ساخت ۲۲ برج، باغ ملی گیاه شناسی تهران را تهدید می‌کند
ساخت ۲۲ برج، باغ ملی گیاه شناسی تهران را تهدید می‌کند

    مدیر مجموعه باغ ملی گیاه شناسی با اشاره به آغاز مراحل ساخت ۲۲ برج پرتراکم در همسایگی این مجموعه اعلام کرد: ساخت این برج‌ها بزرگترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه را تهدید می‌کند. عادل جلیلی در نشست خبری ضمن هشدار جدی در خصوص ساخت و ساز در محدوده باغ ملی گیاه‌شناسی به خبرنگاران گفت: اگر […]

 

 

مدیر مجموعه باغ ملی گیاه شناسی با اشاره به آغاز مراحل ساخت ۲۲ برج پرتراکم در همسایگی این مجموعه اعلام کرد: ساخت این برج‌ها بزرگترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه را تهدید می‌کند.
عادل جلیلی در نشست خبری ضمن هشدار جدی در خصوص ساخت و ساز در محدوده باغ ملی گیاه‌شناسی به خبرنگاران گفت: اگر این اتفاق رخ دهد و ساخت و ساز در حریم انجام شود باغ گیاه شناسی و گونه‌های منحصر به فرد جهان در این مجموعه از بین می رود.
وی افزود: باغ گیاه‌شناسی تهران در دنیا مطرح است و دانشمندان زیادی در این مجموعه فعالیت کردند و سرمایه ژنتیکی کشور به حساب می آید.
رییس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور ادامه داد: نزدیک چهار هزار گونه گیاهی در این نقطه جمع آوری شده و بسیاری از اقلیم های جهان در این منطقه جمع آوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: چهار هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی ایران که انحصاری کشورمان است در این باغ جمع آوری شده، این ها مرکز گونه‌زایی در دنیا محسوب می شود و به دلیل اینکه جای دیگری از این گونه ها در دنیا نیست اگر از بین برود نتیجه میلیون ها سال تلاش کره زمین از بین می رود.
مدیر مجموعه باغ ملی گیاه شناسی با بیان اینکه گاهی تصمیمات مدیران سبب به خطر انداختن منابع کشور می شود افزود: صدور مجوز ساخت و ساز در همسایگی این مجموعه از سوی شهرداری تهران یعنی تخریب این مجموعه و همچنین از بین رفتن منابع ملی کشور که باید جلوی این کار گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در گذشته آب کرج تامین کننده باغ بود ولی پس از آن چاه زده شد، سال ۷۷ بعد از طرح تفصیلی منطقه ۲۲، مسیل وردآورد را بتنی کردند و ما شکایت کردیم که شهرداری باید از بین ببرد که هنوز انجام نداده است.
جلیلی با بیان اینکه چاه های غیرقانونی در این محدوده حفر شده که ما با مشکل آب مواجه هستیم، افزود: اگر پروژه ساخت و ساز اجرا شود با مشکل جدی آب مواجه می شویم که اثر اولیه ساخت و سازها حذف باغ ملی گیاه شناسی است.
به گفته وی، قرار است ۲۲ برج ۴۰ طبقه در حریم این محدوده ساخته شود که عملا این منطقه به یکی از پرتراکم ترین نقاط شهر تهران تبدیل خواهد شد و با تولید آلودگی صوتی، هوا و زیست محیطی این باغ گیاه شناسی در آینده نابود خواهد شد.
جلیلی با بیان اینکه باغ ملی گیاه شناسی ثبت ملی است و قانون اجازه دست اندازی به این باغ را نمی دهد، افزود: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مورد تاکید حاکمیت است و باید جلوی این دست اندازی گرفته شود.
وی با بیان اینکه بررسی ها نشان می دهد که در سال های گذشته صدور مجوز ساخت و ساز در همسایگی باغ گیاه شناسی بصورت دستی صادر شده و در سامانه صدور مجوز شهرداری تهران ثبت نشده، افزود: این نیز یک تخلف است و باید حاکمیت جلوی این خلاف را بگیرد.
به گفته مدیر مجموعه باغ ملی گیاه شناسی، تاکنون نامه های متعددی به ارگان های مختلف دولتی ارسال شده اما هنوز این نامه ها اثر بخش نبوده است.
وی از شهردار و رییس شورای شهر تهران دعوت کرد در بازدید به باغ ملی گیاه شناسی با مشکلات و مسائل مختلف این مجموعه قرار بگیرند.
باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در سال ۹۵ به مناسبت هفته منابع طبیعی و با حضور مسئولان با قدمت ۴۸ سال در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد؛ باغ گیاه شناسی ملی ایران به وسعت ۱۴۵ هکتار در دامنه جنوبی رشته کوه البرز در اراضی چیتگر، در شمال غربی تهران واقع شده است.