جنگلبان جواد غلامی چند روز پیش از آنکه به ضرب گلوله یکی از متصرفان اراضی ملی جان ببازد رتبه اول کنکور سراسری رشته منابع طبیعی را کسب کرده بود. تنها یک سال از ازدواج غلامی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چناران خراسان رضوی میگذرد. او بیست و دومین جنگلبانی است که به جرم […]
جنگلبان جواد غلامی چند روز پیش از آنکه به ضرب گلوله یکی از متصرفان اراضی ملی جان ببازد رتبه اول کنکور سراسری رشته منابع طبیعی را کسب کرده بود.
تنها یک سال از ازدواج غلامی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چناران خراسان رضوی میگذرد. او بیست و دومین جنگلبانی است که به جرم حفاظت از جنگل و منابع طبیعی جانش را میبازد. از میان این ۲۲ نفر تنها پرونده ۲نفر از جانباختگان جنگل از سوی بنیاد شهید پذیرفته شده است.
شلیک از پشت به جنگلبان
جواد غلامی و همکارانش پیش از آنکه به روستای میریژگان چناران بروند تا ۲۲۰۰ متر اراضی ملی تصرف شده را به حکم قانون رفع تصرف کنند، به گفته «محسن فنودی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با متخلف تماس میگیرند و او اعلام میکند که آماده پذیرش اجرای قانون است. رفع تصرفها همیشه با حضور نیروی انتظامی انجام میگیرد. جنگلبانها هرگز با خود اسلحه حمل نمیکنند.محسن فنودی میگوید که فرمانده نیروی انتظامی در زمان اجرای حکم در شهرستان بود. فرمانده به همکاران او در منابع طبیعی میگوید که برای اجرای حکم بروند و نیروی انتظامی هم خود را به آنها میرساند. جواد غلامی و همکارانش چند اصله درخت از درختان میوه کاشته شده در اراضی ملی را قطع میکنند که فرد متخلف از چشمشان ناپدید میشود و با اسلحه شکاری برمیگردد سپس از پشت به جنگلبان غلامی شلیک میکند.
جواد غلامی در دم جان میبازد و نیروی انتظامی وقتی به منطقه میرسد که کاری جز دستگیری ضارب از دست این نیرو برنمیآید. فنودی میگوید: «جواد غلامی، نیروی پیمانی اداره بود. برای مراتع و منابع طبیعی ایده داشت. در بهترین دانشگاههای ایران منابع طبیعی خوانده بود. برای همین او را به فرماندهی یگان حفاظت انتخاب کردیم.»
جواد غلامی ۳۳ سال داشت و کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته منابع طبیعی در دانشگاههای فردوسی و مشهد به پایان رسانده بود. او اولین شهید منابع طبیعی خراسان رضوی است و به گفته فنودی برای نخستین بار است که روی جنگلبان استان سلاح گرم کشیده میشود. پیش از این البته جنگلبانانی در این استان با سلاح سرد زخمی شده بودند.
سال ۹۸ بود که بالاخره جنگلبانها و محیطبانها بعد از چهار دهه «ضابط قضایی» شدند. رسیدن به این نقطه تا آن روز هم هزینه گزافی داشت؛ هزینه گزاف جانی. تا محیطبانها از مناطق «چهارگانه» به بهارستان برسند و جنگلبانها شاهد رأی قاطع مجلسیها به لایحه حمایت از محیطبانان و جنگلبانان باشند، محیطزیست ایران ۱۴۰ محیطبانش را از دست داده بود.
۲۱ جنگلبان هم جان خود را فدای حفاظت از جنگلهای هیرکانی، خزری و زاگرسی کرده بودند. ضابط قضایی شدن اما پایان این تلخی بیپایان نبود. از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ تعداد محیطبانهای شهید به بیش از ۱۵۶ نفر رسید. ضابط قضایی شدند اما سپری بین عاشق منابع طبیعی و محیطزیست و گلولههای سربی متصرفان و قاچاقچیان ایجاد نشد.
سرگردانی خانوادهها
شهادت جنگلبانها و محیطبانها آغاز دادخواهی خانوادههاست. براساس قوانین مصوب بهارستان قرار بود پس از این لایحه با آنها مثل سایر نیروهای نظامی و انتظامی برخورد شود اما پرونده شهادت آنها در راهروهای بنیاد شهید به فرجام نرسیده است. آن روز که جنگلبانها و محیطبانها ضابط قضایی شدند چند نفر از آنها گفتند که در این لایحه قانونی وضعیت معیشت آنها در نظرگرفته نشده و همچنان با کمترین رقم حقوقی و جان برکف با شکارچیان غیرمجاز، قاچاقچیان چوب و متصرفان اراضی ملی روبهرو میشوند.
از نگاه آنها «حق تیر» اصل ماجرا نیست آنها بهدنبال اعمال «ضریب حق شغل» هستند. جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور پیش از این گفته بود: «براساس این ماده، حمایت بیمهای و قضایی شامل حال نیروی انتظامی به کارکنان سایر یگانهای دستگاههای اجرایی از جمله محیطبانان و جنگلبانان تعمیم داده شده و بدین ترتیب خلأ موجود در این حوزه از بین میرود.»
شهادت پی در پی محیطبانها و جنگلبانها نشان داد ضابط قضایی شدن نه پیش از جان باختن و نه پس از جان باختنها به دردشان نمیخورد. این قانون در حالی به کار جنگلبانها و محیطبانها نمیآید که قرار بود همیاران محیطزیست و منابع طبیعی را هم در زمان حادثه زیر چتر حمایت خود ببرد. البته همان روز که لایحه حمایت از جنگلبانها و محیطبانها تصویب شد هم بسیاری اعتقاد داشتند این لایحه نمیتواند از جان آنها دفاع کند.
آنها فرهنگسازی را مؤثرتر از این لایحه دانستند. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان هنوز نمیداند اسلحه شکاری که قلب جواد غلامی را از پشت نشانه رفته مجوز دارد یا نه اما این سؤال هم بیپاسخ مانده است این همه اسلحه شکاری مجوزدار دست متخلف و قانونگریز چه میکند؟
نایب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی:
پایگاه اطلاعات ملی رفاهی ایجاد می شود
نایب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی گفت: سیاستهای کلی و مصوب تأمین اجتماعی ابلاغی رهبری، حمایت جامعه را به سمت گروههای هدف و نیازمندان سوق داده و پرداخت یارانهها را هدفمند می کند که برای این کار پایگاه اطلاعاتی ملی رفاهی با استفاده از شناسنامه اقتصادی اجتماعی خانوارها ایجاد می شود.
علی حیدری درباره تاثیر طرح مردمیسازی یارانهها بر معیشت اقشار و گروههای نیازمند جامعه اظهار داشت: در بند ۶ سیاستهای کلی و مصوب تأمین اجتماعی که ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، به طرح هدفمندسازی یارانهها نیز اشاره شده است. در این سیاستها موضوع ایجاد و بسط عدالت اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است که باید از طریق هدفمندسازی یارانهها محقق شود.
وی گفت: سیاستهای کلی و مصوب تأمین اجتماعی ابلاغی رهبری، حمایت جامعه را به سمت گروههای هدف و نیازمندان سوق داده و پرداخت یارانهها را هدفمند می کند که برای این کار پایگاه اطلاعاتی ملی رفاهی با بهره گیری از شناسنامه اقتصادی اجتماعی خانوارها ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، اقشار و گروههای هدف جهت حمایت و پشتیبانی به صورت خانواری شناسایی نشده و در حقیقت اطلاعات موردنیاز به صورت تمامشماری جمعآوری نشده است.
حیدری گفت: گروههای کمبرخوردار باید شناسایی و مطابق با نیازمندیها در اولویت حمایت قرار بگیرند. برخی از اعتبارات به ویژه یارانههای آشکار به صورت غیرهدفمند در جامعه توزیع شده و برخی حمایتها نیز در قالب یارانههای پنهان تضییع میشود.
وی توضیح داد: به عنوان مثال، اکنون به پتروشیمی یارانه تعلق گرفته و ارائه خوراک و آب و برق ارزان با هدف کاهش قیمت محصولات تولیدی برای مصرفکننده انجام میشود، اما در این روند نیز فرآیند تولید و توزیع و مصرف شبکهای نیست، تولید به رانت میشود.
نایب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با اشاره به برخی از گزارش ها از رسانه ها افزود: امروز برخی از گزارشها درباره آرد یارانهای نیز نمایانگر این موضوع است. کیسه آرد یارانهای را تعویض و به صورت آزاد به فروش میرسانند و این مسائل ناشی از عدم شناخت گروههای هدف و نیازمند است.
ضرورت ایجاد پایگاه اطلاعاتی ملی رفاهی
حیدری اظهار داشت: این یارانهها همچنین بر اساس “آزمون وسع” هدفمند نشده است. در صورت شکل گیری نظام چندلایه تامین اجتماعی باتوجه به تاکیدات بند ۲ سیاستهای کلی، یک پایگاه اطلاعاتی ملی رفاهی ایجاد خواهد شد.
وی توضیح داد: در این پایگاه، یک پنجره واحد و یک شناسنامه اقتصادی اجتماعی خانوار ایجاد شده و وضعیت شغلی خانوار، فقر، معلولیت، مشکلات جسمی و بیماریهای لاعلاج و آسیبهای خانواده ثبت شده و در حقیقت این پرونده الکترونیک اساس اولویتبخشی و نیازسنجی قرار میگیرد.
حیدری تاکید کرد: بنابراین برخی از سیاستها نظیر جراحی اقتصادی، مردمی کردن یارانهها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با ایجاد این پایگاه میتواند (با استفاده از کد ملی، کد شغلی و کد پستی) خانوارها را رصد کرده و تاثیر سیاستها بر اقشار مختلف جامعه را برآورد و حمایت کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر جامعه هدف شناخته شده نبوده و سیاستهای کلی و مصوب تأمین اجتماعی ابلاغی رهبری میتواند اجرای تصمیمات را به سمت حمایت مبتنی بر شناخت سوق دهد.
حضرت آیتالله خامنهای ۲۱ فروردین ماه در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی و مصوّب تأمین اجتماعی را برای اقدام به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.
بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند «ج – ۱» الزامات تحقق سیاستهای کلی نظام، قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت ۶ ماه ارائه کند.
ایجاد رفاه عمومی، بر طرف ساختن فقر و محرومیت، حمایت از اقشار و گروه های هدف خدمات اجتماعی از جمله بیسرپرستان، از کارافتادگان، معلولان و سالمندان و آنچه از اهداف رفاه و تأمین اجتماعی که در اصول ۳، ۲۱، ۲۸، ۲۹، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی آمده است، اقتضاء میکند نظامی کارآمد، توانمندساز، عدالتبنیان، کرامتبخش و جامع برای تأمین اجتماعی همگان که برگرفته از الگوهای اسلامی – ایرانی و مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف تشکیلات غیر ضرور و رفع تبعیضهای ناروا و بهرهگیری از مشارکتهای مردمی باشد، طراحی و اجرا شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد:
هوشمندسازی ۱۰۰ کلاس درس با کمک خیرین
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از هوشمند سازی ۱۰۰ کلاس درس با مشارکت خیرین تا مهر امسال خبر داد و گفت: استانداردسازیهای مناسبی برای هفت گروه مختلف از دانش آموزان استثنایی مدنظر است.حمید طریفی حسینی در نشست مشترک با معاون سازمان نوسازی مدارس اظهار کرد: استانداردسازی های مناسبی برای هفت گروه مختلف از دانش آموزان استثنایی مدنظر قرار دادهایم که این استانداردها در اختیار سازمان نوسازی قرار گرفته است و ما در حوزه مدارس اوتیسم نیز به این امر توجه ویژه داریم.
وی افزود: در هشت استان مدرسه ویژه اوتیسم وجود ندارد بنابراین ساخت این مدارس در دستور کار سازمان نوسازی قرار گرفت و در ۹ استان نیز تکمیل ساخت مدارس اوتیسم را با همکاری سازمان نوسازی آغاز کردیم.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: سیاست هایی در حوزه ساخت و ساز مدارس وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به تامین فضای فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز این مدارس از سوی سازمان نوسازی اشاره کرد.
طریفی حسینی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی مدارس برای ما موضوعیت دارد، تاکید کرد: با برخی از خیرین صحبت شده تا پس از هوشمندسازی ۱۰۰ مدرسه، در فاز بعدی ۳۳۰ مدرسه را هوشمند کنیم.
وی افزود: در حداقل ۵ اردوگاه ملی برنامه های ویژه دانش آموزان استثنایی را برگزار می کنیم.
طریفی با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار مدرسه پذیرا داریم، عنوان کرد: بنا است مدارس بیشتری متناسب سازی شوند. تامین تجهیزات توان بخشی نیز مدنظر است و اکنون یکی از نیازهای ما تامین این تجهیزات است.وی با بیان اینکه مهم ترین سیاست ما در توزیع و پراکندگی مدارس نیز مطالعات آمایش است، گفت: سعی داریم توزیع مدارس را با توجه به جمعیت تحت پوشش در شهرهای مختلف پیش ببریم.رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: آموزش و پرورش مولد سرمایه اجتماعی و تربیت انسانهایی است که محور توسعه و پیشرفت کشور باشند، در واقع انسانی خردمند که بار توسعه و پیشرفت کشور را به دوش بکشد.
طریفی حسینی افزود: آموزش و پرورش استثنایی ۱۴۱ هزار دانش آموز دارد که نقشی مهم در پیشرفت و تعالی دارند.وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در جایگاهی هستیم که در ارایه خدمات مناسب به کودکان استثنایی نمادی از عدالت تربیتی است.
معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: آموزش و پرورش در سازمان آموزش و پرورش استثنایی اهمیت بسیاری دارد، بطور مثال سال گذشته دانش آموزی از این سازمان نفر اول مسابقات قرآن کریم در میان افراد عادی شد.طریفی حسینی ادامه داد: آنچه که در آموزش و پرورش استثنایی دنبال می شود این است که شرایط تحصیل برای این دانش آموزان مهیا باشد.وی با تاکید به بسط عدالت تربیتی گفت: دانش آموزان استثنایی شناسایی می شوند، در این راستا برخی از دانش آموزان نیازمند مدارس خاص هستند که این نیاز تا حدی رفع شده اما مدرسه ویژه این دانش آموزان در برخی از مناطق کشور وجود ندارد که خانواده ها را دچار سختی کرده است.رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهار کرد: ۱۵۵ فضای آموزشی و تربیتی ویژه استثنایی درحال ساخت داریم که از این میان ۱۱۷ فضا مدرسه و ۱۷ مورد سالن ورزشی است.
طریفی حسینی افزود: ۱۲۱ فضای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی مورد نیاز است که باید براساس استانداردها و ویژگیهای آنان تهیه شود.
وی اظهار کرد: اولین نقطه برای توسعه عدالت تربیتی وجود یک مدرسه است تا دانش آموز از بسیاری از خدمات اجتماعی استفاده کند، چراکه مدرسه برای ما رفاه اجتماعی را تسهیل می کند.
وی افزود: خیرین برای ساخت مدارس استثنایی کمکهای بسیاری کردند، حضور خیرین و مردم در مدرسه مبتنی بر اصول دینی ماست و جزو بالاترین ارزشهایی است که در حال انتقال فرهنگ هستیم.رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد: کار خیر موقعیت و محیط تربیتی ایجاد می کند و پیوند بین نظر و عمل با رفتار خیر ایجاد میشود.طریفی حسینی با بیان اینکه یکی از مهمترین رویکردهای سازمان مردمی سازی است، ادامه داد: کمکهای خیرین باید به عنوان الگوی موفق تکثیر شود و به سایر حوزهها تسری یابد تا به عنوان شریک راهبردی و اجرایی بتوانند در امور ورود کنند.
پرداخت مطالبات و معوقات پرستاران پیگیری میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، پیگیری پرداخت مطالبات و معوقات پزشکان، پرستاران و بیمارستانها را ازسوی وزارت بهداشت، دفتر ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه، به عنوان یکی از مصوبات جلسه امروز این ستاد اعلام کرد.
عباس شیراوژن درباره مصوبات جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا در صفحه توئیت خود نوشت: به استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن مسقف شلوغ، پرتردد و پر ازدحام، وسایل نقلیه عمومی و بیمارستانها. در شهرهای زرد و آبی (فعلا همه شهرهای کشور) توصیه جدی می شود و در سایر اماکن (بخصوص فضاهای باز) الزامی به استفاده از ماسک وجود ندارد.
تقدیر ویژه و تشکر صمیمانه از پزشکان و پرستاران عزیز کشورمان؛ ما مدیون زحمات پرستاران و پزشکان هستیم. یک جلوه مهم این قدردانی، پرداخت مطالبات و معوقات پرستاران، پزشکان و بیمارستانهاست. وزارت بهداشت، دفتر ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه پیگیری کنند. از دیگر مصوبات ستاد ملی مقابله کرونا است.
توصیه اکید بر تزریق یک نوبت واکسن یادآور سال ۱۴۰۱ در تمامی گروه های سنی بالاتر از ۱۲ سال که ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسنشان گذشته، مانند واکسنهای آنفلوآنزای هر ساله و اینکه تا اواسط تابستان جاری هم تزریق شود. در این صورت سطح ایمنی جامعه در آستانه سال تحصیلی، سفر اربعین و آغاز فصل پاییز به سطح خوبی میرسد.
کرونا برگشته است؟!
هنوز روی شیشه بسیاری از مغازهها و در ورودی ادارات کاغذی چسبانده شده هست که روی آن نوشته شده:«لطفا با ماسک وارد شوید». اما صاحبان و کارمندان خود این فروشگاهها و کارکنان آن ادارهها هیچ کدام ماسکی بر چهره ندارند و طبیعی است که مراجعان و ارباب رجوع هم ماسکی بر صورت نداشته باشند.
واقعیت این است که حالا مدتهاست که عموم مردم آرام آرام زمزمه میکنند: کرونا تمام شد! و میکوشند تا زندگی خود را به دوران قبل از کرونا برگردانند. آمارها هم به نفع این امر بوده و کاهش قابل ملاحظه تعداد مبتلایان و نزدیک به صفر بودن آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در اکثر روزها خبرهای خوشحال کننده ای است که فرض پایان کرونا (یا از لحاظ علمی به آندمیک بودن پاندمی یعنی بومی شدن به جای همه گیری) را تقویت میکند.
اما پس از چین که با استراتژی موسوم به «صفر مورد» مقررات بسیار شدیدی را برای مقابله با افزایش موارد ابتلا اتخاذ کرد؛ کره شمالی و تایوان در شرق و سپس هند و بعد برخی کشورهای اروپایی و امریکایی افزایش موارد ابتلا به کرونا و زیرگونههای جدید اومیکرون (که واکسن گریزتر هستند) را گزارش کردهاند که عموما هم منطبق با رفتارهای اجتماعی و کم شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک بودهاند.
در ایران هم اگرچه آمارها تغییرات محسوسی را نشان نمیدهد اما گفتههای پزشکان در مناطق مختلف و مشاهدات میدانی نشانگر این است که تعداد موارد مشکوک به بیماری افزایش محسوسی داشته است. میزان تست های انجام شده کرونا پایین بوده و اکثریت موارد مشکوک به بیماری با توجه به شدید نبودن علائم برای تست دادن مراجعه نمیکنند و درنتیجه احتمالا آمارهای رسمی چندان بالا نخواهد رفت اما واقعیت این است که موارد مشکوک ابتلا به کرونا در چند روز اخیر در کشورمان به شدت افزایش یافته است.برخی از پزشکان البته معتقدند موارد جدید ناشی از سویههای کرونا نبوده و آن را ناشی از ویروسهایی از خانوادههای دیگر میدانند و بیماری گوارشی شایع این روزها را هم که عامل غیرکرونایی دارد دلیل بر مدعای خود میدانند، اما در نقطه مقابل گروهی دیگر از احتمال شروع پیک جدید کرونا خیلی زودتر از پیش بینیهای قبلی خبر میدهند.چه موارد جدید ناشی از سویههای جدید کرونا باشند یا اصلا کرونا نباشند، قدرمسلم اینکه اکثریت قریب به یقین این موارد مشکوک علائم سبک و غیرخطرناک بیماری داشته و حتی احتیاج به درمانهای علامتی هم نداشتهاند، اما قدر مسلم اینکه نهادهای کلان سیاستگذاری کشور و متولیان بهداشت و درمان باید مجددا اقدامات بیماریابی و تشخیصی خود را افزایش داده و با رصد دقیق و سریع برای اقدامات احتمالی موردنیاز آتی برنامه ریزی کنند.
آینده روابط ایران و روسیه در برنامه «مناظره» وبسایت فرانسه پرستیوی
برنامه «مناظره»- Le Débat- وبسایت فرانسه شبکه پرس تی وی امروز چهارم تیر ماه سفر سرگئی لاوروف به ایران و گسترش همکاری های تهران و مسکو را زیر ذربین می برد.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، این برنامه به سفر رئیس دیپلماسی روسیه به ایران و نتایج و دلایل این سفر می پردازد.
برنامه « «مناظره» امروز همچنین به گمانه زنی های رسانه های غربی درباره دلایل این سفر اختصاص دارد. این سفر اولین سفر سرگئی لاوروف به ایران بعد از روی کار آمدن آیتالله رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران است و تفاوت آن با سفرهای قبلی در مورد تحولات منطقهای و جهانی است که موضوعات متفاوتی را در دستور کار همکاریهای دو کشور گذاشته است.
مهمانان برنامه برنارد کورند تحلیلگر مسائل سیاسی و آیسار میدانی، کارشناس مسائل سیاسی به واکاوی اتحاد بیش از پیش بین ایران و روسیه و همکاریهای دو کشور به منظور مقابله با تحریم ها خواهند پرداخت.
برنامه «مناظره» با اجرای غلامعلی خدابنده را می توانید از وب سایت فرانسه شبکه پرس تیوی به آدرس
https://french.presstv.ir/section/35003 مشاهده کنید.