زلزله نیمه شب تهران، به احتمال بسیار زیاد زلزله اصلی بوده است
زلزله نیمه شب تهران، به احتمال بسیار زیاد زلزله اصلی بوده است

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزییات تکمیلی زلزله ۵.۱ تهران را اعلام کرد و گفت: با توجه به پس لرزه هایی که رخداد داد، زلزله ۵.۱ زلزله اصلی بوده و احتمال اینکه پیش لرزه اس برای زلزله بزرگتر باشد، بسیار اندک است. علی بیت اللهی آخرین نتایج بررسی های […]

 

 

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزییات تکمیلی زلزله ۵.۱ تهران را اعلام کرد و گفت: با توجه به پس لرزه هایی که رخداد داد، زلزله ۵.۱ زلزله اصلی بوده و احتمال اینکه پیش لرزه اس برای زلزله بزرگتر باشد، بسیار اندک است.
علی بیت اللهی آخرین نتایج بررسی های تکمیلی در خصوص زلزله ۴۸ دقیقه بامداد ۱۹ اردیبهشت تهران را اعلام کرد. رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اينكه لرزش زلزله تهران را ساكنان استان های البرز، سمنان و مازندران حس كردند، گفت: بررسی ها نشان می دهد زلزله ٢.٩ دماوند در ساعت ٢٣:٣٠ پيش لرزه زلزله ٥.١ تهران محسوب می شود.
بيت اللهی از ثبت ١٠ پس لرزه با بزرگی بيش از ٢.٥ برای زلزله اصلی تهران خبر داد كه به گفته وی بزرگترين پس لرزه با بزرگی ٣.٩ به ثبت رسيد. وی توضيح داد: وقوع پيش لرزه، پس لرزه و زلزله اصلی همه در امتداد گسل مشا در حدود ٧ كيلومتری شمال شهر دماوند و نزديك به روستای مشا بوده است.
به گفته عضو هيات علمی مركز تحقيقات، فعاليت گسل مشا موجب رخداد زلزله تهران است. همچنين محدوده شرقی تهران، جایی که گسل شمال تهران و گسل مشا با هم تلاقی می کنند در جنوب لواسانات است که زون فعالی محسوب می شود.
بیت اللهی ادامه داد: در ۱۴ سال گذشته ۸۲۰ زلزله متعدد و متمرکز بالای ۲.۵ به شعاع ۱۰۰ کیلومتری این زلزله در آن منطقه به وقوع پیوست که عمده آنها در شرق و شمال شرق تهران بوده است. وی تصریح کرد: زون شرقی تهران، زون فعالی است.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا زلزله رخداده می تواند نتیجه فعالیت آتشفشان دماوند باشد یا خیر؟، گفت: خصوصیات زلزله های مربوط به فعالیت آتشفشانی، پخش زلزله به شکل دایره ای در اطراف خود است. در حالیکه زلزله رخداده، پراکنش به شکل خطی روی گسل مشا است، به نظر می رسد زلزله تهران مرتبط با فعالیت های آتشفشانی نیست.
بیت اللهی ادامه داد: با توجه به پس لرزه هایی که در حال رخداد است، زلزله ۵.۱ زلزله اصلی بوده و احتمال اینکه پیش لرزه ای برای زلزله بزرگتر باشد، بسیار اندک است. وی بر لزوم هوشیاری مسئولان و مردم تاکید کرد.
بیت اللهی همچنین گفت: عمق زمین لرزه ۷ کیلومتر بوده که در استان های مازندران، تهران و دماوند احساس شد. به گفته وی، حوالی ساعت ۲۳ پنجشنبه شب، در دماوند زلزله ای با بزرگی ۲.۹ رخ داد.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نزدیکترین شهرها به کانون زلزله را، ۶ کیلومتری دماوند، ۱۳ کیلومتری رودهن، و ۱۶ کیلومتری بومهن برشمرد.

۱۱ شهر و ۱۲۷۴ آبادی متاثر از زلزله فیروزآباد لرستان
وی همچنین جزئیات زلزله با بزرگی ۵.۱ که ۱۷ اردیبهشت در ۱۷ کیلومتری جنوب فیروزآباد لرستان رخ داد را تشریح کرد. بیت‌اللهی با اشاره به اینکه بنا بر گزارش مرکز لرزه‌نگاری ملی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زلزله‌ای با بزرگی ۵.۱ در ۱۷ کیلومتری جنوب فیروزآباد لرستان، ۲۱ کیلومتری جنوب‌غرب الشتر و ۳۸ کیلومتری شمال‌غرب خرم‌آباد رخ داد، گفت: رومرکز زلزله در مجاورت گسله زاگرس مرتفع واقع شده است و احتمالا سه شهر فیروزآباد با جمعیت ۳۳۹۹، الشتر با جمعیت ۳۳۵۵۸ نفرو سراب دوره با جمعیت ۱۷۱۳ نفر شدت ۵ این زلزله را احساس کرده باشند. عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: آبادی‌های نزدیک به رومرکز عمدتا از حوزه شهری هنام بوده و از نزدیکترین آنها می‌توان به دو آبادی چم‌تکله پائین و چم‌تکله بالا با جمعیت ۵۹ و ۱۵۹ نفر نام برد که احتمال خسارت در این دو مرکز جمعیتی به طور خفیف داده می‌شود. علاوه براین دو آبادی، چشمه شاه‌قلی، ورنهد، ژیریان، بیدقطار پائین، بیدقطار بالا و سراب سقا از آبادی‌های نزدیک به رومرکز هستند.