راه‌آهن پیشرفته و پیشرو، موجب ارتقاء کشور و انقلاب می‌شود
راه‌آهن پیشرفته و پیشرو، موجب ارتقاء کشور و انقلاب می‌شود

سید میعاد صالحی، مدیرعامل شرکت راه‌آهن گفت: طی دهه های گذشته به صنعت حمل و نقل ریلی کم توجهی شده و عقب ماندگی تاریخی در این زمینه وجود دارد که بایستی اکنون به بهبود ارکان مختلف راه آهن و انجام اصلاحات اساسی و بنیادین و همچنین جبران کمبود لکوموتیو پرداخته و با حفظ کامل مزیت […]

سید میعاد صالحی، مدیرعامل شرکت راه‌آهن گفت: طی دهه های گذشته به صنعت حمل و نقل ریلی کم توجهی شده و عقب ماندگی تاریخی در این زمینه وجود دارد که بایستی اکنون به بهبود ارکان مختلف راه آهن و انجام اصلاحات اساسی و بنیادین و همچنین جبران کمبود لکوموتیو پرداخته و با حفظ کامل مزیت و برند راه‌آهن یعنی حمل و نقل ایمن و با قابلیت اطمینان بالا، سرعت بازرگانی افزایش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم بررسی و حل مسائل ادامه داد: برای بهبود فعالیت بخش خصوصی در حوزه ریلی، باید فرآیندها، اصلاح، بروزرسانی و شفاف شود تا برای بخش خصوصی، شرایط رقابتی و جذابیت سرمایه گذاری ایجاد شود.
وی یادآور شد: برای رفع مسائل و مشکلات بخش خصوصی، در دو ماه اخیر جلسات متعددی با مدیران ارشد دولتی و صاحبان بار از جمله شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، ایدرو، ایمیدرو و … برگزار شده است. همچنین در سفر اخیر همراه با هیات دولت به استان هرمزگان، مقرر شد با توجه به انتقال حدود نیمی از بار کشور از بندر شهید رجایی، حضور و نقش حمل و نقل ریلی به ویژه در حوزه جابجایی کالاهای اساسی در این بندر افزایش قابل توجهی بیابد.
صالحی با بیان اینکه راه‌آهن پیشرفته و پیشرو، موجب ارتقاء کشور و انقلاب می‌شود خاطر نشان کرد: راه‌آهن و شرکت‌های حمل و نقل ریلی اعضای یک خانواده هستند و انشاالله با همکاری و همیاری، فصل جدیدی در صنعت حمل و نقل ریلی رقم خورده و شاهد شکوفایی این صنعت باشیم.

عملکرد ۹ ماهه ۱۴۰۰ وزارت راه‌وشهرسازی در حوزه بنادر:
افزایش ۱۷ درصدی تخلیه و بارگیری بار
در بنادر تجاری کشور
افزایش ۱۷ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری بار در بنادر تجاری کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته از جمله اقدامات سازمان بنادر و دریانوری در سال جاری به‌شمار می‌رود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه‌وشهرسازی، وزارت را‌ه‌وشهرسازی با تدوین گزارشی به ارائه عملکرد خود در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با مدت مشابه  سال قبل و ۱۰ سال گذشته در حوزه‌های مختلف از جمله سازمان بنادر و دریانوردی پرداخته است.
بر اساس این گزارش، در ۹ ماهه سال جاری ۱۰۹ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر تجاری کشور انجام شده است. این درحالی است که در ۹ ماهه سال گذشته، ۹۳ میلیون تن بار در بنادر تجاری کشور تخلیه و بارگیری شده بودند. در یک بررسی مقایسه‌ای مشخص می‌شود که تخلیه و بارگیری بار در بنادر تجاری کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است. این امر گویای تحقق ۹۹ درصدی برنامه ۹ ماهه تعیین شده است.
ظرفیت بنادر تجاری نیز بر اساس برنامه تعیین شده تا پایان سال ۱۴۰۰، عدد ۲۸۵ میلیون تن و در ۹ ماهه سال جاری ۲۸۰ میلیون تن تعیین شده است. بر این اساس ظرفیت بنادر تجاری در ۹ ماهه سال جاری ۲۶۶.۳ میلیون تن اعلام شده که گویای رشد یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. همین‌طور نشان‌دهنده تحقق ۹۵ درصدی برنامه تعیین شده برای ۹ ماهه سال جاری است.
یکی دیگر از اقدامات سازمان بنادر و دریانوری مربوط به حوزه عملیات کانتینری بنادر می‌شود. در این راستا در ۹ ماهه سال جاری یک‌هزار و ۴۹۱ هزار TEU عملیات کانتینری در بنادر کشور انجام شده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل دارای ۹ درصد رشد است. همچنین این میزان عملیات کانتینری انجام شده ۹۵ درصد از برنامه ۹ ماهه تعیین شده را محقق کرده است.
در حوزه جابه‌جایی مسافر نیز در ۹ ماهه سال جاری ۷.۱ میلیون نفر مسافر به بنادر کشور وارد و از آن خارج شده‌اند. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل که گویای جابه‌جایی ۵.۲ میلیون مسافر است، ۳۷ درصد افزایش داشته است. بدین‌ترتیب ۸۶ درصد از برنامه ۹ ماهه تعیین شده به تحقق رسیده است.
ظرفیت مسافری بنادر بر اساس برنامه تعیین شده تا پایان سال ۱۴۰۰، عدد ۲۵ هزار نفر و در ۹ ماهه سال جاری ۲۴ هزار و ۹۵۰ نفر تعیین شده است. بر این اساس ظرفیت مسافری بنادر در ۹ ماهه سال جاری ۲۴ هزار و ۸۵۵ نفر اعلام شده که گویای رشد ۰.۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. همین‌طور نشان‌دهنده تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه تعیین شده برای ۹ ماهه سال جاری است.
همچنین بررسی عملکرد ۴۲ ساله وزارت راه‌وشهرسازی در بخش دریایی نشان می‌دهد که ظرفیت بنادر تجاری از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۹ با رشد ۱۴ برابری به ۲۶۴ میلیون تن رسیده است. در حوزه ظرفیت کانتینری بنادر تجاری نیز با رشد ۱۰۷ برابری روبه‌رو هستیم که گویای ۸ هزار TEU در سال ۱۳۹۹ است.
عملیات تخلیه و بارگیری بنادر تجاری نیز در این بازه زمانی رشد ۹ برابری داشته و به رقم ۱۳۰ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
عملیات کانتینری بنادر و ظرفیت مسافری بنادر نیز به ترتیب دارای رشد ۲۴ و ۵۰ برابری در ۴۲ سال گذشته بوده‌اند.