براساس گفته دست اندرکاران جشنواره، ۱۲ کمیته تخصصی برای اجرای برنامهها پیش بینی شد و ۹ سالن برای اجرای نمایش و برگزاری کارگاه های آموزشی در نظر گرفته شد به طوری که طی روزهای ۱۶ تا ۲۱ آبان ماه نمایش های ایرانی و خارجی روی صحنه خواهند رفت. سالن آمفی تئاتر اداره کل فرهنگ و […]
براساس گفته دست اندرکاران جشنواره، ۱۲ کمیته تخصصی برای اجرای برنامهها پیش بینی شد و ۹ سالن برای اجرای نمایش و برگزاری کارگاه های آموزشی در نظر گرفته شد به طوری که طی روزهای ۱۶ تا ۲۱ آبان ماه نمایش های ایرانی و خارجی روی صحنه خواهند رفت.
سالن آمفی تئاتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برای اجرای آثار خردسال، سینما کانون برای برگزاری کارگاه ها، سالن اصلی و پلاتوی مجتمع شهید آوینی، سالن اصلی و پلاتوی مجتمع شهید آوینی، پلاتوی استاد عبادی و تالار فجر برای اجرای نمایش ها در نظر گرفته شده است.
به گزارش مهر، این دوره از جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ۳۰۳ اثر در بخش های مختلف را دریافت کرده که شامل ۵۰ اثر در بخش مسابقه نوجوان ایران، ۶۶ اثر در بخش مسابقه خیابانی، ۴۸ اثر در بخش مسابقه خردسال، ۸۲ اثر در بخش مسابقه کودک و ۵۷ اثر در بخش نمایشنامه نویسی بوده اما ۵۲ نمایش در دوره بیست و ششم جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اجرا میشود و ۷ کشور نیز در بخش بین الملل نمایش های خود را بر روی صحنه خواهند برد.
بر اساس گفته رئیس جشنواره بیست و ششم تئاتر کودک و نوجوان امسال ۹ اثر از کشورهای اسپانیا، ایتالیا (۳ اثر)، آرژانتین، یونان، تاجیکستان، فرانسه و بلژیک در بیست و ششمین دوره از جشنواره حضور خواهند داشت و میزان آثار ارسالی نیز نسبت به دوره قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است.
تهران، همدان، اصفهان، بوشهر، البرز، خراسان رضوی، لرستان، مرکزی، گیلان، یزد، هرمزگان، مازندران و قم استانهایی هستند که در جشنواره حضور دارند و ۸ گروه از همدان برای اجرای تئاتر در ایام برگزاری جشنواره به شهرستانها اعزام خواهند شد تا تمامی مناطق استان همدان از این برنامه بهره مند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در جلسه هماهنگی کمیته امور سالنها، حراست و امربهمعروف بیست و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با بیان اینکه همدان میزبان ۵۰۰ میهمان در جشنواره است، اظهار کرد: ما باید رسم میزبانی و میهماننوازی را رعایت کنیم و صبر و شکیبایی بالایی در تعامل با یکدیگر در کمیتههای مختلف داشته باشیم.
احمدرضا احسانی همچنین تصریح کرد: در راستای همافزایی و همپوشانی کمیتهها، باید هماهنگیهای لازم بین دستاندرکاران صورت بگیرد.
احسانی با بیان اینکه تلاش زیادی برای نظمدهی به سالنها با بلیتفروشی اینترنتی صورت گرفته است، یادآور شد: اولویت حضور در سالنها با افرادی است که بلیت تهیه کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: کمیته ارزیابی سالنها برای اولین بار در دوره بیست و ششم شکل گرفته و اقدامات صورت گرفته در سالنها را نظارت میکنند تا مشکلات، هر روز در جلساتی بررسی و رفع شود.
احسانی یادآور شد: خوشبختانه جشنواره به بلوغ رسیده و برای برگزاری موفق آن نیاز به همکاری اهالی فرهنگ و هنر استان است.
اما دبیر بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک ونوجوان در همین زمینه در پیامی با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان یکی از سخت ترین انواع تئاتر در دنیاست و این تئاتر نیاز به کار و تلاش بسیار و صداقت، هیجان و باورمندی بالایی دارد، عنوان کرد: شکی نیست که پایه های فرهنگی غنی ایران توسط قراردادهای هم افزایش این هنر ارزشمند، شکیل و مستحکم خواهد شد.
مجید قناد با بیان اینکه خدای را شکر که بار دیگر در مسیر سخت آزمونی دیگر از هفت خوان تعلیم و تربیت، همراه کودکان و نوجوانان کشور سربلندمان قرار گرفته ایم، افزود: کودکان و نوجوانان با بازی زندگی می کنند و با زندگی بازی و این عزیزان از دریچه قراردادهای ساده همین بازی ها پوسته سخت زندگی را شکافته و بتدریج آینده خود را شکل می دهند.
وی افزود: جشنواره فرصتی است مغتنم تا آرزوها، دغدغهها و دل مشغولیهای سرنوشت ساز کودکان و نوجوانان این دیار را به صحنه بریم و پریدن تا اوج رستگاری را به ایشان پیشنهاد دهیم که این مستلزم بها دادن به تجربه گرایی در این وادی است.
با این تفاسیر امیدواریم بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در سایه شکوه و استواری الوند بر فراز پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همدان، چون گذشته نگین درخشانی به میزبانی میهمانان درخشانش باشد/مهر.