مدیر عامل اتحادیه دامداران از انباشتگی دام سنگین در واحدهای دامداری خبر داد و گفت: با توجه به انباشت دام در واحدها، بسیاری از دامداران خواستار صادرات هستند، اما شرایط صادرات نباید به گونهای باشد که سود به جیب دلالان رود. سعید سلطانی افزود: با توجه به ۳۲ اتحادیه استانی، ۶۳۱ تعاونی شهرستانی اتحادیه دامداران […]
مدیر عامل اتحادیه دامداران از انباشتگی دام سنگین در واحدهای دامداری خبر داد و گفت: با توجه به انباشت دام در واحدها، بسیاری از دامداران خواستار صادرات هستند، اما شرایط صادرات نباید به گونهای باشد که سود به جیب دلالان رود. سعید سلطانی افزود: با توجه به ۳۲ اتحادیه استانی، ۶۳۱ تعاونی شهرستانی اتحادیه دامداران بعد از تعاونی روستایی بزرگترین شبکه تعاونی در کشور به شمار میرود که حاضر است صفر تا صد صادرات دام را بر عهده بگیرد. سلطانی گفت: باوجود افت ۸ هزار تومانی قیمت دام، اما تاثیر آن در بازار گوشت محسوس نیست چرا که سودجویی عوامل واسطه اجازه کاهش قیمت گوشت را نمی دهد. وی بیان کرد: البته تدابیر لازم مربوط به صادرات باید به گونهای اتخاذ شود که بازار داخل دچار تنش نشود.
افزایش قاچاق لوازم خانگی نسبت به سال گذشته
رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره آخرین وضعیت قاچاق لوازم خانگی در کشور اظهار کرد: قاچاق لوازم خانگی، نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. سید مرتضی میری تصریح کرد: به هیچ عنوان صحت ندارد، چرا که در ایام تاسوعا و عاشورا بازار راکد بود. میری افزود: اردیبهشت امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت در بازار وجود دارد. رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به ورود کالای خارجی که قرار است تا ۲ ماه دیگر انجام شود، گفت: این امر میتواند منجر به کاهش قیمتها، در بازار شود که امیدواریم این مهم، محقق شود. میری در ادامه بیان کرد: زمانی که محدودیت ممنوعیتی در عرضه کالای خارجی به بازار ایجاد میشود، بدون تردید این موضوع بر قاچاق تاثیر میگذارد.
صدور مجوز ساخت بنگاههای اقتصادی ۱۳۰ روز کاهش یافت
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در این نشست با اشاره به پیگیریهای این سازمان در خصوص صدور مجوز واحدهای تولیدی، گفت: در دوره جدید فعالیت این سازمان، زمان صدور مجوزها از متوسط ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش یافته که مطابق بند (۳) ماده (۲۷) برنامه ششم توسعه، مجوز و پروانه ساخت بنگاههای اقتصادی بخش کشاورزی باید ظرف ۱۵ روز صادر شود. رمضان نژاد گفت: یکی از تکالیف مهم سازمان نظام مهندسی کشاورزی، پشتیبانی اجرایی و فنی از برنامهها و سیاستهای وزارت جهادکشاورزی است که نزدیک کردن میانگینهای عملکرد واحدهای تولیدی به میزان رکوردها و عملکردهای تولیدی نمونه استانی و ملی از جمله مهمترین برنامههای سازمان در این دوره است که به همین منظور با انعقاد تفاهمنامههای همکاری با بخش کشاورزی پیگیر تحقق آن هستیم.
نرخ خرید تضمینی گندم ۶۶۸ تومان کمتر از هزینههای تولید است
رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور در نشست خبری درباره تعیین نرخ خرید تضمینی گندم اظهار داشت: هزینه تمام شده هر کیلوگرم گندم در سال جاری بر اساس برآورد انجام شده در کشور ۲۳۵۱ تومان است که با احتساب ۲۲ درصد سود به ۲۸۶۸ تومان می رسد. محمد شفیع ملک زاده گفت: کشاورزان با نرخ اعلامی ۲۲۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هر گندم اقدام به کاشت این محصول برای سال زراعی جاری نخواهند کرد زیرا این نرخ ۶۶۸ تومان کمتر از هزینههای تولید خواهد بود. وی افزود: این نرخ با احتساب برداشت ۴٫۵ میلیون تن از هر هکتار بدون احتساب هزینه اجاره زمین کشاورزی است. وی افزود: معلوم نیست دولت بر اساس چه قیمتی نرخ خرید تضمینی گندم را ۲۲۰۰ تومان تعیین کرده و تا به امروز استدلالی در این خصوص ارائه نداده است.
تولید نفت اوپک به کمترین میزان در ۸ سال گذشته رسید
رویترز بر اساس یک بررسی نوشت تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر پس از حملات پهپادی یمن به تاسیسات نفتی عربستان، به کمترین میزان در ۸ سال گذشته رسیده است که تاثیر توافق کاهش تولید و تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا را بیشتر کرده است. حملات پهپادهای یمنی به تاسیسات نفتی عربستان در ۱۴ سپتامبر، تولید نفت این کشور را ۵٫۷ میلیون بشکه در روز کاهش داد و قیمت نفت در بازارهای جهانی را ۲۰ درصد بالا برد و به ۷۲ دلار در هر بشکه رساند. اوپک، روسیه و دیگر تولیدکنندگان نفت که اوپک پلاس گفته میشوند در ماه دسامبر موافقت کردند تا از ابتدای امسال تولید خود را روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه کاهش دهند. سهم اوپک روزانه ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود که ایران و لیبی و ونزوئلا از آن مستثنی هستند.