مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: دولت سیزدهم طی یکسال اخیر معادل فعالیت دولتها طی ۱۶ سال اخیر توانسته زمین برای ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تامین کند. علیرضا فخاری در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن یکی از ظرفیتهای بزرگ […]
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: دولت سیزدهم طی یکسال اخیر معادل فعالیت دولتها طی ۱۶ سال اخیر توانسته زمین برای ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تامین کند.
علیرضا فخاری در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن یکی از ظرفیتهای بزرگ و مهم دولت سیزدهم است گفت: دولت سیزدهم طی یکسال اخیر معادل فعالیت دولتها طی ۱۶ سال اخیر توانسته زمین برای ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تامین کند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اهتمام ملی برای تحقق برنامه دولت در خصوص تامین ۴ میلیون مسکن گفت: خط مقدم این طرح، استانداران و روسای دستگاهها در سطح استانها هستند. چرا که از موضوعات مهم طرح نهضت ملی مسکن چگونگی تامین زمین بود که سازمان ملی زمین و مسکن با کار جهشی نسبت به طرح مسکن مهر و طرح اقدام ملی، اقدام ۱۰۰ درصد اجرایی در فاصله ۱۶ سال را ظرف مدت یک سال انجام داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۲۳ هزار هکتار از اراضی مستعد برای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت که برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را پوشش میداد ادامه داد: از این میزان حدود شش هزار و ۱۳۴ هکتار اراضی در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن باید توسط دستگاههای دیگر آزادسازی شود که بر اساس دستور رئیس جمهور تعیین تکلیف آن تا پایان شهریور فرصت دارد.
وی تصریح کرد: حدود ۳۳۰۰ هکتار زمین مستعد برای شهرکسازی شناسایی شده که حدود ۱۳۰۰ هکتار به استانها ابلاغ شده است. همچنین ۳۵ هزار هکتار زمین دولتی که قابلیت الحاق به شهرها را دارد در دستور کار قرار گرفته است. این میزان زمین حدود ۱.۸ میلیون نفر را پوشش میدهد. وی با اشاره به امضای تفاهمنامه میان وزارت راه و شهرسازی با سازمان ملی ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز برای شفافسازی و پشتیبانی در خصوص انتقال اسناد اراضی مازاد سایر دستگاهها به کمک وزارت راه و شهرسازی میآید. فخاری با بیان اینکه ۷ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی در مرحله توافقنامه با مالکین بخش خصوصی و تعیین وضعیت قرار دارند ادامه داد: ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی مستعد برای ایجاد شهرکها دریافت شده است که از این میزان یک هزار و ۳۳۸ هکتار ابلاغ شده و در دستور کار استانها قرار دارد. وی با یادآوری اینکه ۵۹۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکن مهر نیز خودمالک بوده که حدود ۲۳ هزار واحد مسکن مهر در هفته دولت به مالکان تحویل میشود ادامه داد: ۳۵ هزار هکتار از اراضی متعلق به دولت که قابلیت الحاق به شهرها را دارد در دستور کار شورای برنامهریزی استانها قرار دارد که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را پوشش خواهد داد و ما را در نقطه اطمینان برای پوشش کامل طرح نهضت ملی مسکن قرار میدهد. فخاری در خصوص تعهداتی که نسبت به تکمیل واحدهای باقیمانده از پروژه مسکن مهر وجود دارد، خاطر نشان کرد: مسئولیت مستقیم تکمیل یک میلیون و ۱۸۹ هزار واحد مسکن مهر باقی مانده، بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که قرارداد ۵۹۳ هزار و ۶۰۰ واحد به صورت سه جانبه میان وزارت راه و شهرسازی، پیمانکار و بهرهبردار منعقد شده است. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه در دولت سیزدهم تلاش کردیم امور روبنایی مورد نیاز پروژههای نهضت ملی مسکن را نیز تکمیل کنیم ادامه داد: بر این اساس در برنامههای اجرایی خود با ۱۱۴ میلیارد تومان، ساخت ۳ هزار و ۳۸۷ واحد را خاتمه دادیم. فخاری همچنین به تکمیل ۲ هزار و ۴۴۰ واحد مسکونی از مسکن مهر و ۵۸۶ واحد از طرح اقدام ملی مسکن اشاره کرد و گفت: در مجموع ۳ هزار و ۲۶ واحد آماده افتتاح همزمان با هفته دولت است.
در ادامه جلسه، فخاری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تامین زمین از سایر دستگاهها اظهار کرد: ما بر اساس قانون مکلف به اخذ اراضی دولتی مستعد برای ساخت نهضت ملی مسکن از سایر دستگاهها هستیم. وی افزود: این اراضی در طول سالیان گذشته و بر اساس طرح و برنامههای توجیه پذیر و مصوب شده، در اختیار دستگاهها قرار گرفته و طبیعی است و این قانون برای دستگاهها مقداری غافلگیرانه بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر حدود ۷ هزار هکتار از اراضی متعلق به بخشهای مختلف دولت شناسایی شده و بیش از ۵۰۰ هکتار از آنها با همکاری دستگاهها انتقال یافته است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خبر داد؛
ساخت و ساز بالغ بر ۶۵ هزار واحد در بافت فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بخشی از برنامههای آن شرکت را برای نوسازی بافتهای فرسوده و بهرهبرداری از واحدهایی که در هفته دولت بهرهبرداری میشوند اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست خبری حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی که در ساختمان دادمان برگزار شد با اشاره به این که بر اساس شاخصهای شورای عالی معماری و شهرسازی سه گونه بافت ناکارآمد شناسایی شده است، گفت: بیش از ۱۶۶ هزار هکتار از مساحت شهرها معادل ۲۳ درصد سطوح شهری بافتهای ناکارآمد هستند که از این میزان ۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده میانی، ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی، ۳۲ هزار و ۶۸۶ هزار هکتار بافت تاریخی و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده با پیشینه روستایی را شامل میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ۴۹ درصد واحدهای مسکونی واقع در بافتهای ناکارآمد شهری فاقد تاب آوری در برابر آسیبها هستند، عنوان کرد: در مجموع ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد شناسایی شده است که حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بناهای ناپایدار و فاقد هرگونه سازه هستند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که شهروندان برای مطلع شدن از این که واحد مسکونی آنها در محدوده بافت فرسوده قرار دارد یا خیر میتوانند به سایت شرکت به نشانی facility.udrc.ir مراجعه کنند، تصریح کرد: همچنین توسعهگران و تسهیلگران نیز میتوانند با ورود به سامانه ماده ۴ شرکت از شرایط و تسهیلات در نظر گرفته شده مطلع شوند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که در حال حاضر ۶۵ هزار واحد در بافتهای فرسوده در دست ساخت است، عنوان کرد: از ابتدای تصویب قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری که در سال ۸۴ تا کنون حدود ۲۱۰ هزار بنای ناپایدار احیا و ۶۷۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده که بدین معناست به طور متوسط سالانه ۴۰ هزار واحد نوسازی شده است. بنابراین میتوان گفت محلات هدف بازآفرینی شهری از ظرفیت خوبی برای تولید مسکن برخوردارند.
آئینی با اشاره به این که «مردمیسازی» یکی از رویکردهای مهم شرکت بازآفرینی شهری در دولت جهادی سیزدهم به شمار میآید، عنوان کرد: به منظور توسعه نقش بخش خصوصی در نوسازی بافتهای فرسوده بسته جامع تشویقی را طراحی کردهایم که به زودی ابلاغ میشود.
به گفته آئینی سه نوع رویکرد برای متقاضیان نوسازی در بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده است که شامل کوتاه کردن زمان صدور پروانه ساخت، کوتاه کردن زمان صدور مجوزهای اداری و انشعابات و نیز اعطای تسهیلات مالی میشود.
وی در ادامه درباره تسهیلات مالی توضیحاتی ارایه کرد و گفت: همه تخفیفات و تشویقهایی که برای سازندگان در نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است برای فعالان در نوسازی بافت فرسوده هم دیده شده است. به گفته آئینی در اعطای تسهیلات برای نوسازی بافتهای فرسوده شرایط چهارگانه مثل داشتن فرم ج سبز و یا سابقه سکونت و سابقه مالکیت و سرپرستی خانوار وجود ندارد، اما همه تشویقها اعم از تخفیف در پروانه ساخت و بیمه و هر موضوع دیگری که در طرح ملی مسکن دیده شده، در نوسازی بافت فرسوده دیده شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: وزارت راه و شهرسازی نیز خط اعتباری ویژهای در اختیار دارد که به مبلغ ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی ۲۰ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده است. این تسهیلات از طریق بانک مسکن در سه رده به متقاضیان پرداخت میشود که مبلغ آن در تهران برای هر واحد ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها۴۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است که ۱۵۰ میلیون تومان از این تسهیلات با سود صفر درصد پرداخت میشود. تا کنون از این محل ۲۶ هزار و ۳۷۰ واحد به بانک مسکن معرفی شدهاند. در بخش خودمالکی نیز تاکنون ۸ هزار و ۲۰۰ مالک، متقاضی نوسازی در بافتهای فرسوده بودهاند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افتتاح ۱۲ هزار و۹۹۰ واحد مسکونی در قالب دو هزار و ۷۳۹ پروژه احیای بافتهای فرسوده همزمان با هفته دولت خبر داد، باقی پروژهها نیز پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی دارند.
وی ادامه داد: تاکنون در ۴۳۵ شهر بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۵ هزار تن قیر رایگان به بهسازی معابر بافتهای فرسوده و حاشیهای پرداخت شده است و هزار و ۲۱۰ کیلومتر طول از معابر خاکی محدودههای این محلات آسفالت شد.
همچنین در حوزه خدمات روبنایی و زیربنایی بیش از۱۲۰ پروژه شامل ۲۸ پروژه بهداشتی- درمانی، ۱۴ پروژه فرهنگی، ۵ پروژه انتظامی، ۱۴ پروژه ورزشی، ۱۰ پروژه آموزشی، ۲۸ پروژه تاسیسات زیر بنایی و بهسازی معابر میشود که بخشی از آن در هفته دولت و بخشی دیگر در ایام دهه فجر به بهره برداری میرسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: علاوه بر این بیش از ۲۸۳ پروژه دیگر نیز در دست احداث داریم که سال آینده به بهره برداری میرسد. ضمن این که برای اولین بار در قانون بودجه امسال ۲ هزار میلیارد تومان به نوسازی بافتهای فرسوده و حاشیهای تخصیص داده شد که در حال طی مراحل اخذ این اعتبار هستیم.
گفتنی است نشست خبری معاونان حوزه مسکن با موضوع ارایه عملکرد یکساله به مناسبت بزرگداشت هفته دولت، در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی:
آمار بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن درست نیست
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که امکان عدم افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن به دلیل افزایش قیمتها وجود ندارد، گفت: آمار بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن درست نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود محمودزاده در پاسخ به پرسش تسنیم در خصوص وام ۷۰۰ ملیون تومان نهضت ملی مسکن،اظهار کرد: کلیات پیشنهادی که برای افزایش سقف وام شورای عالی مسکن داده بودیم، تصویب شده و تنها در رابطه با مبلغ آن با بانک مرکزی در حال رایزنی هستیم.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم که قیمت تمام شده واحدهای نهضت ملی مسکن باید در استطاعت متقاضیان باشد. بر این اساس هم باید سهم آورده مردم و هم تسهیلات را افزایش دهیم، در واقع عدم افزایش سقف تسهیلات امکان پذیر نیست.
وی در پاسخ به پرسش دیگر تسنیم در رابطه با آمار متفاوت مرکز آمار و بانک مرکزی از بازار مسکن، گفت: درباره آمار منتشر شده از بازار مسکن توسط بانک مرکزی قبلا هم اعلام کرده بودم که این آمار درست نیست. در تهران حدود ۳۰۰ محله داریم که در ۱۰ محله معامله انجام شده و قیمتهای آنرا به سایر مناطق تسری میدهیم. برخی مناطق مانند ۵ و ۲۱ و ۲۲ سقف قیمتی تهران و کشور را جابجا میکنند.
معاون مسکن و ساختمان با تاکید بر اینکه این قیمتها منطق کارشناسی ندارد، افزود: در چندین مرحله قیمتها را صادر کردیم و متاسفانه مردم با آمار ضدو نقیض مواجه شدند و آنها را سردرگم می کرد. بیشترین انرژی روی این گذاشتیم که به ادبیات مشترک در این بخش برسیم و الان روی این موضوعات تمرکز کردهایم.
عملیات ایمن سازی ساختمان آلومينيوم آغاز شد
عملیات ایمن سازی ساختمان قدیمی «آلومینیوم» با پرداخت ۲۰ میلیارد تومان از سوی بنیاد مستضعفان آغاز شد.
ملیات ایمن سازی تاسیسات برق ساختمان ۱۵ طبقه آلومینیوم که در سال ۱۳۴۳ در خیابان جمهوری بنا شده بود و ناایمن بودن آن پس از حادثه ساختمان پلاسکو بارها در مکاتبات متعدد بنیاد مستضعفان گوشزد شده بود، با همکاری دادستانی و کسبه این ساختمان پر تردد، آغاز شد.
بدنبال توافق کسبه این ساختمان با بنیاد مستضعفان به عنوان مالک این ساختمان قدیمی، مقرر شد تا عملیات ایمن سازی تاسیسات برقی همزمان با فعالیت معمول کسبه در این ساختمان انجام شود و این توافق در حالی رخ داد که پیش از آن، بنیاد مستضعفان، ایمن سازی این ساختمان را به دلیل مخاطره آمیز بودن تردد شهروندان در این ساختمان همزمان با عملیات ایمن سازی، غیرممکن عنوان کرده و خواستار تخلیه موقت آلومینیوم شده بود.
نهایتا در جلسه مشترک میان کسبه و بنیاد مستضعفان با معاون دادستان تهران، مقرر شد تا با پذیرش مسئولیت مخاطرات احتمالی ایمن سازی ساختمان، از سوی شورای کسبه، عملیات ایمن سازی سیستم برق ساختمان آلومینیوم آغاز شود.
برگزاری نخستین سوگواره کشوری شعر شهرهای جدید
نخستین سوگواره کشوری شعر شهرهای جدید با محورهای مشخص از تاریخ ۲۲ مرداد تا ۵ مهرماه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید نخستین سوگواره کشوری شعر شهرهای جدید در دو بخش شعر (قالب های کلاسیک) و تصنیف (سرود و نوحه) با محورهای راه حسین، عفاف و حجاب، پایداری و مقاومت و سبک زندگی حسینی برگزار خواهد شد.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته علاقمندان می توانند آثار خود را از ۲۲ مردادماه لغایت ۵ مهر به صورت شعر در قالب فایل word و تصنیف به صورت صوت و متن به همراه نام و نام خانوادگی، نشانی، شهر محل سکونت و شماره تماس از طریق پیامرسانها به شماره ۰۹۳۹۶۶۷۸۳۷۵ ارسال نمایند.
گفتنی است تاریخ اعلام نتایج این سوگواره ۱۵ مهرماه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده که به آثار برگزیده کمک هزینه سفر به عتبات عالیات و مشهد مقدس اعطا خواهد شد.
احیای سبک زندگی دینی با محوریت مکتب حسینی در تمام شهرهای جدید؛
برنامههای جامع ماه محرم با هدف فرهنگ سازی و هویت بخشی اجرا شد
ویژه برنامه های ماه محرم با عنوان “راه حسین، راه نجات است تا ابد ” در شهرهای جدید با شکوه تر از سنوات گذشته و با هدف احیای سبک زندگی دینی در شهرهای جدید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید همزمان با ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و اصحاب با وفای ایشان، مراسمها و برنامههای فرهنگی هنری و عزاداری محرم با شکوه تر از سنوات گذشته با هدف احیای سبک زندگی دینی با محوریت مکتب حسینی در تمام شهرهای جدید ایران برگزار شد.
دفتر توسعه اجتماعی فرهنگی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید در همین راستا با استفاده از فضای معنوی ماه محرم و با هدف فرهنگسازی و هویت بخشی به جامعه، برنامه جامع ماه محرم را با عنوان (راه حسین) ابلاغ کرده بود.
شهرهای جدید سراسر کشور بر اساس دستورالعمل اجرایی ابلاغ شده، برنامههای مناسبتی ماه محرم را با هدف تقویت معنویت در زندگی فردی و اجتماعی، آشنایی بیشتر با مکتب امام حسین به عنوان الگویی برای زندگی خانوادگی، فردی و اجتماعی و هویت بخشی به جامعه از طریق فرهنگ ایرانی اسلامی برگزار کردند.
هویت بخشی به قشر نونهال و نوجوان در هیئات عزاداری، وحدت میان اقوام مختلف با استفاده از ظرفیت ماه محرم، نقشگذاری بانوان و آقایان در هویت بخشی جامعهی دینی محور از دیگر اهداف این برنامه بوده است.
رویکرد اصلی محرم امسال در شهرهای جدید ترویج مکتب فکری و عملی امام حسین (علیه السلام) در زندگی شهروندان شهرهای جدید بوده که خانواده رکن اصلی این رویکرد است.
برگزاری هیئات محله محور ، اجتماع محور و مسجد محور از مهمترین رویکردهای عزاداری در
شهرهای جدید بوده است.