جمله: با شروع فصل سرما، بیماری های آن نیز آشکار می شود. بیماری هایی که مختص این فصل است. سرماخوردگی و آنفولانزا، بیشتر از آنکه در ماه ها و فصل های دیگر سال شنیده شود، در فصل سرما شنیده می شود. البته این بیماری به گفته مسئولان امسال زودتر از موعد به میان هموطنان آمده […]
جمله: با شروع فصل سرما، بیماری های آن نیز آشکار می شود. بیماری هایی که مختص این فصل است. سرماخوردگی و آنفولانزا، بیشتر از آنکه در ماه ها و فصل های دیگر سال شنیده شود، در فصل سرما شنیده می شود. البته این بیماری به گفته مسئولان امسال زودتر از موعد به میان هموطنان آمده است. بیماری آنفولانزا شاید به ظاهر بیماری ساده ای به نظر بیاید، اما مسئولان وزارت بهداشت خبر از تعداد زیاد مرگ و میر به واسطه ابتلا به این بیماری می دهند. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، می گوید؛ با شیوع آنفلوانزا در کشور، از اول مهر ۹۸ تاکنون، ۵۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شده اند.
در حال حاضر شیوع آنفولانزا در کشور وضعیت خوبی ندارد. به گفته رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، امسال موج شیوع آنفلوانزا یک ماه زودتر از سال های گذشته در کشور آغاز شده است، اظهار داشت: به گفته کیانوش جهانپور، موج این بیماری تنها خاص کشور ما نیست و گزارش ها نشان می دهد در کشورهای مدیترانه شرقی و غرب آسیا نیز این پدیده وجود دارد.
چندی پیش نیز رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت کشور گفته بود، موج آنفولانزا در سال جاری نسبت به سال گذشته سه هفته زودتر آغاز شده است. امسال موج این بیماری با شدت هرچه تمامتر شروع به کار کرده است و علاوهبر منطقه خاورمیانه و کشور ما، حتی در کشورهای اروپایی نیز گستره زیادی داشته است. ویروس آنفولانزا امسال بر دو نوع H۱N۱ و H3 N2 بوده است که طبق بررسیها نوع H1N1 گسترش بیشتری داشته و قدرت آن نیز نسبت به نوع دیگر قویتر است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: پیشبینی ما این است که طی ۳ هفته آینده ما با روند صعودی شیوع و بروز آنفولانزا روبهرو باشیم.
کیانوش جهانپور در تشریح آخرین اخبار مربوط به شیوع بیماری آنفولانزای فصلی در کشور، گفت: مرگ و میر ناشی از شیوع آنفولآنزا، هر ساله در جوامع مختلف منجر به فوت افراد میشود. طبق آمار جهانی قریب به ۵۰۰ هزار نفر هر ساله فوت میکنند. با توجه به شیوع زودهنگام امسال آنفولانزا در کشور و دو نوع ویروس جدید، بیماری شدت بیشتری داشت. باید حدالامکان از یک اپیدمی همگانی پیشگیری کنیم. این موضوع بسیار به رعایت بهداشت فردی و توصیههایی که طی دو هفته گذشته از سوی وزارت بهداشت اعلام میشده است، بستگی دارد.
وی در ادامه گفت: از آغاز موج آنفولانزا تا آغاز این هفته ۵۶ نفر به دلیل این بیماری فوت کردهاند. همچنین قریب به ۴۰۰۰ نفر بستری داشتهایم. بسیاری از این افراد ترخیص شدهاند. برخی هنوز بستری هستند و عدهای نیز، در بخشهای ویژه بیمارستانی بستری شدهاند. اغلب افراد متوفی به دلیل بیماریهای زمینهای مانند بیماری قلبی، ریوی و کهنسالی فوت کردهاند.
جهانپور گفت: متاسفانه برآورد میکنیم این آمار افزایش پیدا میکند. پیشبینی ما این است که طی ۳ هفته آینده ما با روند صعودی شیوع و بروز آنفولانزا روبهرو باشیم. پس از آن امیدواریم سیر نزولی ابتلا به این بیماری را مشاهده کنیم. در حال حاضر تنها کاری که برای پیشگیری از پیشروی ویروس آنفولانزای فصلی میتوان کرد، رعایت بهداشت فردی است.
۸۰درصد موارد ابتلا بدون علائم
یک کارشناس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که ۸۰ درصد موارد ابتلا به آنفلوانزا معمولا بدون علامت، کم علامت و یا خفیف هستند که نیازی نیست به پزشک مراجعه کنند.
فرشید رضایی افزود: مراجعه به پزشک زمانی لازم می شود که فرد مبتلا در روز دوم و سوم بیماری، احساس تنگی نفس می کند.
رضایی با اشاره به انواع بیماری های فصل سرما که یکی از آنها آنفلوانزا است، گفت: معمولا علامت آنفلوانزا با درد بدن، گلو درد، سرفه و تب بالا همراه است.
کارشناس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که این بیماری در موارد خفیف هیچ خطر جدی نداشته و کشنده نیست، افزود: در ۲۰ درصد موارد که تب بیمار در روزهای سوم و چهارم کنترل نمی شود و پایین نمی آید، لازم است پزشک حتما او را ویزیت کند و اگر عفونت به ریه ها نریخته بود، می تواند به بیمار اطمینان دهد که مشکل خاصی نیست و خوب می شود.
رضایی ادامه داد: اما اگر تب بیمار در روزهای پنجم و ششم کم نشد، لازم است مجدد نزد پزشک برود و اگر نیاز بود، بستری شود. در همین حال، مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی، مهم ترین علامت آنفلوانزا را تب ناگهانی و بالای ۳۹ درجه دانست و گفت: تب در آنفلوانزا بر خلاف سرماخوردگی که به ندرت به ۳۸ درجه می رسد، به بالای ۳۹ و ۴۰ درجه می رسد.
وی افزود: فرد سرما خورده با علائمی مثل آبریزش بینی و عطسه درگیر می شود اما شاه علامت آنفلوانزا، تب بالا و درد بدن است.
مردانی ادامه داد: آنفلوانزا با عفونت گوش میانی و ریه ها همراه است و اگر فرد مبتلا دچار بیماری زمینه ای نباشد و واکسن آنفلوانزا زده باشد، خطری او را تهدید نمی کند.
این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: افراد بالای ۶۰ سال، بیماران قلبی و ریوی، کلیوی، افراد دیابتی، کسانی که آسم دارند و زنان باردار، اگر واکسن آنفلوانزا نزده باشند، باید از آنفلوانزا بترسند.
چند روش پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا
۱- از دست دادن و روبوسی تا حد امکان بکاهیم. به ویژه با افراد بیمار به هیچ عنوان دست ندهیم و روبوسی نکنیم.
۲- در صورت داشتن علایم سرماخوردگی از حضور در اجتماعات بپرهیزیم تا دیگران را بیمار نکنیم و با استراحت و خوردن مایعات گرم به بهبودی کامل برسیم.
۳- دست های خود را مرتب و با دقت با آب و صابون بشوییم، به ویژه هنگامی که از بیرون به منزل بر می گردیم.
۴- در مدارس سعی شود دانش آموزان مبتلا به علایم سرما خوردگی تا زمان بهبودی کامل به منزل هدایت شوند همچنین این اصل در مهد کودک ها نیز رعایت شود .
۵- در صورت بروز علایم سرماخوردگی، با مصرف مایعات سبب تسریع در بهبود بیماری شویم
۶- استفاده از ماسک توسط بیماران به منظور پیشگیری از گسترش ویروس در جامعه توصیه می شود.
۷- هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را دستمال بگیریم.
و نکته آخر اینکه به توصیه اکید پزشکان از خود درمانی پرهیز کنید.