دبیر اجرایی خانه کشاورز مازندران گفت: همزمان با زمان برداشت برنج، برنجهای وارداتی ترخیص می شود مطمئنا قیمتِ برنج داخلی ما را دچار آسیب می کند و این باعث خواهد شد که نوسانات قیمت چندین برابر شود. «سعید شعبانی»، دبیر اجرایی خانه کشاورز استان مازندران در خصوص رویکرد دولت به حوزه کشاورزی با […]
دبیر اجرایی خانه کشاورز مازندران گفت: همزمان با زمان برداشت برنج، برنجهای وارداتی ترخیص می شود مطمئنا قیمتِ برنج داخلی ما را دچار آسیب می کند و این باعث خواهد شد که نوسانات قیمت چندین برابر شود.
«سعید شعبانی»، دبیر اجرایی خانه کشاورز استان مازندران در خصوص رویکرد دولت به حوزه کشاورزی با توجه به شعار جهش تولید، به خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی برنج نیوز گفت: رویکرد دولت به این حوزه یک نگاه استراتژیک است و خوشبختانه مقام معظم رهبری هر سال شعارهای امیدبخشی را اعلام می کنند. نتیجه شعار امسال با عنوان «جهش تولید» در یکی دو ماه آینده مشخص می شود که مطمئنا با سالهای گذشته متفاوت است با توجه به اینکه امروز هم شاهد نوسانات قیمت برنج هستیم.
وی ادامه داد: در خصوص شرایطی که باید ایجاد شود یعنی بهره برداریهایی که باید از این شعارها شود اقدامات عملیاتی صورت نمیگیرد اما امسال امیدواریم شاهد شکوفایی و پویایی این شعار باشیم و یک ماه کمتر یا بیشتر برای برداشت محصولات ما که برنج باشد امیدواریم شاهد رونق تولید و محصولات با کیفیت در کشور باشیم.
شعبانی افزود: با توجه به اینکه حدود ۳میلیون و ۲۰۰هزار تن مصرف سالانه برنج در کشور وجود دارد که ۲میلیون تن، تولید داخلی و مابقی را دولت از طریق واردات جبران می کند، متأسفانه در این خصوص مشکلاتی وجود دارد. اینکه ثبت سفارش ها انجام شده و بارهای برنج هم در حال حاضر در انبارها موجود هستند ، با شرایطی که ما مشاهده می کنیم تفاوت زیادی دارد.
شعبانی یکی از دلایل نوسانات قیمت را ویروس کرونا دانست و بیان کرد: قیمت ها افزایش پیدا کرده و به تبع آن قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده است. از این رو شرایط سختِ اقتصادی و ویروس کرونا به این موضوع دامن زده و قیمت ها چند برابر شده است.
دبیر اجرایی خانه کشاورز در خصوص دپوی بارهای وارداتی که توسط تاجران در فصل زمستان انجام میشود نیز عنوان کرد: تا بود چنین بوده است و شاهد این موضوع فقط در برنج نیستیم حتی در حوزه مرکبات هم از این نوع مسائل وجود دارد .در زمینه واردات همواره دچار آسیب شدیم و مشکلاتی داشته ایم و متأسفانه مسئولین به تصمیم گیری ساعتی دچار شده اند و در جهت حمایت از کشاورزان راهنمای چپ را به سمت راست می زنند.
وی افزود: ما ۳میلیون و ۲۰۰هزار تن ما مصرف سالانه داریم و قطع به یقین از لحاظ جمعیتی نیاز به واردات برنج داریم اما با توجه به اینکه در ارز نیمایی با همان ۴۲۰۰تومان، برنج وارد ایران شده اما ترخیص نشده است و همزمان با زمان برداشت برنج، این بارها ترخیص می شود مطمئنا قیمتِ برنج داخلی ما را دچار آسیب می کند و این باعث خواهد شد که نوسانات قیمت چندین برابر شود.
شعبانی درباره دلیل این فرصت طلبی ها توضیح داد: اینکه چرا این فضاها برای این افراد به عنوان تجار ایجاد می شوند تا برنج یا هر محصول دیگری را دپو کنند به نظر من بیشتر به خاطر نوسانات بازار در کشور است اینکه این نوسانات خیلی جابه جا می شوند و یک شبه مسیرها خیلی تغییر می کند و همینطور بازار هم دست افراد خاصی است که تصمیم گیرندگان نهایی هستند و این باعث می شود بارها را نگه دارند.
وی تأکید کرد: اگر با توجه به نرخ دلار، هرچیزی در زمان مناسب خود به دست مردم و بازار کار برسد مطمئنا کمتر دچار آسیب می شویم اما متأسفانه همیشه در این چند سال شاهد این موضوع بودیم که ترخیص کالاها با وقفه انجام شده و تمام این مسائل در قیمت های ما تأثیرگذار هستند.
دبیر اجرایی خانه کشاورز در خصوص پیگیری های این تشکل برای حمایت از حقوق کشاورزان گفت: خانه کشاورز یکی از تشکلاتی است که درواقع یک پل ارتباطی بین کشاورزان و مسئولین است که در بحث اقتصادی مملکت و بخش کشاورزی نسبت به مسائل مالی دخالت ندارد ولی نسبت به دفاع در تمام زمینه ورود پیدا می کند و از حق کشاورزان دفاع می کند.
وی ادامه داد: در خصوص همین واردات برنج های خارجی اکثر سازمان ها مثل دستگاه معاونت غذا، دارو و بهداشت، سازمان جهاد کشاورزی، صنعت و معادن و … در این موضوع نقش به سزایی دارند ولی خانه کشاورز در حوزه برنج های خارجی همیشه دفاع داشت و دفاعش این بوده که کشاورزان بتوانند از محصولاتشان بهره مند شوند و آن قیمتی که واقعا به حقشان است با شرایطی که امروز در قیمت ها وجود دارد بتوانند به سود خودشان برسند و در این زمینه ها خانه کشاورز نقش به سزایی دارد.
شعبانی با تأکید بر اینکه خانه کشاورز توانسته است در زمینه بحث های مکانیزه و مدرن بودن حوزه کشاورزی نتایج خوبی به دست آورد گفت: پیشنهاد من به دولت این است که وقفه در کارهای کشاورزی ایجاد نکند به خصوص در موقع برداشت، به واردات برنج اقدام نکند.