رؤیای تجربه اصفهان بدون پسماند در روزهای جمعه
رؤیای تجربه اصفهان بدون پسماند در روزهای جمعه

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر اصفهان گفت: اگر واقعاً روزهای جمعه پسماند منازل و اصناف بیرون گذاشته نشود، ما می‌توانیم یک روز، شهر را بدون زباله و زیباتر ببینیم، نظافت شهر هم قطعاً در آن روز راحت‌تر انجام می‌شود و هزینه‌های کمتری دارد. سید امیر سامع در گفت‌وگو با ایسنا، با […]

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر اصفهان گفت: اگر واقعاً روزهای جمعه پسماند منازل و اصناف بیرون گذاشته نشود، ما می‌توانیم یک روز، شهر را بدون زباله و زیباتر ببینیم، نظافت شهر هم قطعاً در آن روز راحت‌تر انجام می‌شود و هزینه‌های کمتری دارد.

سید امیر سامع در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مدیریت پسماند در هر شهر چند الزام اصلی دارد، اظهار کرد: در اولین قدم باید در زندگی روزمره خودمان به‌گونه‌ای رفتار کنیم که هیچ پسماندی تولید نشود و از تولید بیش از اندازه پسماند خودداری کنیم. در گام دوم اگر نتوانستیم تولیدات پسماند را کنترل کنیم، باید میزان پسماند تولیدی روزانه خودمان را به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به اینکه پسماندهایی که به مقاصد مصرف نمی‌رسند، اگر دفن شوند باعث آلودگی هوا و خاک خواهند شد، توضیح داد: باید پسماند خودمان را به‌صورت صحیح و حداکثری تفکیک کنیم تا آن‌ها را به حد امکان استفاده مجدد برسانیم و نهایتاً آن پسماندی که در منازل تولید و تفکیک شده را تحویل شهر و سامانه جمع‌آوری دهیم. قطعاً هرچقدر میزان تولید پسماند کاهش پیدا کند و تک ‌گونه شود، به محیط‌زیست کمک بیشتری شده و هزینه‌های خانواده‌ها و شهر را به‌صورت چشمگیر کاهش خواهیم داد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر اصفهان با اعلام اینکه نیمی از بودجه‌ شهرداری از پرداخت عوارض مردم شهر است، گفت: معمولاً این بودجه صرف کارهای زیرساختی همچون توسعه کتابخانه‌ها، بوستان‌ها، معابر شهری، حمل و نقل شهری و … خواهد شد و یا خرج هزینه‌های جاری شهر می‌شود. همه ما ترجیح می‌دهیم این بودجه را به سمت هزینه‌های زیرساختی ببریم و کمتر صرف هزینه جاری کنیم. وی در توضیح هزینه‌های جاری شهرداری، تصریح کرد: هزینه جاری همان پولی است که به کارگران خدمات شهری، فضاسازی شهری و… برای نگهداری از شهر پرداخت می‌شود. در شرایط کنونی یکی از مهم‌ترین هزینه‌های جاری شهر در بودجه شهرداری موضوعات خدمات شهری است و معاونت خدمات شهری شهرداری این بودجه را صرف پسماند و شست‌وشو می‌کند، بنابراین هرچقدر ما هزینه‌ها را کاهش دهیم قطعاً بودجه به سمت توسعه زیرساخت‌های شهر می‌رود و از آن استفاده بیشتری خواهیم برد.

é تولید روزانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ تن پسماند تر در اصفهان
سامع با اشاره به تولید روزانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ تن پسماند تر در شهر اصفهان، گفت: این یعنی مقدار پسماندی که منازل و اصناف تولید می‌کنند و به شهرداری تحویل داده می‌شود. هر خودرو جمع‌آوری پسماند ۳ تا ۴ تن ظرفیت دارد و برای جمع‌آوری پسماندها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سرویس باید در سطح شهر تردد کند، اما در حال حاضر حدود ۱۰۰ خودرو تردد می‌کند که هر خودرو ۲ تا ۳ سرویس می‌برد.
به گفته وی، خودروهای جمع‌آوری پسماند باید نقطه به نقطه ایست کنند و دوباره به حرکت در بیایند، این کار باعث مصرف سوخت بیش از اندازه و آلوده شدن هوا خواهد شد، همچنین آلودگی صوتی تولید می‌شود، پس هرچقدر ما تعداد دفعات جمع‌آوری پسماند را کمتر کنیم قطعاً به محیط‌زیست و کاهش آلودگی هوا کمک کرده‌ایم. وی درباره شیوه جدید جمع‌آوری پسماند، توضیح داد: در برخی از شهرهای دنیا ممکن است پسماند تر هفتگی یا دو هفته یک بار جمع‌آوری شود و مردم آن شهرها آموزش دیده‌اند پسماند کمتری تولید کنند و اگر پسماندی تولید می‌شود هم جداسازی شود. در شهر اصفهان و برخی از شهرهای دنیا مردم پسماند تر را خشک می‌کنند تا برای خوراک دام استفاده کنند و به افراد متقاضی تحویل می‌دهند و یا به فروش می‌رسانند، عده‌ دیگری هم هستند که هیچ پسماند تری تولید نمی‌کنند، یعنی پسماند خشک را که به‌صورت جداسازی شده تحویل می‌دهند، پسماند تر را به حداقل می‌رسانند.

é مزایای تعطیلی جمع‌آوری پسماند در روزهای جمعه
رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر اصفهان با اشاره به مزیت تعطیلی جمع‌آوری پسماند در روزهای جمعه، تأکید کرد: کم شدن تعداد دفعات جمع‌آوری پسماند یا کم کردن تعداد روزهای جمع‌آوری پسماند باعث می‌شود یاد بگیریم که چگونه تولید پسماند را به حداقل برسانیم و دغدغه‌ای خواهد شد تا در منازل این رفتار را به یکدیگر آموزش بدهیم.
وی همچنین یکی از اهداف اصلی این طرح را کمک به پاکبانان دانست و گفت: رانندگان و کارگرانی که زحمت جمع‌آوری پسماند تر را بر عهده دارند، در اغلب اوقات به علت شیفت شب باید قبل از ساعت ۲۲ از منازل خود خارج شوند و حدود ساعت ۶ تا ۷ صبح به منزل برگردند. این افراد هر شب در سطح شهر مشغول کار هستند و شاید خبر خوش برای آن‌ها این باشد که هفته‌ای یک‌بار در کنار خانواده‌های خود باشند. سامع رعایت شیوه جدید جمع‌آوری پسماند را اصلی مهم دانست و متذکر شد: اگر واقعاً روزهای جمعه پسماند منازل و اصناف بیرون گذاشته نشود ما می‌توانیم یک روز، شهر را بدون پسماند و زباله ببینیم و قطعاً نظافت شهر در آن روز راحت‌تر انجام می‌شود و هزینه‌های کمتری دارد، بااین‌وجود شهر زیباتری خواهیم داشت.

é هر طرح در شروع اجرا مشکلاتی دارد
وی همچنین با اشاره به مشکلات اولیه طرح تغیر جمع‌آوری پسماند تر و تعطیلی روزهای جمعه، توضیح داد: هر طرحی در روزهای اول اجرا ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد و قطعاً این طرح هم همین‌گونه خواهد بود. اما ما باید توجه کنیم که مزایای بیشتر است یا مشکلات آن، و بعد تلاش کنیم مزایا را افزایش داده و مشکلات را کاهش دهیم. قاعدتاً عده‌ای از خانواده‌ها دوست دارند هر شب یا یک‌شب در میان پسماندشان را بیرون بگذارند و به شرایطی که دو یا سه شب پسماندشان را نگه دارند، عادت نکرده‌اند. رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه شاید اجرای این طرح در تابستان مشکلات بیشتری را ایجاد کند، گفت: قراردادهای قبلی شرکت‌های پیمانکاری خدمات شهری در تیرماه تمام می‌شود و باید شرکت‌ها کارشان را با یک قرارداد جدید شروع کنند. معاونت خدمات شهری تشخیص داد که بهتر است در آغاز فصل جدید کاری، شرکت‌ها این روش را انجام دهند. در این صورت نظارت بر فرآیند کار شرکت‌ها راحت‌تر خواهد بود تا اینکه پس از چند ماه، شیوه جدید کاری را به ‌آن‌ها ابلاغ کنیم.

é برخورد قانونی با شهروندان متخلف
وی با اعلام اینکه در آینده به جهت بهبود طرح با افرادی که تخلف می‌کنند و منافع خودشان را به منافع همسایگان ترجیح می‌دهند، برخورد قانونی خواهد شد، گفت: اگر عده‌ای از شهروندان رعایت نکنند و پسماند خودشان را در روزهای مقرر بیرون بگذارند، ممکن است ایجاد آلودگی کند و حیوانات موذی را افزایش دهد، اما باوجود اطلاع‌رسانی وسیعی که در سطح شهر انجام شد، اکنون همه شهروندان می‌دانند که در چه روزی باید پسماند خود را بیرون بگذارند. ضمن اینکه با نصب تابلوهای اطلاع‌رسانی متعدد در سطح شهر، انتظار می‌رود شهروندان رعایت کنند. سامع با بیان اینکه از نیروهای خدمات شهری درخواست کردیم شست‌وشو و تمیزی شهر را موردتوجه قرار دهند و تعداد دفعات شست‌وشو را افزایش دهند، تصریح کرد: در جلسات مشترک کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر با شهرداری، همه نکات خوب و بد این طرح مورد توجه قرار گرفت، همچنین موضوع پشتیبانی طرح مطرح شد تا مشکلات کاهش پیدا کند و شست‌وشوی شهر مورد تأکید قرار بگیرد. وی با اشاره به وجود برخی نارضایتی‌ها در شروع طرح، گفت: اینکه ما می‌بینیم تعداد زیادی از شهروندان رعایت می‌کنند و در شب‌های مقرر پسماند را تحویل می‌دهند، شاید ممکن است با تلاش‌هایی که شهرداری انجام می‌دهد، نظر عده‌ای هم که ناراضی هستند هم تغییر کند.

 

 

 

 

استاندار مازندران:
بنادر مازندران با ۳۰ درصد ظرفیت فعال هستند

استاندار مازندران با اشاره به هدفگذاری پنج میلیارد دلاری کالاهای صادراتی در استان گفت: در حال حاضر بنادر استان با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کنند.
سید محمود حسینی‌پور در نشست با فعالان اقتصادی استان با اشاره به هدفگذاری پنج میلیارد دلاری صادرات کالا از استان طی دوره زمانی دو ساله اظهار داشت: ظرفیت صادراتی استان بالا و بی حد وحصر است و نباید به اعداد وارقام افزایش صادرات کالا طی ماه‌های گذشته دلخوش بود.
وی با اظهار اینکه کشورهای دریای خزر و حاشیه از سرمایه گذاری در حوزه صادرات استقبال کردند، افزود: توسعه کالاهای صادراتی سبب توسعه اقتصادی می‌شود و باید از ظرفیت و جایگاه ویژه کریدور شمال به جنوب بهره گیری کرد. وی با عنوان اینکه در حال حاضر بنادر استان با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند، خواستار برنامه ریزی برای افزایش صادرات از مبدا شد و گفت: همچنین کشورهای عضو اکو نیز آماده افزایش تبادلات تجاری با استان مازندران هستند. استاندار مازندران گفت: همچنین شرکت‌های صادراتی استان با رعایت استانداردهای بین المللی دست پر به میدان صادرات آمدند و بسیاری از کشورهای منطقه برای صادرات کالاهای استان درحال رایزنی هستند. خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران نیز با اشاره به رشد ۲۹ درصدی وزن و ۳۴ درصدی ارزش کالاهای صادراتی استان اظهار داشت: طی سال جاری بیش از ۳۰۰ میلیون دلار کالا از استان صادر شده است. وی فرآورده‌های لبنی، سیمان، مواد معدنی، کاغذ، خوراک آبزیان و محصولات شیلاتی را از جمله کالاهای صادراتی بیان کرد و گفت: عراق، ترکیه، امارات، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان از جمله مقاصد صادراتی به شمار می‌رود.

 

 

 

 

 

برگ افتخاری دیگر برای استان کرمانشاه؛
کسب رتبه نخست کشوری طرح «روایت جهاد – رقابت خدمت» توسط مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

é کرمانشاه – الهه فرهادی

در ارزیابی صورت گرفته فعالیت‌های و اقدامات در حوزه مدیریت در طرح «روایت جهاد – رقابت خدمت»، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه رتبه نخست را کسب نمود.
در ارزیابی صورت گرفته توسط دفتر امور استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات در حوزه مدیریت در طرح « روایت جهاد – رقابت خدمت »، مختار احمدی؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، رتبه نخست در بین مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سراسر کشور را کسب نمود. در این ارزیابی که در بازه زمانی سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ توسط دفتر امور استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است، تشکیل قرارگاه رسانه و دیگر فعالیت‌های مربوط به حوزه‌های مختلف با کسب میانگین ۸۴ و ۳ دهم بالاترین امتیاز در بین مدیران کل سراسر کشور و رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. بر اساس این گزارش در بررسی وضعیت عملکرد شورای هماهنگی مدیران استان‌های سراسر کشور در طرح «روایت جهاد – رقابت خدمت»، شورای هماهنگی مدیران کل دستگاه‌های تابعه وزارت در استان کرمانشاه، در ارزیابی ۸ گانه فعالیت‌های خود، با کسب ۹۶ امتیاز رتبه دوم کشوری را کسب نموده است. رضایتمندی و اعتماد مردم به نظام اسلامی مهم‌ترین سرمایه نظام و نعمت ارزشمندی است که همواره باید قدردان آن بود و در جهت حفظ و صیانت از آن تلاش کرد. هدف از اجرای طرح «روایت جهاد – رقابت خدمت»، فراهم کردن زمینه‌های دسترسی آسان و بی‌واسطه مردم به مسئولان و تقویت فرهنگ پاسخگویی است.

 

 

سرپرست شرکت گاز استان کرمانشاه:
امسال ۳۶۴ روستا از نعمت گاز برخوردار می‌شوند

é کرمانشاه – الهه فرهادی

سرپرست شرکت گاز استان کرمانشاه درخصوص برنامه‌های این شرکت تا پایان سال‌جاری گفت: گازرسانی به ۳۶۴ روستا، ۲ شهر و ۲۵۵ واحد تولیدی وصنعتی با اعتباری بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان از اهم برنامه‌های پیش روی این شرکت است.
ناصر حسینی اظهارداشت: به منظور محرومیت زدایی از روستاها و کمک به رشد، توسعه و جلوگیری از مهاجرت روستائیان عزیز به شهر تلاش می‌شود که روند گازرسانی از شتاب بیشتری برخوردار گردد و در همین راستا تاکنون ۸۴ درصد خانوارهای روستایی در ۱۸۱۴ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده‌اند و با تحقق گازرسانی به روستاهای مذکور این آمار به ۹۴ درصد ارتقاء خواهد یافت.
وی افزود: باتوجه به برنامه‌های دردست اقدام ، پیش‌بینی می‌شود که درسال جاری حدود ۲۰۰ روستا گازدار شوند که زمینه بر‌خورداری ۱۲ هزار مشترک گاز بخش روستایی را در پی خواهد داشت. حسینی یادآور شد: همچنین در سال‌جاری پیش‌بینی می‌شود از دو شهر در دست اقدام یک شهر آن گازدار شود و ۱۳ هزار مشترک جدید در بخش شهری اضافه و در بخش واحدهای تولیدی و صنعتی با گازدار نمودن ۲۵۰ واحد زمینه جایگزینی بیش از ۳۵ هزار مترمکعب گاز طبیعی با سوخت مایع فراهم گردد. سرپرست گاز استان کرمانشاه در پایان بیان داشت: درحال حاضر در استان کرمانشاه ۶/۹۹ درصد خانوارهای شهری با گازرسانی به ۳۰ شهر و ۸۴ درصد خانوارهای روستایی با گازرسانی به ۱۸۱۴ روستا بعلاوه ۲۹۱۶ واحد تولیدی و صنعتی و ۷۴ جایگاه CNG و ۱۸ شهرک صنعتی با مجموع ۶۵۶ هزار مشترک و مصرف روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب، مصرف کننده گاز طبیعی در استان هستند.

 

 

 

استاندار اردبیل:
واحدهای نوآوری و دانش‌بنیان در اردبیل تقویت می‌شوند
استاندار اردبیل گفت: کارخانجات و واحدهای نوآوری بر پایه دانش‌بنیان با هدف تجاری‌سازی این محصولات در استان اردبیل تقویت و تجهیز می‌شوند.
سید حامد عاملی در حاشیه نشست مشترک نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: استانداردهای لازم برای بومی‌سازی فناوری‌های نوین در اردبیل وجود دارد و در این بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در راستای عملی کردن این دانش بومی در کنار مسئولان استان اردبیل است. وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال و با تحقق شعار «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی» شرکت‌های تخصصی و دانش‌بنیان را برای تقویت و توسعه شناسایی و احصا کرده‌ایم، گفت: با اختصاص اعتبار یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کارخانه نوآوری، تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی اردبیل موافقت شده که با تخصیص این اعتبار، انقلابی را در فعالیت این شرکت‌ها در اردبیل شاهد خواهیم بود. استاندار اردبیل اهتمام جدی مسئولان استان و متولیان دانشگاهی را در تولید علوم مختلف در اردبیل بر پایه دانش‌بنیان یادآور شد و تصریح کرد: در نشست مشترک مسئولان استان اردبیل و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور محورهای حمایت از توسعه زیرساخت فناوری و نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان اردبیل، افزایش دامنه حمایتی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری از زیست‌بوم فناوری استان و ایجاد زمینه‌های توسعه زیرساختی بررسی شد.
عاملی از موافقت معاونت علمی رئیس جمهور برای تخصیص منابع مالی به میزان ۳۵۰ میلیارد ریال به منظور تکمیل کارخانه نوآوری اردبیل خبر داد و افزود: برای حمایت از صندوق پژوهش و فناوری استان و کمک به نمونه‌سازی و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان شرکت‌های استان نیز جمعاً ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: راه‌اندازی موفقیت‌آمیز مجموعه آزمایشگاه‌های تخصصی استان اردبیل مورد تأیید معاونت علمی رئیس جمهور قرار گرفت و در این نشست با اعطای اعتبار جداگانه‌ای در راستای خرید تجهیزات پیشرفته به میزان ۲۵۰ میلیارد ریال موافقت شد. استاندار اردبیل اضافه کرد: همچنین در این نشست حمایت از آماده‌سازی سایت ۳۵ هکتاری پارک علم و فناوری استان اردبیل و پردیس‌های علم و فناوری مشترک پارک علم و فناوری استان با دانشگاه محقق اردبیلی به منظور تکمیل زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه کشاورزی نیز مورد موافقت قرار گرفت.

استاندار آذربایجان غربی:
تکمیل زیرساخت‌ها برای زائران اربعین در تمرچین ضروری است
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تمهید ویژه برای عبور زائران اربعین امسال از مرز تمرچین پیرانشهر گفت: تکمیل زیرساخت ها برای زوار از این مرز ضروری بوده و در دستور کار قرار دارد.
محمدصادق معتمدیان در جلسه بررسی فعالیت‌های مربوط به مرز تمرچین پیرانشهر افزود: امیدواریم توفیق داشته باشیم تا بیشترین خدمت‌گزاری برای زائران اربعین حسینی در این مرز صورت گیرد. وی اضافه کرد: مسیر تمرچین یکی از نزدیک ترین مسیرها به ویژه به شهر سامرا بوده که می‌تواند در ایام گرم سال مسیری بسیار مناسب برای زائران اربعین باشد.
معتمدیان ادامه داد: امسال از ظرفیت مرز تمرچین برای حضور محدود زائرانی از منطقه شمال غرب و حتی شمال کشور در مراسم اربعین حسینی استفاده خواهد شد و ما سعی داریم که مسیر حضور زائران منطقه قفقاز نیز در مراسم اربعین امسال از این طریق باشد. استاندار آذربایجان غربی گفت: همه نهادها در راستای ارائه خدمات بهتر به زائران اربعین حسینی، با همه توان وارد شده‌اند و اهتمام لازم را برای ارائه خدمات هرچه بهتر در دستور کار قرار داده‌اند. در این جلسه گزارشی از روند اقدامات اجرایی برای ارائه خدمات به زوار اربعین حسینی در مرز تمرچین پیرانشهر ارائه شد.

فرماندار مرکز مازندران:
به‌دنبال بازگشت به کلیدواژه‌های اصیل انقلاب هستیم
فرماندار مرکز مازندران گفت: ما در ساری به‌دنبال خصومت سیاسی نیستیم، بلکه در راستای برپایی کرامت شهر، از سیاست ستیز و طرد پرهیز کرده و با سیاست جذب در پرتو گفتمان به‌دنبال رسیدن به توسعه هستیم.
محمدعلی نوبخت در نشست هم‌اندیشی با فرماندهان حوزه‌های مقاومت بسیج شهرستان ساری با بیان اینکه ما به‌دنبال خصومت سیاسی نیستیم، اظهار کرد: در راستای برپایی کرامت شهر، از سیاست ستیز و طرد پرهیز کرده و با سیاست جذب در پرتو گفتمان به‌دنبال رسیدن به توسعه هستیم. ‎ وی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب چراغ هدایت و روشنگر مسیر آرمانی نظام اسلامی است که تحقق آن روحیه‌ای جهادی، بسیجی و استشهادی برادران پاسدار انقلاب اسلامی را می‌طلبد.

é جامعه مشروع در پرتو عدالت‌خواهی حرکت خواهد کرد
نوبخت با تاکید بر همگرایی با نماینده ولی فقیه در استان مازندران، عنوان کرد: ما به‌دنبال بازگشت به کلیدواژه‌های اصیل انقلاب یعنی مستضعفان، عدالت و آزادی هستیم، جامعه مشروع نیز در پرتو عدالت‌خواهی حرکت خواهد کرد.
فرماندار ساری همچنین گفت: زمانی که دولت‌ها با اعتقاد و التزام راسخ به تفکر بسیجی و اعتقادی از ادبیات و فرهنگ عاشورایی بهره‌مند شدند یعنی به سمت پیشرفت و توسعه گام برداشتند.