روزگار خوش مهندسی کامپیوتر
روزگار خوش مهندسی کامپیوتر
از قديم همه دوست داشتند فرزندشان پزشک يا مهندس شود، اين را در گوش نوزاد تازه متولد شده می‌خواندند و در دوره قبل از کنکور همه‌چیز را برایش آماده می‌کردند تا موفق شده‌ و مایه سربلندی خانواده شود. اما جهان معاصر تغییراتی جدی کرده‌ و مشاغل کيفيت خود را بازیابی کرده‌اند.

بر اساس گزارش ایران تلنت از وضعیت بازار کار در سال گذشته، رشته‌های مهندسی، به‌خصوص مهندسی کامپیوتر، مکانیک و صنایع جزو پردرآمدترین رشته‌های تحصیلی در پست‌های سازمانی مختلف بود.
در میان مشاغل در این پست سازمانی، مهندسی کامپیوتر با میانگین حقوق دریافتی ۲۶/۸ میلیون تومان در صدر لیست قرار دارد. بیشترین میزان حقوق دریافتی پرتکرار در این رشته تحصیلی ۵۵ میلیون تومان بود.
مهندسی‌های نفت با میانگین ۲۵/۸ میلیون تومان و برق با میانگین ۲۴/۸ میلیون تومان در جایگاه‌های بعدی بیشترین دریافتی در پست‌های کارشناسی قرار دارند. کمترین میزان دریافتی نیز متعلق به مهندسی پزشکی با دریافتی ۱۵/۱ میلیون تومان است.
حقوق دریافتی رشته‌های تحصیلی در پست‌ سازمانی مدیر میانی نیز همانند پست سازمانی کارشناسی، متعلق به مهندسی کامپیوتر با میانگین دریافتی ۳۹/۵ میلیون تومان است. بیشترین میزان حقوق دریافتی پرتکرار در این رشته تحصیلی ۷۵ میلیون تومان بود.
مهندسی‌های صنایع و مکانیک به ترتیب با میانگین حقوق دریافتی ۳۶/۲ و ۳۴/۵ میلیون تومان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
رشته علوم ارتباطات و روابط عمومی نیز در پست سازمانی مدیر میانی با دریافتی میانگین ۲۴/۴ میلیون تومان کمترین میزان دریافتی را در این پست سازمانی دارد.
رشته تحصیلی مهندسی صنایع در پست سازمانی مدیر ارشد با میانگین دریافتی ۶۲/۲ میلیون تومان بیشترین حقوق دریافتی را در این پست سازمانی دارد. بیشترین میزان حقوق دریافتی پرتکرار در این رشته تحصیلی در سال گذشته ۱۲۰ میلیون تومان بود.
مهندسی کامپیوتر که در پست‌های سازمانی کارشناسی و مدیر میانی در رتبه اول حقوق‌های دریافتی بود، در پست مدیر ارشد در جایگاه دوم با میانگین دریافتی ۵۴/۳ میلیون تومان قرار دارد.
رشته‌های مهندسی‌ مکانیک و مدیریت به ترتیب با میانگین حقوق دریافتی ۵۳/۱ و ۵۱ میلیون تومان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
رشته مهندسی معماری و شهرسازی نیز در پست سازمانی مدیر ارشد با دریافتی میانگین ۴۲/۱ میلیون تومان کمترین میزان دریافتی را در این پست سازمانی دارد.
بنابه آمار ارائه شده توسط ایران تلنت میانگین دستمزد حقیقی کارشناسان از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ روندی کاهشی داشته و با وجود افزایش نسبی در سال گذشته کماکان کمتر از سال ۹۶ است.
مقایسه نمودار دستمزد اسمی و دستمزد حقیقی بیانگر این است که افزایش حقوق افراد نه تنها منجر به قدرت خرید بالاتر آنها نشده بلکه شاهد روند کاهشی درآمد واقعی آنها نیز بوده‌ایم.
به این معنا که افراد در سال ۱۴۰۲ علیرغم افزایش حقوق دریافتی‌شان نسبت به سال ۹۶ نمی‌توانستند کالاها و خدمات بیشتری خریداری کنند و اگر دقیقا به همان اندازه سال ۹۶ برای کالا و خدمات پول می‌پرداختند، در نهایت پس‌انداز کمتری برایشان می‌ماند.