سخنگوی سازمان هواپيمايی كشوري عنوان کرد: هواپيمايی ماهان تاكنون در چارچوب تصميمات دولت و وزارت بهداشت و نهايتا سازمان هواپيمايی كشوری عمل كرده و نظارت های صورت گرفته نيز براساس دستورالعمل های تعيين شده بوده است. اتهام ورود ويروس كرونا توسط ماهان و سازمان هواپيمايی كشوری در فضای مجازی نه كارشناسی و نه منصفانه […]
سخنگوی سازمان هواپيمايی كشوري عنوان کرد: هواپيمايی ماهان تاكنون در چارچوب تصميمات دولت و وزارت بهداشت و نهايتا سازمان هواپيمايی كشوری عمل كرده و نظارت های صورت گرفته نيز براساس دستورالعمل های تعيين شده بوده است. اتهام ورود ويروس كرونا توسط ماهان و سازمان هواپيمايی كشوری در فضای مجازی نه كارشناسی و نه منصفانه است.
رضا جعفرزاده با بیان این که اتهام ورود ويروس كرونا توسط شرکت ماهان و سازمان هواپيمايی كشوري در فضاي مجازي نه كارشناسی و نه منصفانه است،گفت: در مواقع حساس و مهم چون موضوع ويروس كرونا نه سازمان هواپيمايی كشوري تصميم گير بلامنازع است و نه هيچ ايرلاينی اجازه پرواز پيدا مي كند.
وي افزود: علی رغم صدور اطلاعيه های متعدد در خصوص تعليق پروازها به چين و اينكه هيچ پرواز مسافری به آن كشور انجام نمی شود، بارها شاهد مسائلی چون ادامه پروازهای ماهان و اتهام ورود ويروس كرونا توسط اين شركت در فضای مجازی بوده ايم.
جعفرزاده تصريح كرد: حال آنكه به روشنی گفته شده است كه پس از جلسه راهكارهای پيشگيری از شيوع ويروس كرونا و تصميم در خصوص تعليق پروازها تصميم مسئولان و تكاليفی بوده كه به عهده سازمان هواپيمايی كشوری گذاشته شده است، از جمله بازگرداندن دانشجويان و اتباع ايراني و انجام چند پرواز باري که آن هم با تصميم مسئولان و نظارت وزارت بهداشت و با رعايت كليه اقدامات پيشگيرانه براساس دستورالعمل و نظارت دقيق بهداشتی صورت گرفته است.
سخنگوی سازمان هواپيمايی كشوری ادامه داد: اينكه در تعبير و تفسيرها و در بعضي فضاهای رسانه اي اهميت بازگرداندن دانشجويان و اتباع ايرانی به كلي ناديده گرفته می شود، جای سوال دارد.
وی افزود: با اين كه اظهارنظرهای پزشكی در حيطه وزارت بهداشت و تصميمات آن مجموعه است و همانطور كه مكررا توصيه شده است براي دوري از قضاوت هاي نادرست، اخبار و اطلاعات را از منابع مربوطه دنبال كنيم، لازم است تاكيد شود هواپيمايی ماهان تاكنون در چارچوب تصميمات دولت و وزارت بهداشت و نهايتا سازمان هواپيمايی كشوري عمل كرده و نظارت هاي صورت گرفته نيز براساس دستورالعمل های تعيين شده بوده است.
ابلاغ دومین دستورالعمل مقابله با ویروس کرونا به فرودگاهها؛
اعلام ممنوعیت فروش مواد غذایی باز در ترمینالها
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران به منظور کنترل و جلوگیری از انتشار کوید ۱۹ معروف به ویروس کرونا در حوزه فعالیت فرودگاهها به عنوان زیرساختها و مراکز حیاتی و حساس کشور، دومین دستورالعمل را برای انجام تمهیدات لازم به فرودگاهها ابلاغ کرد.
سیاوش امیرمکری در این بخشنامه خواستار انجام تمهیدات لازم برای حفظ سلامت مسافران با اجرای دستورالعمل از سوی مدیران و مدیران کل فرودگاههای کشور شده است.
در این بخشنامه بر نظارت مستمر روزانه در خصوص ضد عفونی کردن فضاهای عمومی و پرتردد از جمله ترمینال ها و سالن های ترانزیت، آسانسور ها، دستگاه ATM و … ونظارت مستمر بر رستوران ها و فروشگاه های مواد غذایی مستقر در فرودگاهها و نیز اعلام ممنوعیت فروش مواد غذایی باز در غرفه ها تاکید شده است.
از دیگر مفاد این بخشنامه می توان به اجرای دقیق بخشنامه های مرتبط و تأکید بر رصد فرآیند چک مسافران در فرودگاههای کشور توسط عوامل وزارت بهداشت و همکاری کامل با نهادهای امنیتی، نظامی و همچنین نمایندگان وزارت بهداشت و بازرسان سازمان پدافند غیرعامل جهت بازدید و بازرسی از فرودگاه ها و پیش بینی صدور کارت تردد مناطق چهارگانه در صورت نیاز اشاره کرد.
علاوه بر این، پیش بینی مسیرهای اضطراری جهت تردد نیروها و خودروهای قرنطینه به صورت مجزا از مسیرهای تردد عادی،حضور فعال در جلسات و کارگروههای مرتبط استانی و شهرستان، همکاری کامل با ایرلاین ها برای انجام و ارائه سرویس به پروازهای خاص (خروج اتباع خارجی) از دیگر مفاد عنوان شده در دومین بخشنامه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور به شمار می رود.
بر این اساس، نتیجه اقدامات صورت گرفته باید در قالب گزارش هفتگی و همچنین اعلام موارد اورژانسی به صورت گزارش آنی به مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ارایه شود.
لازم به یادآوری است، پیش از این نیز ششم بهمن ماه مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در بخشنامه ايي به مديران و مديران کل فرودگاه هاي بين المللي و مرز هوايي خواستار اتخاذ تدابير لازم براي مقابله با ويروس کرونا با همکاري ادارات کل بهداشت و درمان استان ها شده بود.
بهسازی فرودگاه فعلی و ساخت هاب فرودگاهی جنوب کشور در اولویت
مدیرکل جدید فرودگاههای استان خوزستان دو اولویت اصلی برنامه های خود را سرپانگه داشتن، بهسازی و افزایش ایمنی و شاخص های استاندارد فرودگاه فعلی اهواز و نیز آغاز ساخت فرودگاه جدید به عنوان هاب فرودگاهی منطقه جنوب کشور عنوان کرد.
سید مهدی رزاز که اخیرا به عنوان مدیرکل جدید فرودگاه های استان خوزستان منصوب شده است، عنوان کرد: برنامه های آتی فرودگاههای خوزستان اولویت بندی شده است که در فاز اول تکمیل ترمینال خارجی و حج فرودگاه اهواز قرار دارد تا این ترمینال برای عملیات حج تمتع سال ۹۹ آماده شود. فاز دوم نیز که آغاز شده بهسازی ترمینال داخلی و ساختمان برج مراقبت و پروژه روشنایی باند فرودگاه اهواز است.
مدیرکل فرودگاههای خوزستان از انجام مقدمات نصب ILS فرودگاه شهید سردار سلیمانی اهواز خبر داد و افزود: اوایل تابستان ۹۹ شاهد نصب ILS جدید این فرودگاه خواهیم بود.
مدیرکل فرودگاه های استان خوزستان مشکل اصلی فرودگاه اهواز را کمبود محسوس پارکینگ هواپیما و نیز کوچک بودن فضای در اختیار این فرودگاه عنوان کرد و گفت: فرودگاه اهواز چهارمین فرودگاه کشور از نظر تعداد پرواز و مسافر است که ماهانه ۱۳ پرواز خارجی و ۷۵۸ پرواز خارجی، ۹۰ هزار مسافر ورودی و ۹۲ هزار مسافر خروجی را به خود اختصاص میدهد. در عین حال تنها ۲۷۵ هکتار مساحت دارد و کوچکترین فرودگاه کشور محسوب میشود.