دفاع ذوالنور از وزیر کشور
دفاع ذوالنور از وزیر کشور

  مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه علنی روز (دوشنبه ) مجلس در تذکری شفاهی در واکنش به نطق اخیر علی مطهری گفت: «دکتر مطهری اظهار کردند که وزیر کشور عامل اصلی حوادث بنزینی سال ۹۸ بوده است. بنده به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و عضو شورای […]

 

مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه علنی روز (دوشنبه ) مجلس در تذکری شفاهی در واکنش به نطق اخیر علی مطهری گفت: «دکتر مطهری اظهار کردند که وزیر کشور عامل اصلی حوادث بنزینی سال ۹۸ بوده است. بنده به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و عضو شورای امنیت کشور باید بگویم که از نزدیک شاهد تلاش های وزارت کشور و شخص وزیر کشور بودم این مطلب که آقای مطهری فرمودند، واقعیت ندارد».
ذوالنور با استناد به جلسات وزارت کشور در آبان ماه مدعی شد: «وزارت کشور و وزیر این وزارت خانه به طور شبانه روزی تلاش می‌کردند که حادثه‌ای اتفاق نیفتد و اگر افتاد کمترین هزینه داشته باشد. وزیر کشور جز اطاعت از شخص رئیس جمهور و دستور شورای امنیت ملی کاری انجام ندادند. از دوستان می‌خواهیم که در انتساب مطالب دقت کنند»./ایسنا

 


پاسخ مطهری به کدخدایی: از ملت عذرخواهی کنید
روز یکشنبه بود که عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی کنایه ای به علی مطهری، مخالفت با نظارت استصوابی را مصداق فرار از قانون و آنارشیستم دانست.
در همین رابطه علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در حساب توییتری خود نوشت: «‌آنارشیسم نحوه اجرای نظارت استصوابی توسط شورای نگهبان یعنی ملاک قرار دادن امیال و گرایشهای فردی چند تن از اعضا ی شورا در بررسی صلاحیت نامزدهاست نه اعتراض به این رفتار. آقای کدخدایی! بهتر است از ملت به خاطر ضربه زدن به نظام عذرخواهی کنید.»
گفتنی است، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس، روز یکشنبه با انتشار نامه‌ای به انتقاد اخیر آیت‌ا… جنتی دبیر شورای نگهبان به نمایندگان مجلس در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات واکنش تندی نشان داد و نوشت: «شما (آیت‌ا… جنتی) و کدخدایی سال‌هاست، تحت عنوان مبهم «نظارت استصوابی» هر کاری که خواسته‌اید کرده‌اید و اکنون بناست این نظارت بر اساس معیار‌های مشخص انجام شود». /فرارو

 

نقوی حسینی: مبادله زندانی با آمریکا نیاز به مذاکره ندارد

روز گذشته وزیر امور خارجه قرار بود برای پاسخگویی به پرسش‌های ۱۰ نماینده، در کمیسیون امنیت ملی مجلس حضور یابد، اما سخنگوی این کمیسیون می‌گوید هیچیک از پرسش‌کنندگان در کمیسیون حاضر نشدند. نقوی حسینی به رسانه‌ها گفته که هیچ تغییر سیاستی با آمریکا در کار نیست: «طبق توضیحات آقای ظریف، مبادله زندانیان و بازداشت‌شدگان بین ایران و آمریکا مشکلی ندارد و نیاز به مذاکره نیست».
نقوی حسینی همچنین از قول جواد ظریف نقل کرده که موضوع به آب انداخته شدن کارگران افغان از سوی مرزبانی ایران، «دستاویز دشمنان ایران و افغانستان» و نیازمند بررسی دقیق است. یک روز قبل، احمد مازنی، نماینده مردم تهران، در جلسه علنی مجلس از ظریف خواسته بود درباره غرامت یک میلیون و ۳۰۰هزار پوندی ایران به بریتانیا توضیح دهد و بگوید که این مبلغ با چه منطقی پرداخت شده است.
مبلغ مربوطه به خسارات ناشی از حمله سازماندهی شدن دانشجویان بسیجی به سفارت بریتانیا و باغ قلهک برمی‌گردد. این حمله در آذر سال ۱۳۹۱، مناسبات تهران و لندن را به پایین‌ترین سطح خود رسانده و باعث خروج سفرای کشورهای اروپایی از تهران شده بود./گروه سیاسی

مایک پنس حاضر نیست قرنطینه شود

معاون رئیس جمهور آمریکا با وجود تایید ابتلای سخنگوی مطبوعاتی‌اش به کرونا، حاضر نیست قرنطینه شود. شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از دفتر پنس اعلام کرده که او در محل کارش در کاخ سفید حاضر خواهد شد. پنس و ترامپ روزانه تست کرونا می‌دهند و جواب آزمایش آنها تا کنون منفی بوده است.
تا کنون سه کارمند ارشد پنس به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند و رسانه‌های آمریکایی یادآوری می‌کنند که او باید به دلیل تماس‌ با مبتلایان، ایزوله شود. آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی، رابرت ردفیلد، مدیر اداره بهداشت و استفن هن، مدیر سازمان غذا و داروی آمریکا از جمله کسانی هستند که به دلیل تماس با افراد مبتلا به این ویروس، قرنطینه شده‌اند./گروه سیاسی

 


گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و افغانستان

وزارت خارجه افغانستان می‌گوید وزیر خارجه آن کشور و محمد جواد ظریف در مورد «گزارش‌های آزار و اذیت و به شهادت رسیدن مسافرین افغان» در مرز مشترک با ایران تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند. مقامات جمهوری اسلامی هرگونه دست‌داشتن در کشته‌شدن مهاجران افغان در رودخانه هریرود را رد کرده اند. وزارت خارجه افغانستان در بیانیه‌ای در روز یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت گفته محمد حنیف اتمر و محمد جواد ظریف، در گفت‌وگوی تلفنی خود «بر توافقات قبلی مبنی بر آغاز تحقیقات مشترک در مورد حادثه» تاکید کرده و «درباره مشخص‌ساختن تیم‌های بررسی‌کننده» گفت‌وگو کرده‌اند.
ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در مورد انتخاب یک هیئت ایرانی برای تحقیق در مورد این حادثه اطمینان داده و افزوده است که تحقیقات در محل حادثه «به‌زودی آغاز می‌شود».
در روز یک‌شنبه هئیت حقیقت‌یاب افغانستان مدعی شده بود شواهدی وجود دارد که دست داشتن مرزبانان ایرانی در کشته‌شدن شهروندان افغان در رودخانه هریرود را تائید می‌کند.