اجلاس روسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به میزبانی کشور ارمنستان در روزهای ۸ و ۹ مهرماه در حال برگزاری است و حسن روحانی رئیس جمهور به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمان افتخاری در این اجلاس حضور دارد. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی کشورمان نیز به سبب اهمیت بخش ترانزیت […]
اجلاس روسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به میزبانی کشور ارمنستان در روزهای ۸ و ۹ مهرماه در حال برگزاری است و حسن روحانی رئیس جمهور به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمان افتخاری در این اجلاس حضور دارد. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی کشورمان نیز به سبب اهمیت بخش ترانزیت در اجلاس روسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، شرکت کرده است.
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با سورن پاپیکیان، وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت و معاون نخست وزیر ارمنستان بر ضرورت توسعه همکاریهای حملونقل، ترانزیت و زیرساخت بین ایران و ارمنستان، همچنین کاهش متقابل عوارض جادهای تاکید کرد و تشکیل کمیته مدلسازی اتصال زیرساختهای ریلی و جادهای مورد موافقت طرفین قرار گرفت. در این دیدار پیرامون همکاریهای حملونقلی و ترانزیتی و توسعه زیر ساخت مذاکره شد و دو طرف بر نهایی سازی فوری توافقنامه خلیج فارس-دریای سیاه تاکید کردند، همچنین طرفین برای تشکیل فوری کمیتهای که اتصال زیر ساختهای ریلی و جاده ای دو طرف را مدلسازی کند موافقت کردند. وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار به ضرورت کاهش متقابل عوارض جادهای اشاره کرد و خواستار برگزاری کمیته جادهای در سریعترین زمان ممکن شد. اسلامی از وزیر مدیریت منطقهای و زیرساخت ارمنستان برای شرکت در نمایشگاه هفته حملونقل در تهران دعوت به عمل آورد. وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران همچنین با مهر گریگوریان معاون نخست وزیر ارمنستان ملاقات و پیرامون ضرورت همکاری ترانزیتی دو کشور در زمینه جاده ابریشم، کریدور خلیج فارس-دریای سیاه و کریدور شمال-جنوب گفتوگو کرد. در جریان این دیدار دو طرف برای تشکیل فوری کمیته حملونقل و زیر ساخت بین دو کشور در سریعترین زمان با هدف ایجاد تحول در ارتباطات حملونقلی دو کشور و حلوفصل برخی مشکلات فعلی موافقت کردند. کاهش عوارض از سوی طرف ارمنی؛ برگزاری نشست در زمینه حملونقل جادهای؛ آمادگی برای ارتقای زیرساخت های جاده ای و ریلی طرف ارمنی توسط شرکت های توانمند طرف ایرانی؛ طراحی ایدهها و مدلهای مختلف مالی برای اجرای پروژهها؛ اشاره به وضعیت حملونقل در ایران با ذکر آمار و ارقام در حوزه های مختلف حملونقلی؛ طرح موضوع همکاری در حوزه حملونقل هوایی؛ پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی مبنی بر تشکیل نشست در حوزه زیر ساختی برای پیگیری موضوعات مربوط به پروژههای موردنظر با توجه به پیشنهاد طرف ارمنی برای برگزاری کمیسیون جهت ارتقای روابط حملونقلی و آمادگی برای دعوت از مقامات ارمنی جهت شرکت در مناسبتهای حملونقلی کشورمان نظیر هفته حملونقل از مهمترین موضوعات مطروحه بین وزیر راه و شهرسازی در ملاقات با همتای ارمنی وی بود. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران برای شركت در همایش بینالمللی ظرفیتهای ترانزیتی اوراسیا، ملاقات با مقامات و وزرای شركتكننده در این همایش و همچنین پیگیری توسعه روابط كشورمان با جمهوری ارمنستان در حوزه حمل و نقل و ترانزیت به ارمنستان سفر کرده است. همایش ترانزیتی اوراسیا با حضور نمایندگان عالیرتبه از كشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشورهای منطقه، سازمانها و نهادهای تخصصی اقتصادی، زیربنایی و حملونقلی و با حضور وزیر محترم راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میهمان ویژه در تاریخ ۸ و ۹ مهرماه در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار میشود. همچنین کشورهای روسیه، بلاروس، قرقیزستان، ارمنستان و قزاقستان، پنج عضو اصلی اتحادیه اوراسیا محسوب میشوند و ایران با اتحادیه اوراسیا توافقنامه موقت تجارت تجمیعی را امضا کرده است و در این اجلاس مصوبه اجرایی سازی توافقنامه تجارت تجمیعی (PTA﴾ مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. در جریان این سفر روابط تهران ـ ایروان و آخرین وضع اجرای موافقتنامهها و طرحهای مشترک بررسی خواهد شد.
موارد تفاهم سازمان بنادر و شرکتهای دریایی ونیز اعلام شد
محمد سعید اصل سعیدیپور مدیرکل توافقنامهها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی از مذاکره و توافق برای ایجاد خط کشتیرانی جابهار – ونیز خبر داد و در این رابطه افزود: موضوع اصلی جلسه مشترک دیروز، ارتباط بین چابهار و مجموعه شرکتهای دریایی ونیز بود، چراکه طرف ایتالیایی در قالب مجموعه شرکتهای حملونقل دریایی علاقهمندی خود را برای استفاده از پتانسیلهای بندر چابهار و سرمایهگذاری در این بندر نشان دادند. وی افزود: دور بودن این بندر از منطقه خلیج فارس، ارزانتر بودن تعرفهها و هزینههای سرمایهگذاری در چابهار نسبت به بنادر دبی و دیگر بنادر کشورهای خارجی و … طرفهای ایتالیایی را به نتیجه رساند که در این بندر جنوبی ایران سرمایهگذاری کنند و البته این مجموعه شرکتها برای ایجاد شرکت و کارخانه در بندر چابهار ابراز تمایل بسیاری کردند که مورد حمایت و توافق ما قرار گرفت. مدیرکل توافقنامهها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ایجاد ارزش افزوده از دیگر برنامههای طرف ایتالیایی برای سرمایهگذاری در بندر چابهار بود، ادامه داد: در این جلسه به آنها اعلام کردیم، اراضی را که آنها بخواهند در اختیارشان قرار داده تا بتوانند طرحهایشان را اجرا کنند، البته تقریبا همه قراردادهای سرمایهگذاری در بنادر به صورت قراردادهای BOT است و زمینی به کسی واگذار نمیشود.