معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبرد وزارت نفت و مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را قطع وابستگی به خارج از کشور عنوان کرد و گفت: این اقدام در چارچوب مقابله با تحریم ، بومیسازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت پتروشیمی قابل تحقق است. مرتضی شاهمیرزایی در آیین ابلاغ حکم فرماندهی […]
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبرد وزارت نفت و مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را قطع وابستگی به خارج از کشور عنوان کرد و گفت: این اقدام در چارچوب مقابله با تحریم ، بومیسازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت پتروشیمی قابل تحقق است.
مرتضی شاهمیرزایی در آیین ابلاغ حکم فرماندهی ارشد پدافندغیرعامل و مدیریت شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اظهار داشت: همواره دشمنان ملت ایران در تلاش برای توقف توسعه اقتصادی کشور هستند و بههمین دلیل در ادوار مختلف، اشخاص و صنایع مختلف کشور در ردیف تحریمها قرار می گیرند.
وی بر کاهش وابستگی این صنعت به خارج از کشور تا پایان دولت سیزدهم تاکید کرد و ادامه داد: تحریمها با هدف اخلال در روند تولید محصول و آسیب به معیشت مردم اعمال میشود لذا باید با اقتدار در مقابل این بدخواهی دشمنان ایستادگی
کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه بیش از ۵۰ سال از فعالیت صنعت پتروشیمی در ایران میگذرد گفت: با این وجود همچنان ۴۰ تا ۵۰ درصد این صنعت در حوزه تجهیزات به خارج از کشور
وابسته است.
شاهمیرزایی با تاکید بر این نکته که باید تا پایان دولت سیزدهم شاهد بومیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در این صنعت باشیم اظهار داشت: این اولویت، بهعنوان یک راهبرد اساسی صنعت پتروشیمی محسوب میشود و تحقق آن در ردیف تکالیفی است که برای آن، از سال گذشته برنامهریزیهای کابردی شروع
شده است.
معاون وزیر نفت تحقق این چشم انداز را درگرو مشارکت و همکاری کاربردیتر صنعت با شرکتهای دانش بنیان، سازندگان و مراکز دانشگاهی دانست و گفت: در همین راستا، یکی از نخبگان حوزه فناوری جهت مدیریت سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تعیین شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطر نشان کرد: صنایع حوزه پتروشیمی، در صورتی اجازه سفارش خارجی خواهند داشت که ساخت تجهیزات برای واحدهای آنها توسط سازندگان تجهیزات داخلی زمانبر باشد.
شاهمیرزایی به توانمندی مهندسان داخلی کشور برای تولید تجهیزات مورد نیاز در این صنعت اشاره کرد و گفت: به واسطه این توانمندیها، کشورهای دوست و همپیمان با ایران، متقاضی ساخت برخی از تجهیزات صنایع این کشورها هستند و در رفت و آمدهای اخیر که صورت گرفته، توافقهایی نیز منعقد شده است.
فروش محصولات نیمه خام در صنعت پتروشیمی به خط پایان رسیده است
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بخش دیگری از این آیین به اهمیت توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: کشور درگیر جنگ اقتصادی است و صنعت پتروشیمی در خط مقدم آن قرار دارد.
وی بیانداشت: این صنعت، در اقتصاد کشور از نقش تعیین کنندهای برخوردار است و برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی به بدنه اقتصادی کشور، به سمت تکمیل کامل زنجیره ارزش تولید محصولات پتروشیمی حرکت میکند.
شاهمیرزایی بکارگیری ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و همچنین سرمایهگذاران داخلی برای تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی را ضروری عنوانکرد و گفت: باید بستر مطلوبی فراهم شود تا با مشارکت سرمایهگذاران این زنجیره تکمیل و از فروش نیمه خام محصولاتمان
جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشانکرد: با تحقق این فرآیند، رشد اقتصادی بالا، ثروت آفرینی، جلوگیری از خام فروشی و ایجاد فرصتهای پایدار شغلی بیشتر در صنعت پتروشیمی بطور توامان محقق خواهد شد.
توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در استان خوزستان
مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی همچنین به پیگیریهای انجام شده برای آغاز عملیات طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در استان خوزستان اشارهکرد و گفت: محدوده این طرح نباید کمتر از گستره فعلی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در شهرستان ماهشهر باشد.
شاه میرزایی در آیین ابلاغ حکم فرماندهی ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: توسعه صنعت پتروشیمی، برنامه ریزیهای صورت گرفته برای تحقق تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و ایجاد اشتغال مولد را محقق خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همکاری مسئولان و تصمیم گیران ملی، استانی برای اجرایی شدن طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را خواستار شد و گفت: منطقه جدید پتروشیمی در استان، یکی از جنبههای مهم برای کاهش فروش محصولات نیمه خام است.
شاهمیرزایی اضافهکرد: بهرهبرداری از این طرح، با جدیت در دستور کار قرار دارد و برای اجرایی شدن آن، همکاری های بین بخشی یک اولویت اصلی محسوب میشود.
شرکت های پتروشیمی مکلف به انجام مسئولیت های اجتماعی با محوریت شورای راهبردی
معاون وزیر نفت به موضوع پیشرفت متوازن مناطق همجوار مجتمعهای پتروشیمی و ضرورت انسجام مسئولیتهای اجتماعی شرکتها اشاره کرد و افزود: انجام مسئولیتهای اجتماعی صنایع، یک الزام قانونی است و ایفای منسجم تعهدات باید مورد توجه ویژه شرکتهای پتروشیمی قرار گیرد.
وی ادامه داد: بهمنظور تامین منابع مالی شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، برای هرکدام از شرکتها سهمی تعیین شده که باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
شاه میرزایی افزود: مسئولیتهای اجتماعی، همکاری ساکنان مناطق همجوار با صنعت را درپی دارد و با همت شورای راهبردی، بخشی از محرومیتهای موجود رفع خواهند شد.
شرکتهای پتروشیمی در خدمات رسانی به مواکب مسیرهای اربعین حسینی مشارکت کنند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر مشارکت شرکتهای پتروشیمی در خدمات رسانی به مواکب مسیرهای اربعین حسینی تاکیدکرد و افزود: با همت در انجام خدمات رسانی مطلوب، مراسم پیاده روی اربعین حسینی با شرایطی بهتر برگزار خواهد شد.وی یادآورشد: همچنین، همکاری در بهبود زیرساخت های اربعین در مرزها نیز مورد توجه شرکتهای پتروشیمی قرار گرفته است.
در این نشست، حکم فرماندهی ارشد پدافندغیرعامل و مدیریت شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به «پیام برزگر» مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ابلاغ شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
٧٥ درصد بازار فروش سیگار کشور در اختیار ٢ شرکت خارجی است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ٧٥ درصد بازار فروش داخلی سیگار در اختیار این ٢ شرکت خارجی قرار دارد و این مسأله خلاف منافع ملی و در مسیر آسیب به سلامت جامعه است.
حجتالاسلام سید سلمان ذاکر ، با اشاره به تولید و فروش سیگار در داخل کشور از سوی دو شرکت خارجی چندملیتی JTI و BAT که صاحبانی انگلیسی، آمریکایی و ژاپنی دارند، اظهار کرد: شرکتهای خارجی با رویکرد افزایش مصرف سیگار در کشور ما فقط به فکر کسب سود برای خود و خروج سرمایه از کشور هستند.
وی با اشاره به واردات مواد اولیه (توتون و تنباکو) این دو شرکت از خارج، افزود: این شرکتها بدون توجه به سلایق و علایق ملت ایران به دنبال تغییر مزاج ملت هستند و به کیفیت محصولات خود توجه چندانی ندارند. این برای سلامت جامعه
خطری بزرگ است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید نسبت به واردات محصولات دخانی از سوی این شرکتهای خارجی چندملیتی احساس مسئولیت کرده و نظارت جدی بر کیفیت این محصولات داشته باشند.
وی با بیان اینکه در همه کشورها، شرکتهای دخانیات مسئولیتها و وظایف اجتماعی مثل توجه بهسلامت و ورزش مردم را بر عهده دارند، گفت: سوال ما از مسئولین شرکتهای خارجی چندملیتی این است که چرا نباید از درآمد حاصل از سود تولید و فروش سیگار برای سلامت مردم هزینه شود و آنها چرا از این ماجرا فرار کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر اینکه باید مجلس و مسئولین دولتی نظارت جدی بر عملکرد شرکتهای خارجی چندملیتی تولید سیگار داشته باشند، گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه این شرکتها از خارج وارد میشود و نظارت چندانی بر آنها صورت نمیگیرد، باعث نگرانی است که این محصولات بر سلامت مردم تأثیرات منفی زیادی داشته باشند.
ذاکر با بیان اینکه در حال حاضر سیگار موجود در بازار ایران از ۳ طریق شرکتهای خارجی چندملیتی، شرکت دخانیات ایران و همچنین قاچاق تأمین میشود، گفت: کمتر از ۱۰ درصد بازار فروش داخل در اختیار شرکت دخانیات ایران است و این باعث تأسف است.
وی با بیان اینکه شرکت دخانیات برای افزایش تولید و همچنین کیفیت محصولات دخانی گام برداشته است، تصریح کرد: شرکت دخانیات در حال حاضر به وظایف اجتماعی خود و همچنین سلامت مردم توجه خاصی دارد و در همین راستا به ورزش مردم و هزینه برای سلامت مردم توجه شده است. امیدواریم که سیاستهای خوب در شرکت دخانیات ادامه یابد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید حمایتهای قانونی، مالی و همچنین در اختیار دادن تسهیلات ویژه برای شرکت دخانیات مورد توجه باشد، گفت: بسته حمایتی شرکت دخانیات برای کشاورزان توتون و تنباکو کار که در اسفند سال گذشته رونمایی شد، مشوق خوبی برای کشاورزان تولیدکننده است که خوشبختانه موجب جلب رضایت آنها شده و باید سهم شرکت دخانیات ایران از بازار
فروش افزایش یابد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: روشنگریهای خوبی در راستای مبارزه با فساد و مافیا در شرکت دخانیات انجام شده و تلاشهای خوبی برای تقویت تولید داخل و کیفیت محصولات صورت گرفته است.
ذاکر با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شرکت دخانیات ۲ رویکرد اساسی در صنعت دخانیات را شاهد هستیم، گفت: یکی تأمین نیروی انسانی متخصص، باتجربه، ماهر، جوان و تزریق آنها به بدنه شرکت باهدف تحول در محصولات دخانیات است.
نماینده ارومیه در مجلس تصریح کرد: رویکرد دیگر مدیریت جدید شرکت دخانیات تحول در صنعت دخانیات و حمایت از کشاورزی باهدف خودکفایی و صادرات محصولات دخانی است. در همین راستا در بازسازی صنایع، بهروزرسانی و بهسازی کارخانهها و ماشینآلات قدیمی قدمهای خوبی برداشته شد و به کمیت و کیفیت تولید نیز توجه خوبی شده است.
پرداخت تسهیلات اشتغال به بیش از ۲۷ هزار طرح روستایی و عشایری
اطلاعات سامانه کارا از پرداخت تسهیلات اشتغال به بیش از ۲۷ هزار طرح روستایی و عشایری تا پایان تیرماه امسال خبر می دهد.طرح اشتغال روستایی و عشایری از بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در کل کشور به اجرا درآمد؛ این طرح به دنبال مجوز مجلس در برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد طرحهای اشتغال در مناطق روستایی و عشایری عملیاتی و مقرر شد معادل ریالی آن از محل منابع داخلی بانکها به حساب موسسات عامل واریز شود.بر این اساس صندوق توسعه ملی اجازه یافت با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید در بخش کشاورزی سپردهگذاری کند تا این منابع برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری هزینه شود.تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون در سرفصل اشتغال پایدار روستایی و عشایری منجر به ایجاد ۵۴ هزار و ۱۰۰ شغل در سراسر کشور شده است.بانک توسعه تعاون به عنوان بانک عامل در این طرح ملی توانسته تا پایان تیر ماه به ۲۷ هزار و ۴۱۸ طرح در تمام استانهای ایران تسهیلات اشتغال پایدار اختصاص دهد.استانهای کرمانشاه با ۴۷۹۸ طرح، سیستان و بلوچستان با ۱۹۶۵ طرح و گلستان با ۱۴۶۱ طرح، در رتبه های اول تا سوم طرح های پرداختی در این طرح قرار دارند.استان کرمانشاه همچنین با ۵۹۳۸ اشتغال ایجاد شده در رتبه اول و پس از آن استانهای خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان قرار دارند.بانک توسعه تعاون در طرح ملی اشتغال پایدار روستایی و عشایری حدود ۳۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده که از این میزان حدود ۵۵۶۰ میلیارد ریال به معرفی شدگان نهادهای حمایتی اختصاص یافته است. از محل پرداخت این میزان تسهیلات ۱۳ هزار و ۹۳ طرح توسط مددجویان در سراسر کشور راه اندازی شده است.از ابتدای اجرای طرح «اشتغال پایدار روستایی و عشایری»، بانک توسعه تعاون در کنار دو بانک کشاورزی و پست بانک و صندوق کارآفرینی امید، وظیفه پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری را بر عهده گرفته است.
آورد آبی سیلابها معادل سه روز مصرف آب تهران بود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: بارشها و سیلاب اخیر حدود ۱۰میلیون مترمکعب یعنی تنها معادل مصرف سه روز آب تهران به ذخایر آبی اضافه کرده است.محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به میانگین مصرف روزهای اخیر تهران که معادل سه میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب بوده است گفت: بارشها و سیلاب اخیر حدود ۱۰ میلیون مترمکعب یعنی معادل مصرف سه روز آب تهران به ذخایر آبی اضافه کرده است.
وی افزود: در پی بارشها و سیلابهای اخیر این تصور نادرست در افکار عمومی شکل گرفته که آورد آبی سیلابها کمک زیادی به ذخایر و منابع آبی کرده است و این در حالی است که بخش عمده این سیلابها در حوضههای آبریز نبوده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران ادامه داد: با آمادگی قبلی و تدابیر اندیشیده شده در چارچوب پدافند غیرعامل، حتی خروج ۱۲ ساعته تصفیهخانههای شماره ۲ (کن) و هفتم تهران از مدار نیز هیچ خللی در آبرسانی به پایتخت ایجاد نکرد و از ۳۰ ساعت پیش از آغاز سیلاب، آماده مواجهه با این مشکل بودیم و حجم مخازن را به گونهای تنظیم کردیم که هیچ مشکلی در روند تأمین آب رخ ندهد.بختیاری خاطرنشان کرد: سیاستگذاری و اجرای پروژههای آبرسانی در استان تهران بر مبنای پدافند غیرعامل و مدیریت بحران موجب پایداری شبکه با کمترین میزان خسارت شد.
پنجمین مزایده اموال غیرمنقول ۲۲ مرداد برگزار میشود
معاون امور حقوقی و فروش اموال غیرمنقول سازمان اموال تملیکی گفت: جلسه رمزگشایی مزایده سراسری املاک روز شنبه ۲۲ مردادماه ساعت ۱۴ انجام میشود.
علیرضا نورنژاد عضو هیئت مدیره و معاون امور حقوقی و فروش اموال غیرمنقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: پیرو اطلاعرسانی قبلی، مزایده سراسری املاک به شماره ۱۱۲۹ در سامانه ستاد ایران (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت) در حال بارگذاری است.وی افزود: در این مزایده تعداد ۱۶۴ ملک اعم از مسکونی، تجاری و زراعی به ارزش بیش از ۳ هزار میلیارد ریال به صورت نقد و اقساط در معرض فروش قرار گرفته است.
نورنژاد بیان کرد: متقاضیان برای شرکت در این مزایده تا روز چهارشنبه ۱۹ مردادماه مهلت ثبتنام دارند و میتوانند برای هماهنگی بیشتر با تلفنهایی که در سامانه ذکر شده تماس و از املاک بازدید به عمل آورند.معاون امور حقوقی و فروش اموال غیرمنقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: جلسه رمزگشایی مزایده سراسری املاک روز شنبه ۲۲ مردادماه رأس ساعت ۱۴ انجام خواهد پذیرفت.
خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان قزل آلا در سیل اخیر
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: در پی وقوع سیل اخیر و کاهش تلفات ماهی پیش بینی میشود که خسارت وارده به محصول ۵۰۰ میلیارد تومان است.آقای آرش نبی زاده گفت: وقوع سیل اخیر بیشترین خسارت را به استان های مازندران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، تهران و فارس وارد کرد که پیش بینی اولیه میزان تلفات ۳ تا ۵ هزار تن است.به گفته او، رقم خسارت وارده ناشی از سیل به محصول ۵۰۰ میلیارد تومان است و در خصوص زیرساخت ها فعلا برآوردی نداریم.
نبی زاده می گوید: قیمت کنونی هر کیلو قزل آلا سرمزرعه ۵۸ هزار تومان است، اما تلفات اخیر طی هفته های آتی اثرات خود را در بازار نشان می دهد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: علی رغم آنکه بابت آب بها پول به وزارت نیرو پرداخت می شود، اما هیچ گونه ارائه خدماتی در خصوص آبخیزداری، لایروبی و سیل بند و مرتب سازی رودخانه نمی دهند که وزارت نیرو باید پاسخگوی عدم ترک فعلی باشد و طی نامه ای به رئیس جمهور اعلام می کنیم که ترک فعل وزارت نیرو بیشترین آسیب را به تولیدکنندگان می زند.بنابر آمار سال گذشته ۱۵۰ هزار تن قزل آلا تولید شد که طی روزهای اخیر به دلیل وقوع سیل ۳ درصد محصول از بینرفت و با استمرار سیل اینمیزان ۵ درصد تولید را کاهش می دهد.
بعد از اصلاح نظام یارانه بواسطه کاهش قدرت خرید مردم درخواست ۵ تا ۱۰ هزار تن خرید تضمینی قزل آلا را داشتیم که با وقوع سیل اخیر نصف این میزان به قیمت حذف و آسیب تولیدکننده از بین رفت.