رییس اداره کل ساختمان بانک مسکن خبر داد؛ املاک مازاد بانک مسکن با تخفیف ۱۰ درصدی به فروش می‌رسد
رییس اداره کل ساختمان بانک مسکن خبر داد؛ املاک مازاد بانک مسکن با تخفیف ۱۰ درصدی به فروش می‌رسد

  رییس اداره کل ساختمان بانک مسکن از دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی برای فروش یکپارچه املاک مازاد بانک‌ها خبر داد و گفت: بانک مسکن در احداث، تعمیرات و بازسازی ساختمان در سال‌جاری مجموع ۵۵ پروژه ساختمانی را در دستور کار قرار داده که از ابتدای امسال ۸ پروژه احداثی، تعمیراتی و بازسازی انجام […]

 

رییس اداره کل ساختمان بانک مسکن از دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی برای فروش یکپارچه املاک مازاد بانک‌ها خبر داد و گفت: بانک مسکن در احداث، تعمیرات و بازسازی ساختمان در سال‌جاری مجموع ۵۵ پروژه ساختمانی را در دستور کار قرار داده که از ابتدای امسال ۸ پروژه احداثی، تعمیراتی و بازسازی انجام شده همچنین ۱۰ پروژه در حال اجرا، ۱۱ پروژه در مرحله برگزاری مناقصه، ۱۸ پروژه در مرحله طراحی فاز ۲ و ۸ پروژه در مرحله طراحی فاز یک قرار دارد.
اسحاق خاکی، رییس اداره کل ساختمان بانک مسکن اعلام کرد: براساس دستور فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور تسریع در فروش املاک مازاد بانک ها، همه بانک ها مکلف شده اند املاک مازاد خود را به صورت یکپارچه در سامانه فروش املاک مازاد بارگزاری کنند تا از نیمه اول آبان ماه همزمان با فرمان وزیر اقتصاد، این املاک برای فروش به بازار عرضه شود.
وی خاطرنشان کرد: بانک مسکن جزو اولین بانک هایی است که اقدام به بارگزاری فهرست و مشخصات املاک مازاد خود بر روی این سامانه کرده است و آمادگی دارد به محض اعلام وزیر امور اقتصادی و دارایی نسبت به عرضه این املاک به بازار اقدام کنند.
خاکی با بیان اینکه در دوره رونق به طور طبیعی فروش املاک مازاد بانک‌ها از جمله بانک مسکن با سرعت بالاتری پیش می‌رود، گفت: به تبع در دوره رکود نیز فروش این املاک مانند سایر املاک موجود عرضه شده برای فروش در بازار مسکن با دشواری‌های خاص خود همراه خواهد بود.
وی به پایگاه خبری بانک مسکن، گفت: احتمال کاهش حجم فروش املاک مازاد بانک‌ها در دوره رکود که هم اکنون وارد آن شده ایم براساس پیش‌بینی‌ها در سال آینده وجود دارد؛ اما آنچه اهمیت دارد آن است که بتوان با مجموعه‌ای از سیاست‌ها و اعمال برنامه‌های ویژه از این موضوع جلوگیری کرد و یا میزان افت حجم فروش املاک مازاد را به حداقل رساند.
خاکی خاطرنشان کرد: این اقدام یعنی جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی فهرست و مشخصات املاک مازاد بانک‌ها در یک سامانه مشخص یکی از سیاست‌هایی است که به منظور تسریع و تسهیل فروش این املاک در نظر گرفته شده است.
وی گفت: این در حالی است که هر کدام از بانک‌ها و سازمان‌های برخوردار از املاک مازاد می‌توانند به فراخور ماموریت‌ها و ماهیت خود مشوق‌هایی برای تسریع جریان فروش این املاک تدارک ببینند؛ بانک مسکن نیز طی سال‌های اخیر به ویژه در سه سال گذشته این ماموریت مهم را به شکل جدی‌تری در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کند و عملکردها نیز نشان از افزایش قابل‌توجه سرعت و حجم ریالی فروش املاک مازاد دارد.
خاکی گفت: در تلاش هستیم با در نظر گرفتن راهکارهایی عملکرد مطلوب خود در حوزه فروش املاک مازاد را در دوره رکود نیز حفظ کنیم؛ براین اساس یکی از اقداماتی که بانک مجاز به انجام آن است اعمال تخفیف در نرخ‌های فروش املاک مازادی است که در صورت فروش نرفتن با نرخ‌های کارشناسی به صورت مجدد برای فروش عرضه می‌شوند.
وی ادامه داد: این مجوز وجود دارد که در صورت فروش نرفتن ملکی با نرخ کارشناسی، در مرحله بعدی آن ملک با تخفیف ۱۰ درصدی به بازار عرضه شود که احتمال استفاده از این مشوق در فضای رکودی بازار مسکن وجود دارد.
خاکی همچنین با اشاره به اینکه در بحث احداث و همچنین تعمیرات و بازسازی ساختمان در بانک مسکن در سال ۹۸ مجموعا ۵۵ پروژه ساختمانی در دستور کار اداره کل ساختمان قرار داشته است گفت: از ابتدای امسال،۸ پروژه که بخشی از آن احداث و عمده آن مربوط به انجام تعمیرات و بازسازی بوده است به اتمام رسیده است؛ بهره‌برداری شده و یا در مرحله بهره برداری قرار دارد.۱۰ پروژه دیگر نیز در حال ساخت و اجرا است؛ همچنین ۱۱ پروژه در مرحله برگزاری مناقصه قرار دارد، ۱۸ پروژه در مرحله طراحی فاز ۲ و همچنین ۸ پروژه نیز در مرحله طراحی فاز یک قرار دارد.

 

 

شاخص تامل برانگیز کیفیت زندگی در تهران

مهدی کرمی/

رشد شهری در قرن حاضر سهم جمعیت شهرنشینی را با سرعت مضاعفی افزایش داد و این پدیده را به شیوه‌ غالب زندگی تبدیل کرده است. اگرچه شهر و شهرنشینی خود یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رفاه و توسعه‌ اجتماعی و اقتصادی هر کشور به شمار می‌رود ولی رشد شتابان آن می‌تواند سرانه‌ برخورداری از بسیاری امکانات اجتماعی و اقتصادی را کاهش دهد و از این طریق پیامدهای آن به صورت کاهش سطح کیفیت زندگی در عرصه‌های مختلف شهری را پیش روی مردم نمایان کند.
اغلب موارد کیفیت زندگی در شهر با محیط‌زیست، حمل‌ونقل و زیرساخت‌های ارایه‌شده در شهر ارتباط دارد که تهران هنوز به استانداردهای جهانی در این حوزه دست پیدا نکرده است.
اصل زندگی شهری علاوه بر مهیا بودن زیرساخت‌هایی چون مُدهای چهارگانه حمل‌ونقلی وجود محیط مطلوب و زیرساخت‌های خوب، استاندارد بالا، کافی و کارآمد موجود تعریف شده به منظور زندگی در آن است.
در رتبه بندی جهانی شاخص کیفیت زندگی در جهان و جایگاه ایران در آن، متاسفانه شهر تهران در شاخص کیفیت زندگی از نمره قابل قبولی برخوردار نیست.
سه شهر دارای رتبه برتر در شاخص سرمایه انسانی جهان لندن، بوستن و واشنگتن و رتبه تهران در هریک از این شاخص‌ها از میان ۱۸۱ کشور و به تفکیک، رتبه سرمایه انسانی ۱۴۹، رتبه یکپارچگی اجتماعی ۱۸۱، رتبه اقتصاد ۱۵۴، رتبه مدیریت دولتی ۶۳، رتبه حاکمیت ۱۳۴، رتبه محیط زیست ۱۵۵، رتبه حمل و نقل ۱۳۹، رتبه برنامه‌ریزی شهری ۱۶۲، رتبه توسعه بین‌المللی ۱۵۴، رتبه تکنولوژی ۱۷۸، اعلام شده است.