رییس جمهوری منتخب گفت: ملاک و محور اصلی در مبارزه با کرونا تولید داخلی واکسن و حمایت از تلاش متخصصان ایرانی در این زمینه است که باید به دقت و سرعت، مشکلات و موانع موجود در این مسیر برطرف شود. البته درکنار تولید داخل باید خرید واکسن خارجی معتبر هم با سرعت پیگیری شود. […]
رییس جمهوری منتخب گفت: ملاک و محور اصلی در مبارزه با کرونا تولید داخلی واکسن و حمایت از تلاش متخصصان ایرانی در این زمینه است که باید به دقت و سرعت، مشکلات و موانع موجود در این مسیر برطرف شود. البته درکنار تولید داخل باید خرید واکسن خارجی معتبر هم با سرعت پیگیری شود.
حجت اسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی در نشستی با مسئولان و کارشناسان حوزه واکسن و واکسیناسیون کرونا ضمن تقدیر از کادر درمان و با گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت که فداکارانه در میدان مبارزه با بیماری کرونا وارد عمل شده اند، اظهار داشت: ورود متخصصان داخلی به عرصه تولید واکسن کرونا که قابل رقابت با انواع واکسن خارجی باشد، باعث افتخار است.
وی خاطرنشان کرد: امروز با همت متخصصان کشورمان، دانش تولید واکسن کرونا بومی شده و باید گسترش یابد و دولت هم خود را موظف میداند در این زمینه حمایت های لازم و واقعی را انجام دهد.
رییسی با تاکید بر حمایت عملی از شرکتها و تولید کنندگان واکسن کرونا گفت: نوع حمایتها نباید در حد حرف باشد و دولت سیزدهم ضمن دقت و تسریع در صدور مجوزهای لازم، اختصاص اعتبارات و بودجه را در اولویت قرار میدهد.
رییس جمهور منتخب با بیان اینکه اقدامات لازم در زمینه مبارزه با بیماری کرونا باید بدون معطلی و بی وقفه پیگیری شود، گفت: آنچه تاکنون در زمینه واکسیناسیون انجام شده لازم بوده اما قطعا کافی نیست و اعداد و ارقام موجود نباید ما را قانع کند.
وی خاطرنشان کرد: ملاک و محور اصلی، تولید داخلی واکسن و حمایت از تلاش متخصصان ایرانی در این زمینه است که باید به دقت و سرعت، مشکلات و موانع موجود در این مسیر برطرف شود. البته درکنار تولید داخل باید خرید واکسن خارجی معتبر هم با سرعت پیگیری شود.
رییس جمهور منتخب با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون عمومی و تاثیر آن بر زندگی روزمره، معیشت و اقتصاد، گفت: آرامش خاطر و مصونیت بخشی مردم برای ورود به فصل پاییز و زمستان اهمیت ویژه ای دارد لذا باید با استفاده از تمام ظرفیتها زمان واکسیناسیون عمومی را کاهش دهیم.
رییسی با تاکید بر تاثیرات واکسن کرونا از لحاظ روحی و روانی و نیز کاهش تلفات انسانی، اظهارداشت: باید مبنای کار را بر هر چه کمتر شدن تلفات هموطنانمان بر اثر ابتلای به کرونا قرار دهیم و در این راستا حتی جان یک نفر هم اهمیت دارد زیرا خانوادههای بسیاری عزادار میشوند.
وی با طرح این سوال که آیا آنچه تاکنون انجام شده نهایت استفاده از ظرفیت کشور در راستای واکسیناسیون است، تصریح کرد: به نظر بنده اینطور نیست و ظرفیت های زیادی در عرصه تولید و واردات وجود دارد که باید فعال شود و در این زمینه اختصاص بودجه و انجام حمایت لازم از طرف دولت، دارای اولویت است.
رییس جمهور منتخب با بیان اینکه باید نسبت به واکسن تولید داخل، تشویق و حمایت های لازم، ملاک عمل قرار بگیرد، گفت: ضروری است مشوق های ویژه ای برای تولیدکنندگان داخلی واکسن در نظر گرفته شود و از طرف دیگر باید بتوانیم تا قبل از رسیدن فصل سرما کار جدی و متفاوتی انجام دهیم.
رییسی استفاده از ظرفیتهای نیروهای مردمی، بسیج و جمعیت هلال احمر را در واکسیناسیون عمومی مورد تاکید قرار داد.
در این نشست سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس در ستاد کرونا، حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر، علیرضا بگلری رییس انستیتو پاستور، محمد رضا شانه ساز رییس سازمان غذا و دارو، علیرضا عسگری رییس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر، مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد کرونا، فریدون مهبودی پیشکسوت بیوتکنولوژی، حسن جلیلی مسئول گروه تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا و مهدی صفری از فعالان حوزه تامین و تولید واکسن در سخنان جداگانه ای دیدگاه ها و پیشنهادات خود را درخصوص وضعیت واکسن کرونا در دو حوزه تولید داخل و واردات و راهکارهای مناسب برای اجرای واکسیناسیون عمومی و نگرانی های موجود در این زمینه را مطرح کردند.
اهمیت توجه به تولید داخلی واکسن، تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای مرتبط، ارائه مشوق و دریافت تضمین از شرکتهای تولید کننده واکسن، حمایت ارزی و ریالی از تولید کنندگان واکسن، انتقاد از عدم کمک ریالی و ارزی دولت از تولید واکسن، تلاش برای جلب اعتماد آسیب دیده مردم، توجه به مطالبه اجتماعی در امر واکسیناسیون عمومی، انتقاد از عدم استفاده از نیروهای هلال احمر در زمینه تزریق واکسن، تقویت تعامل و همدلی بین دستگاه ها، استفاده از توان بخش خصوصی در واردات واکسن و حمایت ارزی از شرکتها از جمله مهمترین محورهای مطرح شده در این نشست بود.
کرونا جان ۱۷۵ نفر دیگر را گرفت
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۷۵ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر رسید. از دیروز تا امروز ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۱۳۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۵ نفر از آنها بستری شدند.
اکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۹ نفر رسید. همچنین مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر رسید.
بر اساس این گزارش، خوشبختانه تا کنون سه میلیون ۱۱۸ هزار و ۳۴۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
چهار هزار و ۲۳۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۲۴ میلیون و ۹۶۸ هزار و ۴۴۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۵ میلیون و ۸۹۱ هزار و ۳۸۵ نفر دز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۲۵۲ هزار و ۲۱ نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۴۰۶ دُز رسید.
در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
مخبر: بیش از ۳ میلیون دز واکسن برکت درحال تحویل است
رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: طی یک ماه پس از صدور مجوز تزریق عمومی واکسن بیش از سه میلیون دز واکسن برکت را تولید کردیم که به صورت هفتگی بعد از تست کنترل کیفیت درحال تحویل به وزارت بهداشت است.
محمد مخبر در آیین پویش “روستا با برکت” افزود: تا پایان این هفته نیز حدود ۹۰۰ هزار دز دیگر از واکسن برکت را تحویل وزارت بهداشت می دهیم. وی توضیح داد: بیش از سه میلیون دز واکسن در خط اول شفافارمد تولید شده است.
وی به برخی حواشی فضای مجازی در خصوص تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا اشاره و تصریح کرد: خط تولید واکسن کوو ایران برکت به هیچ وجه مشکلی ندارد و به صورت شبانه روزی درحال تولید واکسن است و شایعات در خصوص کمبود مواد اولیه واکسن هم کاملا کذب و بیاساس است. رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از آماده شدن خط دوم تولید واکسن در کارخانه شفافارمد خبر داد و یادآور شد: این خط در حال گذراندن تستهای نهایی است و با راهاندازی آن از اوایل مرداد، هفتهای بیش از ۲ میلیون دز واکسن برکت تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد. مخبر گفت: همچنین خط سوم تولید واکسن نیز تا پایان مردادماه راهاندازی می شود که می تواند هفته ای ۶ میلیون دوز واکسن تولید کند و همانطور که وعده دادیم تا پایان شهریور ماه حداقل ۵۰ میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید خواهیم کرد
کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۴۸ درصد/ایران در تسخیر دلتا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ویروس کرونا «دلتا» همه ایران را در نوردیده، نسبت به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۴۸ درصد ابراز نگرانی کرد.
علیرضا رییسی روز شنبه و پس از جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رییس جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه شیوع ویروس دلتا در شهرهای کشور رو به افزایش است، گفت: اکنون ویروس غالب دلتا است و در ایران در حال چرخش بوده و همه استانها را فراگرفته است. وی ادامه داد: اکنون ۱۶۹ شهر قرمز، ۱۶۶ شهر نارنجی و ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد هستند و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر ۵۰ درصد و به ۴۸ درصد رسید و این کافی نیست و منجر به افزایش و شیوع بیماری می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عادی انگاری را عامل اصلی در فراگیری کرونا تصریح کرد: مردم این حس و نگاه را دارند که میزان رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش یافته و در عین حال میزان پلمب و جرایم در این ارتباط کم نیست ولی نمی توان به راحتی رعایت پروتکل های بهداشتی را القا کرد، از مردم می خواهیم به خاطر حفظ جان خود به این موضوع مهم اهمیت بدهند. رئیسی ادامه داد: مردم از سفرها ی غیر ضرور، تجمعات و اماکن شلوغ پرهیز کنند. رستورانها، تالارها، استخرها، پاسازها و مراکز سرپوشیده خطرناک هستند و قدرت سرایت ویروس بالاست و میزان ابتلا را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه اکثر استانها یک یا دو شهر قرمز دارند، اظهار داشت: کرونا در جنوب کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان رو به افزایش بوده و در سایر شهرها نیز در حال گسترش است.
معاون وزیر بهاشت در مورد واکسیناسیون کرونا گفت: روند وضعیت واکسیناسیون کرونا در کشور خوب است و از تزریق روزانه ۲۵۰ هزار دز عبور کرده است.
رئیسی افزود: واکسن برای افراد ۶۰ سال به بالا در مرحله اول و دوم به اندازه کافی موجود است. ۱۱.۲ میلیون دز واکسن به استانها توزیع شده و ۶ میلیون دز نیز واکسن این هفته به دستمان می رسد.
وی تاکید کرد: تزریق واکسن برای افراد ۵۰ سال به بالا در خوزستان، بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان شروع شده و در جزایر خلیج فارس(به جز قشم و کیش که بعدا اعلام می شود) برای افراد ۱۸ سال به بالا بزودی تزریق می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن کرونا برای عشایر از ماه آینده و از ۱۸ سال به بالا خواهیم داشت و معلمان و اساتید دانشگاه نیز در مرداد ماه واکسینه می شود.