دو مزيت تخفیفات تعرفه ای سازمان بنادر به منظور توسعه صادرات و ترانزیت
دو مزيت تخفیفات تعرفه ای سازمان بنادر به منظور توسعه صادرات و ترانزیت

      معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی بازگشت ارز مورد نیاز صادرکنندگان و واردکنندگان کالا ؛همچنین کاهش قیمت تمام شده کالا را دو مزیت حاصله از تخفیفات تعرفه ای سازمان بنادر ودریا نوردی در راستای توسعه صادرات و ترانزیت عنوان کرد . فرهاد منتصر کوهساری که به منظور شرکت درجلسه […]

 

 

 

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی بازگشت ارز مورد نیاز صادرکنندگان و واردکنندگان کالا ؛همچنین کاهش قیمت تمام شده کالا را دو مزیت حاصله از تخفیفات تعرفه ای سازمان بنادر ودریا نوردی در راستای توسعه صادرات و ترانزیت عنوان کرد .
فرهاد منتصر کوهساری که به منظور شرکت درجلسه بررسی مشکلات و چالش های حوزه بندری و اقتصادی بندر شهید رجایی و بازدید از طرح های عمرانی و توسعه ای این بندر به هرمزگان سفرکرده بود در جریان سفر خود درجمع خبرنگاران گفت: بازگشت ارز مورد نیاز صادرکنندگان و کاهش قیمت تمام شده کالا دو مزیت مهم حاصله از تخفیفات تعرفه ای است که سازمان بنادر ودریا نوردی در راستای توسعه صادرات و ترانزیت درنظر گرفته است .
فرهاد منتصر کوهساری با اشاره به تخفیفاتی تعرفه ای درنظر گرفته شده به منظور توسعه صادرات و ترانزیت در بنادر کشوراظهارداشت: سازمان بنادر ودریانوردی درراستای حمایت از صادرات کنندگان وواردکنندگان مواد اولیه ،تخفیفات تعرفه ای را بمنظور حمایت از بخش خصوصی درنظر گرفته ونرخ پایه THc را تا ده درصد کاهش داده است.
وی بیان کرد: این تخفیفات در بخش صادرات تا۲۵ درصد و در بحث ترانزیت نیز ۵۰ درصد درنظر گرفته شده تا بتوانیم کالاهای بیشتری را وارد بنادرکشورکرده و به کشورهای هدف ترانزیت نماییم .
عضو هیات عامل سازمان بنادر ودریا نوردی به رونق کانتینرهای یخچالی در بنادر کشور هم اشاره ای داشت و گفت:از آنجایی که امروز شاهد رونق صادرات محصولات از طریق کانتینرهای یخچالی هستیم لذا بمنظور کمک و تقویت صادرات در این بخش وهزینه های مترتب (حقوق و عوارض ) شناورهای یخچالی وهمچنین THc کانتینرهای یخچالی؛ طرحی را برای کل بنادر کشور دردست مطالعه داریم .
این مقام مسئول همچنین از برگزاری جلسه ای به منظورتدوین بسته های جدید حمایتی از سوی سازمان بنادر ودریا نوردی طی هفته جاری خبر داد و گفت : براساس برنامه ریزی صورت گرفته جلسه ای به همین منظور اواسط هفته آینده بر گزار خواهد شد که نتایجه حاصله از تصمیمات متخذه را در وقت مقتضی اعلام خواهیم کرد .
شایان ذکر است بازدید از طرح توسعه بندر شهید رجایی ، پروژه های عمرانی بندری و همچنین بازدید از روند احداث سه پست اسکله نفتی از دیگر برنامه های معاون امور بندر و اقتصادی سازمان بنادر ودریا نوردی در سفر به هرمزگان بود.
از جمله اقدامات صورت گرفته در سیستم تعرفه گذاری، تفکیک کتابچه های خدمات بندری و دریایی بنادر شمالی از بنادر جنوبی و همچنین حذف کلیه تخفیفات حجمی از کتابچه تعرفه خدمات دریایی و بندری و هدفمند کردن آنها در قالب قراردادهای منعقد شده است. نهادینه شدن تفکر و نگاه ملی، حاکمیتی و سازمانی در تعامل و همگرایی با مشتریان و فعالین عرصه حمل و نقل دریایی در راستای ارائه خدمات مطلوب تر اهمیت قابل توجهی دارد.

 

تردد آسان وسایل نقلیه در مرزهای مشترک ایران و عراق

 

طبق آخرین دستور العمل صادر شده از سوی شورای عالی بهداشت و ایمنی ملی عراق (مصوب ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹) مقرر شده از هفته جاری تمام گذرگاه‌های مرزی مشترک جمهوری اسلامی ایران در جنوب عراق جهت مبادلات تجاری به حالت عادی خود باز گردند.
آخرین وضعیت فعالیت گذرگاه‌های مرزی مشترک جمهوری اسلامی ایران با جمهوری عراق به شرح جدول زیر است:
اکنون در گذرگاه‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان عراق فعالیت تجاری برقرار است، ولی تردد مسافر به علت شیوع ویروس کرونا ممنوع است.
بر اساس آخرین اطلاعات و داده‌های واصله تا تاریخ ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹، فعالیت تجاری گذرگاه‌های جنوب مهران، خسروی و شلمچه از دو روز در هفته، به چهار تا پنج روز در هفته با میانگین عبور ۵۰۰ تا ۷۵۰ کامیون ارتقاء پیدا کرده و گذرگاه‌های سومار و چذابه کما فی السابق دو روز در هفته به فعالیت خود ادامه می دهند.
در تمام گذرگاه‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران با عراق بر اساس مقررات موجود وضع شده از سوی شورای عالی بهداشت و ایمنی ملی عراق، تردد اتباع عادی به عنوان مسافر امکان پذیر نیست. اما بر اساس دستورالعمل صادر شده از سوی اداره کل کنسولی اتباع عراقی شامل:
الف) کسانی که همسر ایرانی اختیار کرده اند
ب) کسانی که مادر ایرانی دارند
ج)کسانی که قبلا سابقه اقامت در ایران داشته اند و به خاطر بیماری کرونا بیش از موعد مقرر در عراق باقی مانده اند
د) تجاری که قصد سفر تجاری به ایران دارند
ه) سرمایه گذاران عراقی
و) دانشجویان
ز) راننده‌های عراقی وسایل نقلیه حامل کالاهای تجاری
ح) کسانی که سابقه درمانی در ایران داشته اند و برای ادامه درمان قصد سفر به کشورمان را دارند، می‌توانند برای درخواست روادید به نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در عراق مراجعه نمایند. این افراد مجاز به ورود به کشورمان هستند.
بر اساس مقررات حاکم بر بازارچه‌های مرزی مشترک، اجازه تردد مسافر در این بازارچه‌ها داده نمی‌شود.