رشد ۵۰ درصدی میزان عرضه و کشتار دام سبک و سنگین در استان همدان
رشد ۵۰ درصدی میزان عرضه و کشتار دام سبک و سنگین در استان همدان

همدان – خبرنگار روزنامه جمله مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از رشد ۵۰ درصدی میزان عرضه و کشتار دام سبک و سنگین در استان همدان خبر داد. خشکسالی و گرانی نهاده های دامی، زمینه ساز عرضه دامهای سبک و سنگین به میادین دام و کشتارگاه ها در ماه‌های اخیر شده است بطوریکه […]

همدان – خبرنگار روزنامه جمله
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از رشد ۵۰ درصدی میزان عرضه و کشتار دام سبک و سنگین در استان همدان خبر داد.
خشکسالی و گرانی نهاده های دامی، زمینه ساز عرضه دامهای سبک و سنگین به میادین دام و کشتارگاه ها در ماه‌های اخیر شده است بطوریکه مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگویی اعلام کرد میزان عرضه دام زنده سبک و سنگین به میادین ذیربط و کشتارگاه‌ها در مدت گذشته از سال جاری از رشد بالای ۵۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل برخوردار گردیده است.
حسین فضلی شمار دام سنگین عرضه شده به میادین دام در تیرماه امسال را ۳ هزار ۴۶۹ رأس اعلام کرد و گفت این میزان در تیرماه سال گذشته ۲ هزار و ۳۷۲ رأس بوده است.
وی افزود این در حالی است که تعداد دام سنگین کشتار شده در این ماه در سال جاری ۲ هزار و ۷۴۷ رأس بوده است که در تیرماه سال گذشته یک هزار و ۶۲۹ رأس دام کشتار شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه تعداد دام سبک عرضه شده در تیرماه امسال به میادین ۴۴ هزار و ۷۹۱ رأس بوده گفت: این رقم در تیرماه سال ۹۹ تنها ۱۱ هزار و ۲۳۹ رأس بوده است.
به گفته وی تعداد دام سبک کشتار شده در تیرماه امسال ۲۰ هزار و ۵۰۰ راس بوده که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته از ۸ هزار و ۴۴۰ رأس تجاوز نکرده است که این آمارها در ماههای امسال همین ارقام را نشان می دهد از رشد بالای ۵۰ درصدی عرضه و کشتار دام در استان با طی سال جاری نشان می دهد.
فضلی خشکسالی مراتع و کمبود علوفه و در نتیجه گرانی علوفه و نهاده‌های دامی را از مهمترین علل این رخداد اعلام کرد و گفت: از آنجا که استان همدان در زمره استان‌های مشمول خشکسالی قرار گرفت نهاده نسبتاً خوبی به استان تعلق گرفت.
وی افزود در این راستا از ابتدای سال ۲۱۳ هزار تن نهاده دام و طیور به استان اختصاص یافت که ۱۴ هزار تن آن مربوط به طرح خشکسالی است.
وی بیان کرد نهاده‌های سهمیه استان با هماهنگی معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی با توجه به ظرفیت‌های دامداری‌های سنتی و صنعتی توزیع شد تا از دام‌های مولد حفاظت بیشتری بعمل آید.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در پاسخ به پرسشی پیرامون پیامدهای منفی وضعیت گوشت قرمز استان برای نیمه دوم سال با تأیید احتمال کمبود عرضه گوشت قرمز نسبت به تقاضا در ماه‌های پایانی سال گفت: در این خصوص با شرکت پشتیبانی امور دام هماهنگی لازم انجام شده تا با شوک قیمتی مواجه نگردیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم گوشت قرمز کشتار شده ۱۱ هزار تن مازاد بر نیاز استان است گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد این میزان ذخیره سازی می شود تا در صورت نیاز در فصل پایانی سال به بازار عرضه گردد.
وی با بیان اینکه احتمال افزایش قیمت گوشت در نیمه دوم سال به دلیل عدم توازن میان عرضه و تقاضای دام وجود دارد، اظهار داشت: کار انجماد و نگهداری گوشت دام با هدف توزیع در بازار، برقراری توازن میان عرضه و تقاضا و جلوگیری از افزایش قیمت عرضه گوشت انجام می شود.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه کشتار و عرضه دام طی شش ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است، گفت: میزان کشتار دام طی این مدت ۴۰ تا ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
فضلی با تاکید بر نیاز مصرفی روزانه استان همدان حدود ۵۷ تن گوشت است، تصریح کرد: گوشت تولیدی و مازاد بر این میزان به دیگر استان‌های کشور صادر می‌شود چراکه میزان تولید گوشت قرمز استان همدان بیشتر از نیاز مصرفی است.
وی تعداد دام سنگین استان همدان را ۳۸۷ هزار و ۵۰۰ راس و دام سبک را یک میلیون ۳۴۵ هزار و ۵۲۰ راس ذکر کرد و افزود: تعداد دام سنگین قابل کشتار استان در سالی حدود ۱۰۰ هزار و دام سبک قابل کشتار نیز ۴۱۷ هزار راس است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین با اشاره به اینکه استان مشمول «طرح خشکسالی» شده است، افزود: از محل منابع و اعتبارات خشکسالی دولت، میزان قابل توجهی نهاده برای توزیع در میان دامداران سنتی، صنعتی، عشایر و دامداری شیری این استان تخصیص داده شده است.