سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته «واردات رسمی و تجاری آیفون» انجام نخواهد شد، اما درباره رجیستری آیفون ۱۴ مسافری هنوز تصمیمی گرفته نشده است. به گزارش جمله به نقل از اکوایران، بالاخره بعد از سه ماه، بخشی از ابهام واردات آیفون ۱۴ حل شد و «امید قالیباف» سخنگوی وزارت صمت در یک برنامه […]
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته «واردات رسمی و تجاری آیفون» انجام نخواهد شد، اما درباره رجیستری آیفون ۱۴ مسافری هنوز تصمیمی گرفته نشده است. به گزارش جمله به نقل از اکوایران، بالاخره بعد از سه ماه، بخشی از ابهام واردات آیفون ۱۴ حل شد و «امید قالیباف» سخنگوی وزارت صمت در یک برنامه تلویزیونی گفته واردات رسمی و تجاری آیفون انجام نخواهد شد، اما ممکن است آیفون ۱۴ از رویه مسافری وارد شود. با این حال هنوز تصمیمی برای رجیستر کردن آیفون ۱۴ وارد شده از طریق مسافران گرفته نشده است؛ بنابراین اطلاعی نداریم که چه اتفاقی قرار است بیافتد.
به گفته قالیباف، بخشی از این تصمیمگیری به عهده وزارت صمت است، اما ارگانهای دیگر هم دخیل هستند که در مجموع باید بررسی شود و تصمیم نهایی گرفته شود.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمان تصمیمگیری نهایی در این رابطه ابراز بیاطلاعی کرده است.
آیفون ۱۴ در حال حاضر فقط از رویه مسافری یا با سوءاستفاده از این رویه به صورت قاچاق به کشور وارد میشود و تاکنون درباره واردات تجاری آن اظهارنظر قطعی نشده بود؛ اما آیفونهای ۱۴ واردشده از رویه مسافری هم تاکنون رجیستر نشدهاند.
هر کالایی که از طریق رویه مسافری وارد شود، اگر در گمرکات اظهار شده باشد، میتواند رجیستر شود، اما اگر اظهار نشده باشد، غیرقانونی محسوب میشود و رجیستر هم نمیشود. در حال حاضر مسأله این است که اصلاً رجیستر شدن یا نشدن آیفون ۱۴، تعیین تکلیف نشده است. البته اگر کالایی به صورت قانونی از رویه مسافری وارد شده باشد، اجازه استفاده تجاری ندارد و نباید خرید و فروش شود؛ اما در این زمینه خلاء قانونی وجود دارد و این کالاها در بازار فروخته میشوند.
پیشتر سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی هشدار داده بود که فروشندگان و مردم از خرید و فروش کالایی که از رجیستر شدن آن اطمینان ندارند و کد رجیستری ندارد، اجتناب کنند؛ چراکه اگر این موبایلها رجیستر نشود، به عنوان دستگاه ثانویهای که در شبکه ارتباطی کشور فعال نخواهد شد، قابل استفاده است.
در روزهای گذشته نیز رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران گفته بود که تا این لحظه چون آیفون ۱۴ به صورت تجاری وارد نشده، خرید و فروش آن ممنوع است و در حال حاضر عموما سایتها هستند که آیفون ۱۴ را خرید و فروش میکنند.
ممنوعیت موبایلهای لوکس و مشخصا آیفون تاکنون چندین بار، بهویژه در مجلس، مطرح شده؛ تا جایی که حتی اعضای کمیسیون اصل۹۰ مجلس اوایل اردیبهشت وعده دادند که تا نیمه اول سال ۱۴۰۱ واردات آیفون ممنوع شود. مخالفان واردات گوشیهای آیفون با استناد به سهم اندک این برند و البته دیگر گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار از بازار تلفن همراه ایران معتقدند ارز واردات این اقلام بهویژه با توجه به شرایط تحریم و محدودیت منابع ارزی میتواند در اختیار واردات کالاهای اساسی و اقلامی صرف شود که برای بخش بیشتری از مردم نیاز محسوب شوند. آمارها نشان میدهد ۷۵درصد از تلفنهای همراه فروختهشده در بازار قیمتی بین هفت تا هشت میلیون تومان دارند و فقط ۲۵درصد از سهم بازار در اختیار گوشیهای همراه بالای ۱۰میلیون تومان است که از این بخش پنج درصد را گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار تشکیل میدهند.
حالا این اتفاق افتاده اما بلاتکلیفی ایرانیان در استفاده از مشهورترین تلفن همراه دنیا ادامه دارد. به نظر می رسد ایرانیان دیگر عادت کرده اند که در همه چیز بلاتکلیف باشند از قیمت اقلام روزمره خوراکی مثل پیاز و گوجه فرنگی و تخم مرغ گرفته تا کالاهای سرمایه ای نظیر خودرو و مسکن و ارز. شرایط این روزهای ایران را تقریبا در هیچ کشور دیگری نمی توان یافت و عجیب تر اینکه تمامی دولتی های معتقدند وضعیت هر روز در حال بهتر شدن است و این دولت علی رغم مشکلاتی که از دولت قبلی برایش به جا مانده موفق ترین دولت ۳۰ سال اخیر است. قضاوت درباره این ادعا به عهده شما مخاطبان.