به گزارش ایرنا، «حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی» پیش از ظهر شنبه در جلسه ستاد ملی کرونا، گفت: امشب نخستین شب قدر، شب مناجات و دعای مردم است. مردم در طول سال در انتظار این سه شب هستند و احساس میکنند این شبها تقرب بیشتری به سوی خداوند دارد. درهای آسمان در این شب گشوده […]
به گزارش ایرنا، «حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی» پیش از ظهر شنبه در جلسه ستاد ملی کرونا، گفت: امشب نخستین شب قدر، شب مناجات و دعای مردم است. مردم در طول سال در انتظار این سه شب هستند و احساس میکنند این شبها تقرب بیشتری به سوی خداوند دارد. درهای آسمان در این شب گشوده است و اگر از آسمان، نعمت یا رحمت وارد میشود، فقط سلامتی، رحمت و فرشتگان الهی به سمت زمین میآیند.
رییسجمهوری ادامه داد: انشاالله همیشه مردم ما موفق باشند و از خداوند طلب مغفرت، رحمت و شفای همه بیماران به ویژه کسانی که به دلیل کرونا در بیمارستان و تقویت کادر درمان را کنند. انشاالله خداوند پایان این ویروس را تسریع کند. این شبها گرانقدر است اما باید حتما پروتکلهای بهداشتی را با حداکثر رعایت انجام دهند. حضور در یک جلسه مستحب است اما رعایت پروتکلهای بهداشتی واجب است و همه باید آنها را رعایت کنند.
روحانی با بیان اینکه امکانات دیجیتالی کشور باید این مراسم را به سمع و نظر مردم برساند، تصریح کرد: صداوسیما باید کاری کند که این مجالس را به خانه مردم بکشاند و مردم از عطر معنویت این شب پر فیض استفاده کنند و حال و مناجات برای آنها فراهم شود.
روحانی با بیان اینکه برگزاری مراسم شبهای احیا برای مناطق زرد و نارنجی صرفا در اماکن باز فراهم است، خاطرنشان کرد: مردم در موقع خروج و ورود باید رعایت کنند. در آمار و ارقام، مراعات مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی ۶۱ درصد است که خطرناک است. وقتی ۳۹ درصد مردم رعایت نمیکنند، معنایش این است که میخواهیم بیشتر در این موج باقی بمانیم و دیرتر از آن خارج شویم. ناظران باید نظارتهای خود را تشدید کنند تا در پایان هفته شاهد تبدیل مناطق قرمز به نارنجی باشیم.
رییسجمهوری یکی از نگرانیهای ستاد ملی مقابله با کرونا را جهشهای ویروس کرونا برشمرد و ابراز کرد: این ویروس به صورت ثابت باقی نمیماند و به مبارزه خودش برای زنده ماندن و آزار دادن ادامه میدهد. وقتی داروی جدیدی داده میشود، جهش مییابد. وقتی در شرایطی است که ایمنی بدن بیمار نسبت به آن عکسالعمل میدهد، خود را تجهیز میکند تا مقاومت کنند. ویروس شکل جدیدی به خود میگیرد و هر روز به شکل و یک قیافه و ویژگیهای وارد عمل میشود.
وی در ادامه گفت: موج چهارم را ویروس انگلیسی برای ما درست کرد که از مرز عراق ویروس وارد شد و استان خوزستان و مجاور و سپس کل کشور را آلوده کرد و خسارت بزرگی دیدیم. موج ایجاد میشود اول جان و سلامت مردم را به خطر می اندازد، افراد زیادی جان خود را از دست میدهند که خسارت عظیم و بزرگی است که وارد میشود و از طرف دیگر باعث میشود که وضعیت قرمز شود و ناچار شویم مغازهها و کسب و کارها را تعطیل کنیم و از لحاظ مالی دچار مشکل شویم و رفت و آمدها را محدود کنیم و مراکز آموزشی و بخشی از فعالیت اداری را تعطیل کنیم.
رییسجمهوری افزود: همه این کارها آثار مالی، روحی، روانی، اجتماعی و فرهنگی دارد همه این آثار سخت در سایه مراعات مردم میتواند ایجاد نشود. اگر در آینده موج پنجمی مواجه شویم در سایه این است که اصول بهداشتی را مراعات نکردیم. با رعایت نکردن اصول بهداشتی نخست به انسان و بعد به خانواده و جامعه ظلم میشود. این ظلم بزرگی است که باید به آن توجه کنیم.
واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است
روحانی در ادامه به واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: در کنار پیشگیری، واکسن یک عامل بزرگ برای این است که زودتر بتوانیم از این ویروس خلاص شویم. واکسنهایی که دولتها تولید میکنند و در کشورهای مختلف مصرف میشود تنوع دارد و ممکن است که آثار آن هم یکسان نباشد. اما در عین حال امروز واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است. واکسن میتواند شرایط را بهتر کند و برای حفظ جان و قطع زنجیره میتواند موثر باشد.
وی تاکید کرد: دولت همه تلاش خود را به کار گرفته که واکسنهایی که وزارت بهداشت تایید میکند بهرغم همه مشکلاتی در تامین ارز و ریال داریم وارد کنیم. درست است که امروز در وین مذاکره میکنیم و پیشرفتهایی در این مذاکرات حاصل شده است اما هنوز در تحریم هستیم و توافقی حاصل نشده است که در سایه آن مشکلات و موانع پیش روی ما برداشته شده است. امروز هنوز این موانع پیش روی ما است.
روحانی یادآور شد: در جلسه پنجشنبه یکی از مسایل تامین ارز و ریال بود که دولت حتما تامین می کند. واکسنهای مختلف از کشورهای مختلف سفارش داده شده است و در حال ورود است.
وی گفت: خوشبختانه گروه اول که کادر درمان و مدافعین سلامت و برخی مشاغلی که در بعضی بخش ها با آنها همکاری می کنند واکسن دریافت کردند و این بخش اول برای ما بسیار مهم بود. بخش دوم که سالمندان و در کنار آنها افرادی که دارای بیماری زمینه ای بودند نیز شروع شد. امیدواریم بتدریج در اردیبهشت و خرداد بتوانیم واکسیناسیون همه سالمندان و بیماران زمینه ای را به پایان برسانیم.
واکسن زدن به معنای مصونیت نیست
روحانی با اشاره به واکسیناسیون گروههای مختلف در اولویتبندیهای سوم و چهارم، خاطرنشان کرد: برای گروههای بعدی در سند ملی واکسیناسیون کرونا فکری نشده است که میشود درباره آنها فکر کرد. گروههایی که با مردم زیاد سروکار دارند برخی از دوستان میگویند که آنها در زدن واکسن تقدم داشته باشند. یک گروه، رانندگان تاکسی و اتوبوس هستند که ترددهای زیادی دارند. گروههایی هم هستند که مرتبا با مردم در ارتباط هستند مانند نیروهای مرزبانی و پلیس. میشود این گروهها را تقدم داد.
رییسجمهوری با ابراز امیدواری نسبت به تداوم واکسیناسیون تصریح کرد: نسبت به واردات واکسن خارجی و حمایت از واکسن داخلی، با قدرت تلاش خود را ادامه خواهیم داد تا مردم از واکسن بهرهمند شوند و جان مردم حفاظت شود و شرایط برای کسب و کار مردم و تحصیل فرزندان فراهم شود.
روحانی افزود: اگر کار کنیم و روند واردات واکسن ادامه یابد، ممکن است شرایطی فراهم شود که در نیمه دوم وضعیت بهتری را داشته باشیم. حداقل تا پایان امسال باید همه پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند یعنی اگر کسی واکسن زد، معنای آن مصون شدن نیست. این نوبت اول است و باید واکسن دوم هم زده شود. زدن دوز دوم هم معنایش این نیست که فرد کاملا مصون شده باشد چراکه باید واکنش بدن افراد به واکسن دید.
وی اضافه کرد: واکسن زدن به معنای مصون شدن افراد نیست چراکه اولا زمان میبرد تا با بدن فرد سازگار شود و ثانیا، این واکسن ممکن است فرد را از یک نوع ویروس حفاظت کند و این احتمال وجود دارد که ویروس جهشیافته دیگری وارد شود بنابراین همه ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
کرونا جان ۳۳۲ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۳۳۲ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۲ هزار و ۹۰ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز ( ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۳۹۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۵۱۶ هزار و ۱۵۷ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون یک میلیون و ۹۷۱ هزار و ۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۴۲۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۵ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۷۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۸۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون ۸۸۹ هزار و ۹۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۱۱ هزار و ۸۲۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۹۱۷ دوز رسید.
وزارت بهداشت: واکسن آسترازنکا به کاهش موارد بستری کرونا کمک میکند
کمیته تحقیقات کووید۱۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: واکسن آسترازنکا مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت کسب کرده و دریافت این واکسن به کنترل اپیدمی، کاهش موارد بستری و مبتلایان حاد کمک میکند.
کمیته ساماندهی تحقیقات کووید۱۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعات کاربردی در خصوص واکسن کرونای آسترازنکا را منتشر کرد.
در گزاره برگ شماره ۲۲ کمیته ساماندهی تحقیقات کووید۱۹، به بررسی آخرین اطلاعات کاربردی مربوط به واکسن کرونای آسترازنکا پرداخته شده است. این گزاره برگ ضمن تشریح فازهای بالینی بررسی کننده این مطالعه و نقشه کشورهای استفاده کننده از این واکسن، آخرین توصیه های کاربردی برای استفاده را نیز بیان کرده است.
بر اساس این گزاره برگ، واکسن کرونای آسترازنکا تاکنون مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت و ساز و کار کووکس دریافت کرده است و مزیت های دریافت این واکسن برای استفاده این است که به کنترل اپیدمی، کاهش موارد بستری و مبتلایان حاد کمک خواهد کرد.
رئیسی: واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال این هفته تمام میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال این هفته تمام می شود و هفته آینده واکسیناسیون افراد ۷۵ تا ۸۰ سال و بعد از آن افراد ۷۰ تا ۷۵ سال انجام می شود.
علیرضا رئیسی روز شنبه پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: فاز یک واکسیناسیون کرونا در کشور برای نیروهای بهداشتی و درمانی تمام شد و فاز دوم برای افراد بالای ۸۰ ساله شروع شده است. امیدواریم تا پایان این هفته واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال را تمام کنیم از هفته آینده نیز ۷۵ تا ۸۰ساله ها و بعد از آن ۶۵ تا ۷۰ ساله را شروع خواهیم کرد. سامانه ثبت نام واکسن کرونا نیز آماده است به زودی به مردم معرفی می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای واکسیناسیون سالمندان فعلا نیازی به ثبت نام و مراجعه حضوری نیست. نیازی به مراجعه به سایت هم نیست و از طریق تلفن و پیامک به مردم اعلام می شود و اگر تا هفته آینده پیامک ارسال نشد، سامانه وزارت بهداشت برای ثبت نام سالمندان برای واکسن معرفی می شود. وی افزود: متوسط رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور ۶۱ درصد و بیشترین اصنافی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، سوپرمارکت ها، خواربار فروشی ها و نانوایی ها هستند. رئیسی گفت: در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا بر وضعیت بیماری کووید۱۹ در کشورها مروری انجام شد و اعلام کردیم که نوع غالب ویروس کرونا در ایران ویروس جهش یافته انگلیس است که در کشور تاخت و تاز می کند. حدود ۸۰ درصد ویروس کرونا در ایران از نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است. ویروسی که سیستم بهداشت و درمان انگلیس را به زانو درآورد و بسیاری از کشورهای اروپایی را درگیر کرد. وی افزود: در دنیا انواع ویروس جهش یافته کرونا مانند ویروس انگلیسی، آفریقای جنوبی و هندی تاخت و تاز می کند. متاسفانه هندوستان با وضعیت نامناسبی مواجه است. سیستم بهداشت و درمان این کشور تقریبا ناتوان شده است امیدواریم این کشور هم سر و سامان بگیرد و بتواند بیماری را کنترل کند.
توقف روند افزایشی کرونا در ۲۵ استان
سخنگوی ستاد ملی با کرونا ادامه داد: ویروس انگلیسی در ایران با سرعت بالای گسترش یافته است اما با همکاری مردم و به خصوص بازاریان آثار و شواهد خوبی داریم. در ۲۵ استان کشور وضعیت به ثبات رسیده است گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست اما روند افزایش یابنده متوقف شده است.
وی گفت: در ۱۵ استان روند نزولی کرونا شروع شده است. در ۱۰ استان تقریبا به اوج بیماری رسیده ایم و انتظار داریم این هفته و هفته آِینده از ورودی بیمارستان ها کاسته شود و این استان ها روند نزولی را طی کنند.
رئیسی افزود: ۶ استان هنوز روند نزولی را شروع نکرده اند و باید مراقبت های بیشتری داشته باشند. گر چه بر اساس شواهد به اوج بیماری نزدیک شده اند. زمانی که قله و اوج بیماری می رسد اگر پروتکل ها به خوبی رعایت شود یک هفته بعد سیر افزایش یابنده بیماری متوقف می شود.
وی گفت: این ۶ استان که هنوز باید به شدت اصولی بهداشتی و پروتکل ها را رعایت کنند شامل تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان بلوچستان است که در روزهای آینده به اوج بیماری می رسند بعد شاهد روند نزولی در این استان ها خواهیم بود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: در استان های جنوبی به ویژه بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان با توجه به در معرض خطر بودن نسبت به ویروس های جهش یافته از جمله ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی باید بیشتر رعایت کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۹۸ شهر در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر نارنجی، ۸۴ شهر زرد و ۹ شهر آبی داریم، گفت: صرف نظر از اینکه ویروس های جهش یافته وارد می شود یا نه کاری که باید انجام دهیم این است که همان توصیه های قبلی را انجام دهیم البته با وسواس و دقت بیشتری انجام شود تا از گسترش ویروس های جدید در سطح استان و کشور جلوگیری کنیم. راه مبارزه با کرونا رعایت همان پروتکل های قبلی است.
رئیسی افزود: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور هنوز در حد مطلوب نیست و آنچنان که باید و شاید پروتکل ها رعایت نمی شود. در برخی استان ها خوب عمل کرده اند اما برخی استان ها عملکرد ضعیف بوده است و در مجموع میزان متوسط رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور ۶۱ درصد است.
ممنوعیت ورود خارجی ها از مرزهای شرقی
سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: در جلسه امروز ستاد همچنین درباره تشدید مراقبت های مرزی تصمیم گیری شد و قرار شد ناجا تفاهمنامه ای با ارتش و سپاه ببندد تا برای کنترل مرز و عدم ورود اتباع خارجی به ویژه در مرزهای خراسن رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان اقدام شود. وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته حدود ۵۷۰۰ نفر از اتباع خارجی که ورود غیر مجاز داشتند برگردانده شدند، افزود: اکثر افرادی که غیر مجاز وارد می شوند از استان های شرقی هستند و ۶۷ درصد آنها از مرزهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی وارد کشور می شوند.
رئیسی گفت: تصمیم دیگری که گرفته شد، ممنوعیت صدور مجوز ورود خدمه کشتی و ملوانان در بنادر است که از طریق فرماندهی دریابانی و اداره گذرنامه انجام شد. بسیاری از نیروهای خدمه کشتی ها مربوط به هندوستان است و اگر این افراد مبتلا باشند و در مرزهای ایران پیاده شوند می تواند آسیب زا باشد و این افراد هم کنترل می شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در هفته گذشته ۳۱۰ هزار بازدید اصناف انجام شد، طرح تشدید بازرسی ها اجرا شد. در این بازدیدها ۵۲۰۰ صنف متخلف پلمب شدند. رعایت برخی اصول پروتکل ها در اصناف ضعیف از جمله اینکه ۳۸ درصد تهویه مناسب ندارند، ۳۷ درصد مردم ماسک نمی زنند. ۴۰ درصد مردم هم به خصوص در مترو ها و وسایل حمل و نقل عمومی فاصله گذاری را رعایت نمی کنند.
وی گفت: میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز ورزشی ۵۰ درصد است. باشگاه های ورزشی به علت تهویه نامناسب و فضای سربسته عامل انتقال بیماری هستند.
وی افزود: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در پایانه های مسافربری حدود ۷۳ درصد است. بدترین جاها نیز از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی سوپر مارکت ها، خواربار فروشی ها و بعد از آن نانوایی هاست. امیدواریم با رعایت پروتکل ها وضعیت مناسب تری داشته باشیم.