راه‌آهن دورود- خرم آباد در ليست پروژه‌هاي اولويت‌دار کشور قرار دارد
راه‌آهن دورود- خرم آباد در ليست پروژه‌هاي اولويت‌دار کشور قرار دارد

معاون وزير راه و شهرسازي در بازديد از راه آهن دورود- خرم آباد خبر داد: با توجه به قرارگرفتن اين خط آهن مهم در ليست پروژه‌هاي اولويت دار ريلي كشور و با برگزاري جلسات متعدد در شوراي عالي فني سازمان برنامه و بودجه و حل شدن مشكلات قراردادي اين پروژه، مقرر شد با تامين اعتبار […]

معاون وزير راه و شهرسازي در بازديد از راه آهن دورود- خرم آباد خبر داد: با توجه به قرارگرفتن اين خط آهن مهم در ليست پروژه‌هاي اولويت دار ريلي كشور و با برگزاري جلسات متعدد در شوراي عالي فني سازمان برنامه و بودجه و حل شدن مشكلات قراردادي اين پروژه، مقرر شد با تامين اعتبار مورد نياز از محل تهاتر نفت اين پروژه ظرف مدت ۴۰ماه تكميل شود كه لازم است از ظرفيت‌هاي اعتباري مازاد نيز براي تكميل پروژه در زمان مشخص شده منابع مالي تزريق شود.
به گزارش مديريت ارتباطات و اطلاع رساني شركت مادر تخصصي ساخت وتوسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، خيراله خادمي پ در سفر به استان لرستان به همراه دكتر زيويار استاندار لرستان از راه آهن دورود- خرم آباد بازديد كرد و دستور لازم براي شروع مجدد عمليات اجرايي پروژه را صادر كرد.
معاون وزير راه و شهرسازي اين مسير ريلي را با توجه به ويژگي‌هاي منحصر به فرد اجرايي يك ابر پروژه ريلي اعلام كرد و گفت:‌ راه آهن دورود- خرم آباد به طول ۱۱۴ كيلومتر با هدف اتصال شهرهاي استان لرستان به شبكه ريلي كشور طراحي شده است و با توجه به حجم روز افزون تقاضای ترانزيت بار و مسافر در مناطق غرب و جنوب غربی کشور، احداث اين مسير ريلي و تكميل شدن آن تا انديمشك نقش مهمي در افزايش ظرفيت ترانزيت كريدور شمال- جنوب در غرب كشور دارد و موجب افزايش ظرفيت شبكه راه آهن كشور و بهره مندي از امكانات و ظرفيت‌هاي بندر امام خميني شود.
وي اين خط آهن را بخشي از طرح راه‌آهن دورود- خرم آباد- انديمشك اعلام كرد و گفت:‌ تكميل شدن اين مسير ريلي و اتصال آن به انديمشك نقش مهمي در رفع تنگناهاي راه آهن جنوب كشور بر عهده دارد كه با افزايش ظرفيت‌هاي ترانزيتي بار امكان جا به جا يي ۴۰ ميليون تن بار سالانه از بندر امام خميني از طريق راه‌آهن فراهم مي‌شود.
خادمي ادامه داد: اين مسير ريلي از نظر حجم عمليات اجرايي يكي از طرح‌هاي ريلي سنگين كشور است كه داراي ۳۲ كيلومتر تونل است و طولاني ترين تونل اجرايي خاورميانه در بخش ريلي نيز در اين مسير قرار گرفته است. ۲۰ دستگاه پل‌هاي خاص متعدد به طول ۳٫۵ كيلومتر در آن اجرا مي شود و حجم عمليات خاكي آن۲۵ ميليون متر مكعب تخمين زده شده است. مديرعامل شركت ساخت وتوسعه با اشاره به طولاني شدن زمان اجراي راه آهن دورود- خرم آباد افزود:‌ در سال‌هاي آغازين اجراي اين پروژه تامين اعتبار مورد نياز از محل سهام فولاد خوزستان صورت مي‌گرفت و روند تامين منابع مورد نياز با مشكلي مواجه نشد. در ادامه پس از اتمام ظرفيت اعتباري مذكور روند تخصيص اعتبار از منابع عمومي كاهش يافت و اين امر موجب ركود عمليات اجرايي در چند سال گذشته و تعطيلي بخش‌هاي مختلف و مهم پروژه شد.
وي از تامين اعتبار مورد نياز اين مسير ريلي از محل تهاتر نفت خبر داد و گفت: با پيگيري‌هاي مستمر و با عنايت به ايجاد ظرفيت‌هاي اعتباري تهاتر نفت در قانون بودجه كشور، اين پروژه ملي در ليست طرح‌هاي اولويت پ‌دار ريلي براي استفاده از اين ظرفيت قرار گرفت و در این بازديد دستورات لازم مبني بر شروع مجدد عمليات اجرايي پروژه صادر شد.
خادمي همچنين حل مشكل تامين مكفي شرايط قرارداد پروژه طي جلسات متعدد در سازمان برنامه و بودجه كشور را يكي ديگر از علل شروع مجدد اين پروژه ذكر كرد و ادامه داد: مشكلات قراردادي راه‌آهن دورود- خرم آباد در شوراي عالي فني سازمان برنامه و بودجه با ارايه گزارش‌ها و استدلال‌هاي منطقي حل و فصل شد و با رفع شدن مشكل تعاديل قراردادي، شرايط مناسبي براي امكان جذب اعتبارات در نظر گرفته شده فراهم شد.
وي زمان اتمام عمليات قرارداد اين قطعه بر اساس الزام اعلام شده را ۴۰ ماه اعلام كرد و گفت: با توجه به زمان در نظر گرفته شده و اعتبار مورد نياز اين طرح لازم است از ظرفيت‌هاي اعتباري مازاد براي تامين منابع مالي مورد نياز اين پروژه و تكميل آن در زمان مقرر بهره گرفته شود.
معاون وزير راه و شهرسازي در پايان محرومیت زدایی و اشتغال زایی منطقه‌ای و تخصصی در حوزه ریلی کشور، تسهیل در جابجایی بار و مسافر، کاهش تصادفات جاده‌ای منطقه‌اي و اتصال به راه‌آهن غرب کشور از طریق آنتن اتصالی بروجرد و امتداد آن را از ديگر مزاياي تكميل راه آهن دورود- خرم آباد اعلام كرد.

 

 

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد؛
رشد ۱۷۷ درصدی ترانزیت کالا از بنادر شمالی با تمهیدات دولت سیزدهم

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه در پی تمهیدات دولت سیزدهم، ترانزیت کالا از بنادر شمالی، رشد ۱۷۷ درصدی داشته است، گفت: در راستای رویکرد دولت برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه، بنادر شمالی رونق پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان‌ بنادر و دریانوردی، علی‌اکبر صفایی در حاشیه بهره برداری از ۶ پروژه عمرانی و توسعه‌ای بندر انزلی با اعتباری بالغ بر ۱۴۹ میلیارد تومان، تصریح کرد: با تلاش‌های صورت گرفته در حوزه تجارت دریایی، ترانزیت کالاهای غیرنفتی در بندر انزلی با رشد ۲۷۷ درصدی و ترانزیت کالاهای نفتی در این بندر با رشد ۱۰۰ درصدی همراه شده است که این امر با توجه به تمهیدات و برنامه‌ریزی دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه در شمال دریای خزر، است.
وی با بیان اینکه رشد ترانزیت کالا در بنادر تجاری به ۱۷۷ درصد رسیده است، تاکیدکرد: در مقطع فعلی ۷ فروند کشتی در بندر انزلی پهلو گرفته، ۸ فروند دیگر در لنگرگاه قرار دارد و ۴ فروند دیگر در مسیر رسیدن به بندر یاد شده است؛ این امر نشان دهنده تحقق وعده‌های دولت در رونق بنادر شمالی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهره‌برداری از پروژه‌های سرمایه‌گذاری عمرانی بندر انزلی، گفت: با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی (سازمان بنادر و دریانوردی) در مجموع ۱۴۹ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه عمرانی و تجهیزاتی بندر انزلی هزینه شده است.
وی با اشاره به بهره‌برداری از سیلوی غلات ۵۰ هزار تنی برای نگهداشت صحیح و سالم مواد غذایی در بندر انزلی، اظهار داشت: در کل بنادر کشور، یک میلیون تن سیلو در دست ساخت است، این سیلوها می‌توانند به مرکز توزیع برای کل کشور تبدیل شوند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به بهره‌برداری از پروژه تامین برق ساحلی برای کشتی‌های پهلو گرفته در بندر انزلی، اظهار داشت: این پروژه برای اولین بار و در راستای فصل ششم کنوانسیون مارپل برای جلوگیری از آلودگی هوا و صدا در بندر انزلی به بهره‌برداری رسید و از این پس کشتی‌های پهلوگرفته در بندر به جای استفاده از دیزل ژنراتور، از برق ملایم و مناسب در بندر برای مصرف روشنایی و سایر امور استفاده می‌کنند. وی با اشاره به بهره برداری از باشگاه ملوانان در بندر انزلی گفت: باشگاه ملوانان در راستای کنوانسیون MSC و برای ایجاد رفاه و آسایش دریانوردان پس از یک دوره طولانی دریانوردی به بهره‌برداری رسید.
بر اساس این گزارش، لایروبی فاز اول تالاب انزلی و تعمیرات اساسی چمن ورزشی زمین فوتبال، از دیگر پروژه‌های عمرانی بندر انزلی قلمداد می‌شود و با افتتاح این پروژه‌ها برای ۲۳۶ نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.

 

 

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد؛
اختصاص سه قطار در مسیر خرمشهر-مشهد برای بازگشت زائران اربعین
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد از شنبه (۲۶ شهریور) سه رام قطار دیگر در مسیر خرمشهر-مشهد اختصاص داده شد.
به گزارش ایسنا، مطابق برنامه هرساله در ایام اربعین، یک قطار ریل باس میان خرمشهر تا شلمچه و بالعکس به صورت ۲۴ ساعته و رایگان راه‌اندازی می‌شود که امسال نیز به دلیل استقبال زائران از روز ۱۵ شهریورماه این قطار راه‌اندازی شد.
همچنین در حالی که هفته گذشته سفرهای رفت از ایران به مقصد عراق شدت گرفته بود، با نزدیک شدن به روز اربعین در تاریخ ۲۶ شهریورماه و با توصیه به زائران برای برگشت به ایران درصورت اتمام زیارت، اکنون تعداد سفرهای برگشت شدت گرفته است و سفرهای ریلی نیز بخشی از ظرفیت حمل‌ونقل زائران اربعین محسوب می‌شود.
چندی پیش شرکت راه‌آهن اعلام کرد باتوجه به آغاز موج بازگشت زائرین اربعین، شش رام قطار فوق‌العاده دیگر برای بازگشت زائران تخصیص داده شد و تعداد قطارهای فعال در مسیر خرمشهر-تهران به ١۶ رام (بیش از سه برابر ایام عادی) رسیده است. همچنین برای بازگشت زائرین زاهدانی و یزدی و دیگر شهرستان‌ها از جمله شهر مشهد مقدس نیز قطار فوق‌العاده در نظر گرفته شده است. دراین راستا سید میعاد صالحی -مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران- در توییتر نوشت: با توجه به تقاضاهای فراوان در خصوص بازگشت زائرین گرانقدر اربعین، علاوه بر قطارهای فوق‌العاده قبلی، از فردا شنبه سه رام قطار دیگر در مسیر خرمشهر-مشهد اختصاص داده شد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خبر داد؛
تخصیص لاستیک تشویقی به مالکان ناوگان اتوبوسی فعال در طرح جابه‌جایی زائران اربعین
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از تخصیص دو تا شش حلقه لاستیک تشویقی به مالکان ناوگان اتوبوسی فعال در طرح جابه‌جایی زائران اربعین خبر داد
حمیدرضا شهرکی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از تخصیص لاستیک تشویقی به مالکان ناوگان اتوبوسی فعال در طرح جابه‌جایی زائران اربعین خبر داد و گفت: به منظور ایجاد انگیزه و ترغیب مالکان و رانندگان ناوگان اتوبوسی فعال در طرح جابجایی زائران اربعین، در قالب طرح تشویقی، دو حلقه و حداکثر تا سقف شش حلقه لاستیک اختصاص می‌یابد.
وی افزود: به منظور ایجاد انگیزه در مالکان و رانندگان ناوگان اتوبوسی در جهت مشارکت حداکثری و فعالانه در امر خطیر جابه‌جایی زائران اربعین حسینی، قریب به ۳۰ هزار حلقه لاستیک در سایزهای مورد نیاز اتوبوس‌ها، با پیگیری‌های این سازمان و مساعدت مجموعه وزارت صمت تخصیص داده شده و در سامانه توزیع لاستیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به آدرس: http://tire.rmto.ir بارگذاری شده است.