رانت واردات، کمر اقتصاد داخلی را شکسته است
رانت واردات، کمر اقتصاد داخلی را شکسته است

            رانت واردات، کمر اقتصاد داخلی را شکسته است سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران گفت: خود واردات می‌تواند بهترین کمک حال تکمیل زنجیره‌های ارزش و تولید باشد، اما رانت واردات کمر اقتصاد داخلی کشور ما را شکسته است. ‌ محمدرضا مودودی، در رابطه با محورهای تحقق شعال سال در […]

 

 

 

 

 

 

رانت واردات، کمر اقتصاد داخلی را شکسته است

سرپرست سابق سازمان توسعه تجارت ایران گفت: خود واردات می‌تواند بهترین کمک حال تکمیل زنجیره‌های ارزش و تولید باشد، اما رانت واردات کمر اقتصاد داخلی کشور ما را شکسته است. ‌ محمدرضا مودودی، در رابطه با محورهای تحقق شعال سال در حوزه تجارت خارجی گفت: ما هنوز باور واقعی نسبت به تجارت خارجی نداریم و سیاست و رویکرد مشخصی را هم دنبال نمی‌کنیم. وی افزود: سیاست‌های تجاری در ایران معمولاً تحت تأثیر سیاست‌های دیگر از جمله سیاست‌های ارزی، تنظیم بازار و غیره قرار گرفته و تقریباً در درجه دوم و سوم اهمیت، مورد توجه قرار می گیرند. مودودی توازن تجاری را لازمه پایداری اقتصاد دانست و اظهارکرد: مطالعات و پژوهشها حاکی از این است که بزرگترین صادرکنندگان دنیا، بزرگترین واردکنندگان دنیا هم هستند. مودودی گفت: معمولاً سیاست های تجاری ما سلیقه‌ای و احساسی است.

 

 

 

 

نگرانی برای تامین گوشت مرغ در ماه رمضان وجود ندارد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش طیور صورت گرفته و نگرانی بابت تامین مرغ در ماه رمضان نداریم. مرتضی رضایی گفت: این قرارگاه با هدف آرامش بخشی در زمینه تولید، توزیع و نظارت بر قیمت مرغ تشکیل شده است. وی با بیان اینکه قیمت مرغ در درب مغازه‌ها ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است، افزود: مردم همکاری کنند و هر کجای گرانفروشی مشاهده کردند به بازرسان اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد شود. وی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ در ۵ ماه گذشته به دلیل افزایش قیمت ذرت، کنجاله و داروهای وارداتی بوده است، گفت: نهاده مورد نیاز واحدهای طیور شامل ذرت و سویا از آبان پارسال تاکنون تأمین شده است و فقط شاهد تغییرات قیمتی هستیم که بزودی این مشکل هم برطرف می‌شود.

 

 

 

تشکیل ۲ هزار پرونده تخلف صنفی در روزهای ابتدایی ۱۴۰۰

معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: نزدیک به ۲ هزار پرونده تخلف صنفی در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۰ تشکیل شده است. سیدجواد احمدی تصریح کرد: حضور فعال و گسترده بازرسان سازمان های صنعت سراسر کشور در اجرای طرح نظارتی نوروز به منظور ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و برخورد با تخلفات اقتصادی، از مهمترین اهداف برگزاری طرح نظارتی نوروز ۱۴۰۰ بوده است. وی افزود: اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز ۱۴۰۰ در راستای نیازهای داخلی و با همکاری نهادها و دستگاه‌های مرتبط، همدلی و همراهی عموم مردم در سراسر کشور انجام شد. وی همچنین گفت: این طرح با هدف حفظ تعادل در عرضه و تقاضای کالا و خدمات و تنظیم بازار از نیمه بهمن ماه آغاز و تا تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ تداوم دارد.

 

 

 

 

۸۵ درصد از کالا‌های دپو شده در گمرک، نهاده‌های تولید هستند

معاون فنی و امور گمرکی اظهار کرد: در حال حاضر سه میلیون و هفتصد هزار تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور وجود دارد. مهرداد جمال ارونقی گفت: در حال حاضر سه میلیون و هفتصد هزار تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور دپو شده است. همچنین حدود یک میلیون تن کالای اساسی روی کشتی‌ها و شناور‌ها وجود دارد. معاون فنی و امور گمرکی افزود: سه میلیون و دویست هزار تن کالای غیر اساسی و غیر کانتینری به صورت فله‌ای در بنادر و گمرکات کشور دپو شده است. البته در خصوص دپوی کالا‌های اساسی در گمرکات آمار ۳.۷ میلیون تن مطلوب است. ارونقی بیان کرد: ۸۵ درصد این کالا‌ها نهاده‌های تولید هستند که شامل مواد اولیه، تجهیزات و لوازم یدکی می شود و کالا‌های فساد پذیر نیز شامل بذر و نهاده‌های دامی می‌شود.

 

 

 

 

کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی اجاره بها در بهار ۱۴۰۰

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: ارزیابی ها از کف بازار مسکن نشان میدهد که بازار اجاره، خرید و فروش در بهار با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی رو به رو می‌شود. مصطفی قلی خسروی با بیان اینکه داده‌ها و آمارهای بانک مرکزی در رابطه با قیمت مسکن کاملا غلط و اشتباه است، گفت: آمارهایی که این دو بخش در رابطه با قیمت و نرخ‌های مسکن منتشر می‌کنند با نرخ‌های کف بازار متفاوت است و همین آمار غلط، بازار را آشفته می‌کند. رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: برخی از رسانه‌های خارجی و همچنین تعدادی از سوداگران تلاش می‌کنند که بازار را نا به سامان جلوه دهند اما من همین جا اعلام می‌کنم که بازار آرام شده و تا چند ماه آینده هم همین آرامش و ثبات قیمتی ادامه خواهد داشت.