دولت چهاردهم بر این نکته تأکید کرده بود که بهموازات شناسایی مهاجران غیرقانونی اقدام به تقویت مرزهای شرقی خواهد کرد چون در موارد بسیاری مشاهده و تأیید شد افرادی ردّ مرز اما چند روز یا چند هفته بعد مجدداً از همان مرزها وارد کشور شدند و بدون هیچ مزاحمتی خود را به تهران رساندند.
برنامه دولت چهاردهم برای ضابطهمند کردن حضور مهاجران افغان، یکی از تکالیف و وظایف هر دولتی است که در دولت سیزدهم به حال خود رها شده بود و این کار به معنای افغانستیزی نیست. هر کس که طی چهاردهه اخیر در خراسان، تهران، کرج، کرمان و بسیاری از مناطق دیگر کشور زندگی کرده میداند طی چهاردهه اخیر و مشخصاً پس از کودتایی که علیه ظاهرشاه انجام گرفت و در میانههای دهه ۵۰ و پس از آن با اشغال افعانستان توسط نیروهای کشور اتحاد شوروی سابق، شهروندان افغان موجموج به ایران میآمدند و در استانهای مختلف کسب و کار خود را داشتند و کمتر شاهد تنش و درگیری در این زمینه بودیم.
پس از سرنگونی دولت اول طالبان که در پی حمله آمریکا و در اوائل دهه ۸۰ صورت گرفت و با استقرار دولت قانونی حامد کرزای، شرایط اقتصادی این کشور به سمت رشد و توسعه رفت و بسیاری از مهاجران به کشور خود بازگشتند اما در مرداد ۱۴۰۰ که طالبان مجدداً قدرت را در دست گرفت و جمهوری اسلامی افغانستان به امارت اسلامی افغانستان تغییر نام پیدا کرد و تنشهای سیاسی و برخوردهای قهری در این کشور بالاگرفت، موج جدیدی از فرار شهروندان افغانستان به ایران شکل گرفت و دولت وقت نیز نسبت به این مشکل، کاملاً منفعلانه برخورد کرد و شاهد حضور مهاجرانی سرگردان و غیرقانونی در آمار بالا که برخی تعداد آن را حدود ده میلیون تخمین زدند، بودیم.
حتی در این مرحله نیز بسیاری از شهروندان نجیب و مهماننواز ایران اعتراضی نداشتند اما اجرای طرح جراحی اقتصادی فشاری بر معیشت مردم وارد کرد که تاب و توانی برای بسیاری از آنان نمانده است و در این شرایط، شاهد هستیم بخشقابل توجهی از یارانههایی که نوعاً باید برای شهروندان نیازمند کشور هدفگیری شود، توسط مهاجرانی استفاده میشود که هیچ مجوزی ندارند و روشن نیست در چه کسب و کاری حضور دارند.
در شرایطی که کارمند و کارگر ایرانی موظف به پرداخت مالیات هستند، کارگران غیرمجاز افغان هیچ مالیاتی پرداخت نمیکنند و مشاهده این وضعیت، موجب نگرانی شهروندان میشد.
در چنین شرایطی بود که اعتراضات بالا گرفت و مردم و همچنین سیاسیون از دولت تقاضا داشتند که مهاجران افغان را ساماندهی کند و برای این کار نیز لازم بود مرزهای شرق کشور بهطور کامل مسدود شود.
با آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان شاهد جدیت مدیران این بخش بودیم و بعضاً اعلام شد در برخی شوراهای فرادولتی هم بر ضرورت برخورد با مهاجران غیرقانونی برای رفع تهدیدهای مربوط به حوزه امنیت ملی تأکید شد و نتیجه مجموعه این تغییرات و تحولات این شد که وزیر کشور دولت چهاردهم بر این امر صحه گذاشت و از عزم دولت برای اخراج مهاجران و همچنین صدور کارتهای مدتدار برای مهاجران قانونی خبر داد که در زمان مقرر باید برای تمدید کارت خود اقدام کنند.
روز پنجشنبه وزیر کشور در بدو ورود به استان مرکزی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص ساماندهی اتباع افغان گفت: این طرح مراحل مختلفی دارد که بخشی کنترل مرزهاست و در هفته گذشته طی بازدیدی که از مرزهای شرقی کشور داشتیم، روند انسداد مرزها شدت بیشتری گرفته و امیدواریم در بازه زمانی مناسبی به اتمام برسد.
اسکند مؤمنی خاطرنشان کرد: در طرح ساماندهی اتباع اولویت اول طرد اتباع غیرمجاز است و طبیعی است که هر کشوری در این خصوص قوانین و مقرارت خود را دارد و با توجه به اینکه هیچ کمک بینالمللی صورت نمیگیرد و در حد صفر است چند میلیون اتباع خارجی از همه بخشهای یارانهای استفاده میکنند به همین علت طرد اتباع غیرمجاز در اولویت اول اجرای طرح است.
باور ما این است که حضور مهاجران برای هر کشوری هم فرصت است و هم تهدید، اگر این حضور قانونی باشد، قطعاً فرصت است اما اگر این حضور بدون ضابطه و بدون مجوز و خارج از نظارتهای حاکمیتی باشد، میتواند به یک تهدید تبدیل شود.
ردّ مرز در انتظار مهاجران غیرقانونی
برچسب ها
تحلیل «جمله» بر ضرورت توسعه روابط دیپلماتیک و تحکیم مناسبات اقتصادی بین ایران و عربستان بهعنوان اصلی عقلانی در سیاست خارجه؛ راهِ دشوار «ریاض»
ورود مرکز پژوهشهای مجلس به افزایش حقوقها؛ نبرد نابرابر افزایش دستمزد و تورم
راهِ دشوار «ریاض»
جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای عرب و مسلمان منطقه، هم در دین و فرهنگ و هم در سرنوشت سیاسی قرابتهای بسیاری با هم دارند فیالمثل جنگ خاورمیانه برای بسیاری از شهروندان این کشورها مهم است و ثبات در بازارهای جهانی نفت نیز تأثیرات جدی بر اقتصاد این کشورها دارد و عقلِ دوراندیش حکم میکند این کشورها با هم به رفق و مدارا رفتار کنند و اگر اختلافنظری با هم دارند -که امری بدیهی است- باید بر مشترکات، تمرکز کنند و از تنش و تخاصم بپرهیزند.
نبرد نابرابر افزایش دستمزد و تورم
مرکز پژوهشها گزارش تازهای در مورد افزایش حقوقها در لایحه بودجه نوشته و پیشنهاداتی را در زمینه بهبود بندهای مخصوص دستمزد این لایحه ارائه داده است.
اقتصاد تورم زده طبقه متوسط جامعه را به ورطه نابودی کشاند
تغییرات اقتصادی دهه اخیر در ایران نشان میدهد ماهیت طبقات اجتماعی دستخوش تغییر شده است و طبقه متوسط که طبقهای پویا و جریانساز بوده، ریزش عمیقی پیدا کرده و روز به روز در حال کوچکتر شدن است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
جوانان رکورددار بیکاری
نرخ مشارکت و نرخ بیکاری دو شاخص کلیدی برای تحلیل وضعیت بازار کار و فعالیت اقتصادی یک جامعه به شمار میروند.
رونمایی از سامانه معلمانه با حضور مدیرعامل بنیاد برکت
مدیرعامل بنیاد برکت در سفر به استان سیستان وبلوچستان از سامانه آموزش و توانمندسازی معلمان (معلمانه) رونمایی کرد.
نبرد نابرابر افزایش دستمزد و تورم
مرکز پژوهشها گزارش تازهای در مورد افزایش حقوقها در لایحه بودجه نوشته و پیشنهاداتی را در زمینه بهبود بندهای مخصوص دستمزد این لایحه ارائه داده است.
اقتصاد تورم زده طبقه متوسط جامعه را به ورطه نابودی کشاند
تغییرات اقتصادی دهه اخیر در ایران نشان میدهد ماهیت طبقات اجتماعی دستخوش تغییر شده است و طبقه متوسط که طبقهای پویا و جریانساز بوده، ریزش عمیقی پیدا کرده و روز به روز در حال کوچکتر شدن است.
ارزآوری از طریق توریسم سلامت در حوزه جراحی زیبایی
امسال کنگره پیشرفتهای نوین در جراحی پلاستیک و زیبایی ویژه فوق تخصصان جراحی پلاستیک در حالی در کشور ما برگزار میشود که جراحی پلاستیک ایران در دنیا شناخته شده است و در صورتی که زیرساخت های لازم برای جذب توریسم سلامت در این بخش مهیا شود میتواند جزو ارز آورترین درآمدهای کشور در بخش توریسم سلامت باشد.
توسعه تعاملات بانک مسکن و ستاد دیه کشور
دکتر علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن در آیین امضای تفاهم نامه همکاری با دکتر علی شمس، مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: همافزایی برای رسیدن به هدف مقدس مشترک را که خدمت به اقشار جامعه به ویژه نیازمندان است، به فال نیک میگیریم.
سنگینی بیکفایتی، روی شانههای خسته مردم
قطعی برق آنهم به بهانه حفظ سلامتی مردم هيچ معنایی جز فریبکاری مصلحتی ندارد، زيرا اگر اين ادعا دليل اصلی بود قاعدتا بايد مازوت سوزی در تمامی کشور قطع میشد، نه اینکه ۱۱ نیروگاه همچنان با مازوت کار کنند و با قطع مازوت ۳ نیروگاه کل کشور وارد خاموشی روزانه شود.
دنیا مالی: اگر در بخش بانوان هزینه کنیم بهترین نتیجه را میگیریم
وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در بازیهای آسیای هانگژو ۱۳ مدال طلا کسب کردیم که قطعا قابل دفاع نیست
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
دنیامالی: از لحاظ تخصیص اعتبار محدودیتی برای ابوموسی نداریم
وزیر ورزش در حاشیه بازدید از ورزشگاه شهدای خلیج فارس جزیره بوموسی گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا پایان سال این مجموعه به بهرهبرداری برسد.
از یکهتازی اخباری تا همسایهشدن بیرانوند و گندوز!
درخششهای سریالی محمدرضا اخباری باعث شده تا او در مسیر رسیدن به دستکش طلایی لیگ بیستوچهارم فعلاً با اختلاف نسبت به سایر رقبا، بیشترین شانس را داشته باشد.
معضل شهرداری با مبلغان غیرحرفهای
کمپین تهران دوست داشتنی مدتی است که به راه افتاده و مشخص است که هدف نهایی آن تبلیغ تهران و امکانات آن است که در نهایت به تبلیغ شهرداری باز میگردد. اساس تبلیغات هم از همان ابتدا با هدف جذب مخاطب و تعلیق آغاز شد و در نهایت کسانی که متخصص تبلیغات هستند اذعان داشتند که اتفاقاً روند خوبی را طی کرد و مدتها گمانهزنیهای مختلفی در خصوص آن مطرح میشد و در نهایت مشخص شد که هدف تبلیغ شهر تهران و دستاوردها امکانات آن است.
ضروریتر شدن دیوارکشی
افغانستان در سکوت جوامع بینالمللی، در حال تبدیل شدن به مکان عجیبی شده است.
دوباره زمستان، دوباره آلودگی
هوای پایتخت اخیرا چندبار به مرز هشدار آلودگی رسید و برای تمام گروهها خطرناک اعلام شد؛ اما نه در صدر اخبار به آن پرداخته شد و نه همچون سالهای گذشته توانست با تعطیل کردن مدارس و ادارات، متن زندگی را از حالت معمول خود خارج کند. علت آن، گرفتاری و غرق شدن در اخبار و حوادث مهمتر جهان نیست. علت، عادت کردن به یک شرایط نابسامان است. نیمه دوم سال، نیمه هوای آلوده است و این یک فرضیه از پیش پذیرفته شده است که گویی هیچکس هم هیچکاری نمیتواند در برابر آن انجام دهد.
آژیر خطر گسلهای فعال
بامداد روز گذشته، زمینلرزهای در شمال شرقی گرمسار، غربیترین شهرستان استان سمنان رخ داد. زلزله ای که در مناطقی از تهران احساس شد و صدای آن نیز به گوش رسید.
عقب ماندن از قطار پیشرفت
یکی از شاخصهای ارزیابی پیشرفت و قرارگرفتن در مسیر مدرنیته در هر کشوری، صنعت حمل و نقل ریلی آن است.