روز جهانی چای
روز جهانی چای

روز جهانی چای هرساله در ۱۵ دسامبر گرامی داشته می‌شود. از سال ۲۰۰۵ این رسم در کشورهای تولیدکننده‌ی چای از جمله بنگلادش، سریلانکا، اندونزی، هند و تانزانیا اجرا می‌شود. برگزاری مراسم بزرگداشت چنین روزی به منظور جلب توجه جهانی به تجارت چای، وضعیت کارگران و چای‌کاران در سطح دنیاست. محققان دانشگاه لس‌آنجلس، در پژوهشی تازه […]

روز جهانی چای هرساله در ۱۵ دسامبر گرامی داشته می‌شود. از سال ۲۰۰۵ این رسم در کشورهای تولیدکننده‌ی چای از جمله بنگلادش، سریلانکا، اندونزی، هند و تانزانیا اجرا می‌شود. برگزاری مراسم بزرگداشت چنین روزی به منظور جلب توجه جهانی به تجارت چای، وضعیت کارگران و چای‌کاران در سطح دنیاست.
محققان دانشگاه لس‌آنجلس، در پژوهشی تازه متوجه شدند که چای سیاه از طریق یک مکانیسم ویژه توسط میکروبیوم‌های روده، ممکن است در سلامت و کاهش وزن انسان نیز نقش داشته باشد.
این محققان هم‌چنین دریافته‌اند پلی‌فنول‌های چای سبز موثرتر هستند و ازآنجا که مواد شیمیایی چای سبز در خون و بافت بدن جذب می‌شوند، در مقایسه با چای سیاه، برای سلامتی مفیدتر است. انواع مختلف چای سیاه موجود می‌تواند زوددم و دیردم باشد و حدود ۳ تا ۱۵ دقیقه تهیه کردن انواع آن طول می‌کشد. انواع مختلف چای حتی چای سیاه، بهتر است که با درجه حرارتی حدود ۸۰ تا ۸۵ درجه تهیه شود. چای قرمز که به «چای ترش» نیز شهرت دارد، از درخت چای به‌دست نمی‌آید، بلکه از برگ‌های بوته کوچکی تهیه می‌شود که فقط در آفریقای جنوبی رشد می‌کند. پس از تخمیر برگ‌هاست که رنگ قرمز تندی پیدا می‌کند. چای قرمز بیشتر به‌عنوان دمنوش گرم یا سرد مصرف می‌شود.
این نوشیدنی مرسوم درنتیجه تخمیر کامل و فرایند اکسیداسیون طولانی‌تر نسبت به دیگر انواع چای به‌دست می‌آید و به همین دلیل است که رنگ و طعم بیشتری دارد. مصرف چای سیاه برخلاف تصور برخی افراد فواید مهمی برای سلامت دارد .
چای سبز جزو پرمصرف‌ترین انواع چای در کشورهای آسیایی از جمله چین و ژاپن است. این نوع چای از حداقل تخمیر برگ‌های چای به‌دست می‌آید و حاوی مقدار بالایی کاتچین و ایزوفلاون‌هاست که تأثیر آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند و همین تأثیر باعث شده چای سبز مانع پیری زودرس شود.
چای سفید گونه‌ای خاص از چای است که در کشورهای غربی چندان شناخته‌شده نیست و از جوانه‌های درخت چای تهیه می‌شود. در تولید این نوع چای هیچ نوع تخمیری انجام نشده و طعم بسیار ملایم و شیرینی دارد. گرچه این چای چندان کاربردی ندارد، اما برای سلامت بسیار مفید است زیرا بسیار خالص و اکسید نشده است. جالب است بدانید یک فنجان آن تنها ۸ تا ۱۰ میلی‌گرم کافئین دارد.

 


افزایش دروغگویی کودکان با والدین سخت گیر
نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد سخت‌گیری والدین بر دروغگویی کودکان تاثیر مستقیم دارد. پژوهشگران نهاد ویکتوریا تلوار در دانشگاه مک‌گیل کانادا که بر مطالعات رفتارشناختی کودکان متمرکز هستند می‌گویند هرچه میزان سخت‌گیری والدین نسبت به کودکان بیشتر باشد، آنان در دروغگویی و فریب والدین خود ماهرتر می‌شوند. این خصیصه به طور ویژه در کودکانی مشاهده شد که والدین‌شان به خاطر هر کار اشتباهی آنان را تنبیه می‌کردند. این کودکان در نتیجه رفتار والدین یاد می‌گیرند چگونه دروغ بگویند تا از شیطنت‌هایشان مشمول اقدامات تنبیهی نشود. هر چقدر والدین سخت‌گیری بیشتری بر فرزندان اعمال کنند، قوه دروغگویی فرزندان رشد می‌کند تا بتوانند از از خود دربرابر تنبیه‌های احتمالی محافظت کنند.
به گزارش یورونیوز، یک تحقیق مشابه دیگر که توسط این نهاد دانشگاهی بر روی کودکان ۳ تا ۸ ساله انجام شده است نشان می‌دهد دروغگویی کودکان همچنین متاثر از ارزش‌های اخلاقی است که با آن‌ها بزرگ شده‌اند. بنابر این پژوهش، فاکتورهای رفتاری و اجتماعی نقشی مهم در پرورش توانایی دروغگویی کودکان بازی می‌کنند.
محققان می‌گویند برای پرهیز از رشد استعداد دروغگویی در کودکان بهتر است معلمان و والدین از ابتدای ۶ سالگی هر چه بیشتر با کودک درباره مباحثی چون راست‌گویی و دروغگویی صحبت کنند؛ همزمان که از اعمال سخت‌گیری اجتناب به عمل می‌آورند.