زنان، پرورنده زیست بانان آینده
زنان، پرورنده زیست بانان آینده

  نقش زنان و مادران در حفظ محیط زیست بر هیچ فردی پوشیده نیست اما اصلی ترین و مهمترین نقش زنان، پرورش نسلی نو و تربیت فرزندانی است که زیست‌بانان آینده باشند، نقشی که با انتقال فرهنگ زیست محیطی به اکران عمومی خواهد رسید. محیط زیست مقوله‌ای مهم در جامعه امروزی است که از حالت […]

 

نقش زنان و مادران در حفظ محیط زیست بر هیچ فردی پوشیده نیست اما اصلی ترین و مهمترین نقش زنان، پرورش نسلی نو و تربیت فرزندانی است که زیست‌بانان آینده باشند، نقشی که با انتقال فرهنگ زیست محیطی به اکران عمومی خواهد رسید.
محیط زیست مقوله‌ای مهم در جامعه امروزی است که از حالت فانتزی خارج شده و محوریت یافته است، اما توسعه بی رویه زنگ خطر تخریب آن را به صدا در آورده است که به اعتقاد برخی کارشناسان، استفاده از پتانسیل و توانمندی های زنان می‌تواند در کاهش این تخریب تاثیرگذار باشد.
ارائه شیوه های رفتاری درست والدین بخصوص مادر است که می تواند الگوی فرهنگی و رفتاری مناسبی برای فرزندان در حفاظت از محیط زیست باشد. او است که در ساده ترین اقدامات آموزشی به کودک می آموزد زباله را از شیشه اتومبیل، در شهر یا در محلی که برای گردش یا مسافرت رفته است، بیرون نریزند. او است که می آموزد دوستی با گل و گیاه و جانوران نشاط آور و خشونت علیه آنان ناخوشایند است و او است که وقتی پس مانده غذا را جداگانه برای پرندگان یا گربه ها و سگ های بی خانمان می برد، دوستی با حیوانات و احترام به سایر موجودات را به فرزندان می آموزد.موضوعی که «مه لقا ملاح» ملقب به مادر محیط زیست ایران و مدیر عامل جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست بر آن تاکید دارد و درباره اشاعه این فرهنگ از مادر به فرزند به خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا می گوید: پیشنهاد من این است که در چندین پارک، فضایی دوستانه و صمیمی برای کودکان ایجاد کنیم تا علاوه بر بودن کنار مادر یا مادربزرگ خود، از شنیدن کتاب های محیط زیستی در دل طبیعت لذت ببرند و به حفظ آن تشویق شوند. زیرا کودکان در حکم پاس‌دارندگان زمین، روی پدران و مادران هم تاثیر گذاشته و حتی می‌توانند از اثر ویران‌گری آن‌ها کاسته و پیشگیری کنند.
وی یادآور می شود: مادران و زنان را مدنظر قرار دادم چرا که معتقد هستم زنان در نهاد خود ‌آموزگار و پرورنده‌ هستند و به همین دلیل نقش اصلی را در تخریب یا حفظ محیط زیست ایفا می‌کنند.

پرورش نسلی محیط بان با شیوه های آموزشی صحیح
مسوولیت پذیر کردن کودکان در برابر محیط زیست و چگونگی نگهداری از آن، ضرورتی است که به باور کارشناسان، با آموزش امروز به کودکان، می تواند فردایی بهتر برای این یگانه زیستگاه بشری رقم زد اما نباید فراموش کرد شیوه آموزش و فرهنگ سازی در حفاظت از محیط زیست بسیار مهم است چرا که تجربه نشان داده اگر از شیوه های آموزشی غلط استفاده شود نه تنها فرزندان از والدین الگو نمی گیرند بلکه والدین به یک ضد الگو برای آن ها تبدیل می شوند. در این باره، «محمد درویش» فعال محیط زیست می گوید: اصولا زنان به دلیل ماهیت وجودی از خشونت فضایی که در آن قرار دارند، می کاهند، مقاومت در برابر سخنان درست را به شدت کاهش می دهند و می توانند نقش مجاب کنندگی را به شکل بهتر و موثرتری ایفا کنند