سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بسیار نگران موج بعدی کرونا هستیم. برای پیشگیری از موج بعدی مردم باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند. دکتر سیما سادات لاری اظهار داشت: موضوعاتی مانند انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در پیش است. خبرهایی می رسد که فعالان این حوزه برای موضوعات […]
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بسیار نگران موج بعدی کرونا هستیم. برای پیشگیری از موج بعدی مردم باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
دکتر سیما سادات لاری اظهار داشت: موضوعاتی مانند انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در پیش است. خبرهایی می رسد که فعالان این حوزه برای موضوعات و فعالیت های انتخاباتی در برخی از نقاط کشور دور هم جمع می شوند. باید از اینگونه فعالیت های جمعی پرهیز شود چراکه تجمعات در دوره پاندمی کرونا بسیار خطرآفرین است. وی ادامه داد: در موج قبلی ویروس جهش یافته انگلیسی همه مناسبات را به هم ریخت و آن موج عجیب را ایجاد کرد. اکنون نیز اگر ویروس جهش یافته هندی در جامعه گسترش پیدا کند، با موج بدی روبرو خواهیم شد که واقعا غیرقابل پیش بینی است.
قله موج چهارم کرونا را طی کردیم
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: قله موج چهارم کرونا را طی کردیم و در بیشتر استان های کشور در مرحله نزولی این موج قرار داریم اما نمی توانیم بگوییم که موج چهارم کاملا پایان یافته است. لاری افزود: با توجه به شیوع ویروس هندی به خصوص در مناطق جنوبی کشور، وضعیت بیماری در این منطقه قدری بی ثباتتر است. وی بیان داشت: پایتخت نیز از جمله مناطقی است که هرچند آمار بستری های کرونا در آن کاهش یافته است اما وضعیت بی ثبات و شکننده ای هنوز دارد. لاری بیان داشت: موج چهارم شیوع بیماری کرونا در کشور، بهرغم شمار زیاد بیماران بستری و با توجه به تدابیر اندیشیده شده مانند تهیه مکانی برای بستری های موقت، خیلی خوب مدیریت شد.
کرونا جان ۱۸۴ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۸۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۹ هزار و ۵۶۸ نفر رسید. مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (هفتم خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و هزار و ۵۳۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۸۸۶ هزار و ۱۱۱ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون ۲ میلیون ۴۱۰ هزار و ۲۵۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. چهار هزار و ۳۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۵۵۰ هزار و ۵۵۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون سه میلیون و ۱۳۸ هزار و ۳۳۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۹۹ هزار و ۴۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به سه میلیون و ۶۳۷ هزار و ۳۷۳ دوز رسید.
مرحله سوم تست انسانی واکسن کووایران برکت اواخر خرداد به پایان میرسد
مدیر اجرایی فاز سوم مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: پیش بینی می شود تا اواخر خرداد ۱۴۰۰ تزریق واکسن ایرانی کرونا به نام کوو ایران برکت به ۲۰ هزار داوطلب مرحله سوم تست انسانی انجام شود و این مرحله به پایان برسد.
سید رضا مظهری تعداد داوطلبان مرحله سوم تست انسانی واکسن کوو ایران برکت را حدود ۲۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: تزریق واکسن به ۱۲ هزار داوطلب مرحله سوم در شهرهای تهران و کرج تا هفته اول خرداد ماه ۱۴۰۰ به پایان می رسد.
وی با اشاره به اینکه تزریق عمومی مرحله سوم تست انسانی این واکسن از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز شده است، ادامه داد: ۱۰ هزار داوطلب اول مرحله سوم تست انسانی واکسن کوو ایران برکت هم واکسن خود را دریافت می کنند.
مظهری تاکید کرد: تزریق این واکسن ایرانی از پایان هفته اول خرداد ماه در سایر شهرهای کشور آغاز می شود و حدود ۱۰ روز هم تزریق واکسن در مناطق طول می کشد و با این کار عملا تزریق مرحله سوم به پایان می رسد.
یک میلیون دوز واکسن کووایران برکت تولید شد
وی با بیان اینکه بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تولید شده، گفت: عرضه عمومی این واکسن ها منوط به گذراندن موفق مرحله سوم تست انسانی و صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت است.
مظهری اظهار داشت: واکسن های تولید شده این مجموعه در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد و مسئولان آن وزارتخانه در مورد نحوه عرضه این محصول فناورانه تصمیم گیری خواهند کرد. وی افزود: همه تولیدات مجموعه در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد و فعلا محصول به صورت مستقیم به بازار داخل عرضه نمی شود؛ مگر اینکه وزارت بهداشت درخواست تزریق واکسن را هم از ما داشته باشد که با تمام توان کمک می کنیم. مظهری با اشاره به اینکه آمادگی این کار را داریم که در این زمینه هم کمک کار وزارت بهداشت باشیم، گفت: در صورتی که وزارت بهداشت کمک بخواهد، از ابزارهای اجرا برای تزریق این واکسن ها استفاده خواهیم کرد.