مسئول کمیته فناوریهای هوشمند حوزه معاونت حملونقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از رونمایی پلتفرم سفرهای برونشهری وزارت راه تا پایان سال خبر داد و گفت:این کار با هدف ارتقا خدماترسانی به مردم و مسافران عملیاتی شده است. به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ، عارف […]
مسئول کمیته فناوریهای هوشمند حوزه معاونت حملونقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از رونمایی پلتفرم سفرهای برونشهری وزارت راه تا پایان سال خبر داد و گفت:این کار با هدف ارتقا خدماترسانی به مردم و مسافران عملیاتی شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ، عارف رومینا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اقدام غیرقانونی اسنپ در راهاندازی سفرهای بینشهری اظهار کرد: با توجه به نیاز کشور به هوشمندسازی حملونقل بینشهری، سازمان راهداری و حملونقل جادهای با برگزاری اولین رویداد فناورانه حوزه حمل و نقل جاده ای (تکنوترانسپورت ۲۰۲۲ ) ، ضمن شناسایی شرکتهای دانشبنیان دارای ایده و پروژه در این بخش، با آنان وارد مذاکره شد. وی ادامه داد: بر این اساس تعدادی از سامانههای نوین حملونقلی فعال در زمینه های مختلف حمل و نقلی از جمله حمل و نقل مسافر جاده ای شناسایی و با رویکرد ارائه خدمات همراه با آسایش به مسافران ،به حمایت از سکو( پلتفرم های نوین) پرداخته است. وی با اعلام اینکه این سکوها تا پیش از تعطیلات نوروزی نهایی و پس از هماهنگی با حوزه معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و به صورت آزمایشی عملیاتی میشوند، تصریح کرد: خدماترسانی در بخش حملونقل درونشهری و برونشهری (بین شهری) دو مقوله متفاوت از هم می باشند؛ در سفرهای درونشهری با احتساب ترافیک مثلاً برای شهر تهران، زمان سفر حدودا یک تا ۲ ساعت زمان خواهد برد اما در سفرهای بین شهری زمان سفر بیش از ۴ ساعت خواهد بود که در نتیجه انتظارات مسافران در هر نوع سفر متفاوت خواهد بود. مسئول کمیته فناوریهای هوشمند حوزه معاونت حملونقل سازمان راهداری با تاکید بر اینکه در این دو نوع سفر شرایط خودرو، جاده و راننده با همدیگر متفاوت هستند، افزود: رانندگان درونشهری فقط گواهینامه پایه دو دارند، اما رانندگان بین شهری علاوه بر گواهینامه، دارای کارت هوشمند رانندگی حرفه ای وکارت سلامت هستند و به دلیل ارتقای ایمنی سفر، محدودیت در ساعت رانندگی دارند که توسط پلیس راه کنترل می شود و برای انجام سفر، باید صورت وضعیت (به عنوان سند حمل تمبر دار دولتی) دریافت کنند.
بر اساس همین صورت وضعیت صادره در سفر های بین شهری، کلیه مسافران در تردد جاده ای تحت پوشش کامل بیمه دیه می باشند. همچنین ناوگان بین شهری دارای پلاک عمومی(ع) می باشند و کارت هوشمند ناوگان دارند و خودرویی که در جاده مسافران را جابجا می کند بر اساس قانون الزام تحت نظارت شرکت های مسافربری بوده و مدیر فنی شرکت، آنها را به طور مدام و قبل از هر سفر بازدید می نماید. رومینا با اشاره به اینکه در پلتفرم های سفرهای بین شهری صورت وضعیت بهصورت آنلاین صادر خواهد شد، گفت: این سامانه تمام شرکتهای حملونقل سواری کرایهها بین شهری را در بر خواهد گرفت.و نقش مدیریتی آنها را در مدیریت ناوگان ، ارائه خدمات و پاسخگویی بیشتر تقویت خواهد کرد.
وی با یادآوری اینکه اپ (نرمافزار) سفرهای بین شهری همانند اپ درونشهری بوده بعلاوه اینکه در نرمافزار سفرهای برون شهری تسهیلات وخدمات رفاهی دیگری نیز نظیر پذیرایی،درخواست توقف بین راهی و … نیز بر اساس درخواست مسافر ارائه خواهد شد. وی با بیان اینکه نرمافزار سفرهای بین شهری با تاکید وزیر محترم راه و شهرسازی مبنی بر استفاده از فناوریهای نوین در بخش حملونقل، مردم پایه بودن خدمات و با رعایت قوانین و مقررات برون شهری نظیر توجه به قانون الزام عملیاتی شده است، اظهار کرد: دولت دخالتی در سرمایه گذاری های مرتبط با این نرمافزار ندارد و نوع خدمات ارائه شده از نوع B to B می باشد و سازمان راهداری و حملونقل جادهای بهعنوان تنظیمگر و ناظر بر آن عمل خواهد کرد. وی همچنین آمار مربوط به فعالان بخش حملونقل بین شهری سواری را اعلام کرد و گفت:در زمان حاضر ۳۱ هزار دستگاه ناوگان سواری کرایه پلاک عمومی بین شهری و ۴۶ هزار و ۹۲ نفر راننده سواری کرایه بین شهری و بیش از ۶۵۰ شرکت حمل و نقل سواری کرایه
در سطح کشور فعالند.