رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد؛ مردم و مسئولان مخاطرات وقوع پس‌لرزه‌های زلزله آذربایجان شرقی را جدی بگیرند
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد؛ مردم و مسئولان مخاطرات وقوع پس‌لرزه‌های زلزله آذربایجان شرقی را جدی بگیرند

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه زلزله آذربایجان شرقی در سراب و میانه با بزرگی ۵.۹ در شهرهایی همچون اردبیل، تبریز، سراب، مشکین شهر و میانه و شهرهای مختلف آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و زنجان این لرزش حس شده است بر ضرورت توجه مسئولان و مردم به […]

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه زلزله آذربایجان شرقی در سراب و میانه با بزرگی ۵.۹ در شهرهایی همچون اردبیل، تبریز، سراب، مشکین شهر و میانه و شهرهای مختلف آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و زنجان این لرزش حس شده است بر ضرورت توجه مسئولان و مردم به رخداد پس لرزه‌ها تاکید کرد.
علی بیت اللهی جزییات زلزله آذربایجان شرقی را که با بزرگی ۵.۹ در ساعت ۲ بامداد صبح ۱۷ آبان ماه در محدوده جنوب شهر سراب و شمال شهر میانه به وقوع پیوست، تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه این زلزله در حوالی شهرهای ترک و ترکمانچای رخ داده است از ثبت این زمین لرزه در سایت‌های معتبر بیین‌المللی با بزرگی ۶ ریشتر خبر داد و گفت: از زمان رخداد زلزله تاکنون بیش از ۵۰ پس لرزه به وقوع پیوسته است که سه پس لرزه با بزرگی ۴ و ۴.۵ ریشتر ثبت شده است.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جهت گسیختگی زلزله را از شرق به غرب اعلام کرد و افزود: به دلیل کوهستانی بودن این منطقه، در جاده های دسترسی استان همچون سراب به بستان آباد، اردبیل به سراب و میانه به بستان اباد در مسیر گذر کوهستانی، احتمال ریزش و یا انسداد موقتی جاده‌ها وجود دارد. بیت اللهی ادامه داد: حوالی رومرکز زلزله تا شعاع ۳۰ کیلومتری حدود ۱۲۰ روستا واقع شده است که جمعیتی در حدود ۵۰ هزار نفر را در خود جای داده است. همچنین، سه شهرِ سراب، ترکمانچای و ترک نیز سه شهر واقع در شعاع موثر این زمین لرزه هستند.
وی در خصوص پیش‌بینی و برآورد اولیه از خسارت وارد شده به واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده اعلام کرد: با توجه به نوع ساخت و ساز منطقه و پراکندگی مراکز جمعیتی آن، برآورد اولیه این است که بیش از ۲۰۰ واحدمسکونی خسارت دیده باشند در بازدیدهای میدانی که با دقت بیشتری انجام می‌شود برآورد دقیق خسارات معین خواهد شد.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: این منطقه در بین دو گسلِ شمال تبریز، در محدوده شمال غربی و مرکز زلزله و گسل بُزگوش در حوالی شرق نقطه رخداد قرار دارد و محدوده‌ای به شدت لرزه خیز از نظر زونهای خطر نقشه‌های پهنه‌بندی است که تا این ساعت حدود ۵ تا ۶ نفر کشته شده‌اند و تعداد زیادی از احشام منطقه و روستاها بر اثر ریزش محل‌های نگهداری تلف شده‌اند.‌
وی خطاب به ساکنان و مسئولان مدیریت بحران منطقه گفت: در زمان رخداد زلزله دمای هوا منفی ۵ درجه سانتیگراد بود،‌از این رو به شدت ساکنان مناطق زلزله زده به وسایل گرمایشی و لباس‌های گرم نیاز دارند. بیت‌اللهی اعلام کرد: با توجه به اصول مدیریت بحران ضرورت دارد که هوشیاری خود را حفظ کنیم. به عموم مردم و مسئولان این ناحیه توصیه می‌کنیم که مراقب پس لرزه‌های این زمین‌لرزه باشند.
وی افزود: محدوده آسیب‌دیده از زلزله از نظر زمین‌شناسی بر روی بسترهای سنگ آذرین قرار دارد که چنین زمین‌هایی انرژی و تنش را در خود ذخیره می‌کنند و اگر به مرز شکنندگی و شکست برسند، استعداد ایجاد پس لرزه‌های بزرگ‌تر را دارند.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین گفت: حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در شعاع موثر این زمین لرزه حدود ۳۰ کیلومتری واقع شده اند و در شعاع محسوس زلزله جمعیت بیش از تعداد است. به طوریکه در شهرهایی همچون اردبیل، تبریز، سراب، مشکین شهر و میانه و شهرهای مختلف آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و زنجان این لرزش حس شد و مردم دچار وحشت شده اند. بنابراین توجه به مخاطرات وقوع پس لرزه‌ها ضروری است.

 

 

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد؛
تهران میزبان کشورهای سوریه، عراق، قطر و عمان در دومین همایش صنعت ساخت است

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه دومین همایش صنعت ساخت به صورت بین‌المللی و با حضور کشورهای همسایه همچون عراق، سوریه، قطر و عمان از ۸ تا ۱۰ دی‌ماه در تهران برگزار می‌شود، از رایزنی با کشورهای همسایه برای صدور خدمات فنی- مهندسی خبر داد
محمد شکرچی‌زاده با اشاره به برگزاری دومین کنفرانس و نمایشگاه صنعت ساخت که ۸ تا ۱۰ دیماه در تهران برگزار می‌شود، گفت: اولین همایش سال ۹۶ به صورت ملی و با همکاری مرکز تحقیقات و شرکت‌های ساختمانی و تولید مسکن برگزار شد که البته همایش موفقی هم بود به جهت اینکه شرکت‌های قابلیت های خود را ارایه کردند.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: با توجه به اینکه کنفرانس دوم با حضور کشورهای همسایه در تهران برگزار می‌شود، فرصت مناسبی است که صنعت مهم ساخت و ساز را مورد ارزیابی قرار دهیم و با توجه به اینکه موضوعات مهمی از جمله بهره وری و توسعه پایدار در آن تاکید شده است، تبادل تجربیات در این خصوص را با کشورهای شرکت کننده داشته باشیم. شکرچی‌‌زاده تصریح کرد: در سال‌های اخیر، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناسبی در حوزه صنعت ساختمان کشور ایجاد شده است که همین موارد امکان تبادل تجربیات ایران را در زمینه صنعت ساختمان با کشورهای همسایه به ویژه عراق و سوریه فراهم می‌کند.
به گفته وی، همایش فوق فرصت مناسبی است تا جمهوری اسلامی ایران به روش دیپلماتیک در حوزه صنعت ساخت و صدور خدمات مهندسی با کشورهای همسایه تبادل تجربه کند.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد: در همایش فوق، فعالان صنعت ساخت از کشورهای سوریه، عراق، قطر و عمان شرکت می کنند و تعامل تخصصی و کارشناسی فراهم می شود.