دستورالعمل ویژه محرم منتشر شد!
دستورالعمل ویژه محرم منتشر شد!

      روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از روز شنبه تا ظهر روز ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۶۱ نفر از آنها بستری شدند». وی گفت:« طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۳ بیمار کووید۱۹ جان خود […]

 

 

 

روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از روز شنبه تا ظهر روز ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۶۱ نفر از آنها بستری شدند». وی گفت:« طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۴۲۷ نفر رسید». لاری افزود:« خوشبختانه تا کنون ۲۸۴ هزار و ۳۷۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۴۰۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون دو میلیون و ۶۸۶ هزار و ۴۹۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».این در حالی است که رییس جمهور روز گذشته در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:« الحمدا… وقتی آدم در این نمودارها استان‌ها را می‌بیند که از پیک پایین می‌آید و شیب به سمت پایین است، خیلی خوشحال کننده است»!

 

به گزارش «جمله» روز گذشته حسن روحانی رییس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با تشکر از مردم استان‌ها برای رعایت محدودیت‌های بهداشتی در مرحله اول شیوع کرونا گفت: «در مرحله دوم کادر پزشکی و درمانی ما مجاهدت شبانه روزی انجام داد و فداکاری کرد و در مرحله سوم همه مسوولین در رده‌های مختلف و آنهایی که امر نظارت را بر عهده دارند، این بار را بر دوش گرفتند».
وی با بیان اینکه در آماری که امروز دیدیم تقریبا از اوایل مرداد ماه تغییر محسوسی شروع شده تا الان که۱۹ مرداد ماه هستیم، ابراز عقیده کرد: «ان شاء ا… امیدواریم تا پایان مرداد باز شاهد روزهای بهتری با کمک مردم باشیم. همان طور که در سایه تلاش مردم و مراعات آنان این اتفاق افتاد».
این در حالی است که ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه «کاهش آمار مرگ و میر کرونا از اعداد بالاتر از ۲۰۰ به حدود ۱۵۰ چندان خوشحالی ندارد؛ زیرا هنوز هم آمار فوتی ها سه رقمی است، گفت: «متاسفانه کاهش اندک در آمار مرگ و میر، بساط جاده چالوس و جوجه و… را راه انداخته است؛ در حالی که در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا اکنون عدد مرگ و میر کرونا به صفر یا اعداد تک رقمی رسیده است».
دکتر ایرج حریرچی گفت: «خوشبختانه با اقداماتی که مردم انجام دادند موارد افزایشی شدید و مرگ بالاتر از ۲۰۰ نفر در روز در میان افرادی که تست کرونایشان مثبت بود، کاهش یافت. البته همانطور که می‌دانید مواردی که تست نداده‌اند اما کرونا داشته‌اند مانند تمام دنیا در آمار قید نمی‌شوند».
وی ادامه داد: «در فرودین و اردیبهشت بیماری با روند کاهش روبرو بود، ولی با اتفاقاتی نظیر مسافرت‌ها، عروسی‌ها، مراسم عید فطر در برخی مناطق کشور و… که در خرداد و اوایل تیر ماه افتاد، موارد ابتلا، بستری و مرگ را افزایش داد. خوشبختانه از نیمه تیرماه اقداماتی انجام شد که مهم‌ترین آن اجباری شدن پوشش ماسک و تعطیلی مشاغل سطوح ۳ و ۴ در چندین استان، ایجاد تغییرات در طرح‌های ترافیک و… بود».

دستورالعمل کرونایی ویژه ماه محرم
در همین رابطه روز گذتشه دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر امسال اعلام شد.
در بخشی از دستورالعمل دبیرخانه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ، تاکید شده که در پیش بودن ایام محرم و صفر که از اهمیت و ویژگی خاصی در قاموس ایرانیان برخوردار است، بار دیگر موجب شد تا دست اندرکاران مدیریت بیماری کرونا را نسبت به ارزیابی شرایط شیوع و ابتلا و چگونگی برگزاری مراسم های محرم و صفر را با همفکری و مشورت نهادهای متولی در این مهم بررسی و نسبت به تبیین چارچوب و ضوابط آن اقدام نمایند. دستورالعمل حاضر نقشه راه برگزاری مراسم سال جاری می باشد.
در بخش مربوط به ضوابط اجرای این مراسم در شهرها با توجه به روند بیماری آمده است: کارگروه مراسم عزاداری با توجه به نکات ذیل نسبت به مدیریت و برنامه ریزی برگزاری مراسم عزاداری حسینیه ها، تکایا، مساجد و هیات های مذهبی در کشور اقدام می نمایند:
– برنامه ریزی برگزاری مراسم دارای مجوز کارگروه بند پنج دستورالعمل صرفا در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری (از هر طرف حداقل دو متر) و تجمعات حداقلی.
– رعایت کاهش ساعات برگزاری مراسم (حداکثر دو ساعت).
– جابجایی هیات ها و دسته روی ممنوع می باشد.
– استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم ممنوع می باشد. بدیهی است مراسم سینه زنی و زنجیرزنی (با زنجیر شخصی) در محل مراسم بدون جابجایی مجاز می باشد.
– ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم عزاداری.
– استفاده از ماسک به صورت مستمر.
– پیش بینی استفاده از راهکارهای جایگزین در مناطق و شهرهایی که امکان برگزاری حضوری مراسم وجود ندارد (با هماهنگی کارگروه استانی).
– اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی مرتبط با مراسم و نذورات.
– تشدید نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی مرتبط با عزاداری در شهرهای دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیته های نظارت استانی و شهرستانی.

امکان فاصله گذاری در مراسم محرم وجود ندارد
در همین رابطه مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر درباره روند افزایش مبتلایان به کرونا در کشور هشدار داد. به گفته این کارشناس مراسم ماه محرم «معمولی» نیست و نمی‌توان اقدامات بهداشتی را رعایت کرد.
به گفته مینو محرز «هنوز تعداد قابل توجهی از مردم ماسک نمی‌زنند، رستوران‌ها و اماکن عمومی همه باز هستند».
این کارشناس بیماری‌های واگیر درباره خطر جدی ویروس کرونا افزود: «در واقع ما در مقابله با اپیدمی کرونا شل گرفته‌ایم و در عوض ویروس قوی‌تر و واگیرتر شده است.»
محرز هشدار داد که «با این شرایط پاییز بسیار بدی در پیش خواهیم داشت».
به گفته این عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، ویروس کووید_۱۹ جهش پیدا کرده و قدرت سرایت آن حدود ۱۰ برابر شده است.
مینو محرز گفت: «ویروس کرونا که در ماه‌های گذشته در دنیا گسترش پیدا کرده بود، ویروس کرونای نوع B بود. اکنون ویروس جهش یافته به عنوان ویروس کرونای نوع G شناخته می‌شود که می‌تواند تعداد بسیار بیش‌تری را مبتلا کند و اگر در یک جمع یک نفر ناقل باشد می‌تواند تعداد زیادی را مبتلا کند.»
محرز در توضیح وضعیت بیمارستان‌ها در ایران گفت که «آی‌ سی‌ یوهای بیمارستان‌ها اغلب تقریبا پر هستند و سرعت پیشرفت این بیماری در برخی افراد به قدری سریع است که تا بخواهیم اقدام درمانی کنیم، بیمار فوت می‌کند».
او درباره برگزاری مراسم عزاداری محرم هشدار داد که «با ماسک نمی‌شود جلوی انتشار کرونا را در مراسم ماه محرم گرفت، زیرا عزاداران در این مراسم اشک می‌ریزند و عرق می‌کنند و ماسک خیس می‌شود، ماسک که خیس شود دیگر به درد نمی‌خورد».
او گفت که «مراسم عزاداری ماه محرم یک تجمع معمولی نیست و امکان ندارد بشود در این مراسم فاصله‌گذاری اجتماعی را برقرار کرد».
او خواستار آن شد که از طریق رسانه‌ها به مردم هشدار داده شود که «خطر انتشار و گسترش کرونا در مراسم ماه محرم زیاد است و بهتر است تا جای ممکن در خانه بمانند و عزاداری کنند».
به گفته محرز «باید برگزاری مراسم پر جمعیت در حسینیه‌ها و تکیه‌ها، دادن نذری و صف‌های مردم برای گرفتن نذری امسال تعطیل شوند».

مسیر اعتدالی مد نظر رییس جمهور!
در همین حال حسن روحانی نیز در سخنان روز گذشته خود با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم و صفر با اشاره به اظهار نظرهایی که این روزها درباره مراسم عزاداری مطرح است، گفت: «عده‌ای نامه می‌نویسند اظهار نظر می‌کنند چرا محدودیت‌ها را می‌خواهید اینقدر زیاد کنید ماه محرم و عزاداری است. از طرف دیگر عده‌ای می‌نویسند امسال محرم معنا ندارد. عده ای برای من نامه نوشته بودند حج که واجب بود امسال برگزار نشد عزاداری امام حسین(ع) که مستحب است که شما اصرار می‌کنید».
وی تاکید کرد: «باید مسیر اعتدالی را انتخاب کنیم. عده ای هم بودند می‌گفتند مغازه‌ها نباید باز شود باید بسته باشد، مردم از خانه نباید بیرون بیایند، البته شاید برای مدتی لازم بود ولی این کار برای طولانی مدت نمی‌شود. نمی‌توانیم فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی را به طور کامل تعطیل کنیم این کار امکانپذیر نیست، ادامه کار به شکل سابق هم امکانپذیر نیست. بنابراین یک حد وسط را نیازمندیم که آن حد را مورد مراعات قرار دهیم».
روز شنبه گذشته جمعی از پزشکان و کادر درمان که در صف نخست مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند در آستانه محرم حسینی (ع) در نامه ای از مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه درخواست کرده اند که با بهره گیری از فقه پویای جعفری، عموم عزاداران حسینی را از برگزاری مجالس حضوری پرهیز دهند.