زلزله، سیل و خشکسالی مهمترین بحران‌های احتمالی استان
زلزله، سیل و خشکسالی مهمترین بحران‌های احتمالی استان

    کرمانشاه – الهه فرهادی مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اطلاع‌رسانی به‌موقع، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، آموزش‌های عمومی و تخصصی و شناسایی مخاطرات و نقاط آسیب‌پذیر را از جمله اقداماتی دانست که در دستور کار ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران استان کرمانشاه است و سبب جلوگیری از تبدیل شرایط […]

 

 

کرمانشاه – الهه فرهادی

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اطلاع‌رسانی به‌موقع، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، آموزش‌های عمومی و تخصصی و شناسایی مخاطرات و نقاط آسیب‌پذیر را از جمله اقداماتی دانست که در دستور کار ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات و پاسخ به بحران استان کرمانشاه است و سبب جلوگیری از تبدیل شرایط اضطرار به وضعیت بحرانی می‌شود.

امیر ظهرابی در نشست خبری با اشاره به اهمیت موضوع جلوگیری از وقوع بحران اظهارداشت: در این زمینه به چند عامل مهم نیاز داریم که یکی از آنها اطلاع رسانی به موقع و ایجاد جریان اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق است.
ظهرابی بر لزوم آماده‌باش دستگاه‌ها برای بارش‌های بهاری و احتمال بروز سیلاب‌ تاکید کرد و گفت: این آمادگی به همه دستگاه‌ها و فرمانداری‌ها ابلاغ شده است.
وی یکی از مهمترین این آمادگی‌ها را برای سیلاب‌ها و بارش‌های شدید عنوان کرد و گفت:اگرچه پیش‌بینی‌های بلندمدت هواشناسی بارش‌هایی در حد نرمال را برای اسفند و بهار اعلام کرده، اما ممکن است بارش‌های شدید نقطه‌ای را داشته باشیم که در مناطقی باعث بروز سیلاب شود و از همین رو باید آمادگی کافی را داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان خاطرنشان کرد: در همین راستا با همکاری شرکت آب منطقه‌ای از شهریورماه کار لایروبی رودخانه‌های مهم استان آغاز شده که از مهمترین این رودخانه‌ها می‌توان به راوند اسلام آبادغرب، گاماسیاب کنگاور، الوند و … اشاره کرد.
ظهرابی تنگ کنشت را یکی از مهمترین نقاطی دانست که هر سال با بارندگی‌های شدید دچار مشکل می‌شد و ادامه داد: از همین رو با همکاری شرکت آب منطقه‌ای ۳۵۰ متر دیوار در محدوده این رودخانه احدث شد.
وی همچنین بر لزوم رصد پل‌ها خصوصا پل‌های کم ارتفاع تاکید کرد و افزود: برخی از این پل‌ها در اختیار شهرداری و برخی در اختیار راهداری است.
ظهرابی با بیان اینکه متاسفانه در برخی نقاط شهری نیز در زمان وقوع بارش‌ها با مشکل آبگرفتگی مواجهیم اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل وقوع آبگرفتگی‌های شهری تقاطع‌های غیر همسطح است که فکری به حال دفع آب‌های سطحی آنها نشده است.
وی یکی دیگر از ملزومات برای آمادگی در برابر بارش‌ها را اعلام هشدارهای به موقع از سوی هواشناسی دانست و گفت: این هشدارها باید به اطلاع مردم هم برسد.
ظهرابی با اشاره به تداوم خشکسالی و پیامدهای آن در کرمانشاه با توجه به کاهش بارندگی‌ها گفت: این امر تبعات متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها احتمال شروع زودهنگام آتش سوزی‌ها خصوصا در مناطق گرمسیر است.
وی با بیان اینکه آتش سوزی‌ها معمولا در خرداد و تیرماه آغاز می‌شود، یادآور شد: این احتمال وجود دارد که آغاز آتش سوزی‌ها در مناطق گرمسیر را در اردیبهشت ماه داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه دلیل عمده بروز آتش سوزی‌ها را عوامل انسانی چه عمدی و چه ناشی از عدم احتیاط اعلام کرد و افزود: به نظر می‌‍رسد اگر تعدادی از این افراد به مراجع قضایی معرفی شوند و در این زمینه به مردم اطلاع‌رسانی صورت بگیرد، تا حدودی بازدارنده خواهد بود.
ظهرابی اظهار کرد: در تابستان امسال با مدیریت مناسب اجازه ندادیم که مشکل آب شرب به بحران تبدیل شود و همچنین بنا داریم که به‌زودی یک مترمکعب در ثانیه به ورودی آب شرب شهر کرمانشاه اضافه کنیم.
وی گفت: این افزایش ورودی از ۲۵ اسفندماه و با وارد مدار کردن تصفیه‌خانه حاج‌قاسم سلیمانی اتفاق خواهد افتاد زیرا از این تاریخ تا پایان نوروز شاهد یک پیک مصرف در آب شرب خواهیم بود که تلاش می‌کنیم با کمترین مشکل آن را پشت سر بگذاریم.
ظهرابی یکی دیگر از پیامدهای ناشی از خشکسالی برای کشور و به تبع آن استان کرمانشاه را قطعی برق دانست که ناشی از محدودیت منابع آبی و اثر گذاشتن بر فعالیت نیروگاه های برق آبی است و عنوان کرد: با رایزنی مدیریت ارشد وقت استان، بخش خانگی کرمانشاه تابستان امسال را با کمترین خاموشی پشت سر گذاشت و امیدواریم سال آینده هم شرایط به همین شکل باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه یکی از مهمترین مواردی که باید در اعمال خاموشی‌ها مد نظر قرار گیرد را اطلاع رسانی به مردم دانست و عنوان کرد: مکاتبات لازم را در این زمینه خواهیم داشت.
ظهرابی در ادامه از پیگیری طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی خبرداد و گفت: میانگین مقاوم‌سازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در کشور ۵۳ درصد است درحالی‌که این رقم در استان کرمانشاه ۱۷ درصد بیشتر و به ۷۰ درصد رسیده‌است.
وی گفت: سایر واجدان شرایط هم می‌توانند برای مقاوم‌سازی خانه‌های خود از وام ۲۰۰ میلیون تومانی بدون بهره و با بازپرداخت ۲۰ ساله استفاده کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان با اشاره به تصویب ۲ سند کاهش خطر و آمادگی در استان اظهارداشت: طبق این اسناد ابتدا باید آسیب‌ها، نقاط ضعف و کانون‌های مستعد بحران در استان شناسایی و مدیریت شوند و در گام دوم نیز نحوه مقابله با حوادث مشخص شود.
ظهرابی بیان کرد: سند کاهش خطر در استان تکمیل‌شده و سند آمادگی و پاسخ نیز در مرحله پایانی قرار دارد و به‌زودی در ستاد پیشگیری مطرح و به تهران ارسال می‌شود.
ظهرابی زلزله، سیل و آتش‌سوزی را سه راهبرد مهم و بلندمدت اداره‌کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه دانست و افزود: بر اساس وضعیت خطرپذیری و بحران‌ها این اسناد تدوین شده و هریک لایه شهرستانی هم دارد.