رسوب توسعه‌نیافتگی در نیمروز
رسوب توسعه‌نیافتگی در نیمروز
مطالعه و بررسی دقیق سلوک برخی مدیران ارشد اجرایی کشور و همچنین برخی روسای جمهور گذشته، نشان می‌دهد در نگاه آنان، تنها تهران، اصفهان، خراسان رضوی و استان‌های برخوردار کشور، ایران را تشکیل داده‌اند.

سرویس سیاسی جمله – مطالعه و بررسی دقیق سلوک برخی مدیران ارشد اجرایی کشور و همچنین برخی روسای جمهور گذشته، نشان می‌دهد در نگاه آنان، تنها تهران، اصفهان، خراسان رضوی و استان‌های برخوردار کشور، ایران را تشکیل داده‌اند در حالی‌که ایرانِ امروز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان و خوزستان هم دارد که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و صدای‌شان در پایتخت شنیده نمی‌شود.
اگر در گذشته برخی مدیران به این استان‌ها می‌رفتند حضورشان تنها برای مانور رسانه‌ای بود و دستاورد ملموسی از این حضور دستگیر مردم نمی‌شد.
آخرین روز هفته گذشته آیت‌الله سید ابراهیم رییسی سفری دو روزه به یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور کشور رفت و ضمن انجام دیدارهای مختلف با مردم، طرح‌هایی را کلید و پروژه‌هایی را افتتاح کرد که برای بسیاری از مردم این استان‌ها و دیگر استان‌های محروم، امیدآفرین بود. رییس‌جمهور در این سفر علاوه بر پیگیری مصوبات دور اول سفر به کردستان و دیدارهای مردمی، چندین طرح بزرگ استانی از جمله کلان‌پروژه خط‌آهن سنندج–همدان، فرودگاه سقز و طرح‌های آب‌رسانی را در این استان محروم افتتاح کرد.در اولین بخش از سفر آیت‌الله رییسی به کردستان، کلان‌طرح راه‌آهن همدان_سنندج به بهره‌برداری رسید. این پروژه در طول ۱۸ سال گذشته حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشت و به دلیل مشکلات اعتباری تعطیل شده بود. عملیات تکمیل این طرح سال گذشته پس از سفر نخست رییس‌جمهور به کردستان و تامین اعتبار ۱۴ هزار میلیارد ریالی از سر گرفته شد و با افتتاح این طرح توسط رییسی ضمن اتصال بیست و چهارمین مرکز استان به شبکه ریلی کشور، مُهر پایانی بر این طرح قدیمی زده شد.
این حضور و این اقدامات رییس قوه مجریه در استان کردستان از این منظر اهمیت دارد که این استان در ۸ سال جنگ تحمیلی، خط مقدم و مستحکم دفاع مقدس بود و در حملاتی که جریان منافقین و فرقه رجوی در ماه‌های پایان جنگ و حتی پس از امضای قطعنامه ۵۹۸ داشتند، جانانه در برابر دشمن ایستادند و تقریباً خانواده و محله‌ای در این استان نیست که یکی از عزیزان خود را در جنگ تحمیلی یا بمباران صدام معدوم، از دست نداده باشد.
افزون بر آنچه که گفته شد این استان همچنین کانون سنت‌های ارزشمند فرهنگ ایرانی است که قرن‌ها، قدمت دارد و لازم است مدیران ارشد کشور نگاهی ویژه به مردم شریف خطه کردستان داشته باشند.
یکی از موثرترین راه‌های توانمندسازی اقتصاد هر منطقه و استان، توجه به زیرساخت‌های ارتباطی و راه‌ها است و تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی، هوایی و ناوگان حمل و نقل یکی از مقدمات توسعه کردستان است و با توجه به ویژگی‌های خاص صنعت ریلی، بهره‌برداری از این طرح‌ها ضمن ایجاد اشتغال مستقیم، باعث تسهیل جابه‌جایی مسافر و بار از غرب به مرکز کشور، کاهش هزینه حمل بار، رونق گردشگری و در نتیجه افزایش فرصت‌های شغلی در استان خواهد شد.
ما ضمن قدردانی از سفر دو روزه تیم دولت سیزدهم به کردستان، به رییس‌جمهوری توصیه می‌کنیم توسعه در استان سیستان را نیز در دستور کار خود قرار دهند. استان سیستان و بلوچستان نیز به‌رغم این‌که سال‌ها به‌خاطر مشکلات مربوط به خشک‌سالی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند، شهرها و بخش‌های وسیعی از این استان از مشاهده طرح‌های توسعه‌ای محروم ماندند و اگر می‌بینیم آسیب‌هایی چون قاچاق و سوخت‌بری در استان سیستان و بلوچستان و همچنین کولبری در کردستان، رواج دارد عمدتاً به دلیل فقدان فضای کسب و کار است و جوانان و مردان سرپرست خانوار از سر ناچاری به چنین مشاغلی که هم ریسک بالایی دارد و هم فاقد آینده‌ای روشن است، روی می‌آورند.
توصیه ما به رییس‌جمهوری این است که هم خود به سیستان و بلوچستان سفر کند و هم دستور روشن و مشخص به دستگاه‌های اجرایی صادر کند تا توسعه را در این استان کلید بزنند.
امروز وضعیت توسعه در بسیاری از استان‌های کشور مطلوب است و دستِ کم وضعیتی که در برخی استان‌ها مانند کردستان، سیستان و بلوچستان و برخی مناطق خراسان جنوبی دارند در استان‌هایی چون مازندران، تهران، آذربایجان، عمومیت ندارد هرچند مشکلاتی در این استان‌ها نیز وجود دارد. حرف ما این است که این مشکلات با تحرک و تصمیم مدیران محلی قابل حل است اما توسعه‌نیافتگی رسوب کرده در استان‌هایی چون کردستان و سیستان و بلوچستان نیاز به حضور رییس قوه مجریه دارد تا به‌صورت ویژه برای آن تصمیم گرفته شود و لازم است نظیر آنچه که در کردستان رخ داد، در سیستان و بلوچستان نیز تحقق یابد.انجام چنین سفرهایی و صدور چنان دستورهایی و اجرای پروژه‌هایی مهم و زیرساختی در استانی چون سیستان و بلوچستان فرصت سوءاستفاده را از دشمنان و معاندان می‌گیرد و به‌شکلی که نمی‌توان آن را توصیف کرد امید را در دل مردم زنده می‌کند.
به همین دلیل به رییس دولت سیزدهم توصیه داریم با یک برنامه مشخص و الگوی توسعه عالمانه سفر بعدی خود را به مقصد سیستان و بلوچستان تنظیم کند.
شهرستان نیمروز یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان در شرق ایران است.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی