میلیون مسکن در سال نیاز اصلی کشور است. سال‌های قبل که ۲۵۰ هزار یا ۳۰۰ هزار یا نهایتاً ۴۰۰ هزار مسکن در سال ایجاد شده است، در آن سال‌ها ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار عقب‌ماندگی وجود دارد. نگرانی امروز مردم در حوزه تامین مسکن به دلیل آن عقب‌ماندگی‌ها است. باید سالانه یک میلیون مسکن ایجاد می‌شد اما ایجاد نشد.
رئیس دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه ساخت ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و ۸۰۰ هزار مسکن روستایی، نیاز کشور قطعی است، اظهار داشت: علاوه براین، مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی در قانون مسکن است.
برای برداشتن تحریم‌ها میز مذاکره را ترک نکردیم
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه شما در مورد فعالیت در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها و رفع تحریم‌ها وعده دادید، با این نرخ تورم بالا در ایران باور دارید خنثی سازی تحریم ها موثر بوده است و آیا به دیپلماسی برای رفع تحریم‌ها باور دارید، گفت: خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال می کنیم و قرارگاهی با مدیریت معاون اول رییس جمهور برای آن تشکیل دادیم. هم‌چنین رفع تحریم‌ها را با وزارت خارجه و از طریق مذاکرات دنبال می کنیم. در خنثی سازی تحریم‌ها خیلی از تحریم‌هایی که ما را محدود می کرد، محقق نشد و محدودیتی را برای خود در این رابطه به رسمیت نمی شناسیم.
وی افزود: سطح تعامل ما با کشورهای منطقه تا ۵ برابر افزایش یافته است و صادرات نفت ما امروز در وضعیتی است که احساس می‌کنیم باید آنچه در توان داریم را بگذاریم و چه صادرات نفتی و غیرنفتی را ادامه می‌دهیم.
دولت خود را موظف می‌داند هرکاری که تورم را کاهش می‌دهد، انجام دهد
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اصلاحات اقتصادی و افزایش قیمت کالاها در سال آینده گفت: حرف من در بعضی از رسانه‌ها به اشتباه منعکس شد. به این ترتیب که گویا ما گرانی کالاها را تقسیم کردیم و گرانی بخشی از آنها را به سال آینده موکول کرده‌ایم؛ اما اینطور نیست.
آیت‌الله رئیسی ادامه داد: ما گفتیم اقتضای قانون بعضی از گران کردن‌هاست. مثلا اگر ما بخواهیم حقوق گمرکی را ۴ درصد در نظر بگیریم، بر همان کالاها اثر گذار خواهد بود. کسی که مواد اولیه یا کالای واسطه‌ای وارد می‌کند، اگر به جای ۴ درصد، ۱ درصد حقوق گمرکی پرداخت کند، ما گفتیم ما از این منبع دولت می‌گذریم.
رئیس جمهور ادامه داد: دولت خود را موظف می‌داند هرکاری که تورم را کاهش می‌دهد، انجام دهد.

 

 

وزیر اطلاعات:
دولت در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخی امور کشور را بدست گرفت
حجت الاسلام خطیب وزیر اطلاعات گفت: دولت مردمی و انقلابی در یکی از دشوارترین و پیچیده‌ترین مقاطع تاریخی، اداره‌ امور کشور را به دست گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب نوشت: هفته‌ی دولت تجلی ارزش‌ها و دستاورد‌های ماندگار شهیدان رجایی و باهنر، آن دو اسوه الگوی خدمت‌گزاری خالصانه و درس آموزی است که همچون میراثی ارزشمند بر تارک آسمان نیلگون میهن اسلامی عزیزمان می‌درخشند. این دو شهید عزیز توسط گروهک ضدمردمی و ضدانقلابی منافقین به درجه رفیع شهادت رسیدند تا به گواه تاریخ، ننگِ جنایت ددمنشانه‌ی منافقین تروریست مزدور صدام بعثی و صهیونیزم بین‌الملل، از دامان آلوده به خون افزون بر ۱۷ هزار شهید مظلوم و بی‌گناه تا قیامت زدوده نگردد.وزیراطلاعات در این پیام اظهارداشت: دولت مردمی و انقلابی در یکی از دشوارترین و پیچیده‌ترین مقاطع تاریخی، اداره‌ی امور کشور را به دست گرفت، اما با توکل به ذات اقدس الهی، با دنبال کردن مسیر مستقیم ولایت با خدمتی الگو گرفته از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و از شهیدان رجایی و باهنر و به‌ویژه از راه و رسم آمیختگی با مردم، خدمت به مردم و حضور در میان مردم همه‌ی نقاط کشور، در این مدت یک‌ساله، منشأ تحولات قابل توجهی بوده که به اذن حضرت احدیت، آثار مبارک آن از این پس، بیشتر و عمیق‌تر دیده خواهد شد.حجت الاسلام خطیب موفقیت دراجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها، موفقیت در مقابله با بیماری منحوس کرونا، موفقیت در عرصه بین‌الملل و منطقه‌ای (نشست سه جانبه)، سفر‌های استانی رئیس جمهور و آثار با برکت آن از را جمله دستاورد‌های دولت مردمی و انقلابی در این مدت برشمرد.وزیراطلاعات در بخش دیگری ازاین پیام نوشت که به روان پاک امام شهیدان (ره) و شهدای بخون خفته‌ی عرصه‌ی امنیت و شهدای وزارت درود می‌فرستم و ضمن عرض تسلیت ایام، فرارسیدن هفته‌ی دولت را گرامی داشته، به‌مناسبت روز کارمند، از یکایک کارکنان شاغل و بازنشستگان عزیز، ولایت‌مدار عرصه‌ی گمنامی، که وجود نازنین خویش را در راه پاسداشت خون شهدای عزیز و خدمت صادقانه در تأمین امنیت مردم صرف نموده‌اند، صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنم.حجت السلام خطیب در پایان از خداوند متعال، تداوم توفیق روز افزون خدمت در پایگاه عظیم مبارزه و جهاد و خدمت‌گزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سایه رهبری‌های مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و سلامتی و آرامش خانواده‌های محترم شما همکاران عزیز را مسالت کرد.

پاسخ آمریکا را پس از
جمع‌بندی کارشناسی می‌دهیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پاسخ آمریکا را پس از جمع‌بندی جلسات کارشناسی در اولین فرصت می‌دهیم.ناصر کنعانی گفت: موضوع پاسخ طرف آمریکایی در جلسات تخصصی و کارشناسی در حال بررسی است، زمان مشخصی را نمی‌توانم اعلام کنم برای اینکه بگویم چه زمانی پاسخ ایران داده خواهد شد اما در اولین فرصتی که جمع‌بندی شکل بگیرد و جزئیات بررسی شود، پاسخ داده خواهد شد.سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: نکته حائز اهمیت این است که جمهوری اسلامی ایران در بحث روند مذاکرات و دستیابی به توافقی که هم پایدار و جامع و هم تامین کننده منافع جمهوری اسلامی ایران باشد جدی است و در این زمینه تاکنون به طور مسئولانه عمل کرده است. همانطور که گفتم زمان پاسخ‌دهی بستگی به نتایج جلسات کارشناسی خواهد بود.سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: همانطور که می‌دانید روند مذاکرات ماهیت خاصی دارد به دلیل حساسیت موضوع و به دلیل محرمانه بودن موضوع مذاکرات همه طرف‌ها تا الان سعی کرده‌اند تا به ماهیت محرمانه بودن مذاکرات پایبند باشند به این جهت که رسانه‌ای کردن زودهنگام کمک به نتیجه مذاکرات نمی‌کند و باید در بازه زمانی مناسب خود، این اطلاع رسانی صورت بگیرد.کنعانی گفت: موضوع مذاکرات موضوع حساسی است. ما گمان می‌کنیم موضوعی که تا این مرحله از روند مذاکرات رخ داد، روند مثبت و رو به جلویی است. همانطور که بارها اعلام شده است موضوعات باقیمانده در ارتباط با روند مذاکرات رفع تحریم‌ها، موضوعات زیادی نیست به عبارتی بیشتر مسائل مرتبط با توافق برجام میان طرفین حل و فصل شده است اما موضوعات اندک باقیمانده، موضوعات حساس و مهم و تعیین کننده‌ای است.وی با بیان اینکه با قاطعیت می‌توانیم بگوییم که جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال توافق است، گفت: ایران با جدیت دستیابی به توافق را دنبال می‌کند و معتقد است از سرگیری اجرای برجام هم در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران و هم در راستای منافع طرف‌های این توافق است اما در مجموع یک مسیر دوطرفه است و تعهدات متقابل وجود دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که اجرای توافق باید به صورت دوجانبه شکل بگیرد و انجام شود و همه اعضای توافق باید به تعهدات خود ملتزم و پایبند باشند.

تلاش دولت ایجاد زیرساخت و رونق کسب و کار مردم است
معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی گفت: وظیفه دولت تسهیل گری و تلاش برای فراهم کردن زیرساخت ها و رونق کسب و کار مردم است.
محمد اسلامی در سفر به لرستان گفت: در راستای فراهم ساختن زیرساخت ها باید توجه داشت کارهایی در زنجیره ارزش به گونه ای انجام شود که هم محیط زیست آسیب نبیند و هم سلامت جامعه پایدار بماند.وی افزود: همچنین با تداوم فعالیت بتوان زنجیره ارزش را برای اشتغال آفرینی دانش بنیان توسعه داد، یکی از پیشنهادهادی دانش بنیانی این است که زیرساخت ظرفیت برای قدرت محصول ایجاد شود که در این مسیر می توان از هر ظرفیتی اعم از گیاهان دارویی و یا فرآوری آن امورات را به سمت ارزش افزوده بالایی پیش ببرد.معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ضمن گرامیداشت یاد شهدای هفته دولت گفت: آنها الگوهای خدمت بی منت به مردم بودند که به دور از شعار و با عمل خود خدامحوری و مردم داری محقق می کردند، باید بیش از پیش از این الگوها در مدیریت بهره گرفته شود.