سالانه ۳۰ میلیارد دلار، خسارت بهداشتی ناشی از آلودگی هوا
سالانه ۳۰ میلیارد دلار، خسارت بهداشتی ناشی از آلودگی هوا

همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست با شعار محیط زیست، مردم پایه، هوشمند و فناورانه، پیش از ظهر امروز با حضور سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان استانی، سیستم پایش آنلاین گازهای خروجی شرکت نفت تهران افتتاح […]

همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست با شعار محیط زیست، مردم پایه، هوشمند و فناورانه، پیش از ظهر امروز با حضور سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان استانی، سیستم پایش آنلاین گازهای خروجی شرکت نفت تهران افتتاح شد و به بهره برداری رسید.

داریوش گل علیزاده در این مراسم با اشاره به اینکه متاسفانه سیاست های مصرف سوخت در کشور سیاست کارآمدی نبوده و منجر به افزایش مصرف سوخت شده و باید در این سیاست ها بازنگری شود، افزود: هرچقدر میزان مصرف سوخت در کشور را بتوانیم کاهش دهیم به همان اندازه کاهش در میزان آلاینده ها را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در این راستا باید اقداماتی نظیر اصلاح فرآیند تولید، کاهش مصرف سوخت در منابع متحرک و ارتقاء استاندارد های سوخت را مد نظر قرار دهیم، اظهار داشت: از پالایشگاه نفت تهران انتظار می رود در مسیر ارتقاء استاندارد کیفیت سوخت از یورو ۴ به یورو ۵ و ۶ گام بردارد و همچنین در خصوص محصولات پالایشگاه ها نیز باید در زمان مصرف و بعد از مصرف کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت در ۲۵ شهر کشور، سالانه در حدود ۳۰ میلیارد دلار، تنها خسارت بهداشتی ناشی از آلودگی هوا است و ابعاد این موضوع باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

گل علیزاده در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه در توسعه شهرها ملاحظات محیط زیستی را رعایت نکرده و منافع کوتاه مدت را به منافع بلند مدت ترجیح داده و از منابع بدرستی استفاده نکرده ایم و این موضوع سبب بسیاری از مشکلات بویژه مشکلات محیط زیستی شده است، اظهار داشت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی نیز باید منابع را به نحوی استفاده کنیم که هم نیاز نسل امروز و هم نیاز نسل های آینده تامین شود.

وی در ادامه با بیان اینکه وزارت نیرو بر اساس قانون هوای پاک باید سالانه ۳۰ درصد از توسعه برق خود را برای توسعه انرژی های تجدید پذیر اختصاص دهد، گفت: خوشبختانه امروزه مجموعه های دانش بنیان از ظرفیت های خوبی در این حوزه برخوردارند و باید از ظرفیت این مجموعه ها برای ارتقاء فرآیند و محصولاتمان بهره ببریم.

زهره عبادتی معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط زیست استان تهران نیز با اشاره به اینکه امروز سیستم پایش آنلاین ۹ دودکش پالایشگاه تهران به بهره برداری رسید، افزود: این سیستم توانایی سنجش پارامترهای محیط زیستی So۲، CO، NOx و O۲، دما و جریان گازهای خروجی دودکش ها را بصورت برخط برای مجموعه حفاظت محیط زیست استان تهران فراهم می کند و از تکالیف مقرر در قانون هوای پاک محسوب می شود.

وی با بیان اینکه تجهیزات استفاده شده در این سیستم ها از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا بوده اظهار داشت: سیستم پایش آنلاین این مجموعه با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال احداث و به بهره برداری رسید.

این گزارش می‌افزاید: همچنین در ادامه، ۳ ایستگاه سنجش بو در در محور اتوبان تهران – قم محدوده فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) با اعتبار پانزده میلیارد ریال افتتاح شد و به بهره برداری رسید.