معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با صدور پیامی به دومین جشنواره عکس و فیلم محیط زیست استان همدان گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در این دولت برای حراست از تالاب ها اختصاص یافت و حق آبه تالاب ها نیز در این دولت به رسمیت شناخته شد. عیسی کلانتری در […]
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با صدور پیامی به دومین جشنواره عکس و فیلم محیط زیست استان همدان گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در این دولت برای حراست از تالاب ها اختصاص یافت و حق آبه تالاب ها نیز در این دولت به رسمیت شناخته شد. عیسی کلانتری در این پیام که در جشنواره به میزبانی همدان قرائت شد، اظهار داشت: اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای حفظ و احیای تالابهای کشور با وجود تحریم، در دوران ۵۰ ساله کنوانسیون رامسر بی نظیر بوده است. وی بیان کرد: تالاب ها از غنی ترین اکوسیستم های کره زمین هستند و ارزش اکولوژیک آنها ۱۰ برابر جنگل ها و ۲۰ برابر زمین های زراعی است و برای حفظ تالاب ها که دارای ارزش منطقه ای، ملی و جهانی هستند باید جهانی فکر و منطقه ای عمل کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: رویدادهای فرهنگی مرتبط با تالاب ها از جمله جشنواره، نمایشگاه ها و همایش در سطوح منطقه ای سهم کوچک اما تاثیرگذاری در معرفی کارکردهای این زیستگاه های ارزشمند به جوامع محلی، متخصصان و مسوولان امر داشته است که در حفظ و احیای این گهواره های تنوع زیستی موثر است.
کلانتری ادامه داد: از آنجایی که بی توجهی به توسعه پایدار در سده های اخیر و مصرف بیش از اندازه آب و توسعه نامتوازن، تالاب ها را در کشور با شرایط شکننده ای مواجه کرده است، هرگونه تلاش در راستای شناساندن اهمیت تالاب ها می تواند گام تاثیر گذاری برای تحقق ارائه خدمات زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی تالاب ها و نیز کارکرد تالاب در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی باشد.
وی بیان کرد: برگزاری دومین جشنواره عکس و فیلم محیط زیست استان همدان با محوریت تالاب ها نیز از این دست رویداد هاست که در سطوح منطقه ای و استانی سهمی در معرفی، احیا و حفاظت از تالاب ها و زیستگاههای آبی این استان دارد.
کلانتری ادامه داد: حفاظت از تالابها به منزله حفاظت از ایمنی و رفاه جامعه است و اقدامات متعددی که در زمینه حفظ و احیای تالاب ها در سالهای اخیر صورت گرفته است، کارکردهای ۱۳ گانه تالابها در کشور را محقق کرده است.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در ارتباط ویدئو کنفرانسی با این جشنواره بیان کرد: اگر بر بحران زیست محیطی برای آیندگان در صورت بی توجهی به محیط زیست توجه نداشته باشیم به طور حتم آیندگان محیط زیست را تنها در عکس و فیلم می بینند.
“ژیلا مهدی آقایی” افزود: راهبرد علمی و مترقی ۸۰ میلیون محیط بان از سوی عیسی کلانتری مطرح شد که در راستای ایفای نقش مسوولیت همگانی در حفظ محیط زیست کشور است.
وی اضافه کرد: بهره مندی از ظرفیت هنر و رسانه یکی از مسیرهایی است که برای ارتقای آگاهی های عمومی مردم و ایجاد حساسیت نسبت به محیط زیست باید دنبال کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز در این نشست عنوان کرد: این جشنواره از ۲۲ بهمن مصادف با سالروز پیروزی انقلاب شروع شد و ۲۷۰ اثر در پنج محور عکس، فیلم، عکس موبایلی، فیلم موبایلی و فیلم حرفه ای دریافت شد.
“محسن جعفر نژاد بسطامی” افزود: این جشنواره در راستای فرهنگسازی، آموزش و شناسایی اکوسیستم های ارزشمند و موثر در حوزه سلامت محیط، طبیعت گردی و اقتصاد جوامع محلی تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره، تحقق شعار ۸۰ میلیون محیط بان است تا بتوان همه اقشار جامعه را حامی حفاظت از محیط زیست و منابع ملی کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز بیان کرد: سازمان ملل کشورهایی را که منابع طبیعی و محیط زیست را حفظ کردند جزو کشورهای توسعه مدار میداند.
“مهرداد نادری فر» افزود: توسعه پایدار با حفظ محیط زیست مترادف شده است به گونه ای که در شاخص ارزیابی توسعه کشورها، محیط زیست در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر اهمیت توجه به محیط زیست بیش از هر زمان دیگری مشروط و ملموس است و همه درباره محیط زیست مسوول هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست برای آیندگان افزود: حفظ تالابها علاوه بر اینکه برای جانوران و پرندگان اهمیت دارد یک ارتباط فرهنگی هم بین افراد ایجاد می کند.
وی یکی از راههای حفظ تالاب ها را برگزاری جشنواره عکس و فیلم دانست و گفت: از این طریق ضمن معرفی تالاب ها، تهدید ها و زیبایی های آن منعکس می شود.