روحانی: از چهارشنبه، سفر ممنوع!
روحانی: از چهارشنبه، سفر ممنوع!

رییس‌جمهوری میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سراسر کشور را حدود ۶۷ درصد و قابل قبول ندانست و تاکید کرد: در جلسه امروز تصمیم گرفتیم از روز چهارشنبه سفرهای بین‌ استانی تا روز دوشنبه ممنوع شود. حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در شانزدهمین ماه شیوع ویروس کرونا […]

رییس‌جمهوری میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سراسر کشور را حدود ۶۷ درصد و قابل قبول ندانست و تاکید کرد: در جلسه امروز تصمیم گرفتیم از روز چهارشنبه سفرهای بین‌ استانی تا روز دوشنبه ممنوع شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در شانزدهمین ماه شیوع ویروس کرونا هستیم. ما با چهار موج ویروس کرونا روبه‌رو شدیم و آنچه شاهد هستیم روند کاهشی است؛ هم فوتی‌ها و هم ابتلاها. نسبت به هفته‌ گذشته، روند کاهشی بوده البته در مورد دو، سه استان جنوبی هشدارهایی داده شد چرا که شرایط آنها مناسب نیست.
وی با بیان اینکه در نقشه رنگی کشور چند نقطه به عنوان نقطه قرمز مورد توجه قرار داده شده است، اظهار داشت: امیدواریم هفته جاری از این شرایط عبور کنیم تا در زمان انتخابات در سراسر کشور جایی نقطه قرمز نداشته باشیم و مناطق نارنجی هم به حداقل کاهش یابد.
رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه در این ۱۶ ماه تلاش‌ها بر این بود که مردم وسایل و امکانات لازم بهداشتی را در اختیار داشته باشند و پروتکل‌ها را رعایت کنند تا وارد پیک نشویم، تصریح کرد: علت اینکه وارد پیک چهارم شدیم، به خاطر جهش و موتاسیون این ویروس بود. اگر این ویروس جهش نداشت و کرونای انگلیسی از عراق وارد کشور نمی‌شد، وارد پیک چهارم نمی‌شدیم. البته در حال خروج از این پیک هستیم.
به گفته روحانی، شکل روند پیک چهارم هم به این است که وقتی پیک به اوج خود رسید، سیر نزولی دارد در حالی که اگر اینطور نبود، برای ما مشکلاتی زیاد ایجاد می‌کرد.
وی با بیان اینکه مراعات در سراسر کشور حدود ۶۷ درصد است که رقم قابل قبولی برای رعایت پروتکل‌ها نیست، خاطرنشان کرد: رعایت پروتکل‌ها باید بالای ۸۰، ۹۰ درصد باشد که از این بیماری عبور کنیم. کرونای انگلیسی وارد کشور شد و جهشی ایجاد کرد که بسیار بد بود و مشکلات زیادی هم ایجاد کرد.
رییس‌جمهور ادامه داد: تلاش مدافعان سلامت موجب شد سریع‌تر از پیک چهارم عبور کنیم ولی موتاسیون‌های دیگری هم هستند. اخیرا نوع هندی این ویروس در برخی از مناطق مردم را مبتلا کرده است. باید تلاش کنیم این موتاسیون جدید سرایت نکند و منحصر در همان یکی، دو استان، شود و به سمت استان‌های دیگر نیاید.
وی با اشاره به تعطیلات نیمه خرداد ابراز داشت: از مردم خواهش می‌کنیم سفرهای بین‌ استانی را انجام ندهند و تحمل کنند تا به خوبی به پایان ماه خرداد و انتخابات برسیم. در جلسه امروز تصمیم گرفتیم از روز چهارشنبه سفرهای بین‌ استانی تا روز دوشنبه ممنوع شود.
رییس جمهوری گفت: مساله دیگری که وجود دارد این است که قبلا خیلی نگران ایام تبلیغات نامزدهای انتخابات بودیم و بعد از اینکه افراد و لیست‌ها مشخص شد یک‌مقدار نگرانی‌ها کمتر شده است و ما شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود اما در عین حال همه باید به دستورالعمل‌هایی که قبلا تهیه شده عمل کنند.
روحانی عنوان کرد: صدا و سیما هم یاری کند که تبلیغات عمدتاً تلویزیونی و مجازی باشد و مردم در سلامت بمانند و از برنامه‌های نامزدها مطلع شوند.
وی ادامه داد: نکته دیگری که باید روی آن تاکید کنیم مساله حرکت بسیار خوب در موضوع واکسیناسیون جامعه است. کار بسیار خوب و دقیقی شروع و تلاش شد تا بتوانیم واکسن مورد نیاز را از کشورهای مختلف تهیه کنیم. این واکسن‌ها هم از طرق چند کشور تهیه شده و هم از طریق کواکس، بنابراین ما از هر ۲ طریق این واکسن‌ها را تهیه کرده‌ایم.
رییس جمهوری بیان کرد: بیش از ۵ میلیون واکسن اکنون در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته که از این تعداد، بیش از سه میلیون تزریق انجام شده و بقیه در حال تزریق است. بنابراین کار خوبی شد در اینکه همه تلاشمان را انجام دادیم که واکسن را تهیه کنیم. البته تلاش ما این بود که بیش از این و سریع‌تر واکسن را تهیه کنیم.
روحانی ادامه داد: عده‌ای بسیاری به ما نامه می‌نوشتند که شما بخش خصوصی را آزاد نمی‌کنید، اگر بخش خصوصی را آزاد کنید آنها خیلی سریع می‌توانند بروند واکسن تهیه کنند و بیاورند. خصوصا عده‌ای می‌خواستند واکسن را برای بخش خودشان تهیه کنند.
وی تصریح کرد: ما این اجازه را دادیم که بخش خصوصی هم در صورتی که صلاحیت داشته باشند و وزارت بهداشت و درمان به آنها اجازه دهد، بروند واکسن تهیه کنند. متاسفانه تاکنون خیلی موفق نبودند این نشان داد که آنقدرها هم که در کشورهای مختلف دنیا تبلیغ می‌شد واکسن فراوان نیست که هر کسی بتواند از هر جایی واکسن تهیه کند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌های هم که واکسن تولید می‌کنند مقید هستند که مکاتباتی با وزارت بهداشت و درمان رسمی کشورها داشته باشند.
  واکسن تولید داخل کرونا از خرداد به بازار می‌آید
روحانی گفت: این موضوع مهمی است که مردم نباید پولی برای واکسن پرداخت کنند. دولتها در جهان به هر قیمتی واکسن را تهیه می‌کنند. در داخل هم از اواخر خرداد واکسن داخلی ما به بازار می‌آید و واکسیناسیون آغاز شود و آنوقت دست ما باز می‌شود شرایط بهتری را در تیرماه برای انجام واکسیناسیون خواهیم داشت.
وی یادآور شد: این کار با یک نظم خاص و خوبی آغاز شد یعنی از افراد مسن و سالمند شروع کردیم از افرادی که مثلاً بالای ۸۰ سال هستند، آغاز کردیم، بعد ۷۵ سال را شروع ‌کردیم، الان ۷۰ سال را تقریبا داریم به پایان می‌رسانیم، بعد ۶۵ سال شروع می‌شود و بعد هم از ۶۰ سال را شروع می‌کنیم. از ۶۰ سال به بالا اگر واکسن انجام شد، ما از لحاظ فوتی‌ها و کاهش آمار مرگ و میر کاملا اطمینانی را پیدا می‌کنیم، شرایط خیلی بهتری می‌شود از شرایط اینچنینی که الان مشاهده می‌کنیم.
رییس جمهوری بیان کرد: برای اینکار که افراد مسن و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای یا خاص دارند، بخواهند واکسینه شوند، مجموعا یک رقم، ۱۴- ۱۵ میلیون واکسن نیاز است و باید ۱۰ میلیون دیگر هم واکسیناسیون باید انجام گیرد و کار پیش برود تا به ثمر برسانیم.
روحانی تصریح کرد: این کار به حول و قوه الهی تا پایان خرداد، اوایل تیر انجام می‌گیرد. باز هم واکسن خارجی و داخلی می‌آید و ما این مسیر را ادامه می‌دهیم. امیدواریم بتوانیم واکسیناسیون عمومی برای همه مردم تا آخر تابستان به سامان برسانیم و آغاز ‌کنیم.
وی اضافه کرد: اگر ما از افراد پرخطر یعنی ۱۴- ۱۵ میلیون نفر عبور کرده‌ایم و واکسیناسیون عمومی شروع شد، واکسن هم در اختیار ما باشد، با توجه به قدرت ما برای تزریق واکسن که می‌تواند در ۲۴ ساعت تا ۵۰۰ هزار نفر را هم واکسینه کنیم.
رییس جمهوری گفت: ظرف ۳-۴ ماه می‌توان واکسیناسیون را تمام کرد. بنابراین ان شاء الله واکسن به اندازه کافی در داخل تولید شود و از خارج هم خریداری کنیم. می‌توانیم بگوییم که از این بخش پرخطر که تا اول مرداد به طور کامل تمام می‌شود و از مرداد می‌توانیم واکسیناسیون عمومی را شروع کنیم.
  واکسینه کردن مردم آذرماه
روحانی در ادامه گفت: اگر واکسن به اندازه کافی باشد تا آذرماه همه مردم را می‌شود واکسینه کرد البته این موضوع به معنای آن نیست که پروتکل ها را کنار بگذاریم اما شرایط خیلی بهتر می شود و مردم آرامش بیشتری پیدا می کنند. بنابراین  یکی از افتخارات دولت از یکسال پیش این بود که در پایان این دولت در زمینه کرونا مردم آرامشی پیدا کنند و مساله واکسیناسیون برای افراد پرخطر انجام شود و زمینه واکسیناسیون عمومی را برای دولت بعد آماده کند.
وی با بیان این که کار بسیارخوبی برای واکسیناسیون انجام گرفته است، افزود: ورزشگاه‌ها، مدارس و بسیج همه کمک کردند و حدود ۸۷۸ پایگاه برای واکسیناسیون تجمیعی اختصاص داده شده است. این که در ۲۴ ساعت بیش از ۲۰۰ هزار نفر واکسن بگیرند با اضافه کردن پایگاه‌ها تا ۵۰۰ هزار نفر هم امکان پذیر است.
رییس جمهوری گفت: می‌خواهم از همه مردم، ‌وزارت بهداشت و بسیج و از همه کسانی که در این زمینه کار کردند و مردم را با ویروس کرونا آشنا کردند تشکر کنم چرا که کار بزرگی انجام گرفته و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: به مردم قول می‌دهم واکسن کرونا هرجا باشد بتوانیم خریداری کنیم و هیچ مشکلی نداریم. به‌رغم همه مشکلات مالی که داریم پول آن را کنار گذاشتیم و حتما واکسن را تهیه می‌کنیم. همه گروههایی که واکسن تولید می‌کنند  را یاری می کنیم که واکسن را بسازند. این جزو افتخارات ما است که کشور جزو سازنده واکسن کرونا باشد.
روحانی با بیان مشکلات زیادی که با کرونا داشتیم،  گفت: در این ۱۶ ماه به کسب و کارها صدمه بسیار زیادی خورد و عده زیادی بیکار شدند. در مقطعی بیش از یک میلیون نفر بیکار شدند البته عده ای به کار برگشتند. درآمدهای مردم کاهش پیدا کرد. به خصوص در اوایل فروردین سه هفته پشت سر هم و مداوم کسب و کارها را تعطیل کردیم. این فشار زیادی به مردم وارد کرد. امیدواریم که مانع موج دیگری شویم تا مردم بتوانند به کسب و کار خود ادامه دهند.
رییس جمهوری افزود: در بخش آموزش فرزندان ما در همه مقاطع صدمه بسیاری دیدند یعنی از اواخر سال ۹۸، هم سال ۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ تقریبا ۲ سال است که آموزش ما دچار اشکال شده است. بنابراین باید همه توان خود را به کار بگیریم که اول مهرماه مدارس باز شود. چگونه بی مدرسه می‌شود حس کرد که کلاس و معلم چیست؟ نظم و نظام و دیدن معلم همه با رفتن به مدرسه انجام می‌گیرد. فضای مجازی برای پایه‌های اول تا سوم خیلی سخت است. به هر حال فضای مجازی جای آموزش حضوری را نخواهد گرفت. بنابراین باید کاری کنیم که سال آینده اولویت مشارکت حضوری باشد.
وی با بیان این که در حال برنامه ریزی برای سال آینده تحصیلی هستیم، گفت: می‌دانیم که کرونا از لحاظ اقتصادی و کسب و کار و علمی و آموزشی صدمه بزرگی به ما زده است. البته به مراکز دینی و مساجد که برای معنویت ما بسیار مهم است نیز صدمه زده است. فضای مجازی آن معنویتی با حضور شکل می‌گیرد را منتقل نمی‌کند.
روحانی افزود: بنابراین تلاش این است که در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ در همه بخش‌های فرهنگی، معنوی و کسب و کار و آموزش شاهد یک تحول جدید باشیم و دانش آموزان بتوانند در مدارس تحصیل کنند. برنامه ریزی بر این مبنا است و تلاش می‌کنیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: دولت در هفته‌های آخر تلاش و خدمت خود می‌خواهد کرونا را مهار کند و می‌خواهد یک انتخابات خوب و سالم را برگزار کند. می‌خواهد در حد ممکن به معیشت مردم رسیدگی کند و تمام طرح‌های زیربنایی که داشته تا آنجا که ممکن است پیش ببرد و به نتیجه برساند.
وی افزود: دولت در زمینه تحریم هم قدم‌های اصلی را برداشته است. قبلا هم گفتم در زمینه تحریم قدم‌های مهمی را برداشته‌ایم و آن قدم‌های پایانی هم در دسترس است. امیدواریم بتوانیم با این وعده‌هایی که به مردم دادیم، مردم در دولت سیزدهم شرایط راحت تری را داشته باشند.
  کرونا جان ۱۷۳ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۷۳ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۹ هزار و ۷۴۱ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (هشت خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۱۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۸۹۳ هزار و ۲۱۸ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۴۲۵ هزار و ۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۲۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۷۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۸۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۵۰۸ هزار و ۶۷۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به سه میلیون و ۸۴۶ هزار و ۵۲۰ دوز رسید.