وزارت دفاع آمریکا در تاریخ ۴ فوریه، از استقرار سلاح اتمی با قدرت پایین که توسط زیر دریاییها شلیک میشود، خبر داد؛ که حدود ۵۰۰۰ تن بوده و توان انفجار آن، یک سوم بمب اتمی است که در سال ۱۹۴۵ توسط واشنگتن بر هیروشیما فرود آمد. از مهمترین ویژگیهای سلاح جدید، قدرت عالی آن […]
وزارت دفاع آمریکا در تاریخ ۴ فوریه، از استقرار سلاح اتمی با قدرت پایین که توسط زیر دریاییها شلیک میشود، خبر داد؛ که حدود ۵۰۰۰ تن بوده و توان انفجار آن، یک سوم بمب اتمی است که در سال ۱۹۴۵ توسط واشنگتن بر هیروشیما فرود آمد. از مهمترین ویژگیهای سلاح جدید، قدرت عالی آن در نفوذ به اهداف در عمق مواضعی است که جنگندههای فعلی توان آن را ندارند.
به عقیده دانشمندان سلاح اتمی، استقرار کلاهکهای اتمی با قدرت پایین، پیش درآمدی است بر مفهوم «جنگ اتمی کوچک» که به موجب آن، ایالات متحده میتواند در جریان درگیریها، از سلاح اتمی خود علیه هر دولتی استفاده کند.
در مقابل، کادر استراتژیک آمریکا میداند که روسیه و چین، کلیدهای اصلی علم فیزیک، در مورد سلاح اتمی با قدرت پایین را در اختیار دارند و چه بسا به سمت تولید آن حرکت میکنند. بر این اساس، میتوان پیش بینی کرد که در صورت استفاده روسیه از این سلاح در چارچوب نزاع و درگیریهای جهانی، آمریکا نیز از این توان خود، استفاده کند.
کارشناسان سلاح اتمی در آمریکا، بعید نمیدانند که واشنگتن از این سلاح خود در مقابله با ایران و کره شمالی استفاده کند، به نحوی که در مقایسه با سلاح اتمی قدیمی، ضررهای زیادی را متوجه این دو کشور نکند. سلاح اتمی، پیش از این مورد استفاده قرار گرفته و احتمالا در مرحله و شرایط معینی، بار دیگر علیه اهداف استراتژیک مهم، به کار گرفته میشود؛ بنابراین، از علم، برای ساخت سلاح اتمی با قدرت نابودی سازی کمتر، استفاده میشود، تا این امر موجب وقوع یک جنگ اتمی فراگیر نشود. با این حال، آمریکا نگران واکنش روسیه، چین، کره شمالی و ایران است.