معاون وزیر جهاد کشاورزی از راهاندازی اولین دهکده فناوری و نوآوری شیلات در قشم خبر داد. مجتبی خیام نکویی در رویداد کارآفرینی نوآورانه دانش بنیان و اشتغال آفرین حوزه شیلات با اشاره به عدم افزایش بهرهوری در این حوزه گفت: میزان تولیدات بخش کشاورزی ۱۲۵ میلیون تن است و این رقم باید در سال ۱۴۳۰ […]
معاون وزیر جهاد کشاورزی از راهاندازی اولین دهکده فناوری و نوآوری شیلات در قشم خبر داد.
مجتبی خیام نکویی در رویداد کارآفرینی نوآورانه دانش بنیان و اشتغال آفرین حوزه شیلات با اشاره به عدم افزایش بهرهوری در این حوزه گفت: میزان تولیدات بخش کشاورزی ۱۲۵ میلیون تن است و این رقم باید در سال ۱۴۳۰ به ۱۸۰ میلیون تن افزایش پیدا کند.وی با اشاره به اینکه بخشی از این تولیدات مربوط به محصولات شیلاتی است، افزود: در حال حاضر تولید محصولات شیلاتی در کشور ۱.۳ میلیون تن است که طی برنامه تحولی وزیر جهاد کشاورزی باید به ۲.۶ میلیون تن برسد. به عبارتی با افزایش صد درصدی در این حوزه مواجه خواهیم بود.
معاون جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این افزایش صددرصدی در حوزههای دیگر وجود ندارد ادامه داد: برخی از کارشناسان و صاحبنظران عنوان کردند که در حوزه شیلات نیز این رقم عملیاتی نخواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: با حساب معمول حرف این کارشناسان درست است و در شرایط طبیعی چنین مسألهای امکان پذیر نیست.
خیام نکویی با اشاره به ظرفیتهای پژوهشی و اجرایی در حوزه شیلات اضافه کرد: ۱۲ تا ۱۳ هزار عضو هیأت علمی در بخش کشاورزی داریم، علاوه بر این دو هزار عضو هیأت علمی نیز در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی داریم که روی هم ۱۵ هزار نفر میشود. اگر اعضای هیأت علمی مرتبط با حوزه شیلات را از این تعداد جدا کنیم میبینیم با ظرفیت بی نظیری مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر این ۱۰پژوهشکده در حوزه شیلات فعال است، گفت: از این ظرفیتها آنطور که باید استفاده نشده و به معنای واقعی کلمه بهرهوری لازم را در صنعت شیلات نداریم و به همین جهت باید تمهیدات جدی در این حوزه بیندیشیم.
خیام نکویی ادامه داد: یکی از راهکارها این است که کل ظرفیت تحقیقات را در سراسر کشور در اختیار حوزه اجرا قرار دهیم و در این راستا شورای راهبردی تحقیقات شیلات کشور را راه اندازی کردیم و برای رئیس سازمان شیلات که معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز است حکم صادر کردهایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بر این اساس تمام ظرفیتهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در اختیار شیلات قرار میدهیم و از امروز به بعد رئیس سازمان شیلات این اختیار را دارد که با استفاده از کل ظرفیت تحقیقاتی عمل کند.
خیام نکویی ادامه داد علاوه بر این، این اختیار را به همکاران دادهایم تا ذیل این شورای راهبردی کارگروههای مختلف تشکیل دهند و ظرفیتهای دانشگاهی را پای کار بیاورند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای همه اقشار جامعه قابلیت دسترسی به محصولات شیلاتی وجود ندارد، گفت: ما باید قابلیت دسترسی را برای آحاد جامعه فراهم کنیم چرا که اگر فقط یک قشر خاص این دسترسی را داشته باشند ما نمیتوانیم میانگین تولیدات شیلاتی را افزایش دهیم.
وی همچنین بر لزوم افزایش تنوع محصولات شیلاتی تاکید کرد.
خیام نکویی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور بخش خصوصی در صنعت شیلات اشاره کرد و گفت: سازمان شیلات باید این زمینه را فراهم کند چرا که اگر بخش خصوصی پای کار نباشد برنامههای ما به مرحله تحقق نخواهد رسید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از راه اندازی اولین دهکده فناوری و نوآوری شیلات در قشم خبر داد و گفت: این دهکده به زودی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد میشود.
به گفته خیام نکویی، تا پایان سال جاری نیز حدود ۴ الی ۵ مزرعه فناوری و نوآوری شیلات با حمایت دولت ایجاد میشود.
تمجید دادستان کشور از رشد درآمدهای مالیاتی بدون فشار بر مردم
دادستان کل کشور گفت: رشد درآمدهای مالیاتی بدون فشار بر مردم و افرادی که فعالیت شفاف دارند، هم درآمدهای دولت را تأمین میکند و هم فاصله طبقاتی را در جامعه کاهش میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری با تمجید از دستاوردهای سازمان امور مالیاتی کشور در دولت سیزدهم، شناسایی بالغ بر ۲ میلیون مودی جدید، رشد ۶۸ درصدی درآمدهای مالیاتی در ۵ ماهه اول سال جاری و اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان را دستاوردهای قابل اتکای نظام مالیاتی دانست و گفت: رشد درآمدهای مالیاتی بدون فشار بر مردم و افرادی که فعالیت شفاف دارند، هم درآمدهای دولت را تأمین میکند و هم فاصله طبقاتی را در جامعه کاهش میدهد.
دادستان کل کشور با پراهمیت دانستن، راه اندازی و فعال کردن سامانههای مدرن در نظام مالیاتی تصریح کرد: داده محوری و دسترسی نظام مالیاتی به اطلاعات صحیح و درست تا حدود زیادی جلوی فرار مالیاتی در کشور را میگیرد.
وی مزیت دیگر هوشمندسازی نظام مالیاتی را کاهش ممیز محوری و کمتر شدن خطای انسانی در رسیدگیها دانست و افزود: هوشمند سازی، نظام مالیاتی کشور را بر ریل شفافیت و عدالت مالیاتی قرار میدهد و اعتماد مردم را به سازمان افزایش میدهد.
اختصاص ۱۱ هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستاییان
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اظهار داشت: با اذن مقام معظم رهبری، یک و نیم میلیارد دلار در سال ۹۷ ذیل قانون اشتغال پایدار روستایی اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی داده شد که مجموعاً با سهم آورده بانکهای عامل بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان به روستاییان اختصاص یافت.سید امیرحسین مدنی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع به روستاییان اختصاص یافته است تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۵ هزار میلیارد تومان از محل بازپرداخت تسهیلات داده شده و ۴ هزار میلیارد تومان از محل اصل منابع در اختیار بانکهای عامل قرار دارد که مقرر شد هرچه سریعتر از طریق سامانه کارا در اختیار روستاییان عزیز قرار گیرد.وی افزود: بیش از ۵۳ میلیون دلار از مبلغ اذن گرفته شده از مقام معظم رهبری هنوز توسط صندوق توسعه ملی اختصاص نیافته که در کارگروه مقرر شد این مبلغ هرچه سریعتر اختصاص یابد که با احتساب سهم بانکها پیش بینی میشود بیش از ۲,۵۰۰ میلیارد تومان از این محل به اشتغال روستاییان اختصاص یابد.
دبیر شورای عالی جهاد سازندگی تصریح کرد: پیش بینی میشود با اختصاص این ۱۱ هزار میلیارد تومان ظرف مدت یک سال، بیش از ۱۱ هزار طرح با حدوداً ۵۵ هزار شغل مستقیم در روستاهای کشور ایجاد شود.
ورود ۲۳ کشتی حامل گندم به بندر امام از ابتدای سال تا کنون
مدیرکل بنادر خوزستان با اشاره به ورود یک فروند کشتی ۱۰۰ هزار تنی حامل گندم به بندر امام، میزان گندمهای وارداتی به این بندر از ابتدای سال تا کنون را بیش از ۱.۷ میلیون تن عنوان کرد.
بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان اظهار داشت: با توجه به آبخور بالای کشتی به میزان ۱۳.۸ متر، عملیات سبکسازی آن به منظور استقرار در حالت پایدار و ایمن و شروع فوری عملیات تخلیه در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: تخلیه کشتی مذکور با حساسیت و شرایط خاص با استقرار ۳ دستگاه مکنده پرقدرت شروع شده و پیشبینی میگردد تا ۱۰ روز آینده فرآیند تخلیه از کشتی به طور کامل صورت بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۳۳ هزار تن گندم از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور شده است، گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه بیش از ۱۱۳ درصد رشد را نشان میدهد.
وی شمار کشتیهای گندم وارداتی به این بندر راهبردی در سال جاری ۲۳ فروند عنوان و خاطرنشان کرد: چند فروند کشتی حامل گندم نیز در مسیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) هستند که به زودی وارد لنگرگاه آن خواهند شد.
همه شهرهای کشور گازرسانی شدند
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: گازرسانی به همه شهرهای کشور انجام شده و تعداد اندکی روستا در استانها باقی مانده است که آنها نیز در خط پایانی گازرسانی قرار دارند.
مجید چگنی در جریان بازدید از ساختمان اداری جدید شرکت گاز استان تهران که بهمنظور خدمترسانی مطلوبتر به مشترکان در دست ساخت است اظهار کرد: هر نوع خدمتی که از سوی کارکنان تلاشگر شرکت ملی گاز ایران برای مردم انجام شود، بیشک نزد خداوند متعال جایگاهی ویژه خواهد داشت.وی درباره مقدار شبکه شهری و روستایی و مقاومسازی تأسیسات و ابنیه گاز گفت: ما بیش از ۴۱۷ هزار کیلومتر شبکه شهری و روستایی داریم که این آمار به نوبه خود بسیار عظیم است و در همین زمینه، در بخش مقاومسازی شبکهها نیز، کارهای بسیار مهمی انجام شده است و این روند همچنان ادامه دارد.وی تصریح کرد: گازرسانی به همه شهرهای کشور انجام شده و تعداد اندکی روستا در استانها باقی مانده است که آنها نیز در خط پایانی گازرسانی قرار دارند.مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران مقاومسازی، هوشمندسازی و بهینهسازی را جزو سیاستهای محوری این شرکت عنوان کرد و افزود: هوشمندسازی در شرکت ملی گاز ایران با سرعت بالایی در حال انجام است که امیدواریم ادامهدار باشد.
خدمات متمایزی برای زائران اربعین داشته باشید
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: انتظار میرود در دوره تحولی این سازمان، خدمات متمایزی برای زائران اربعین داشته باشید.«مهدی اسلام پناه» در جلسهای مجازی با مدیران کل استاندارد استانهای معین و پشتیبان مرزی در خصوص حماسه عظیم اربعین حسینی اظهار داشت: تمام ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با استقبال از این هیات جهانی، باید بتوانند خدمتی استاندارد، ایمن ناظر بر سلامت زائران و حماسه سازان جهانی داشته باشند. وی در ادامه با اشاره به اقدامات سازمان ملی استاندارد در برپایی موکب استاندارد، حضور خادمان افتخاری، احسان و اکرام زائران و مساعدت با همکارانی که توفیق شرکت در این حماسه مردمی دارند، اظهار داشت: برای ارایه خدمات مناسب در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نداشته باشید. وی با بیان اینکه بعضاً عدم زیرساخت مناسب در کشور دوست و برادر «عراق» مشکلاتی را برای زائران به همراه داشته است، افزود: باید اقدامات مناسبی در داخل مرزهای کشور انجام شود تا زائران با کمترین مشکل در این حماسه مردمی شرکت کنند. وی از تلاش مدیران کل استاندارد استانهای معین و پشتیبان در جریان این حماسه عظیم قدردانی و ابراز امیدواری کرد: در سالهای آینده ستاد اربعین سازمان ملی استاندارد ایران به ستاد مرکزی اربعین کشور ملحق شود تا بتواند در این راه، موثرتر قدم بردارد.