تفاهم نامه سرمایه گذاری ۱۶۰۰ میلیارد تومانی بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت تایدواتر خاورمیانه برای خرید ناوگان ریلی و ساخت ترمینال غلات برای حمل کالاهای اساسی از بنادر امام ( ره) و شهید رجایی به مرکز لجستیک آپرین، عصر امروز به امضا رسید. در این تفاهم نامه که توسط […]
تفاهم نامه سرمایه گذاری ۱۶۰۰ میلیارد تومانی بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت تایدواتر خاورمیانه برای خرید ناوگان ریلی و ساخت ترمینال غلات برای حمل کالاهای اساسی از بنادر امام ( ره) و شهید رجایی به مرکز لجستیک آپرین، عصر امروز به امضا رسید.
در این تفاهم نامه که توسط «سعید رسولی»معاون وزیر راه وشهرسازی ومدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و «حسین زارعی» مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه به امضا رسید، شرکت راه آهن برای خرید ۶۰۰ دستگاه واگن باری فله و کانتینربر از این سرمایه گذاری حمایت می کند. دو طرف در این تفاهم نامه بر توسعه همکاریهای ریلی در زمینه حمل ونقل غلات از بنادر یادشده به مرکز لجستیک آپرین واحداث و بهره برداری از شبکه خطوط فرعی ریلی در اسلکه های بندرامام و شهیدرجایی و حمل مستقیم غلات از کشتی به قطار توافق کردند.
هدف از امضای این تفاهم نامه و انجام سرمایهگذاریها، تسهیل بیشتر حمل مستقیم و منظم کالاهای اساسی از بنادرامام (ره) و شهید رجایی از طریق شبکه ریلی به مقاصد داخلی در راستای افزایش سهم حمل ونقل ریلی در جابجایی بار در کشوراست. این تفاهم نامه در اجرای بندهای ۲۴ و۲۵ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه «ابلاغی مقام معظم رهبری» در خصوص اولویت توسعه حمل ونقل ریلی و ایجاد مزیت رقابتی در این بخش با مشارکت بخش خصوصی به امضا رسید.
افزایش سهم راهآهن در جابجایی بار، حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سوخت و آلاینده ها، کاهش آمار تصادفات رانندگی، تشویق بخش خصوصی به انجام سرمایهگذاری و نوسازی ناوگان ریلی باری در گردش، اجرای مصوبات ستاد مراکز لجستیک کشور، حمایت بیشتر از توسعه ترانزیت ریلی کالا و اتصال شبکه ریلی به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی در مبادی ورودی و خروجی در کریدور شمال – جنوب از مهمترین مزیت های امضای این تفاهم نامه بین شرکت راه آهن و شرکت تایدواتر خاورمیانه است.
در این تفاهم نامه راه آهن جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است که نسبت به صدور مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاری طبق ضوابط و مقررات و اختیارات قانونی و جانمایی اراضی مورد نظر در مرکز لجستیک آپرین و تحویل اراضی به سرمایهگذار برای آغاز اجرای پروژههای یادشده اقدامات لازم را به عمل آورد.
۲ برابر شدن خطوط ریلی کشور
در ۵ سال آینده
وزیر راه و شهرسازی گفت: اقتصادی شدن مردم در کشور نیازمند سیاستگذاری و تصمیم گیری های سهل و آسان دارد تا اعتماد بخش خصوصی به بهترین شکل جلب شود. محمد اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری راه آهن با شرکت تایدواتر خاورمیانه درباره توسعه حمل و نقل ریلی غلات از بنادر به مرکز لجستیک آپرین با تاکید بر اینکه در طرح جامع لجستیک سهم راه آهن مشخص بوده و یکی از حلقه های مهم و اساسی در این مسیر آپرین است، اظهار داشت: نکته حائز اهمیت در این زمینه مردمی شدن اقتصاد کشور برای ماندگاری بیش از پیش است که این اتفاق نیاز به سیاستگذاری و تصمیم گیری سهل و آسان روان دارد که اعتماد بخش خصوصی جلب شود. اسلامی افزود: در این زمینه با عملکرد صحیح و با جهت گیری های منطبق با اهداف و سیاست ها، باید سرمایه گذاری ها را توسعه دهیم که امروز با امضای این تفاهمنامه یک اراده ۲هزار میلیاردی بخش غیردولتی را شاهد هستیم که با ۴۲ هزار سهامدار تأثیر مستقیم بر زندگی مردم خواهد داشت. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی باید سرمایهها در مسیر مولد و تولید و کارآفرینی فعال شود، گفت: با این قرارداد توسعه حمل و نقل به شکل درب تا درب خواهد بود که به این طریق محصولات غذایی بدون دخالت دست و نیروی انسانی تخلیه و بارگیری جا به جا خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در این حوزه باید ریل به مراکز تولید وصل باشد، تصریح کرد: در سال ۹۸، ۵۶۰ میلیون تن بار توسط حمل و نقل جادهای و ۴۷ میلیون تن توسط حمل و نقل ریلی جابجا شد. تخلیه و بارگیری در بنادر از ۱۴۷ میلیون تن در سال ۹۷ به ۱۷۲ میلیون تن در سال ۹۸ رسید و با رشد ۱۶ درصدی ضرورت دارد مراکز بار به ریل متصل شود.
وی اضافه کرد: ۱۴ هزار کیلومتر خط ریلی اصلی و فرعی داریم و ۱۴ هزار کیلومتر خط ریلی در دست ساخت و مطالعه است که پیش بینی میشود در ۵ سال آینده بتوانیم به رقم ۲۸ هزار کیلومتر خط ریلی دست یابیم.
حجم سرمایه گذاری در پروژه ۱۶۰۰ میلیارد تومان است
مدیرعامل راهآهن با اشاره به قرارداد ۱۶۰۰ میلیارد تومانی در بندر خشک آپرین گفت: سیلو در دو فاز به ظرفیت ۳۵۰ هزار تن در این بندر خشک احداث میشود.سعید رسولی در این مراسم با اشاره به مزیت های ارزشمند این قرارداد اظهار داشت: ارزش این تفاهمنامه در حوزه ریلی و سرمایه گذاری ریلی در حالی است در شرایط سخت تحریم ها امضای این تفاهمنامه و سرمایه گذاری انجام شده همتی بلند در مسیر سازندگی کشور است.معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در امضای این تفاهمنامه این بود که از زمان شروع مذاکره تا انعقاد تفاهمنامه ۲ ماه زمان برد و شرکت سرمایه گذار با بررسیهای کارشناسی به اهمیت پروژه رسید. وی ادامه داد: حجم سرمایهگذاری در این پروژه ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده که مدت انجام طرح دو سال است. این طرح یک پکیج کامل است که شامل اتصال شبکه ریلی و ساخت سیلو در دو فاز به ظرفیت ۳۵۰ هزار تن است.مدیرعامل راهآهن گفت: آپرین یکی از ۱۸ پهنه لجستیکی است که شورای عالی ترابری به راهآهن سپرده است تا ماموریت خود را به عنوان بندر خشک و دهکده لجستیک آغاز کند. رسولی در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در توسعه حمل و نقلی ریلی در کشور، گفت: با این سرمایهگذاری یک نقطه عطف در فعالیت حمل و نقل ریلی شاهد خواهیم بود که بیش از پیش می توان در مسیر شکوفایی ریل در کشور و توسعه آن که مدنظر مقام معظم رهبری است، حرکت کرد.