رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه از ابتدای سال ۲۲ میلیون تن شمش، بیلت و بلوم تولید شده اما آنچه در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته کمتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن (۱۳ درصد) بوده است گفت: طی امسال ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رانت ایجاد شد. سید احمد […]
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه از ابتدای سال ۲۲ میلیون تن شمش، بیلت و بلوم تولید شده اما آنچه در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته کمتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن (۱۳ درصد) بوده است گفت: طی امسال ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رانت ایجاد شد. سید احمد رضوی نیک گفت: فولاد سازان ما که عمدتاً بخش دولتی و خصولتی هستند در سال ۹۸ حدود ۱۷٫۵ میلیون تن تولید شمش ، بیلت و بلوم تولید کردند، از این میان ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن صادرات انجام دادند و فقط ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در بورس عرضه شده است. وی گفت: متأسفانه در سال گذشته سرنوشت ۷ میلیون تن شمش نامشخص است و در نهایت سر از بازار آزاد در آوردند.
پرداخت ۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با سفته دیجیتال
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به راهاندازی سفته الکترونیکی در سال گذشته توسط این وزارتخانه، از پرداخت ۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با استفاده از همین فناوری خبر داد. عباس معمار نژاد افزود: در آینده نزدیک، کل سفتههای بانکی، الکترونیکی میشوند و دیگر سفته کاغذی نداریم. وی با بیان اینکه توجه به تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند در حال حاضر از یک انتخاب گذشته و تبدیل به اجبار شده است، گفت: معنی این حرف این است که ما بدون توجه به فناوریهای نوین و دیجیتال، دیگر امکان رقابت در بازار، مخصوصاً بازارهای مالی را نداریم. نکته قابل توجه در موضوع اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال این است که این مساله صرفاً یک موضوع فناورانه نیست و تحقق تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند نیاز به تغییر پارادایم فکری و فرهنگی در اداره سازمانها و شرکتها دارد.
برنج مازندران در راه بورس کالا
وزیر اقتصاد و دارایی از فراهم شدن برخی مقدمات لازم از جمله موافقت این وزارتخانه برای وارد کردن برنج به بورس محصولات کشاورزی با هدف کاهش وابستگی کشور به واردات این محصول به کشور خبر داد. فرهاد دژپسند در حاشیه بازدید از سالن معاملاتی برنج در مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران در شهرستان آمل اظهار داشت: اکنون فرایند انتقال برنج به ورود بازار بورس به سازمان بورس ارجاع شده تا برخی اقدامها نیز توسط این سازمان باید انجام شود. وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه برخی شرایط برای ورود برنج به بورس انجام شده گفت، البته انتظار هست که وزارت جهاد کشاورزی نیز به طور جدی ورود کند وبا توجه به ویژگیهای خاص بورس کالا، همه موارد مورد نیاز باید لحاظ شود.
بازرگانان با پرداخت ۳۰ درصد تعهدات ارزی از تعلیق خارج میشوند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به تعلیق برخی از کارتهای بازرگانی استان به دلیل پرداخت نکردن تعهدات ارزی گفت: بازرگانان با پرداخت ۳۰ درصد از تعهد خود می توانند از تعلیق خارج شده و به فعالیت ادامه دهند. حمیدرضا متین اظهار داشت: تصریح کرد: ۵۳ فقره از کارتهای تعلیق شده در بخش بازرگانی و ۹۵ فقره در بخش تولیدی است. او با بیان اینکه ۴۵ کارت بازرگانی در استان تعلیق شده است تاکید کرد: این کارتها مربوط به تولیدکنندگان نیست و تمام تعلیق شده ها در بخش غیرتولیدی است. وی گفت: به تازگی در راستای حمایت از صادرکنندگان مشمول تعهد ارزی نامهای از سازمان توسعه تجارت به ما ابلاغ شد و به طور گسترده اطلاع رسانی کردیم تا صاحبان کارتهای تعلیق شده بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
روغن مصرفی ماههای آخر سال تامین شد
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: هیچ کمبودی در تامین روغن مصرفی خانوار و صنفی صنعت تا پایان سال وجود ندارد. «حسن حنان» در نشست سراسری هماهنگی افزود: نیاز مصرفی کشور در هر سال یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که ۹۰ درصد آن از محل واردات روغن خام تامین میشود. حنان خاطرنشان کرد: اکنون هیچ مشکلی در زمینه تامین کالاهای اساسی گندم، روغن، برنج و شکر در کشور وجود ندارد. وی افزود: دو ماه پایانی سال حدود ۴۰۰ هزار تن روغن وارد کشور میشود که با توجه به واردات قبلی توسط شرکت، بخش خصوصی و استحصال روغن از دانه های روغنی تولید شده در کشور هیچ مشکلی در تامین روغن مصرفی خانوار و صنعت وجود ندارد و افزونی این کالا را خواهیم داشت.