محمد اسلامی در نامهای به وزیر کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان و مدیران کل راه و شهرسازی سراسر کشور، ویرایش سوم مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان را برای اجرا، ابلاغ کرد. وزیر راه و شهرسازی در نامهای به رحمانی فضلی، وزیر کشور؛ علیرضا تابش، رییس بنیاد مسکن […]
محمد اسلامی در نامهای به وزیر کشور، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان و مدیران کل راه و شهرسازی سراسر کشور، ویرایش سوم مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان را برای اجرا، ابلاغ کرد.
وزیر راه و شهرسازی در نامهای به رحمانی فضلی، وزیر کشور؛ علیرضا تابش، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی؛ رجبی، رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان و مدیران کل راه و شهرسازی سراسر کشور، ویرایش سوم مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان «طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی» را که تهیه، تدوین و تصویب شد را برای اجرا، ابلاغ کرد.
در نامه وزیر راه و شهرسازی آمده است: در اجرای ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴، بدینوسیله ویرایش سوم مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان «طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی» که مراحل تهیه، تدوین و تصویب را در وزارت راه و شهرسازی گذرانده جهت استحضار و صدور دستور برای اجرا از تاریخ اول آبان ۹۸ در کل کشور، ابلاغ میشود.
در ادامه آمده است: زمان انقضای ویرایش سال ۱۳۹۲ مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان، دو سال بعد از تاریخ این ابلاغ خواهد بود و بنابراین از تاریخ اول آبان ۹۸ لغایت دو سال بعد از تاریخ این ابلاغ، استفاده از هرکدام از دو ویرایش فوقالذکر مجاز شمرده خواهد شد.
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ویرایش ۱۳۹۸ مبحث هشتم مشتمل بر پنج فصل کلیات، مشخصات مصالح و کنترل کیفیت، ضوابط عمومی، ساختمانهای بنایی مسلح، ساختمانهای بنایی با کلاف و سه پیوست است. در ویرایش جدید، بحث ساختمانهای بنایی مسلح به صورت جامع ارایه شده است. این ساختمانها با توجه به عملکرد مناسب در برابر زلزله، در کشورهای پیشرفته لرزهخیز نیز مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تکمیل و گسترش این فصل از مبحث با افزودن مباحث مربوط به بارگذاری، تحلیل و طراحی ساختمانهای بنایی مسلح به روش مقاومت نهایی، مجموعهای کامل در اختیار جامعه مهندسان قرار داده شده است تا مشوقی برای استفاده گسترده از ساختمان بنایی مسلح در ایران باشد.
فصل پنجم ویرایش جدید مبحث، تحت عنوان ساختمانهای بنایی باکلاف، به طور کلی دوباره نویسی شده است. این فصل نسبت به ویرایش قبلی گسترش قابل ملاحظه ای یافته و بسیاری از ابهامات و کمبودهای موجود بر طرف شده است. همچنین، با توجه به وجود امکانات فنی و اقتصادی ساخت ساختمانهای بنایی باکلاف در اقصی نقاط کشور و نظر به آسیبپذیر بودن ساختمانهای بنایی سنتی غیرمسلح (بدون کلاف)، بحث اخیر از مبحث هشتم حذف شده است. رعایت الزامات مندرج در مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی، در کنار سایر مباحث مقررات ملی ساختمان و نیز استانداردها و آیین نامه های ساختمانی نقش موثری در ارتقای کیفیت این ساختمانها خواهد داشت.
ستادهای بازآفرینی شهرستانها، احصاء برنامه اقدام مشترک را در راس امور پیگیری کنند
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از ستادهای شهرستانی بازآفرینی که تاکنون برنامه اقدام مشترک ارائه ندادند، خواست به فوریت اقدام کنند.
رضا نگهبان گفت: این اداره کل مسئولیت دبیرخانه ستاد بازآفرینی استان را دارد و برنامه های ستاد شهرستانی باید پس از احصاء نیازهای شهرستان و بررسی در ستادهای شهرستانی در ستاد استانی مصوب شده و مطابق ماده ۱۶ آئین نامه اجرایی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ شود و این سازمان نیز موظف است براساس اسناد بالادستی و مقررات تنظیم بودجه ، برنامه ها را در موافقت نامه های متبادله دستگاههای اجرایی درج و ابلاغ نموده و تخصیص اعتبار کنند. وی تسریع در احصاء برنامه ها، احصاء صحیح برنامه های شهرستانی مطابق با نیاز واقعی محلات را وظیفه ستادهای شهرستانی برشمرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در این زمینه آماده هرنوع کمک و پشتیبانی است.
معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری خبر داد؛
شروع دور جدید سلسله نشستهای شرکت بازآفرینی شهری با موضوع وقف
معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری از برگزاری نشست تخصصی شش روزه با عنوان «واقفان و خیرین» خبر داد.
سید مجتبی علوی مقدم ضمن تصریح این مطلب که این سلسله نشستها دفتر بیستم از نشستهای موضوعی شرکت است، گفت: بخش عظیمی از اراضی وقفی در بافتهای ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی قرار دارد و از طرفی وجود واقفکنندگان در تأمین مسکن، ارتقا هویت شهری، اشتغال و کارآفرینی در بافتهای هدف بازآفرینی شهری نقش بهسزایی دارد.
وی افزود: در این راستا و بر مبنای ماده ۷ اساسنامه شرکت بازآفرینی شهری مبنی بر انجام فعالیتهای آموزشی، مطالعاتی و فرهنگی و همچنین توسعه منابع انسانی مرتبط با اهداف بازآفرینی دفتر بیستم از این سلسله نشستها به موضوع واقفین و خیرین اختصاص یافت.
علوی مقدم در ادامه گفت: این نشستهای تخصصی در ۶ روز از ۱۵ تا ۲۲ مهر بهجز پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۴ تا ۱۷ به نشانی تهران، میدان فلسطین، ابتدای خیابان طالقانی غربی پلاک ۵۱۴ برای حضور شهرداران، واقفان، خیران، همکاران سازمان نوسازی و شهرداری تهران، وزارت کشور، استانداری تهران، معاونان معماری و شهرسازی و همه دانشجویان و علاقهمندان فعالان این موضوع بوده و شرکت در این جلسات آزاد است.
وی در پایان گفت: موضوعات این جلسات با عناوین ابعاد اراضی وقفی در بافتهای ناکارآمد، بهسازی و نوسازی بافتهای هدف، راههای تأمین مالی، نقش واقفان و خیران در تأمین مسکن، نقش واقفان در ارتقای هویت شهری و اشتغال و کارآفرینی در بافتهای ناکارآمد در سه قسمت سخنرانی علمی و تخصصی،حوزه سیاستگذاری و ارائه تجربه برنامهریزی شده است.