روحانی: در ثبت نام از داوطلبان، قوانین موجود ملاک عمل باشد
روحانی: در ثبت نام از داوطلبان، قوانین موجود ملاک عمل باشد

رییس جمهور در دستوری به وزارت کشور درباره مصوبه اخیر شورای نگهبان با بیان این که الزامات وزارت کشور باید در چارچوب قانون و با ابلاغ رییس جمهوری عملی شود، گفت: در ثبت نام از داوطلبان، قوانین موجود ملاک عمل باشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در پی ابلاغ مصوبه شورای نگهبان درخصوص […]

رییس جمهور در دستوری به وزارت کشور درباره مصوبه اخیر شورای نگهبان با بیان این که الزامات وزارت کشور باید در چارچوب قانون و با ابلاغ رییس جمهوری عملی شود، گفت: در ثبت نام از داوطلبان، قوانین موجود ملاک عمل باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در پی ابلاغ مصوبه شورای نگهبان درخصوص شرایط داوطلبان ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری به وزارت کشور؛ رئیس‌جمهور روز دوشنبه به وزارت کشور دستور داد که در برگزاری انتخابات براساس جمع‌بندی نظریه تفسیری معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری و طبق قوانین موجود عمل نماید.
در جمع‌بندی نظریه معاونت حقوقی ریاست جمهوری تاکید شده است که «وزارت کشور مکلف است وظایف اجرایی خود در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری را بر اساس قوانین موجود و آئین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به آنها انجام دهد.»
معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری در پی ابلاغ مصوبه اخیر شورای نگهبان به وزارت کشور، طی نامه‌ای در ۷ بند تفسیر حقوقی خود از این مصوبه را ارائه کرد. این نامه صلاحیت وضع معیارهای نوعی یا قانونگذاری را بر اساس اصل ۷۱ قانون اساسی، صرفا بعهده مجلس شورای اسلامی دانسته و تاکید کرده است که در صورت تصویب قانون از سوی مجلس هم ابلاغ آن برای اجرا با رئیس‌جمهور است.
معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، در نظریه خود آورده است که به موجب اجزای (۱و۲) بند (۱۰) سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری، شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت نام صرفا از طریق «شیوه‌های مناسب قانونی» مجاز است و این یعنی در صورت خلاء و لزوم تعیین شرایط، این مسئله باید در قانون مصوب مجلس پیش‌بینی شود نه هیچ مصوبه دیگری.
معاونت حقوقی در جمع‌بندی نظریه خود وزارت کشور را مکلف دانسته تا وظایف اجرایی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را بر اساس قوانین موجود و آئین‌نامه‌ها و قوانین مربوطه انجام دهد.
در پی اعلام این نظریه از سوی معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور به وزارت کشور دستور داد طبق جمع‌بندی نظریه معاونت حقوقی عمل نماید. دکتر روحانی همچنین به وزارت کشور متذکر شده است که الزامات باید در چارچوب قانون و با ابلاغ رئیس‌جمهور عملی گردد.
گزارش نشنال اینترست از بی‌نتیجه‌بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران
پایگاه خبری – تحلیلی نشنال اینترست در گزارشی تاکید کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران هیچ نتیجه ای دربر نداشته و موجب تغییر رفتار تهران نشده است.
نشنال اینترست در گزارش خود با اشاره به مذاکرات ایران و طرف های برجام در وین نوشت: رایزنی های غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن آغاز شده و طرف های توافق هسته ای به طور مستقیم در حال بررسی مسئله چالش برانگیز رفع تحریم ها هستند.
نشنال اینترست ادامه داد: مذاکرات در حال پیشرفت است اما دولت جو بایدن که پیشتر از تمایل خود برای بازگشت به توافق هسته‌ای سخن گفته است، باز هم با یک سوال قدیمی روبروست؛ اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد اگر تحریم های آمریکا علیه ایران برداشته شوند.
این پایگاه خبری -تحلیلی همچنین نوشت که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا معتقد بود که ایران با حصول برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به پول زیادی دست پیدا کرده که آنها را صرف دو چیز کرده است: تامین مالی فعالیت های گروه های مورد حمایتش در منطقه و تقویت و توسعه ظرفیت های نظامی و موشکی‌اش.
به گزارش نشنال اینترست، اما بررسی حقایق نشان می دهد که این ارزیابی اغراق شده است. همان طور که کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا گفته، خبر بد این است که حمایت از این گروه ها در منطقه برای ایران چندان هزینه ای ندارد.
این پایگاه تحلیلی آمریکایی افزود: بنابراین، تحریم ها بر سیاست های منطقه ای ایران تاثیری نداشته و خروج آمریکا از برجام منجر به تغییر فعالیت های ایران نشده است.
در واقع این یک ارزیابی گمراه کننده است که تصور شود ایران از پول نقد مورد ادعای واشنگتن پس از امضای برجام برای تقویت و توسعه ظرفیت های نظامی اش استفاده کرده است. جمهوری اسلامی همواره هزینه کردن در حوزه توانایی های نظامی را در اولویت قرار داده است. نشنال اینترست تصریح کرد: از طرفی دیگر، تلاش های آمریکا برای اطمینان دادن به شرکای مضطربش در خلیج فارس از طریق فروش تسلیحات به آنها، تنها منجر به ایجاد رقابت تسلیحاتی شده و به علاوه  استنباط ایران از امنیتش را ضعیف کرده است. از نظر ایران، موشک های بالستیک برای محافظت از خود در برابر همسایگانش بسیار اهمیت دارد. مضاف بر این، خروج آمریکا از برجام و سپس اعمال فشار حداکثری علیه ایران، موجب هراس متحدان اروپایی اش شده و سبب شد تا آنها “حاکمیت اقتصادی” شان را مجددا مورد ارزیابی قرار دهند. ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپا تهران را به سمت سایر طرف های برجام سوق داد تا اینکه این کشور به دنبال محدود کردن برنامه هسته ای اش باشد. اکنون با ازسرگیری مذاکرات هسته ای و چشم‌انداز  لغو تحریم ها در برابر پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش این امید به وجود آمده است که می تواند راه را برای بازگشت به همکاری‌ها درخصوص  رسیدگی به تنش های منطقه ای باز کند و این در سراسر آتلانتیک مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
نشنال اینترنست در پایان تاکید کرد: اروپا و آمریکا در منطقه خایج فارس با ثبات و جلوگیری از اشاعه هسته ای دارای منافع مشترک هستند. بنابراین، مذاکرات کنونی در وین باید روی منافع مشترک متمرکز باشد، نه روی نگرانی های گمراه کننده.
دفاع جنتی از تعیین شرط سنی برای کاندیداها
دبیر شورای نگهبان تعیین شرط سنی ۴۰ تا ۷۵ سال برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را خدمتی از طرف شورای نگهبان دانست و گفت: بدین ترتیب از ثبت نام‌های بی حد و حصر جلوگیری شد.
آیت الله احمد جنتی در همایش هیات‌های نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پست‌های ریاست جمهوری، شورای نگهبان و قوه قضاییه را امانت‌های الهی دانست که باید به درستی انجام و تحویل داده شود. وی با تاکید بر این که سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت بیشتری نسبت به دوره‌های قبل برخوردار است گفت: ریاست جمهوری پستی است که با همه امور مردم و مدیریت کشور سروکار دارد و اگر خوب اداره شود، کشور آباد خواهد شد. آیت الله جنتی به شرایط ریاست جمهوری در قانون اساسی اشاره کرد و افزود: براساس قانون اساسی رئیس جمهور باید رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر و باتقوا باشد. دبیر شورای نگهبان گفت: رئیس جمهور آینده باید باتقوا باشد و بدون سیاسی کاری به وظایف دینی و اخلاقی خود عمل کند.
جنتی با بیان اینکه ریاست جمهوری امانتی است که مردم به رئیس جمهور می‌دهند افزود: اگر رئیس جمهور همه شرایط رجال سیاسی، مدیر و مدبر و تقوا را داشته باشد مشکلات حل خواهد شد و می‌تواند مملکت را آباد کند. وی مسئله احراز شرایط را از مسئولیت‌های سنگین شورای نگهبان دانست و گفت: با احراز شرایط ما شهادت می‌دهیم که فردی که داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شده، فردی مذهبی و باتقوا است و این وظیفه سنگینی برای شورای نگهبان است. دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: بنابراین فردی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شود باید به درستی به وظایفش عمل کند و دنبال اهداف شخصی نباشد.
جنتی گفت: شورای نگهبان هم باید شرح حال و سوابق داوطلبان را بداند و در جریان عملکرد آن‌ها در گذشته باشد.
وی تعیین شرط سنی برای انتخابات ریاست جمهوری از حداقل ۴۰ سال تا حداکثر ۷۵ سال را خدمتی از طرف شورای نگهبان دانست و افزود: بدین ترتیب از ثبت نام‌های بی حد و حصر جلوگیری شد.