استاندار گیلان گفت: قرار است ارزیابان یونسکو، اوایل اسفند ماه امسال از نزدیک وضعیت رشت را برای ثبت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی بررسی و مشکلات برطرف شود. اسدالله عباسی در نشست با فرزاد رشیدی مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن بررسی راهکارهای لازم برای ثبت شهر رشت بهعنوان «شهر جهانی صنایعدستی» […]
استاندار گیلان گفت: قرار است ارزیابان یونسکو، اوایل اسفند ماه امسال از نزدیک وضعیت رشت را برای ثبت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی بررسی و مشکلات برطرف شود.
اسدالله عباسی در نشست با فرزاد رشیدی مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن بررسی راهکارهای لازم برای ثبت شهر رشت بهعنوان «شهر جهانی صنایعدستی» اظهار داشت: صنایع دستی جزو مزیتها و ظرفیتهای خوب گیلان است. استاندار گیلان با تاکید بر لزوم استفاده از فرصت ایجاد شده برای شهر رشت گفت: قرار است ارزیابان یونسکو در اوایل اسفند ماه امسال از نزدیک وضعیت شهر رشت را برای ثبت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی بررسی و مشکلات برطرف شود. عباسی با بیان اینکه گیلانیان همیشه دارای نبوغ، نوآوری و اندیشه بودهاند افزود: رشت مرکز گیلان است و همه اندوختهها و سرمایههای استان در رشت متمرکز است. نماینده عالی دولت در استان گیلان با تاکید بر ضرورت حفظ میراث زندگی پیشینیان بیان کرد: این میراث بایستی به نسل جدید انتقال داده شود و فرزندان این سرزمین در جای جای کشور با مفاخر کشور در قالب کتابهای درسی آشنا شوند. عباسی احیاء و مرمت ابنیه تاریخی، شناسنامهدار کردن همه شهرهای تاریخی استان گیلان و توجه به تولیدات، محصولات و برندسازی ظرفیتها را ضروری دانست و اظهار کرد: با این اقدامات، مشاغل خانگی و روستایی افزایش مییابد و مهاجرتها معکوس و از حاشیهنشینی نیز جلوگیری میشود. وی با بیان اینکه ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی، شاخص عملکرد ارزیابی شهرداران استان باشد، تاکید کرد: برای فراهم کردن شرایط ثبت شهر رشت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی زمان محدودی داریم بنابراین مسئولان پای کار باشند و فرصت پیشآمده را قدر بدانند تا افتخار جهانی دیگری برای استان به ثبت برسد. مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست با بیان اینکه ثبت رشت بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی میتواند میزان ارزآوری به استان را چند برابر افزایش دهد، اظهار داشت: ثبت جهانی قاسمآباد در شرق گیلان بهعنوان روستای جهانی صنایعدستی با محوریت چادرشب بافی موجب شد صادرات صنایع دستی استان در سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ پنج برابر شود. فرزاد رشیدی با بیان اینکه امروز بزرگترین جاذبههای گردشگری بر مبنای صنایعدستی شکل میگیرد افزود: رشت در صورت ثبت جهانی در مسیر اصلی گردشگری قرار میگیرد و شهرهایی که ثبت جهانی شدهاند تعداد بازدیدکننده خارجی آنان افزایش یافته و گردشگری آنها توسعه مییابد.