سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان و قربانیان کوویدـ۱۹ را در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد. به گزارش «جمله» سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از روز شنبه تا ظهر روز ۲۰ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور […]
سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان و قربانیان کوویدـ۱۹ را در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد.
به گزارش «جمله» سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از روز شنبه تا ظهر روز ۲۰ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۸۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۴ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۰ هزار و ۷۵ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۵۴۴ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون ۴۰۶ هزار و ۳۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی گفت: ۴۴۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون چهار میلیون و ۳۱۲ هزار و ۵۱۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در همین رابطه رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: پیشبینی کردهاند آمار روزانه مرگومیر ما در آذرماه ممکن است به ۹۰۰ نفر هم برسد. متاسفانه در این شرایط نه مسئولان کاری میکند و نه مردم همکاری میکنند. با تداوم این رفتارها باید منتظر روزهای سختتر و تلختر باشیم.
دکتر پیام طبرسی در واکنش به برخی اظهارنظرها که شمار قربانیان کرونا در ایران را بیش از آمار رسمی وزارت بهداشت میدانند گفت: «مطمئنا بیشتر است؛ به دلیل اینکه طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، فقط بیمارانی که تست پیسیآر آنها مثبت باشد جزو آمار به شمار میروند در حالی که برخی افراد با وجود داشتن همه علائم بیماری تستشان منفی است یا برخی دیگر از بیماران را چون مطمئن هستیم کرونا دارند دیگر برای تست نمیفرستیم. ممکن است برخی از این افراد بر اثر بیماری فوت کنند پس در آمار نیستند. اگر این افراد را هم به آمار اعلامشده اضافه کنیم، مرگومیر روزانه ما حدود دو تا دو و نیم برابر خواهد شد». وی در پاسخ به این سئوال که شما اعلام کرده بودید آمار فوتیهای روزانه کرونا در ایران در صورت ادامه رفتارهای غیرمسئولانه مردم و اعمال نشدن تدابیبر کارآمد از سوی مسئولان به ۶۰۰ نفر افزایش خواهد یافت؛ این پیش بینی شما بر چه اساسی بوده است گفت: «این پیشبینی من نبود. پیشبینی سایتهای اپیدمیولوژیک دانشگاههای معتبر بود. بسیاری از دانشگاههای دنیا مثل دانشگاه واشینگتن سایتهای اپیدمیولوژیک دارند. الان هم این سایتها پیشبینی کردهاند آمار روزانه مرگومیر ما در آذرماه ممکن است به ۹۰۰ نفر هم برسد…. میبینید روزانه بیش از ۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند و هرروز بر شمار بیماران بدحال اضافه میشود این در حالی است که در بیمارستانها با کمبود تخت مواجهایم و کادر درمان هم به شدت خستهاند. بنابراین اگر مردم همچنان کرونا را شوخی بگیرند و پروتکلها را رعایت نکنند یا به سفرهایشان ادامه دهند، شرایط سختتری در انتظارمان خواهد بود». دکتر طبرسی در توضیح مبنای پیش بینی سایتهای اپیدمیولوژیک گفت: این سایتهای اپیدمیولوژیک بر مبنای رفتار مردم کشورها و آماری که خود کشورها از میزان رعایت نکات بهداشتی میدهند پیشبینی میکنند که شرایط وقتی تغییر میکند مرگومیر به چه سمتی میرود.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره تاثیر محدودیت دو هفتهای اعمال شده در تهران بر کاهش آمار کرونا تصریح کرد: «این محدودیتها صوری است و اصلا در بهبود شرایط تاثیری ندارد. بستن باغ وحش و استخرهای شنا که در سالهای پیش هم در این فصل سرد مراجعهکنندهای نداشته چه تاثیری در بهبود شرایط خواهد داشت؟ میبینید که جادهها همچنان باز است و مردم به سفر میروند و محدودیتی اعمال نمیشود».